Web Analytics Made Easy - Statcounter

نظرسنجی‌ها همچنان پیشتازی بایدن را نشان می‌دهند، اما با یک تفاوت: طی روزهای گذشته، ترامپ در نمودارها رو به بالا حرکت کرده و بایدن رو به پایین. آیا دموکرات‌ها باز هم بازی را در دقیقه‌ی نود می‌بازند؟

سرویس جهان مشرق - مردم آمریکا روز سه‌شنبه، ۳ نوامبر ۲۰۲۰ (۱۳ آبان ۹۹) پای دستگاه‌های الکترونیکی رأی‌گیری می‌روند تا رئیس‌جمهور بعدی آمریکا را انتخاب کنند؛ البته در فرآیندی غیرمستقیم (جزئیات بیش‌تر).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق روال انتخابات‌های ریاست‌جمهوری آمریکا، امسال هم نظرسنجی‌های متعددی توسط کمپانی‌های تحقیقاتی-رسانه‌ای آمریکایی و بین‌المللی برگزار می‌شود تا نبض افکار عمومی درباره نامزدهای انتخابات به دست بیاید و نتیجه انتخابات نیز تا اندازه‌ای قابل‌پیش‌بینی بشود.

«دونالد ترامپ» (راست)  رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه کنونی، و «جو بایدن» معاون اول دموکرات سابق آمریکا در انتخابات امسال رودرروی هم قرار گرفته‌اند (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› آن‌چه درباره انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باید بدانید

پایگاه اینترنتی روزنامه انگلیسی گاردین به صورت روزانه اقدام به جمع‌آوری نتایج نظرسنجی‌های مختلف طی دو هفته‌ی قبل در هشت ایالتِ تعیین‌کننده می‌کند و برآیند آن‌ها را در قالب نمودار منتشر می‌کند [۱] . البته یک نمودار نیز به نظرسنجی‌های ملی اختصاص یافته است. آن‌چه در ادامه می‌آید گزارش روز یک‌شنبه، ۲۷ مهر ۹۹، در روزنامه گاردین است. مشرق پیش از این هم گزارش‌های قبلی گاردین را منتشر کرده است. برای مقایسه‌ی آماری و اطلاع از روند تغییر نتایج نظرسنجی‌ها در ایالت‌های تعیین‌کننده در انتخابات امسال آمریکا می‌توانید گزارش اول مشرق را از این‌جا و گزارش دوم را از این‌جا بخوانید.

آخرین نظرسنجی‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا همچنان حکایت از پیشتازی بایدن دارد (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› پیشتازی بایدن و خاطرات تلخ دموکرات‌ها

›› ترامپ یکی از ایالت‌های تعیین‌کننده را از بایدن پس گرفت

بایدن پیشتاز است، اما شاید رئیس‌جمهور نشود

جو بایدن در نظرسنجی‌های ملی از دونالد ترامپ پیش است، اما این پیشتازی، پیروزی نامزد دموکرات‌ها را تضمین نمی‌کند. «هیلاری کلینتون» تقریباً در تمام طول مدت تبلیغات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ در نظرسنجی‌ها برتری آشکاری نسبت به ترامپ داشت [۲] ، اما نهایتاً در مجمع «انتخاب‌کنندگان [۳] » (جزئیات بیش‌تر) شکست خورد [۴] .

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4 توضیحاتی درباره «مجمع انتخاب‌کنندگان» و فرآیند غیرمستقیم انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا [دانلود]

از آن‌جایی که نظام انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا به هر ایالت تعدادی «رأی الکترال» اختصاص داده که همگی، بدون در نظر گرفتن اختلاف آرای عمومی، به پیروز انتخابات در آن ایالت می‌رسند، احتمالاً تعداد کمی ایالتِ تعیین‌کننده که برنده انتخابات در آن‌ها قابل‌پیش‌بینی نیست، نتیجه نهایی انتخابات را تعیین خواهند کرد؛ و بنابراین تمرکز نامزدها روی آن‌ها بیش‌تر است. بایدن برای موفقیت در انتخابات پیش رو باید دست‌کم آرای چند عدد از این ایالت‌ها را به نفع دموکرات‌ها برگرداند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند افزایش آمار مشارکت اقلیت‌های نژادی-مذهبی می‌تواند به نفع «جو بایدن» و دموکرات‌ها باشد (+)

