Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-19@13:33:16 GMT

برند‌سازی روستاها برای توریست‌ها

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۹۴۲۷۹

برند‌سازی روستاها برای توریست‌ها

 به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، با توجه به اینکه با شیوع ویروس کرونا بازار گردشگری تاکنون تغییرات قابل‌توجهی را تجربه کرده، فعالان این حوزه نیز با توجه به تغییرات ایجاد شده روند خدمات رسانی خود را نیز دستخوش تغییر کرده‌اند. یکی از ویژگی‌های بازار جدید توریسم که از اهمیت ویژه‌ای هم برخودار است تغییر سبک سفر گردشگران در دوران کرونا است، به‌طوری‌که سازمان جهانی گردشگری نیز همسو با این تغییر ذائقه توریست‌ها سال پیش روی میلادی را سال «توسعه گردشگری روستایی» نامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران نیز در همین راستا پروژه بازنگری شاخص‌های انتخاب روستاهای هدف گردشگری را در دست اجرا دارد.

لیلا اژدری، مدیرکل دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردشگری با استقبال از نام‌گذاری سال ۲۰۲۱-۲۰۲۰ با عنوان «گردشگری و توسعه روستایی» توسط سازمان جهانی گردشگری گفت: این سبک از نام‌گذاری می‌تواند توسعه قابل‌توجهی در روستاها ایجاد کند زیرا خواسته یا ناخواسته وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای همسو شدن با شعار جهانی گردشگری تمرکز بیشتری به گردشگری روستایی خواهد داشت و همین امر موجب می‌شود ایجاد تمامی امکانات، شرایط و زیرساخت‌ها به این سمت حرکت کنند. بنابراین به علت اینکه اولویت وزارت گردشگری مشخص است همه سازمان‌ها و ارگان‌ها همکاری‌های لازم را برای اجرایی شدن طرح‌های مربوط به توسعه روستایی انجام می‌دهند. علاوه بر آن رسانه‌ها نیز در این خصوص گام برداشته و به فعالیت در این ز مینه‌ها می‌پردازند.

وی افزود: بعد از شیوع ویروس کرونا گردشگران اغلب، روستا‌ها و طبیعت‌گردی را در مقاصد سفری خود جای دادند و به علت نبود هتل در بافت روستایی توریست‌ها برای اقامت، بوم‌گردی‌ها را انتخاب کرده‌اند به‌طوری‌که اطلاعاتی که به‌صورت شفاهی از صاحبان اقامتگاه‌های بوم‌گردی و راهنمایان تورهای گردشگری دریافت کرده‌ایم همگی اعلام کرده‌اند که در دوران کرونا اغلب مسافر و توریست‌های بوم‌گرد داشته و برخی از آنها نیز حتی یک جای خالی هم نداشته‌اند و ۵۰ درصد از کل ظرفیت آنها نیز پر بوده است.

مدیرکل دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردشگری عنوان کرد: بهترین راهکار برای رونق بخشیدن به گردشگری روستایی در کشور تنظیم تقویم تعطیلات کشوری و اجرای طرح «دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته» است. زیرا تحقیقات نشان می‌دهد ویروس کووید-۱۹ موجب شده سبک سفری توریست‌ها تغییر کند و سفرهای کوتاه‌مدت دو یا سه روزه را جایگزین سفرهای بلندمدت کرده‌اند. بنابراین با اجرایی کردن طرح دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته می‌توانیم میزان سفر گردشگران داخلی به روستاها را دستخوش افزایش کنیم. اژدری در عین حال توسعه گردشگری روستایی را یک تیغ دو لبه دانست و گفت: اگر صرفا به علت اینکه سال پیش رو به‌عنوان توسعه گردشگری روستایی نام‌گذاری شده بدون برنامه‌ریزی به این عرصه ورود کنیم نه تنها نتایج مطلوبی کسب نخواهیم کرد بلکه فقط موجب تخریب روستاها خواهیم شد. در واقع باید با توجه به این نام پروژه‌های بلندمدت را راه‌اندازی کنیم تا در پی آن جامعه روستایی توانمند شوند. برای دستیابی به گردشگری روستایی با شرایط مطلوب باید فعالیت‌هایی همچون توانمندسازی جامعه روستایی، فرهنگ‌سازی و پرورش گردشگران مسوول را در برنامه کاری خود داشته باشیم، زیرا اگر گردشگران مسوول در این حوزه وجود نداشته باشند سفر به روستاها جز تخریب فرهنگی و محیطی چیز دیگری در پی نخواهد داشت. بنابراین باید گردشگرانی در این حوزه وجود داشته باشند که به فرهنگ، سنت، عقاید و آداب و رسوم روستاییان احترام بگذارند. این امر نیز تنها با ایجاد سلسله برنامه‌های اطلاع‌رسانی از فرهنگ روستایی در جامعه شهری امکان‌پذیر است تا توریست‌های داخلی از اهمیت جامعه روستایی آگاه و بر روی حفظ آن حساس باشند.

