Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این چند ماه که ویروس کووید 19 بخش بزرگی از سرگرمی‌های جمعی جامعه جهانی را تحت تأثیر خود قرار داده بسیاری نگران کودکان و نوجوانانی هستند که مجبورند بخشی از اوقات شبانه‌روز خود را در خانه بمانند و این اتفاق، اتفاق خوبی نیست و طبیعی است که توجه به روز و روزگار آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار باشد.

 در کشور ما هم وضع به همین شکل است و کودکان و نوجوانان چند ماهی ا‌ست از تمامی دورهمی‌های همیشگی‌ فرهنگی‌شان دور هستند و نتوانسته‌اند با دوستان خود در مراکز فرهنگی دیدار کنند، دورهم کتاب بخوانند، فیلم ببینند یا پای تئاتر بنشینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مراکزی که به صورت مستقیم با این نسل، سرو‌کار دارد و همیشه دغدغه تولید محتوا برای آنها داشته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که در این هشت ماه کرونازده هم به اندازه وسع و توانایی خود، قدم‌هایی را در حوزه تولیدات آنلاین برداشته و توانسته بخشی از خلأ موجود در این زمینه را پر کند. آن‌طور که در خبرها آمده بود به عنوان مثال بیش از ۱۰ هزار رویداد فرهنگی هنری در نیمه نخست امسال از سوی کانون پرورش فکری برای کودکان و نوجوانان در فضای مجازی برگزار شده که این رویدادهای مجازی شامل بیش از 63 هزار نفر ساعت اتصال بوده و در هر لحظه، هزاران کاربر به صورت همزمان در سراسر کشور از این امکانات مجازی بهره برده‌اند. از طرف دیگر نکته قابل توجه و تحسین اینجاست که بیش از 400 کارگاه فرهنگی، هنری، ادبی و مهارت‌های زندگی در فصل تابستان به صورت برخط (آنلاین) برگزار شده که استفاده از این فضا، باعث صرفه‌جویی در زمان، هزینه‌ها و از همه مهم‌تر پیشگیری از شیوع بیماری کرونا شده است. برای تهیه و تولید این برنامه‌ها تیمی از کارشناسان فناوری اطلاعات کانون پرورش فکری و مربیان فرهنگی جمع شد و در نهایت بخشی از این فعالیت‌ها روی سایت کانون پرورش فکری قرار گرفت و نمایش‌هایی نیز مخصوص این رده سنی پیش چشم مخاطب کودک و نوجوان در فضای مجازی اکران شد تا بلکه آنها ساعات بیشتری از وقت خود را به جای شبکه‌های خارجی که کمترین ارتباط را با فرهنگ ایرانی اسلامی‌شان دارد، پای آثاری که در این کانون و مراکزی از این دست تولید می‌شود بگذارند. همین روزها هم کارگاه‌های قصه‌گویی، کتابخوانی، شناخت مفاخر و سرزمین، معرفی و نقد کتاب و همچنین آشنایی با قرآن و حدیث، تمرین نقد و گفت‌و‌گو، نشریه‌نگاری و پخش و نقد فیلم و انیمیشن به صورت مجازی برپاست. به‌عنوان مثال فیلم نمایش «کوزه عسل نیست» به نویسندگی و کارگردانی عادل بزدوده از تولیدات سال ۱۳۹۴ مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یکی از نمایش‌هایی بود که نسخه ویدیویی آن در صفحه «نمایش‌نما» پایگاه اینترنتی کانون اکران شد یا فیلم تئاتر «درخت بخشنده» به نویسندگی و کارگردانی سامان محمدی و پویانمایی «گرگم و گله می‌برم» به کارگردانی امیرهوشنگ معین و چند اثر نمایشی و پویا نمایی دیگر که با توجه به امکانات و بسترسازی‌های لازم استقبال خوبی هم از آنها شد و پایه‌گذار اتفاقات بهتری در آینده‌ای نزدیک شدند.
علاقه‌مندان با مراجعه به صفحه «نمایش‌نما» پایگاه اینترنتی کانون به نشانی th.kpf.ir  می‌توانند از نمایش‌ها دیدن کنند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کودکان و نوجوانان کانون پرورش فکری نمایش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۳۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید روزانه ۹۰۰ تن پسماند شهری و خانگی در استان مرکزی

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی گفت: متأسفانه روزانه ۹۰۰ تن پسماند شهری و خانگی در سطح استان تولید می شود که ۷۰ درصد پسماندها قابل بازیافت در خانه‌ها هستند. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، یوسف یوسفی ظهر امروز در نشست فراخوان جشنواره ملی نامه‌ای از طبیعت به مناسبت هفته زمین پاک اظهار داشت: مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک و نجات زمین به عنوان شعار هفته زمین پاک در نظر گرفته شده و لازم است در این هفته اقدامات اجرایی، رسانه‌ای، تبلیغاتی و ترویجی انجام شود. 

