Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده گروگان‌های آمریکایی روز سه‌شنبه گفت که مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا او را به این سمت هدایت کرده که مذاکراتی را با سوریه آغاز کند و برای یافتن و به میهن برگرداندن آمریکایی‌هایی که آنجا در بازداشت هستند، درخواست کمک کند. این خواسته پامپئو به عنوان اقدامی در مخالفت با انتقاد مادر یکی از مفقودان آمریکایی مبنی بر اینکه پامپئو جلوی آزادی پسرش را گرفته، مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه واشنگتن‌پست، "راجر دی. کارستنز"، نماینده ریاست جمهوری برای امور گروگان‌ها در بیانیه‌ای تأیید کرد که پامپئو این تابستان به او گفته از دولت سوریه برای برگرداندن "آستین تایس" روزنامه‌نگار- که هشت سال پیش در یک ایست بازرسی ربوده شد- و دیگر شهروندان آمریکایی زندانی در سوریه، کمک بخواهد.

کارستنز به سفر به سوریه با "کاش پاتل"، رئیس مقابله با تروریسم در شورای امنیت ملی اذعان کرد؛ سفری که آن را "نخستین مشارکت دیپلماتیک مستقیم آمریکا در طول ۱۰ سال" توصیف کرد. آمریکا و سوریه هیچ‌گونه روابط مستقیمی ندارند.

دفاع از پامپئو و نقشش در طلب آزادی برای شهروندان آمریکایی که به "اشتباه" در خارج کشور در بازداشت به سر می‌برند، یک روز پس از آن مطرح شد که "دبرا تایس"- مادر آستین تایس-، پامپئو را به تضعیف تلاش‌های دونالد ترامپ در مذاکره با دمشق متهم کرد. وی که از بیانیه هفته گذشته پامپئو، مبنی بر آنکه سعی دارد مسائل زندانیان را از مسائل سیاست خارجی جدا نگه دارد، خشمگین بود، گفت: پامپئو دارد به شکل مؤثری می‌گوید که هیچ کاری نیست که مایل باشد برای برگرداندن پسرم به کشور انجام دهد.

وزارت خارجه آمریکا در ابتدا واکنشی به اظهارات دبرا تایس نشان نداد، چرا که پامپئو در سفر آسیایی به سر می‌برد. اما بیانیه کارستنز منعکس‌کننده مرز باریک بین دفاع از یک مقام دولتی کلیدی و پس زدن کلام یک مادر رنجیده‌خاطر بود.

کارستنز گفت: آنچه او (دبرا) در طول هشت سال گذشته، از زمانی که آستین ناپدید شد، متحمل شده به سادگی برای من غیرقابل درک است، و تلاش‌های او برای برگرداندن آستین به خانه، همزمان با تلاشی که برای کسب آزادی تمام آمریکایی‌های دستگیر شده در سراسر جهان انجام می‌دهم، برایم الهام‌بخش است. اما با تمام احترام، با نتیجه‌گیری او مخالف هستم.

به گفته وی، در تناقض با آنچه خانم تایس نوشته و بیان می‌کند، پامپئو در جایگاه‌های خود به عنوان رئیس سابق سیا و حالا هم وزیر امور خارجه، در تلاش برای آوردن آستین به خانه، ثابت‌قدم بود.

کارستنز این مخاطره را پرریسک توصیف کرد، اما گفت که پامپئو به او دستور ‌کار داد و رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی هم به پاتل جواز همراهی با او را داد.

اوبراین، که قبل از تصدی مقام مشاور امنیت ملی، خود در سمت نماینده گروگان‌های آمریکایی ایفای نقش می‌کرد، هم وارد عمل شده و در بیانیه‌ای نقش پامپئو را "حیاتی" توصیف کرد. وی گفت که وزیر امور خارجه آمریکا در چندین موقعیت، میل خود را برای ایفای نقش مستقیم یا قدرت‌بخشی به کارکنان خود برای انجام اقدامات ضروری به منظور تسهیل آزادی شهروندان آمریکایی نشان داده است.

