Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-16@13:27:00 GMT

جهان نفت در انتظار اوپک

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۸۹۷۲۰

جهان نفت در انتظار اوپک

عربستان سعودی و روسیه در نشست آتی وزیران اوپک پلاس احتمالا با تمدید کاهش تولید در سطح فعلی موافقت خواهند کرد.

به گزارش «انرژی امروز» از ایسنا، جان کمپ، مقاله نویس رویترز در مطلبی نوشت: هر دو کشور به دلایل تاکتیکی تلاش می کنند تا زمان برگزاری نشست اوپک پلاس، از وعده تمدید کاهش تولید در سطح فعلی خودداری کرده و موافقت سایر تولیدکنندگان نفت این گروه با این پیشنهاد را جلب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر برنامه اوپک پلاس ادامه محدودیت عرضه طبق توافق آوریل و افزایش تولید به میزان حدود دو میلیون بشکه در روز از ابتدای ژانویه سال ۲۰۲۱ است.

اما ذخایر جهانی بالاتر از میانگین پنج ساله مانده و مصرف از آنچه انتظار می رفت، بهبود کندتری داشته است. از سوی دیگر افزایش ابتلا به کووید ۱۹ تهدیدی برای تشدید رکود اقتصادی و آسیب دیدن بیشتر تقاضا برای نفت به شمار می رود.

هیچ نشانه ای از این که بازار به دو میلیون بشکه در روز تولید بیشتر نفت در آینده نزدیک نیاز دارد یا قادر خواهد بود عرضه بیشتر نفت را بدون افزایش ذخایر و فراهم کردن زمینه سقوط قیمتها جذب کند، وجود ندارد.

از سوی دیگر سه ماهه اول سال معمولا ضعیفترین فصل تقاضا برای نفت از سوی پالایشگاهها است بنابراین افزودن به حجم تولید در مقطع فعلی برای تولیدکنندگان نفت پرریسک خواهد بود.

عربستان سعودی و روسیه که سیاستگذاران اصلی اوپک پلاس هستند احتمالا افزایش تولید را به مدت سه ماه تا آوریل به تاخیر بیاندازند و در مارس به بازبینی وضعیت بازار بپردازند.

گزینه دیگر، تعویق دو ماهه افزایش تولید یا افزایش تولید به میزان کمتر از برنامه اولیه در ابتدای سال – یک میلیون بشکه در روز یا کمتر از آن – است و افزایش بیشتر تولید در مارس هدف بازبینی قرار می گیرد.

اما در صورت اقدام قاطعانه تر، اوپک پلاس ممکن است افزایش تولید را به مدت شش ماه تا ژوییه به تاخیر بیاندازد و به بازبینی اوضاع در ژوئن منوط کند. چنین اقدامی برای بازار نفت مثبت خواهد بود اما انعطاف پذیری این گروه را کمتر کرده و همبستگی داخلی را با چالش روبرو می کند.

هیچ کدام از این گزینه ها مطلوبتر از تعویق سه ماهه افزایش تولید نیستند بنابراین نتیجه احتمالی نشستهای ۳۰ نوامبر و اول دسامبر اوپک پلاس، تاخیر سه ماهه در افزایش تولید خواهد بود.

اظهارات رسمی

دبیرکل اوپک و رییس جمهور روسیه در اظهارنظرهای رسمی اذعان کرده اند که مصرف نفت پایینتر از حد انتظار مانده و آمادگی خود را برای صحبت درباره تعویق افزایش تولید اعلام کرده اند.

محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک روز دوشنبه گفت: ما امیدوار بودیم که نیمه دوم سال ۲۰۲۰ سرآغاز روند احیای تقاضا باشد. متاسفانه در حال حاضر رشد اقتصادی و احیای تقاضا برای نفت تا حدود زیادی به دلیل افزایش شیوع ویروس کرونا ضعیف مانده اند.

پیش از اظهارات اخیر بارکیندو، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه پنج شنبه گذشته گفته بود ما بر این باوریم که نیازی به تغییر مفاد توافقاتمان وجود ندارد. ما به دقت روند احیای بازار را زیر نظر داریم. مصرف رو به رشد است. با این حال منتفی نمی کنیم که محدودیتهای فعلی تولید ممکن است ادامه پیدا کند و آن طور که در ابتدا برنامه ریزی کرده بودیم، فورا رفع نشوند.

عرضه فراوان در بازار نفت

در آمریکا، آمار نشان می دهد که ذخایر نفت و فرآورده های نفتی خارج از ذخایر استراتژیک این کشور ۱۱۳ میلیون بشکه معادل ۹ درصد بالاتر از میانگین فصلی پنج ساله هستند. ذخایر اضافی از ۱۸۰ میلیون بشکه در ابتدای ژوییه کاهش پیدا کرده اند اما با نرخ فعلی کاهش، تا پایان مارس همچنان بالای میانگین پنج ساله می مانند.

معامله گران و سرمایه گذاران نفت هیچ گونه کمبود عرضه نفت در آینده نزدیک را که باعث شود اوپک پلاس تولیدش را افزایش دهد، پیش بینی نمی کنند. افزایش تولید و صادرات نفت لیبی هم به معنای ورود نفت بیشتر به بازار حتی در صورت تمدید محدودیت عرضه فعلی اوپک پلاس است.

معامله گران فیزیکی و مدیران سرمایه گذاری با حسابی که روی تمدید محدودیت عرضه فعلی اوپک پلاس باز کرده اند، معاملاتشان در هفته های اخیر را آغاز کرده اند. اگر اوپک پلاس این انتظارات را مایوس کند، با ریسک ریزش کوتاه مدت قیمتهای نفت روبرو خواهد شد.