مدیرکل دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردشگری گفت: یکی از برنامه‌هایی که در معاونت گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درحال اجرا است پروژه بازنگری شاخص‌های انتخاب روستاهای هدف گردشگری است که در این پروژه به اعتبارسنجی، ارزیابی و رتبه‌بندی مقاصد روستایی می‌پردازیم. این پروژه در واقع به دو دسته جوامع شهری و روستایی تقسیم می‌شود که در نتیجه موجب برند‌سازی مقاصد روستایی در حوزه گردشگری خواهد شد.

 سازمان جهانی گردشگری سال ۲۰۲۱-۲۰۲۰ را سال توسعه گردشگری نام‌گذاری کرده و همچنین تغییر سبک سفر گردشگران داخلی به علت کرونا موجب شده تا جامعه روستایی در یک‌سال آینده بیشترین توریست داخلی را در منطقه محلی خود داشته باشند. همچنین با ورود گردشگر خارجی نیز روستاییان علاوه بر میزبانی از گردشگران داخلی، میزبان توریست‌های خارجی نیز خواهند بود. در واقع شاید یکی از دلایل اصلی این امر تغییر سبک سفر به علت شیوع ویروس کرونا است زیرا اغلب گردشگران برای سفرهای خود مناطق باز و بکر را به علت تراکم پایین افراد ترجیح می‌دهند. در همین راستا باید در روستاها آداب و فرهنگ پذیرش مسافر، میهمان‌داری سنتی و هوشمند که شامل تشخیص سریع ذائقه توریست‌ها از شهرها و کشورهای مختلف می‌شود نیز اجرایی شود. به‌طوری که ذائقه خوراکی، رفتاری و... افرادی‌که از شهرهای مختلف به روستاها سفر می‌کنند شناسایی و خدمات متناسب با همین ذائقه به آنها ارائه شود تا گردشگران از سفر و اقامت در روستاها لذت ببرند و برای سفر بعدی خود نیز روستاها را به‌عنوان مقصد سفر خود انتخاب کنند.

از سوی دیگر دولت نیز باید زیرساخت‌های مربوط به مناسب‌سازی مقاصد اصلی توریست‌ها را فراهم کند تا هم سفر به روستاها به راحتی صورت گیرد و هم خدمات با کیفیت و مناسب به توریست‌ها ارائه شود، زیرا تا قبل از کرونا میزان سفر به روستاها به این اندازه زیاد نبود و با شیوع ویروس کووید-۱۹ میزان انتخاب روستاها توسط گردشگران به‌عنوان مقصد سفر افزایش چشمگیری پیدا کرده است. زیرا گردشگران برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس به ‌شهرها و هتل‌ها به علت شلوغی مراجعه نمی‌کنند. از سوی دیگر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز قصد دارد در راستای شعار سازمان گردشگری جهانی حرکت کند بنابراین باید زیرساخت‌های مربوط به جذب گردشگر را در مناطق روستایی آماده کند. درحال‌حاضر شرط اول که تمایل مسافر برای ورود به روستاها است وجود دارد اما با وجود اینکه این شرط لازم است اما کافی نیست و شرط کافی برای رونق بازار گردشگری روستایی داشتن جذابیت‌های مناسب برای سفر است تا گردشگران تمایل به سفر مجدد را نیز داشته باشند. زیرا اگر گردشگری در سفر به روستا‌ها خدمات موردنیاز خود را کسب نکند و شرایط با ذائقه او همسو نباشد دیگر برای سفر روستاها را انتخاب نخواهد کرد.