گاردین برای درک بهتر روند رقابت در ایالت‌هایی که می‌توانند نتیجه انتخابات را تعیین کنند، هر روز متوسط نظرسنجی‌های ۱۴ روز گذشته را در هشت ایالت تعیین‌کننده پیگیری می‌کند. شش ایالت از این هشت ایالت، ایالت‌هایی هستند که به‌رغم رأی به «باراک اوباما» ی دموکرات در سال ۲۰۱۲، سال ۲۰۱۶ به ترامپ رأی دادند: فلوریدا،  پنسیلوانیا،  اوهایو،  میشیگان،  ویسکانسین، و آیووا. دو ایالت دیگر، یعنی آریزونا و کارولینای شمالی، به این دلیل اضافه شده‌اند که نتایج انتخابات در آن‌ها می‌تواند نشان‌دهنده‌ی جهتِ تحولات در فضای انتخابات باشد. به عبارت دیگر، این ایالت‌ها ممکن است امسال در نقش ایالت‌های تعیین‌کننده‌ی جدید ظاهر شوند.

یادآوری این نکته لازم است که نظرسنجی‌ها (به ویژه برخی از نظرسنجی‌ها در ایالت‌های تعیین‌کننده) در سال ۲۰۱۶ میزان آرای دونالد ترامپ را به شدت پایین‌تر از میزان واقعی نشان دادند. با این‌که مسئولان این نظرسنجی‌ها امسال وعده‌ی اصلاح این اشتباه را داده‌اند، اما هنوز هم مطمئن نیستیم نتایج نظرسنجی‌ها دقیق باشند. به علاوه، همین نظرسنجی‌ها ممکن است حمایتِ دموکرات‌ها را هم بیش‌تر از میزان واقعی نشان بدهند. (تعداد افرادی که می‌گویند به بایدن رأی می‌دهند، ممکن است بیش‌تر از تعداد افرادی باشد که واقعاً به او رأی می‌دهند.)

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4 ترامپ می‌گوید فقط در صورتی بازنده‌ی انتخابات خواهد بود که دموکرات‌ها انتخابات را دستکاری کرده باشند [دانلود]

نتایج آخرین نظرسنجی‌ها در این هشت ایالت در قالب نمودار در زیر آمده است. توجه داشته باشید که در نمودارهای زیر رنگ آبی نشان‌دهنده‌ی آرای دموکرات‌ها و رنگ قرمز نشان‌دهنده آرای جمهوری‌خواهان است. دایره‌های کوچک درون نمودارها درصد آرای متعلق به هر یک از نامزدها در نظرسنجی‌های جداگانه را نشان می‌دهد. همچنین، کادر پایین هر نمودار سابقه‌ی پیروزی هر یک از این دو حزب در چهار انتخابات قبلی آن ایالت را نشان می‌دهد. توضیحات تکمیلی درباره هر ایالت زیر نمودار ارائه شده است.

فلوریدا در انتخابات‌های اخیر شاخص معتبری برای تشخیص نتیجه‌ی انتخابات بوده است. این ایالتِ جنوبی آمریکا جمعیت متنوعی دارد، اما عموماً به سمت محافظه‌کارها متمایل است و درصد بالایی از رأی‌دهندگانش مسن هستند. هم دموکرات‌ها و هم جمهوری‌خواه‌ها پیروزی در این ایالت را برای خود حیاتی می‌دانند؛ توجه کنید که طی روزهای گذشته نتایج نظرسنجی‌ها در فلوریدا به سود ترامپ و ضرر بایدن پیش رفته است (+)

