Web Analytics Made Easy - Statcounter

پارلمان عراق در پی اختلاف‌نظرها درباره حوزه‌های انتخابیه استان کرکوک، مجددا از حل و فصل نهایی پرونده حوزه‌های انتخابیه ناکام ماند.

به گزارش ایسنا، به نقل از میدل ایست نیوز، پارلمان عراق در پی اختلاف‌نظرها درباره حوزه‌های انتخابیه استان کرکوک، مجددا از حل و فصل نهایی پرونده حوزه‌های انتخابیه ناکام ماند، این در حالی است که قومیت‌های مختلف کرکوک (عرب، ترکمان و کُرد) برای برگزاری نشست‌های مشترک به منظور دستیابی به تفاهم و نقطه‌نظر مشترک در تلاش هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه، کمیسیون حقوقی پارلمان عراق تاکید کرده است در صورتی که سه قومیت‌ نام‌برده نتوانند در رابطه با حوزه‌های انتخابیه کرکوک به توافق دست یابند، پیش‌نویس قانون بر اساس اکثریت آرای نمایندگان تعیین تکلیف خواهد شد.

در جلسه شب گذشته پارلمان عراق که تا ساعات پایانی شب به طول انجامید نمایندگان پارلمان موفق شدند از پرونده حوزه انتخابیه نینوا و کرکوک پس از گفت‌وگوها و جلسات متعدد، حوزه انتخابیه نینوا را تعیین تکلیف کنند اما به دلیل اختلافات موجود میان طیف‌های کرکوک، پرونده این استان به نشست دیگر پارلمان موکول شد.

در همین رابطه، «عبدالرحیم الشمری»، نماینده استان نینوا در پارلمان عراق در گفت‌وگو با العربی الجدید تصریح کرد: پارلمان به حوزه‌های انتخابیه ۸ گانه نینوا رای داد، بر این اساس بخش شرقی موصل ۵ کرسی، بخش غربی موصل ۳ کرسی، سنجار ۳ کرسی، تلعفر ۴ کرسی، جنوب موصل به همراه بعاج ۵ کرسی، سهل نینوا دو حوزه انتخابیه یکی ۳ و دیگری ۴ کرسی پارلمانی تعیین شد.

پارلمان عراق در جلسه روز شنبه خود حوزه‌های انتخابیه ۱۶ استان عراق به جز استان کرکوک و نینوا را به دلیل اختلافات سیاسی را تعیین کرده بود.

در همین ارتباط، منابع سیاسی از حصول همگرایی میان عرب‌ها و کُردها درخصوص تصویب بند مربوط به حوزه‌های انتخابیه کرکوک خبر داده و افزودند: ترکمان‌ها با توافق دو قومیت مذکور مخالف هستند و خواستار تضمین حقوق‌شان به عنوان یکی از قومیت‌های کرکوک هستند.

ترکمان‌ها خواهان تقسیم مساوی و متوازن حوزه‌های انتخابیه کرکوک به ۳ حوزه برای تضمین حقوق طیف‌های مختلف هستند، در این میان «ریاض کهیه»، رئیس حزب «ترکمان ایلی» تصریح کرد: ما مصمم به ستاندن حقوق مشروع انتخاباتی خود هستیم و اجازه نخواهیم داد بدون تضمین حقوق‌مان، قانون مذکور تصویب شود.

براساس این اسناد، ترتیب تقسیم حوزه‌های انتخابی استان‌های عراق در پیشنهاد جدید بدین نحو است:

بغداد: ۶۹ کرسی، ۱۷ حوزه
نینوا (موصل): ۳۱ کرسی، ۸ حوزه
بصره: ۲۵ کرسی، ۶ حوزه
ذی قار (ناصریه): ۱۹ کرسی، ۵ حوزه
سلیمانیه: ۱۸ کرسی، ۵ حوزه
بابل (حله): ۱۷ کرسی، ۴ حوزه
انبار (رمادی): ۱۵ کرسی، ۴ حوزه
اربیل: ۱۵ کرسی، ۴ حوزه
دیالی (بعقوبه): ۱۴ کرسی، ۴ حوزه
نجف اشرف: ۱۲ کرسی، ۳ حوزه
صلاح الدین (تکریت): ۱۲ کرسی، ۳ حوزه
دهوک: ۱۱ کرسی، ۳ حوزه
دیوانیه: ۱۱ کرسی، ۳ حوزه
واسط: ۱۱ کرسی، ۳ حوزه
کربلا: ۱۱ کرسی، ۳ حوزه
میسان (عماره): ۱۰ کرسی، ۳ حوزه
مثنی (سماوه): ۷ کرسی، ۲ حوزه

پیش از این نیز مجلس طرح اولیه پیشنهادی کمیسیون حقوقی مجلس درباره تقسیم هر استان به حوزه‌های انتخابی‌ای به تعداد کرسی‌های زنان آن استان رأی داده بود. بدین معنا که اگر یک استان ۳ نماینده زن دارد آن استان به ۳ حوزه انتخابی تقسیم می‌شود.

