Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای گیلان با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی سد پلرود گفت: امسال ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار در قالب اسناد خزانه اسلامی و نقدی به این طرح اختصاص داده شد.

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ، هادی پاک زاد معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای گیلان اظهار داشت: بر اساس تفاهم نامه با سازمان برنامه و بودجه کشور به منظور تسریع در آبگیری سد پلرود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال منعقد شده  که از این مبلغ  تاکنون ۹۰۰ میلیارد ریال اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: از این میزان اعتبار اختصاص یافته ،  ۵۰۰ میلیارد ریال آن بصورت اسناد خزانه اسلامی از آبان ماه سالجاری قابل هزینه می باشد و ۴۰۰ میلیارد ریال آن  هنوز وصول نشده است.

 وی به ویژگی های این سد نیز اشاره و بیان کرد: احداث  این سد از نوع خاکی و نفوذ ناپذیر (gc) با ارتفاع یکصد متر و حجم ۱۳۲ میلیون مترمکعب و  با حجم تنظیم سالیانه ۲۰۵ میلیون متر مکعب پیش بینی شده است.

پاک زاد  تنظیم آب رودخانه و استفاده از آن برای تامین نیاز آبی ۳۳ هزار و ۵۲۵ هکتار اراضی منطقه شامل  ۲۰ هزار و ۵۳۹ هکتار شالیزار و ۱۲ هزار و ۹۸۶ هکتار باغ های چای  و تامین نیاز آب شرب هشت شهر لنگرود، رودسر، چابکسر، کلاچای، املش، کومله، واجارگاه و رحیم آباد در شرق استان به میزان ۴۰ میلیون متر مکعب را  از اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.

معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای گیلان اظهار داشت: همچنین احداث ۲ واحد نیروگاه هشت مگاواتی با استفاده از  آب این سد برای تولید انرژی سالیانه ۷۰ گیگا وات ساعت  از دیگر اهداف ساخت این سد است.

 شایان ذکر است، در صورت تامین اعتبار منابع مالی مورد نیاز سد پلرود تا بهار سال آینده آبگیری آزمایشی می شود. علاوه بر این سد، چند سد بتنی دیگر از جمله سدهای شفارود ،لاسک و دیورش با پیشرفت های فیزیکی متفاوت و همچنین هفت سد لاستیکی در استان گیلان در حال ساخت است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اسناد خزانه سد سازی آبگیری سد سد پلرود شرکت آب منطقه ای گیلان میلیارد ریال سد پلرود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۱۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌های کردستان، به کام دیگران

به گفته آریا نژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان، ۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سد‌ها در اختیار استان‌های همجوار همچون کرمانشاه، آذربایجان غربی و زنجان قرار دارد.

وی درباره یکی از این سد‌ها با نام سد تالوار در شهرستان بیجار گفته بود: آب ذخیره شده این سد ۱۲۰ میلیون متر مکعب است که آخرین تخصیص تا افق ۱۴۲۵ برای استان همدان، ۱۶ میلیون متر مکعب بود که متاسفانه در آخرین بازنگری‌ها به ۵۶ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.

حال با این وضعیت که مدیریت آب‌های کردستان در دست این استان نیست و به زبان ساده به استان‌های دیگر همچون کرمانشاه، زنجان و آذربایجان غربی می‌رود، مسئولان کردستان چقدر پیگیر حق مردم این استان در تخصیص آب شده اند؟

این در حالی است که کشاورزان کردستانی برای تامین آب، ناگزیر به چاه زدن و استفاده از ذخایر آب زیر زمینی شده اند و در پی آن پدیده‌ای به اسم فرونشست زمین رخ داده که نمونه‌های وحشتناک آن در شهرستان‌های قروه و دهگلان دیده می‌شود.

مهمترین محصول تولیدی استان کردستان، گندم است که زندگی بخش بزرگی از کشاورزان این استان با آن گره خورده است، اما شاهدیم به دلیل نبود آب، بخش اعظم اراضی زیر کشت این محصول به صورت دیم است.

فریدون حامدی، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: از ۶۲۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال زراعی جاری (مهر ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳) که به کشت گندم اختصاص پیدا کرده است، ۵۸۵ هزار هکتار آن کشت گندم دیم و تا ۴۱ هزار هکتار آبی است که اختصاص آب و آبی شدن مزارع می‌تواند تحولی در تولید این محصول در کردستان و کشور به وجود آورد.

حمیدی مدیرکل محیط زیست کردستان نیز از نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی خواست، برای افزایش تخصیص حق آبه کردستانی از سد‌های خود استان، بیش از این‌ها تلاش کنند چرا که مشکل کم آبی می‌تواند منجر به بحران‌های زیست محیطی در استان شود.

در سالی که از سوی مقام معظم رهبری با نام جهش تولید با مشارکت مردم، نامگذاری شده است، می‌طلبد مسئولان کشوری و استانی و نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی، برای اختصاص حق آبه بیشتر از آب‌های استان به خود استان، همتی از خود نشان دهند و برای رونق اقتصادی این استان محروم گامی مهم و عملی بردارند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • اختصاص اعتبار برای تکمیل زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی ایلام
  • اختصاص ۳۸ هزار هکتار برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن قم
  • اختصاص ۵۰ میلیارد تومان به پسماند گیلان
  • زمینه لازم برای حمایت از تولید در استان اردبیل فراهم شد
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال به محلات کم برخوردار قم
  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد
  • آب‌های کردستان، به کام دیگران
  • اختصاص ۳۵۰۰میلیارد ریال از محل مولدسازی به پروژه‌های ورزشی اردبیل
  • ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار به راه‌آهن اردبیل - میانه اختصاص یافت
  • برنامه‌ریزی برای احداث پارکینگ در خیابان شهید چمران قم