پنسیلوانیا سال ۲۰۱۶ پیشتازی ترامپ را تثبیت کرد؛ ترامپ آن سال با اختلاف ۰/۷ درصد در این ایالت پیروز شد. بایدن امیدوار است امسال میزان مشارکت را در دو شهر بزرگ این ایالت که طرفدار دموکرات‌ها هستند، افزایش دهد تا حمایت مردم روستایی این ایالت از ترامپ را خنثی کند (+)

اوهایو از سال ۱۹۶۴ تا کنون همیشه به برنده‌ی انتخابات‌های ریاست‌جمهوری رأی داده است. ترامپ، سال ۲۰۱۶، با اختلاف ۸/۱ درصد در اوهایو پیروز شد و چالش دشواری را پیش روی دموکرات‌ها گذاشت. دموکرات‌ها امیدوارند رأی‌دهندگان سیاه‌پوست در انتخابات امسال مشارکت بالایی داشته باشند؛  توجه کنید که ترامپ طی روزهای گذشته توانسته در نظرسنجی‌ها اوهایو را از بایدن پس بگیرد (+)

میشیگان یکی از سنگرهای سابق دموکرات‌هاست که ترامپ، سال ۲۰۱۶، موفق شد در آن پیروز شود. بایدن امیدوار است بتواند این ایالت را دوباره به قلمروی دموکرات‌ها برگرداند و برتری شکننده ترامپ در سال ۲۰۱۶ با فاصله تنها ۰/۳ درصدی را معکوس کند (+)

ویسکانسین هم ایالت دیگری است که بایدن امیدوار است مشارکت مردم در شهرهای لیبرالِ آن افزایش پیدا کند تا حاشیه اندک برتری سال ۲۰۱۶ ترامپ در این ایالت خنثی شود. دموکرات‌ها از سال ۱۹۸۸ تا سال ۲۰۱۶ در تک‌تک انتخابات‌های ریاست‌جمهوری در این ایالت پیروز شده بودند (+)

آیووا در انتخابات‌های اخیر به لطف آرای سفیدپوستان طبقه کارگر، رفته‌رفته به سمت جمهوری‌خواه‌ها متمایل شده است. ترامپ، سال ۲۰۱۶، توانست با ایجاد تغییر ۱۵ درصدی در آرای این ایالت روستایی‌نشین به پیروزی در آن دست پیدا کند؛ توجه کنید که طی روزهای گذشته، بایدن توانسته در نظرسنجی‌ها آیووا را از ترامپ برباید (+)

آریزونا یکی از سنگرهای سابق جمهوری‌خواه‌هاست، اما این حزب دیگر نمی‌تواند روی این ایالت، که افکار عمومی‌اش به‌سرعت در حال تغییر است، حساب باز کند. بایدن امیدوار است روز انتخابات، اقبال با او یار باشد و با اتکا به مشارکتِ گسترده‌ی اسپانیایی‌تبارها بتواند پیروزی را در این ایالت به چنگ بیاورد (+)

کارولینای شمالی در سه انتخابات از چهار انتخابات گذشته به نامزدهای جمهوری‌خواه رأی داده است. امسال همه چیز بستگی به این دارد که کدام گروه‌ها مشارکت بیش‌تری در انتخابات خواهند داشت: رأی‌دهندگان روستایی و سفیدپوست که متمایل به جمهوری‌خواه‌ها هستند، یا رأی‌دهندگان شهری که عمدتاً سیاه‌پوست و فرهیخته هستند و می‌توانند کفه ترازو را به سوی بایدن سنگین کنند؛ توجه کنید که ترامپ طی روزهای گذشته توانسته فاصله خود با بایدن در نظرسنجی‌ها در کارولینای شمالی را با شیبِ تندی کاهش دهد (+)

نظرسنجی‌های ملی

طبق میانگین آخرین نظرسنجی‌های ملی، بایدن از ترامپ پیش است. اگرچه نظرسنجی‌های ملی، نتیجه انتخابات در ایالت‌های تعیین‌کننده را به خوبی نشان نمی‌دهند، اما پیشتازی یک نامزد در سطح ملی با حاشیه‌ی زیاد تا اندازه‌ای می‌تواند جهت‌گیری رقابت‌های انتخاباتی را نشان بدهد. نمودار زیر، متوسط نظرسنجی‌های ملی طی ۱۴ روز گذشته را نشان می‌دهد.