بر اساس گزارش رویترز، برای همه این دلایل اوپک پلاس احتمالا محدودیت عرضه فعلی را به مدت طولانیتری ادامه خواهد داد که مدت آن احتمالا سه ماه خواهد بود و در پایان سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ به بازبینی سیاست تولید خود می پردازد.

برچسب هاروسیه سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) صادرات نفت عربستان

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: روسیه سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک صادرات نفت عربستان آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو میلیون بشکه محدودیت عرضه افزایش تولید اوپک پلاس سه ماهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۹۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمز تثبیت قیمت سکه در بازار

سهراب اشرفی کارشناس بازار سکه و طلا در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا در خصوص روند قیمت طلا و مسکوکات طلا در بازار گفت: ریزشی که در پی افزایش قیمت شدید قیمت سکه و طلا بود بیشتر تحت تاثیر دخالت بانک مرکزی و در پی کنترل و تعدیل نرخ دلار اتفاق افتاد که قطعا با تحولات جدید منطقه ای هر نوع پیش‌بینی برای قیمت‌ها در  این بازار کمی سخت تر شده است. 

وی ادامه داد: اما بر خلاف این شرایط روز جمعه هفته گذشته رکوردی در زمینه جهش قیمت جهانی انس طلا ثبت شد. قیمت‌ها در بازار جهانی نیز همچنان صعودی است و تثبیت نشده است.

اشرفی تصریح کرد: زمانی که قیمت جهانی طلا در حال افزایش است تنها فاکتوری که می‌تواند قیمت‌ها در داخل کشور کنترل کند کاهش بیش از پیش قیمت دلار است. یعنی دررواقع بایستی دلار با شدت بیشتری رو به کاهش رود تا برآیند این دو فاکتور سیر نزولی را نمایش دهد.

انتظار کاهش قیمت‌ها و یا ثابت ماندن قیمت سکه

این کارشناس بازار سکه و طلا تاکید کرد: اگر بانک مرکزی در کاهش قیمت دلار موفق شود انتظار کاهش قیمت‌ها و یا ثابت ماندن آن می‌رود در غیراین صورت طبیعتا باید انتظار افزایش قیمت داشته باشیم. شایان ذکر است با توجه به فعالیت بانک مرکزی در روز‌های کاری انتظار می‌رود که اگر اتفاقی هم در شرف وقوع باشد به روزهای هفته جاری و پس از تعطیلات موکول شود.

تا پایان سال قیمت طلا چقدر افزایش می‌یابد

این کارشناس بازار طلا و مسکوکات طلا در خصوص میزان بازدهی طلا و مسکوکات آن در سرمایه گذاری بلند مدت گفت: برخی از سال‌ها پیش آمده است که قیمت طلا در ابتدای سال از پایان آن بالاتر بوده است؛ به عنوان مثال در سال ۱۳۹۴ به دلیل کاهش نرخ جهانی طلا و همچنین ثبات قیمت دلار، قیمت طلا در پایان سال بسیار کمتر از ابتدای سال بود؛ اما باید توجه داشته باشیم که این مقوله استثنا است.

وی ادامه داد: در حال حاضر نیز قیمت جهانی طلا در حال رکورد زنی است و نمی توان گفت که نرخ انس طلا در محدوده ۲۵۰۰ دلار نوسان می‌کند و به سوی ۲۷۰۰ دلار اوج میگیرد. از طرف دیگر مسئله انتخابات آمریکا و ظهور مجدد ترامپ و همچنین شرایط بد اقتصادی آمریکا مطرح است. تمام این شرایط پیش بینی را بسیار سخت می‌کند.

همچنان مسئله قیمت دلار در بازار آزاد مطرح است

اشرفی تاکید کرد: در صورت عدم صعود قیمت جهانی طلا بازهم همچنان مسئله قیمت دلار در بازار آزاد مطرح است. در این شرایط باید پاسخی برای پرسش آینده قیمت دلار بیابیم. یعنی آیا دلاری که هم اکنون در محدوده ۶۵ هزار تومان سیر می‌کند به ۸۰ هزار تومان خواهد رسید یا خیر.

وی ادامه داد: بر فرض مثال که دلار به قیمت ۱۰۰ هزار تومان برسد و انس جهانی نیز در محدوده ۲۵۰۰ دلار باشد، قیمت طلای ۶ میلیون تومان به ازای هر گرم دور از ذهن نیست، اما در صورت محقق نشدن چنین شرایطی افزایش قیمت‌ها محدود‌تر خواخد بود. اما با همین فرض برای قیمت انس طلا و دلار ۷۰ هزار تومانی، قیمت هر گرم طلا در محدوده ۴ میلیون و دویست هزار تومان خواهد بود.

اشرفی در پایان تاکید کرد: سرمایه گذاری بلند مدت در بازار طلا معمولا فعلی عاقلانه است و برای سرمایه گذاران حاشیه سود مناسب همراه با ریسک محدود به همراه دارد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نفت ۱۰۰ دلاری؛ دور یا نزدیک؟
  • قزاقستان تخطی از سهمیه تولید در اوپک‌پلاس را جبران می‌کند
  • قزاقستان تخطی عرضه نفت خود را در ماه مارس جبران می‌کند
  • قیمت رانا در بازار امروز ۲۷ فروردین ۱۴۰۳
  • افت رشد تقاضای جهانی طلای سیاه
  • رمز تثبیت قیمت سکه در بازار
  • ایران پیشتاز افزایش تولید در اوپک
  • قیمت کالا‌های صنعتی در انتظار تورم پیشران بهمن
  • یک خبر خوب و یک خبر بد برای چشم‌انتظاران آیفون ۱۶
  • ایران پیشتاز افزایش تولید نفت اوپک در اسفند