وی با اشاره به پیش‌بینی جشنواره مشترکی در ارتباط با موضوعات ترویج فرهنگ محیط زیست با عنوان نامه‌ای از طبیعت، افزود: 20 عنوان برنامه در هفته زمین پاک از جمله برگزاری کارگروه مدیریت پسماند، تجلیل از فعالان حوزه پسماند، افتتاح پروژه، تبلیغات محیطی، تربیون‌های نماز جمعه، سخنرانی در مدارس و دانشگاه‌ها، پاکسازی جاده‌ها از پسماند، همکاری با کانون پرورش فکری استان در سطح استان اجرایی می‌شود. 

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی با تأکید بر استفاده از ظرفیت خانه‌های محیط زیست در راستای ترویج فرهنگ حفاظت از طبیعت و  محیط زیست، گفت: 68 خانه محیط زیست  در استان وجود دارد که در هر یک از خانه‌های محیط زیست برنامه‌هایی در زمینه پسماند و زیست محیطی برگزار می‌شود. 

یوسفی بیان کرد: در سطح کشور و استان 20 درصد پسماندهای خانگی را پلاستیک‌ها تشکیل می‌دهند، روزانه صدها تن پلاستیک مصرف می‌شود که باید فرهنگ نه به پلاستیک نهادینه‌سازی شود، آیین نامه نحوه استفاده  از پلاستیک سال گذشته ابلاغ شد که باید اجرایی شود، متأسفانه روزانه 900 تن پسماند شهری و خانگی در سطح استان تولید می شود که 70 درصد پسماندها قابل بازیافت در خانه‌ها هستند. 

احسان منصوری، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی در این نشست اظهار داشت: در راستای فرهنگ‌سازی و ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست و توجه به طبیعت باید از ظرفیت کودکان و نوجوان استفاده شود، از این جهت کانون پرورش فکری کودکان و نوجونان استان مرکزی با توجه به تجربه‌ای که در حوزه فرهنگ‌سازی محیط زیست در سال 1402 و اجرای جشنواره استانی نامه‌ای از طبیعت داشت مقرر شد امسال این جشنواره به صورت ملی اجرا شود. 

وی افزود: با اجرای این طرح کودکان و نوجوانان با شیوه صحیح نامه‌نگاری آشنا می‌شوند و می‌توان ذوق کودکان در جهت حفاظت از طبیعت پرورش داد و از ظرفیت کودکان و نوجوانان  به عنوان همیاران محیط زیست در آینده بهره‌مند شویم. 

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی عنوان کرد: جشنواره نامه‌ای به طبیعت از پاییز سال گذشته کلید خورد و در مراکز هزارگانه کانون پرورش فکری و نوجوانان کشور فراخوان شده و آخرین مهلت دریافت آثار تا 31 فروردین ماه امسال ادامه دارد، جشنواره در 2 بخش آزاد و کانونی و در چهار رده سنی هفت تا 17 سال برگزار می‌شود. 

منصوری بیان کرد: قالب آثار، نامه است که کودکان و نوجوانان به نمایندگی از طبیعت نام‌هایی را خطاب به انسان‌ها می‌نویسند، تاکنون یک هزار و 409 اثر به دبیرخانه رسیده که برخی از آثار در سایت به ثبت رسیده است و برخی دیگر از طریق پست یا شماره‌های واحد ادبی ارسال شده است. 

وی ادامه داد: مهلت بارگزاری آثار تا 31 فروردین ماه ادامه دارد و اختتامیه جشنواره در بازه زمانی 15 تا 22 خرداد ماه در هفته محیط زیست برگزار می‌شود و برای تمام گروه‌های سنی سه هدیه نقدی در نظر گرفته شده است. استان مرکزی یکی از استان‌های پیشرو در نهادینه‌سازی فرهنگ حفاظت از محیط زیست و طبیعت است و امیدواریم این امر در سطح ملی ساری و جاری شود.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وجود ۳۷۰ هزار دانش‌آموز در استان کرمانشاه
  • تمدید ثبت‌نام اینترنتی کارگاه‌های برخط ملی و استانی فصل بهار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
  • تمدید ثبت‌نام اینترنتی کارگاه‌های برخط ملی و استانی فصل بهار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان 
  • نقش مهم کانون پرورش فکری در مناسبت‌های فرهنگی
  • کانون پرورش فکری، دوستدار کودکان و نوجوانان محلات حاشیه‌نشین
  • تماشاخانه سیار کانون میهمان کودکان و نوجوانان خرم آباد
  • برگزاری سلسله نشست‌های هفتگی خانواده در کانون پرورش فکری کرمانشاه
  • نمایش های برتر کرمان راهی مرحله کشوری شدند
  • تولید روزانه ۹۰۰ تن پسماند شهری و خانگی در استان مرکزی
  • حمایت از نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان در لرستان