بایدن در نظرسنجی‌های ملی پیش است، اما این پیشتازی به هیچ عنوان تضمین‌کننده پیروزی نامزد دموکرات‌ها در انتخابات هفته‌ی آینده نیست؛ توجه کنید که طی روزهای گذشته نتایج نظرسنجی‌های ملی به سود ترامپ و ضرر بایدن پیش رفته است (+)

نکاتی درباره روش‌شناسی آماری گاردین

گاردین هر روز اقدام به مقایسه و راستی‌آزماییِ نظرسنجی‌های ۱۴ روز گذشته در هر یک از هشت ایالتِ بالا و همچنین نظرسنجی‌های ملی در آمریکا می‌کند. نظرسنجی‌هایی که نامعتبر تشخیص داده شوند (مثلاً به علت استفاده از جامعه آماری کوچک) از فهرست حذف می‌شوند. در صورتی که یکی از منابع نظرسنجی طی ۱۴ روز گذشته بیش از یک بار اقدام به نظرسنجی کرده باشد، متوسطِ این نظرسنجی‌ها محاسبه و به عنوان یک نظرسنجیِ واحد در نظر گرفته می‌شود.

[۱] US election polls tracker: who is leading in the swing states? Link

[۲] General Election: Trump vs. Clinton vs. Johnson vs. Stein Link

[۳] Electoral college explained: how Biden faces an uphill battle in the US election Link

[۴] election 2016 results Link

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انتخابات ریاست جمهوری 2020 انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 مجمع انتخاب کنندگان مجمع انتخاب کنندگان آمریکا دونالد ترامپ ترامپ جو بایدن بایدن اوهایو میشیگان آریزونا فلوریدا پنسیلوانیا آیووا ویسکانسین کارولینای شمالی اخبار داغ انتخابات ریاست جمهوری ایالت های تعیین کننده بایدن امیدوار نتایج نظرسنجی ها طی روزهای گذشته نظرسنجی های ملی جمهوری خواه ها نظرسنجی ها نظرسنجی ها توجه کنید ۱۴ روز گذشته ی انتخابات دموکرات ها هشت ایالت سال ۲۰۱۶ بیش تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۳۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز انتخابات سرنوشت ساز پارلمانی در کرواسی

شهروندان کشور کرواسی امروز ( چهارشنبه) به پای صندوق های رای می روند تا سرنوشت کشور خود و اینکه چه کسی و با چه رویکرد سیاسی در آینده سکان حکومت این کشور را در دست می گیرد را انتخاب کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس شاو"، امروز (چهارشنبه) در کرواسی انتخابات پارلمانی برگزار می شود. حدود چهار سال پیش محافظه کاران در این انتخابات به وضوح پیروز شدن احتمالاً این بار دیگر این گونه نخواهد بود. احزاب کوچک احتمالا نقش تعیین کننده ای در این انتخابات ایفا خواهند بود. مبارزات انتخاباتی با یک دوئل مشخص شد.

همچنان در روز انتخابات کاملاً مشخص نیست که کرواسی در آینده چگونه اداره خواهد شد. نظرسنجی ها حزب حاکم محافظه کار HDZ را قوی ترین نیرو می دانند. با این حال، این حزب احتمالاً برای کسب اکثریت 151 نماینده پشت سر خود با مشکل مواجه خواهد شد.

مشخصه بارز مبارزات انتخاباتی سال جاری در این کشور دوئل بین دو شخصیت سیاسی مهم در سیاست داخلی کرواسی است. آندری پلنکوویچ، نخست وزیر و رهبر HDZ از یک سو و زوران میلانوویچ، رئیس جمهور این کشور از سوی دیگر.

