Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴موضوع مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ یکی از دغدغه های انتخاباتی در کشور محسوب می شود. پس از تجربه انتخابات مجلس در اسفند سال گذشته و کاهش قابل توجه میزان رای دهندگان، اکنون این ابهام وجود دارد که تنور انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار است چه زمانی داغ شود؟ در غیر این صورت بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که مردم به دلیل مشکلات عدیده از جمله مسائل اقتصادی اشتیاقی به حضور پای صندوق رای ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هر صورت هشت ماه تا انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰زمان باقی مانده است و برخلاف سایر دوره‌ها، نکات و ابهامات زیادی بر سر نحوه مشارکت احزاب در این انتخابات همچنان در جریان است. صف بندی احزاب برای انتخابات هنوز شکل و شمایل جدی به خود نگرفته است و یکی از دلایل آن را می توان انتظار برای مشخص شدن نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دانست.

بیشتر بخوانید:عوامل اجرایی انتخابات ۱۴۰۰ از تعداد رای دهندگان بیشتر خواهد شد/ محسن رضایی عیار گزینه نظامی در انتخابات است

چرا احزاب سازمان یافته نداریم؟

مهرداد لاهوتی، نماینده پیشین مجلس در گفت‌وگو با رویداد‌۲۴ درباره انتخابات ریاست جمهوری ایران، گفت: مشکل کشور ما این است که احزاب سازمان یافته نداریم و همه نگاه‌ها به سمت فرد است و اینکه افراد چه تحرکاتی دارند. در کشور‌های دیگر احزاب فعالیت‌های گسترده دارند و نزدیک به انتخابات گزینه مورد نظر را اعلام می‌کنند و به نوعی مردم با احزاب رو به رو هستند و احزاب نیز پاسخگوی عملکرد‌ها هستند. معضلی که ما داریم نبود احزاب است که بتوانند مانند دانشگاه افراد قابل را تربیت کنند و به مردم معرفی کنند. ما فقط دو جریان سیاسی داریم که مسیر هدایت شده‌ای هم ندارند.

مسئولان راه گفت وگو با مردم را در پیش بگیرند

وی ادامه داد: مسئولین باید راه گفتگو با مردم را در پیش بگیرند و رفتار‌ها و سخنان ناامید کننده عنوان نکنند. مردم مشکلات معیشتی دارند و طبیعتا این موارد روی میزان حضور آن‌ها در انتخابات تاثیر می‌گذارد. برای انتخابات ریاست جمهوری باید فردی بیایید که بتواند به دور از شعارها، برنامه‌های علمی و دقیق برای اداره کشور داشته و نقات ضعف کشور باید شناسایی و برای حل آن قدم‌های علمی و درست برداشته شود. معادلات اقتصادی متاسفانه به مسائل سیاسی ما گره خورده است. در کشورمان دولت آنقدر اموال مازاد دارد که می‌تواند فقط با فروش همین اموال مازاد ۴ الی ۵ سال کشور را اداره کند.

نمی‌توانیم دور کشور دیوار بکشیم

لاهوتی با بیان اینکه رئیس‌جمهور آینده باید معادلات سیاسی ما را در منطقه و دنیا حل و فصل کند، گفت: درآمد‌های ارزی کشور از صادارت نفتی و غیرنفتی چیزی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است که علی رغم میل باطنی دولت، ورود منابع ارزی به کشور متوقف شده است. خب این به تحریم برمی‌گردد و بالاخره داستان تحریم باید حل و فصل شود. کشور‌های دنیا مانند حلقه‌های یک زنجیر به همدیگر متصل هستند و نمی‌توانیم بگوییم به سایر کشور‌ها نیازی نداریم و دور کشورمان دیوار بکشیم و فقط خودمان باشیم! ما باید با حفظ ارزش‌ها با دنیا تعامل داشته باشیم؛ از همین رو رئیس جمهور آینده باید به حل مشکلات منطقه‌ای و جهان اعتقاد داشته باشد و به دنبال آن نیز باشد.

با فحش دادن چیزی حل نمی‌شود

این کارشناس سیاسی ادامه داد: میزان مشارکت در انتخابات مجلس سال ۹۸ پیش روی ما است و در انتخابات ریاست جمهوری نیز میزان مشارکت هم به همین میزان خواهد بود. از سوی دیگر، از هر گوشه و کنار ناامیدی به مردم پمپاژ می‌شود و برخی بی‌رحمانه به دولت حمله می‌کنند. درست است که دولت ضعف‌هایی داشته، اما اکنون بدون فروش نفت هم حقوق‌ها را به موقع پرداخت می‌کند، هم یارانه‌ها و هم پروژه‌های عمرانی با قدرت در حال انجام هستند. رهبری گفتند رئیس جمهور باید تا آخر دوره خود پرقدرت حضور داشته باشد، اما برخی می‌گویند نه رئیس جمهور باید استعفا دهد! این سخنان فقط ناامیدی در جامعه ایجاد می‌کند. با فحش دادن چیزی حل نمی‌شود باید راه کار‌های اجرایی و عملیاتی ارائه کرد.