اوبراین خاطرنشان کرد: من و رئیس جمهور اطمینان کامل داریم که وزیر امور خارجه همزمان که ما به دنبال بازگرداندن گروگان‌های آمریکایی در خارج کشور به آغوش خانواده‌ها و دوستانشان هستیم، به ایفای نقش حیاتی و سازنده ادامه خواهد داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مایک پامپئو آمريكا سوريه وزیر امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۴۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) امیرعبداللهیان: بعد و قبل از عملیات وعده صادق به آمریکایی‌ها پیام دادیم

«حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه از زمانی که در جمهوری اسلامی ایران تصمیم برای هشدار و تنبیه لازم رژیم اسرائیل گرفته شد، آمریکا را مطلع کردیم، گفت: پس از عملیات وعده صادق، ساعت تقریبا دو و نیم بامداد یکشنبه هفته جاری پیام دیگری را به ایالات متحده آمریکا ارسال کردیم که بگوییم به دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم.

به گزارش ایرنا، در بدو ورود «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به نیویورک، در گفتگویی از او سوال شد: پس از اینکه ایران در عملیات تنبیهی وعده صادق پاسخ اسرائیل را داد، آیا پیام خاصی از سوی آمریکا داشتید و در مدتی که ایران می‌خواست پاسخ اسرائیل را بدهد، چند پیام و از چه کانال‌هایی پیام‌ها میان ایران و آمریکا رد و بدل شد؟ آیا کانال ارتباطی همیشگی یعنی سوئیس میان تهران – واشنگتن فعال بود یا کانال‌های کشور‌های منطقه فعال بودند؟

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال در نیویورک گفت: «به دلیل اینکه رژیم اسرائیل در یک اقدام تروریستی، سفارت جمهوری اسلامی ایران را در دمشق بصورت مستقیم هدف قرار داد، و مستشاران رسمی نظامی ما در سوریه در این اقدام تروریستی اسرائیل به شهادت رسیدند، و ما مدت‌ها با درک شرایط منطقه خویشتنداری کرده بودیم و مرتب به دبیرکل سازمان ملل اعلام می‌کردیم که شورای امنیت باید به وظیفه خودش برای مقابله با این اقدامات رژیم اسرائیل عمل کند؛ از زمانی که در جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفته شد، که در چارچوب حقوق بین الملل و دفاع مشروع، پاسخ لازم روی رژیم اسرائیل داده شود و هشدار و تنبیه لازم صورت بگیرد، ما آمریکا را مطلع کردیم.»

امیرعبداللهیان تاکید کرد: «به آمریکایی‌ها به صراحت و روشنی گفتیم که تصمیم در جمهوری اسلامی ایران در شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور کشورم برای پاسخ دادن به رژیم (اسرائیل) قطعی است و پیام‌هایی هم قبل از عملیات تبادل شد و هم بعد از اینکه اقدام (عملیات وعده صادق) انجام شد، ساعت تقریبا ۲ و نیم بامداد یکشنبه هفته جاری، پیام دیگری را به ایالات متحده آمریکا از مجاری دیپلماتیک ارسال کردیم و به صراحت و روشنی به آمریکا در این پیام‌ها سعی کردیم بگوییم ما به دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم. آن چیزی که توسعه تنش در منطقه را می‌تواند افزایش دهد، رفتار‌های رژیم صهیونیستی است.»

وزیر امور خارجه ایران همچنین تصریح کرد: «قبل ازعملیات (وعده صادق) به طرف آمریکایی به روشنی گفتیم که ما پایگاه‌ها و منافع آمریکا را در منطقه هدف قرار نخواهیم داد، الا در شرایطی که در پاسخی که به رژیم اسرائیل می‌دهیم، اقدامی را آمریکا بخواهد در حمایت جنگی از رژیم صهیونیستی انجام دهد.»