 یکی دیگر از شروط مربوط به توسعه گردشگری روستایی معرفی روستاهای اطراف استان‌ها به گردشگران است زیرا درحال‌حاضر با وجود اینکه چند صد روستا در کشور وجود دارد اما توریست‌های داخلی اغلب این روستاها را نمی‌شناسند و حتی روستاهای اطراف استان‌های خود را که می‌تواند در تعطیلات آخر هفته یا تعطیلات مناسبتی که در کشور وجود دارد سفرهای کوتاه‌مدت به آنجا داشته باشند را نیز نمی‌شناسند. در صورتی که درحال‌حاضر به علت شرایط کرونایی حاکم در کشور اغلب گردشگران داخلی تمایل به سفر به مکان‌های سنتی و طبیعت بکر دارند. ایران نیز دارای روستاهای متعددی با طبیعت دست نخورده است که می‌تواند گردشگران بی‌شماری را جذب کند.

بنابراین تقویت فرهنگ میزبانی، مناسب‌سازی روستاها(آماده کردن زیر ساخت) و معرفی روستاها از جمله موارد مهمی است که در جذب گردشگران داخلی و خارجی تاثیرگذار است. ورود گردشگر به روستاها یک بازی برد -برد است زیرا علاوه بر اینکه توریست‌ها از این مناطق لذت می‌برند، ساکنان روستاها نیز با فروش صنایع‌دستی و خوراکی‌هایی در قالب سوغات روستایی هم درآمد خود را افزایش داده و هم اشتغال ایجاد می‌کنند. همچنین حضور گردشگران در روستاها می‌تواند روستاها را از نظر فرهنگی و توسعه اجتماعی رونق بخشد.

پربیننده ترین پرواز بدون بازگشت پول‌های مردم مجموعه کارت سبز چیست؟ سفر به مشهد ممنوع شد پرداخت وام قرض‌الحسنه ۲۰میلیونی برای سفر بلیت پروازهای داخلی گران شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سفر توریست گردشگران توریست ایرانی سفر خارجی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۴۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ویژه به روستاهای هدف گردشگری در استان اصفهان

به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، غلامرضا اسماعیلی مدیرکل بنیاد مسکن استان اصفهان در آستانه سالروز ایجاد حساب ۱۰۰ حضرت امام خمینی (ره) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پیش از هر ارگان دیگری در کشور تاسیس شده است که نشان از اهمیت موضوع ساخت مسکن در هر همان زمان بوده است.

وی با اشاره به اینکه طرح هادی به منظور قانونمند کردن فعالیت های عمرانی در سطح روستاها مورد استفاده بوده است، تاکید کرد: تمام اقداماتی که در راستای طرح اقدام ملی مسکن توسط این نهاد دنبال می شود در حوزه مسکن روستایی است.

اسماعیلی ادامه داد: همه روستاهای استان اصفهان دارای طرح هادی هستند و نقشه و برنامه برای ساخت مدرسه یا مسکن در مناطق مختلف روستایی و پیاده روسازی. ساخت معابر برای ما کاملا مشخص است.

در ادامه این نشست محمود فقیه نیا معاون عمرانی بنیاد مسکن استان اصفهان اظهار کرد: در استان اصفهان تعداد ۹۳۵ روستای بیش از ۲۰ خانوار و دو هزار و ۵۶۲ روستای کمتر از ۲۰ خانوار داریم که از این تعداد ۳۵۶ روستا دارای جمعیت هستند.

وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف بنیاد مسکن روستایی تهیه طرح هادی است، تاکید کرد: طرح هادی برای تمامی روستاهای بیش از۲۰ خانوار تهیه شده است و از ۳۵۶ روستای دارای جمعیت زیر ۲۰ خانوار، ۱۵۲ مورد تعیین محدوده و طرح هادی آنها تعیین تکلیف شده است.

معاون عمرانی بنیاد مسکن استان اصفهان تاکید کرد: صدور اسناد اماکن روستایی و شهرهایی با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر، از دیگر وظایف بنیاد مسکن روستایی است که از طرف راه و شهرسازی در این راستا نمایندگی داریم که با همکاری اداره ثبت اسناد صادر می شود.

فقیه نیا گفت: در تیرماه سال گذشته در راستای انجام نهضت ملی روستاها یک هزار و ۸۳۳ هکتار زمین در ۱۶۹ روستا شناسایی شد که ۸۰۳ هکتار از آنها در شورای مسکن استان برای ۸۷ روستا مصوبه دریافت کرد و مصوبات کمیته تصویب بنیاد مسکن استان اصفهان نیز ۷۳۳ هکتار برای ۵۱ روستا بوده است که تملکات در حال انجام است.