حل مشکلات اقتصادی در حل مسائل سیاسی با دنیا است

لاهوتی با تاکید بر اینکه حل مشکلات اقتصادی در حل مسائل سیاسی با دنیا است، گفت: درست است که بایدن و ترامپ هردو برای ما دشمن هستند، اما از آنجایی که بایدن کمی معتدل‌تر است مردم علاقه دارند تا او روی کار بیاید به امید اینکه ثبات اقتصادی کمی به ایران برگردد؛ مردم هم بهبود شرایط اقتصادی در کنار رفع مشکلات زیرساختی، در تعامل با دنیا می‌دانند و باید رئیس جمهور آینده فردی باشد که برای تعامل با دنیا و رفع تنش‌ها حتما برنامه جدی و اجرایی داشته باشد.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 مهرداد لاهوتی انتخابات ریاست جمهوری تخریب دولت انتخابات ریاست جمهوری رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۴۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذوالنوری: زنانی که حجاب غیرکاملی دارند، داغ و درفش نمی‌شوند

مجتبی ذوالنور نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که ما در انتخابات گذشته شاهد حضور حدودا ۴۰ درصدی مردم در انتخابات بودیم. به نظر شما در جهت افزایش سرمایه اجتماعی چه کارهایی باید صورت بگیرد، گفت: با همه تلاش‌هایی که دشمنان ما کردند تا مردم را مأیوس کنند و سعی کردند حوادث امنیتی رقم بزنند تا مردم وحشت کرده و پای صندوق نیایند و رسانه‌های بیگانه و ضدانقلاب از ماه‌ها قبل، هزینه کردند که مردم را از حضور در انتخابات مأیوس کنند، اما با همه ناراحتی‌ها و فشارهای اقتصادی که روی دوش مردم است، مشارکتی که به وجود آمد دنیا را به تعجب وادار کرد و این جای خوشحالی است. اما از طرفی ما نباید به این میزان مشارکت راضی باشیم. مشارکت‌های ما باید در سطوح بالا باشد.

وی در گفتگو با ایلنا، افزود: این نوع مشارکت نشان می‌دهد که اولا مردم نارضایتی‌هایی دارند؛ دوما وقتی پای صندوق می‌آیند یا رأی سفید می‌دهند، می‌خواهند بگویند من نظام جمهوری اسلامی، کشور، انقلاب و رهبری را قبول دارم،‌ اما شماها را قبول ندارم. معنای رأی سفید این است که شما شایسته نیستید، کم‌کار و بی‌عرضه هستید و خواسته ما را عملی نکردید. لذا باید این موضوع را درک کرده و این مشکلات را رفع کرد؛ به این صورت که ببینیم مردم چرا ناراحت هستند و عامل ناراحتی را از بین ببریم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: فشار اقتصادی روی دوش مردم است، سفره‌شان کوچک شده است. زندگی و معیشت‌شان سخت شده است. این کار دولت و مجلس است که این مسائل و مشکلات را رفع کند و زمینه را برای نشاط، امید به آینده و مشارکت مردم در سرنوشت خودشان آماده کند. مردم ما هم مردم خوبی هستند و اگر این عواملی که باعث ناراحتی‌شان است را مجلس و دولت بتوانند برطرف کنند؛ این مردم همیشه پای کار انقلاب، نظام و کشور بوده‌اند، بار را به دوش کشیده و بهتر از گذشته هم پای کار خواهند آمد. لذا راه رفع دغدغه‌ها درخصوص کاهش سرمایه اجتماعی، ایجاد امیدواری در مردم با زدودن علت‌هایی است که آن‌ها را ناراضی کرده که باید هدف‌گیری مجلس و دولت در این خصوص اتفاق بیفتد.

ذوالنور در پاسخ به سوالی درباره آخرین جزئیات لایحه حجاب و اینکه برخی می‌گویند همین مساله ممکن است باعث کاهش سرمایه اجتماعی در کشور شود، گفت: باید عرض کنم که خیر. این قانون و لایحه حجاب طوری دیده شده که پلکانی است. یعنی کسانی که حجاب غیرکاملی دارند، داغ و درفش نمی‌شوند بلکه رفتار در مورد آنها متنبه‌کننده، ارشادی و اصلاحی است. تندی برخورد با کسانی است که هنجارشکن متعمد هستند. مثل برخی از سلبریتی‌ها و کسانی که می‌خواهند تعمدا با هنجارها، اصول و ارزش‌ها و اعتقادات مردم مقابله کنند و بجنگند.

وی افزود: تفاوت این لایحه با لایحه قبلی آن است که این برخوردها را تفکیک و ملایم کرده است که زمینه اصلاح عیوب و نواقصی که هست، فراهم شود. بچه‌های ما در دامن دشمن نیفتند و دچار عقده نشده و زده نشوند و کار اصلاحی باشد. خود مقام معظم رهبری فرمودند که همه ما نقص داریم. لذا باید با کمک به همدیگر تلاش کنیم تا آن نواقص را برطرف کنیم. چیزی که در قانون حجاب و عفاف دیده می‌شود، جنبه ارشادی و اصلاحی‌اش بیش از داغ و درفشی‌ است که متوجه هنجارشکنان با عناد، عقده، غرض و مرض است.

tags # بی حجاب ، مجلس سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • همایش فرهنگسازان حضور در قم برگزار شد
  • هر جایی که مردم حاضر شدند نگرانی‌ها برطرف شد
  • ذوالنوری: زنانی که حجاب غیرکاملی دارند، داغ و درفش نمی‌شوند
  • اوج گیری مبارزات انتخاباتی در هند
  • مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است
  • رقابت ۲+۱ برای بالانشینی در بهارستان
  • سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟
  • رقابت ۲+۱ برای بالانشینی در بهارستان | رقابت این ۴ نقر به قالیباف
  • علیرضابیگی: گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار است؟
  • گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار نیست