میلانوویچ را تندترین منتقد پلنکوویچ می دانند. وی بارها از روابط خویشاوندی و فساد حکومت انتقاد کرده است. HDZ اکثر اوقات از زمان استقلال کرواسی بر این کشورحکومت کرده است و به دولت و نهادهای آن نفوذ کرده است. در هشت سال گذشته دولت به حاکمیت این حزب ، 30 وزیر را از دست داده که بسیاری از آنها به دلیل اتهامات فساد و رسوایی های مشابه مجبور به استعفا شدند.

در واقع میلانوویچ به عنوان رئیس جمهور اصلا نباید وارد کارزار انتخاباتی می شد. اما در اواسط ماه مارس، وی به طور شگفت انگیزی اعلام کرد که برای حزب سوسیال دموکرات (SDP) به عنوان نامزد نخست وزیری نامزد خواهد شد. دادگاه قانون اساسی مداخله کرد و میلانوویچ را از کاندیداتوری بدون استعفا از رئیس جمهوری منع کرد.

سپس میلانوویچ به داوران این دادگاه به عنوان "مگس های پایدار مزاحم" توهین کرد - و رئیس جمهور باقی ماند. اگرچه او به طور رسمی دیگر در رقابت نیست، اما SDP اکنون بدون نامزد اصلی در رقابت است. با این همه میلانوویچ با شعارهای رکیک خود در مبارزات انتخاباتی حضور داشت. این سیاستمدار بسیار محبوب یک پوپولیست ناک اوت است که موقعیت هایش بین چپ و راست در نوسان است و گاهی اوقات در عرض چند روز 180 درجه می چرخد.

رقیب وی پلنکوویچ در صفوف حزب محافظه کار HDZ که بخش هایی از آن ملی گرایانه عمل می کنند، یک میانه رو محسوب می شود. نخست وزیر یک سیاستمدار قدرتمند عملگرا است. این امر او را حتی با شرکای ائتلافی که لزوماً از نظر ایدئولوژیک به HDZ نزدیک نیستند، مانند نمایندگان اقلیت های صرب و ایتالیا، سازگار کرده است.

بنابراین خیلی چیزها در این انتخابات به اقلیت ها و احزاب کوچکتر بستگی دارد. MOST محافظه کار و Mozemo چپ سبز ائتلاف با HDZ را رد می کنند. با این حال، ائتلاف با "جنبش میهن" (Domovinski pokret) پوپولیست راستگرا، که احتمالاً به سومین نیروی قوی تبدیل خواهد شد، ممکن است. اما آرای آنها ممکن است برای اکثریت کافی نباشد.

SDP هم احتمالاً به چندین حزب دیگر برای کسب اکثریت در پارلمان نیاز دارد. در صورت تحقق این امر، میلانوویچ هم می تواند از ریاست جمهوری استعفا دهد و به دنبال نخست وزیری باشد. با این حال، ناظران معتقدند که میلانوویچ توانایی تشکیل ائتلاف را ندارد. مواضع او اغلب روشن نیست و نسبت به انتقاد واکنش های تندی نشان می دهد. حکومت تحت او ممکن است متزلزل باشد و به سرعت از هم بپاشد. در آن صورت انتخابات جدید محتمل خواهد بود.

روز انتخابات در کرواسی یک روز غیر کاری است. شعبه های رای گیری ساعت 7 صبح به وقت محلی باز شده و در ساعت 19 بسته می شود.

بهر حال رای‌دهندگان در کرواسی امروز در حالی در انتخابات پارلمانی این کشور شرکت خواهند کرد که «اتحاد دموکراتیک کرواسی» ممکن است قدرت را به حزب سوسیال دموکرات این کشور واگذار کند.

حزب سوسیال دموکرات کرواسی امیدوار است تا با پیروزی در این انتخابات زمینه پیروزی‌های بعدی در انتخابات پارلمان اروپا در ماه ژوئن و سپس انتخابات ریاست‌جمهوری در اواخر سال جاری میلادی را فراهم کند.