گفتنی است که شمار نمایندگان زن در پارلمان عراق ثابت بوده و براساس نسبت جمعیت در میان استان‌ها تقسیم شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قانون انتخابات عراق پارلمان عراق ۱۱ کرسی ۳ حوزه ۵ کرسی ۴ حوزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۰۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رأی‌گیری در حوزه انتخابیه کرمانشاه، به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود

رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه گفت : گفت: رأی‌گیری در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه کاملاً الکترونیکی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، علی شعبانی امروز _ چهارشنبه پنجم اردیبهشت _ در جلسه شورای اداری استان کرمانشاه اظهار کرد: از ۶ حوزه انتخابیه استان کرمانشاه، تکلیف ۵ حوزه انتخابیه مشخص‌شده و تنها حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه است که به دور دوم کشیده شد.

وی افزود: در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، حوزه انتخابیه کرمانشاه از ۳ کرسی تعلق گرفته تنها تکلیف یک کرسی با منتخب شدن محمد رشیدی مشخص شده و نتیجه ۲ کرسی دیگر به دور دوم کشیده شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه بابیان اینکه دور دوم انتخابات مجلس در ۲۱ اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد، تصریح کرد: در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه آقایان عبدالرضا مصری، جهانبخش امینی، فضل‌الله رنجبر و ابراهیم رحیمی زنگنه ۴ نامزدی هستند که در بازه زمانی تعیین شده ۱۳ اردیبهشت تا ۲۰ اردیبهشت به تبلیغات خواهند پرداخت.

وی تفاوت دوره دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه کرمانشاه را در تمام الکترونیکی برگزار شدن آن عنوان کرد و گفت: برخلاف دوره اول که به‌صورت صدور تعرفه، نوشتن رأی در برگه‌های تعرفه و شمارش تعرفه‌ها در پایان انجام می‌شد، در دوره دوم دیگر فرد در صدور تعرفه دخالتی نخواهد داشت و توسط دستگاه و به‌صورت الکترونیکی تعرفه صادر و در صندوق انداخته خواهد شد.

شعبانی شرایط احراز هویت رأی‌دهندگان در دوره دوم را مشابه دوره اول دانست و خاطرنشان کرد: با وجود اینکه وزارت کشور مجوز کاهش ۳۰ درصدی صندوق‌های اخذ رأی را داده است، با مشورت صورت گرفته با استاندار بنا داریم جهت رفاه حال رأی‌دهندگان تعداد کمتری از صندوق‌ها را کاهش دهیم.

وی ضمن تصریح این‌که در دور اول ۵۰ درصد عوامل و نیروهای اجرایی در برگزاری انتخابات در حوزه انتخابیه کرمانشاه به‌کارگیری شده بود، گفت: در دور دوم نیز همین تعداد عوامل اجرایی به کار گرفته خواهد شد.

رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه اشاره‌ای به اعتراضات برخی از نامزدها در دوره اول انتخابات داشت و ادامه داد: در دور اول اعتراضات برخی از نامزدها را داشتیم که با بررسی‌های صورت گرفته توسط هیئت نظارت و همراهی هیئت اجرایی در سریع‌ترین زمان ممکن به آن‌ها رسیدگی شد.

وی برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را سالم‌ترین دوره عنوان کرد و نقش دولت در روند انتخابات را کاملاً بی‌طرف دانست.

کد خبر 747671

دیگر خبرها

  • انتخابات مجلس در ورامین تمام الکترونیک نخواهد بود
  • انتخابات ۲۱ اردیبهشت در حوزه انتخابیه ورامین تمام الکترونیک نیست
  • رأی‌گیری در حوزه انتخابیه کرمانشاه، به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود
  • انتخابات در تهران تمام الکترونیک است + فیلم
  • انتخابات در تهران تمام الکترونیک است
  • عملکرد موثر صدا وسیمای گلستان برمشارکت خوب مردم در انتخابات اسفند
  • عملکرد خوب صدا وسیمای گلستان، موثر برمشارکت خوب مردم در انتخابات اسفند
  • الکترونیکی شدن دور دوم انتخابات در حوزه شیراز و زرقان
  • آمادگی زنجان، طارم و خدابنده برای دور دوم انتخابات
  • کدهای انتخاباتی نامزدهای انتخاباتی ۱۱ اردیبهشت اعلام می‌شود