امیرعبداللهیان اضافه کرد: «تبادل پیام‌ها به ویژه از کانال سوئیس بعنوان حافظ منافع آمریکا و مجاری رسمی دیپلماتیک با هدف اینکه درک درستی از اقدام ایران به وجود آید و با هدف کنترل جلوگیری از توسعه تنش و بحران در منطقه، بین ما و آمریکا شکل گرفته و انجام شده است.»

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره هدف سفر خود به نیویورک نیز گفت: نشست شورای امنیت سازمان ملل با بررسی تحولات غرب آسیا (خاورمیانه) و تمرکز بر موضوع فلسطین روز پنجشنبه برگزار می‌شود.

امیرعبداللهیان گفت: این نشست در سطح وزرای خارجه برگزار می‌شود؛ با توجه به تحولات منطقه و اینکه وضعیت در غزه واقعا به نقطه جوش رسیده است و سر ریز این وضعیت در منطقه و تحولات منطقه، نمودار می‌شود؛ فرصتی است برای اینکه که دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران را در راستای ضرورت تثبیت صلح و امنیت پایدار در منطقه تبیین کنیم و در عین حال، با استفاده از فرصت حضور در سازمان ملل در دیدار با دبیرکل سازمان ملل و دیگر وزرای امور خارجه و همتایان و برخی از مدیران ارشد سازمان‌های بین المللی برای برون رفت از این مشکل، توقف فوری جنگ، ارسال کمک‌های گسترده انساندوستانه و سایر مسایل مرتبط با موضوع فلسطین و امنیت منطقه رایزنی داشته باشیم.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، چهار روز پس از عملیات نظامی تنبیهی «وعده صادق» در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق سوریه، برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره فلسطین وارد نیویورک شد.

امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران عصر چهارشنبه به وقت محلی با استقبال امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد؛ این نخستین سفر وزیر خارجه ایران در سال جدید شمسی به نیویورک، مقر اصلی سازمان ملل متحد و سومین سفر پس از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی در غزه است.

وزیر خارجه ایران قرار است روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست عالیرتبه شورای امنیت سازمان ملل در مورد فلسطین ذیل دستور کار «وضعیت خاورمیانه از جمله مساله فلسطین» شرکت و سخنرانی کند.

ملاقات با دبیر کل سازمان ملل متحد و سفرای کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در محل سازمان ملل از دیگر برنامه‌های رئیس دستگاه سیاست خارجی کشورمان در این سفر خواهد بود.

همچنین انجام چندین ملاقات دوجانبه و مصاحبه مطبوعاتی هم از برنامه‌های دیگر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این سفر است.

امیرعبداللهیان قبل از عزیمت به نیویورک، توقفی در استانبول ترکیه داشت و از سرکنسولگری ایران در این شهر بازدید کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • گلایه نخست‌وزیر قطر؛ پایان میانجیگری دوحه در جنگ غزه؟
  • امیرعبداللهیان: بعد و قبل از عملیات «وعده صادق» به آمریکایی‌ها پیام دادیم
  • بعد و قبل از عملیات وعده صادق به آمریکایی‌ها پیام دادیم
  • امیرعبداللهیان: قبل و بعد از عملیات به آمریکایی‌ها پیام دادیم
  • (ویدیو) امیرعبداللهیان: بعد و قبل از عملیات وعده صادق به آمریکایی‌ها پیام دادیم
  • روزنامه آمریکایی: وزیر خارجه آمریکا به چین می‌رود
  • نتانیاهو تلاش دارد برای بقا در قدرت منطقه را به جنگ بکشاند
  • امیرعبداللهیان در گفت وگو با وزیر امور خارجه ژاپن: مبدأ حمله به مکان دیپلماتیک ایران در سوریه را حساب شده هدف قرار دادیم
  • چین: آمریکا بزرگترین منبع حملات سایبری در جهان است
  • پیش‌بینی شهید باقری از سکوت دولت‌های عرب در قبال حملات اسراییل