زوران میلانوویچ، رئیس‌جمهوری کنونی کرواسی از حزب سوسیال دموکرات در نظر دارد تا در صورت پیروزی حزبش به عنوان نخست‌وزیر قدرت را به دست گیرد. مقام رئیس‌جمهوری در کرواسی بیشتر جنبه تشریفاتی دارد.

به قدرت رسیدن سوسیال دموکرات‌ها در کرواسی می‌تواند تغییری اساسی در سیاست خارجی این کشور نیز ایجاد کند. دولت کنونی با محوریت «اتحاد دموکراتیک کرواسی» از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین از کی‌یف حمایت کرده است. اما به قدرت رسیدن سوسیال دموکرات‌ها ممکن است باعث شود زاگرب سیاست متفاوتی در قبال جنگ اوکراین اتخاذ کند.

اتحاد دموکراتیک کرواسی هرچند از زمان استقلال این کشور اغلب قدرت را در دست داشته است اما اکنون با رسوایی‌های مرتبط با فساد مالی روبرو است. از سوی دیگر نشانه‌هایی از تغییر جهت «اتحاد دموکراتیک کرواسی» به سمت اقتدارگرایی و ملی‌گرایی نیز دیده می‌شود.

حزب سوسیال دموکرات تاکنون در زمینه بسیج افکار عمومی علیه فساد مالی و جهت‌گیری‌های اقتدارگرایانه «اتحاد دموکراتیک کرواسی» موفق بوده اما معضل اصلی این حزب شکاف‌های درونی است.

با این همه نتیجه نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که «اتحاد دموکراتیک کرواسی» با وجود همه مشکلاتی که با آن روبرو است همچنان محبوب‌ترین نیروی سیاسی در این کشور محسوب می‌شود.

از سوی دیگر به دلیل اینکه زوران میلانوویچ تصمیم دیوان قانون اساسی مبنی بر لزوم استعفای او از مقام ریاست‌جمهوری در صورت نامزدی‌اش برای سمت نخست‌وزیری را رد کرده است به این ترتیب در صورت پیروزی سوسیال دموکرات‌ها ممکن است دیوان قانون اساسی به دلیل عدم استعفای زوران میلانوویچ پیش از آغاز کارزار انتخاباتی نتیجه رای‌گیری را باطل اعلام کند. امری که می‌تواند زمینه‌ساز یک بحران سیاسی جدی در کرواسی شود.

زوران میلانوویچ تاکید می‌کند که تنها پس از برگزاری انتخابات و در صورت پیروزی سوسیال دموکرات‌ها از مقام ریاست‌جمهوری استعفاء خواهد تا به عنوان نخست‌وزیر جدید فعالیت کند. زوران میلانوویچ همچنین با دیدگاه‌های نزدیک به مسکو در عرصه سیاست خارجی شناخته می‌شود.

مسکو:عضویت اوکراین، پایان اتحادیه اروپا است

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توهین جدید ترامپ به بایدن؛ او بدترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا است
  • ترامپ: بایدن کشور ما را ویران کرده و بدترین رئیس جمهور تاریخ آمریکاست/ ما باید از شر بایدن خلاص شویم (فیلم)
  • حرکت جدید و عجیب ترامپ برای بردن در انتخابات آمریکا
  • ببینید | توهین جدید ترامپ به بایدن؛ جنگ‌ها در حال وقوع هستند
  • ترامپ: در نظرسنجی ها خیلی جلوتر از بایدن هستیم
  • رحیم‌پور ازغدی: ترامپ یقه طرف را می‌گیره می‌خواد تجاوز کنه!
  • بایدن در مخصمه؛ تشدید نارضایتی‌ها در پی حمایت از اسرائیل
  • پیامد تردید نسبت به یکی از متهمان پرونده ۶ ژانویه برای ترامپ
  • آغاز انتخابات سرنوشت ساز پارلمانی در کرواسی
  • بایدن ورود کشتی های روسی به بنادر آمریکا را برای یک سال دیگر ممنوع کرد