Web Analytics Made Easy - Statcounter

۲۶ اکتبر یادآور ترور «فتحی شقاقی» موسس جنبش جهاد اسلامی فلسطین و اولین دبیرکل آن به دست عوامل موساد است. شقاقی در سال ۱۹۹۵ یعنی ۲۵ سال پیش توسط عوامل موساد ترور شد.

در همین خصوص، «مجتبی امانی» تحلیلگر مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، درباره شهید فتحی شقاقی عنوان کرد: شهید فتحی شقاقی از جمله رهبران فلسطینی بود که به فکر و ایده امام (ره) درباره مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی اعتقاد و اعتماد زیادی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امانی با بیان اینکه امام (ره) دایره مبارزه با رژیم صهیونیستی را از دایره‌های قبلی یعنی فلسطینی و یا عربی گسترش داد و دایره‌ای اسلامی را نیز به آن اضافه کرد، گفت: یعنی مثل سابق اینگونه نبود که فقط کشورهای عربی از موضوع فلسطین دفاع یا تظاهر به دفاع کنند و خودشان را مسئول در برابر تجاوزات رژیم و مقابله به آن بدانند.

وی افزود: از همین جا نقطه تفاوت فتحی شقاقی با رهبران مبارز قبلی فلسطین مشخص می‌شود که او نسبت به دیگر رهبران فلسطین این تفاوت را داشت که به کشورهای عربی درباره اعاده مقاومت و مبارزه در برابر رژیم صهیونیستی اعتماد کافی نداشت. خیلی از رهبران مبارز فلسطینی دایره ارتباطات خودشان را در همان قالب کشورهای عربی می‌دیدند و نمی‌خواستند کشورهای غیر عربی در آن دخالت کنند. 

امانی یادآور شد: هر چند امروز با مشخص شدن ماهیت بسیاری از رهبران کشورهای عربی که روابط پیدا و پنهان با رژیم صهیونیستی برقرار کرده و می‌کنند، عمق تفکر فتحی شقاقی مشخص شده است که به مصلحت فلسطین نمی‌دید که دایره ارتباطات خود را صرفا محدود به کشورهای عربی کند.

وی گفت: آثار این تفکر را هم اکنون می‌بینیم که تقریبا به صداقت و درستی تشخیص فتحی شقاقی  رسیده‌اند که ارتباطات خودشان را با ایران افزایش داده‌اند و ایران را مدافع صادق موضوع فلسطین یافتند و از همین جاست که محور مقاومت روز به روز گسترش و توان بیشتری می‌یابد.

*فتحی شقاقی از جمله پیشتازان الحاق تفکر اسلامی به موضوع فلسطینی بود

این تحلیلگر مسائل منطقه درباره تاثیر مبارزات فتحی شقاقی بر روند مبارزه فلسطینی‌ها بیان کرد: قطعا این تفکر در درون فلسطینی‌ها و مردم عادی فلسطین تاثیرات خود را گذاشته است، هر چند حوادثی کمک کرد که تفکر اسلامگرا در موضوع فلسطینی گسترش بیشتری یابد و مقاومت در برابر فلسطین با موضوع اسلام عجین شود. در حالی که در زمان جمال عبدالناصر چنین روحیه‌ای در بین مبارزان فلسطینی وجود نداشت و به نظر من فتحی شقاقی از جمله پیشتازان الحاق تفکر اسلامی به موضوع فلسطینی بود.

وی افزود: الان جنبش جهاد اسلامی در فلسطین یکی از محورهای بزرگ مقاومت است که توانسته جایگاه ویژه‌ای در مقاومت پیدا کند و همپای حماس و دیگر گروه‌های مبارز فلسطینی نقش خود را ایفا کند. تفکر امثال شقاقی توان جدیدی به نیروی مبارزان فلسطینی داد و پیوندهای آنها را با جهان اسلام و جهان اسلامی غیرعرب گسترش بیشتری داد. 

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا بیان کرد: چنین تفکری را در حزب‌الله لبنان می‌بینیم که البته قدمت آن بیشتر از تفکر فتحی شقاقی است و بدون شک گسترش تفکر حزب الله در بحث مقاومت به دیگر گروه‌های فلسطینی نیز سرایت کرد و توانست جبهه مقاومت را ایجاد کند که الان به صورت یک کیان واحد به خصوص در ۱۰ سال اخیر از موجودیت خود دفاع می‌کند و تفاوتی بین عرب و غیر عرب در موضوع مقاومت نمی‌بیند. این موضوع چالش بسیار بزرگی در برابر رژیم صهیونیستی ایجاد کرده و از این پس هم گسترش بیشتری خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: حمزه فلسطین فتحی شقاقی جهاد اسلامی رژیم صهیونیستی کشورهای عربی موضوع فلسطین فتحی شقاقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۹۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله هوایی صهیونیست‌ها به آوارگان فلسطینی در جنوب غزه؛ هشت نفر شهید شدند

در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به آوارگان فلسطینی در شرق رفح هشت فلسطینی از جمله پنج کودک و یک زن شهید و شماری نیز زخمی شدند.

خبرگزاری شهاب فلسطین، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • وحشت صهیونیست‌ها از حملات موشکی مقاومت فلسطین
  • کنایه رهبر انصارالله یمن به کشورهای اسلامی در حمایت از فلسطین
  • چشم‌انداز روابط ایران و کشورهای عربی پس از «وعده صادق»؛ سیاست خارجی ایران منطبق بر «واقعیت‌های میدانی» است
  • اردوغان: اسرائیل در ارتکاب جنایت از هیتلر پیشی گرفته
  • حمله هوایی صهیونیست‌ها به آوارگان فلسطینی در جنوب غزه؛ هشت نفر شهید شدند
  • نقشه استعمار، ایجاد اسرائیل بزرگ
  • بازداشت جوان فلسطینی به دست نظامیان صهیونیست در کرانه باختری+فیلم
  • طرح جدید آمریکا و کشورهای عربی برای آینده غزه
  • بیانیه دولت غزه و کمیته‌های مقاومت فلسطین به مناسبت روز اسیر
  • عملیات وعده صادق ضربه کاری به رژیم صهیونیستی زد