وی اضافه کرد: ۱۷ هزار و ۲۳۲ قطعه پلاک را در سامانه راه و شهرسازی ثبت و یک ‌سوم تا یک ‌دوم این زمین‌ها را در اختیار روستاهای زمین تملک شده قرار می گیرد؛ ثبت‌نام در این راستا آغاز شده است و زمین ها به شکل ۹۰ ساله واگذار می شود.

معاون عمرانی بنیاد مسکن استان اصفهان تاکید کرد: ۱۹ هزار و ۸۹۷ تن قیر در سال گذشته به شکل یارانه ای در اختیار این بنیاد قرار گرفته است و از طریق اعتبارات ملی، استانی و هم همچنین اعتبارات داخلی بنیاد مسکن نیز سال گذشته دو میلیون و ۹۸۴ هزار متر مربع در ۳۴۸ روستا اجرای آسفالت انجام شد.

تعریف ۱۲ روستای دارای بافت با ارزش و ۹ روستای هدف گردشگری

فقیه نیا اضافه کرد: در استان اصفهان ۱۲ روستای دارای بافت با ارزش و ۹ روستا با هدف گردشگری داریم که به شکل ویژه به آنها پرداخته می شود تا بافت آن به شکل سنتی حفظ شود چراکه بومگردی در این مناطق برای مردم روستا درآمدزایی به همراه دارد.

معاون عمرانی بنیاد مسکن استان اصفهان گفت: ۹ روستای دیگر در این راستا تعریف و کارگروه های مربوطه تشکیل شده است که از این تعداد دو مورد دارای بافت با ارزش وهفت مورد روستای با هدف گردشگری تعریف شده است.

وی ادامه داد: مصوبات اولیه در ارتباط با این روستاها، با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه و میراث فرهنگی طی شده و به شورای عالی در پایتخت ارسال شده است که در صورت تصویب هر ساله برای آنها اعتبارتی در راستای بهسازی در نظر گرفته می شود.

فقیه نیا تاکید کرد: از دیگر اقدامات بنیاد اصفهان، صدور اسناد است که سال گذشته در زمینه قانون الحاق سال گذشته ۱۰ هزار جلد سند در حوزه روستایی وشهری با هماهنگی اداره ثبت صادر و تحویل مردم شده است که در حوزه روستایی پنج هزار و ۴۳۵ و شهری چهار هزار ۵۷۳ جلد سند تحویل شده است، به طور کلی از سال ۱۳۸۵ تا کنون ۲۸۰ هزار و ۱۸۱ جلد سند تحویل مردم شده است.

تحویل ۲۸۷ پلاک زمین در قالب قانون «جوانی جمعیت»

وی گفت: همچنین در قالب قانون «جوانی جمعیت» سال گذشته ۲۸۷ پلاک زمین تحویل جوانان دارای فرزند سوم و چهارم در روستاها شده است.

در ادامه معاون امور مسکن شهری بنیاد مسکن اصفهان با بیان اینکه این بنیاد را در حوزه معاونت مسکن شهری در دو جبهه فعالیت دارد، اظهار کرد: تعدادی از پروژه‌ها از جمله مسکن مهر توسط دولت‌های مختلف به بنیاد تکلیف می‌شود که در این راستا ۲۷ هزار واحد مسکونی مهر را تکمیل و به متقاضیان تحویل دادیم.

محمد اصفهانی افزود: در طرح نهضت ملی مسکن نیز ۱۵ هزار واحد در دست اقدام داریم که برخی از آنها توسط بنیاد مسکن و با تسهیلات دریافتی توسط ما ساخته می‌شود (بنیاد ساخت ) و برخی از این واحدها در زیرمجموعه گروه ساخت محسوب شده و زمین تحویل مرم شده تسهیلات و متولی ساخت مسکن خود مردم هستند.

وی ابراز کرد: در پروژه بنیاد ساخت هشت هزار و ۹۵ واحد در دست احداث داریم که در قالب ۳۶ پروژه در شهرستان‌های مختلف سطح استان اجرا می‌شود و میانگین پیشرفت ۴۸ درصدی در کل استان دارد.

تحویل ۷۰۰۴ واحد زمین روستایی در قالب «گروه ساخت»

معاون امور مسکن شهری بنیاد مسکن اصفهان گفت: هفت هزار و چهار واحد زمین نیز در قالب گروه ساخت به مردم تحویل شده که به صورت واحدهای یک، دو و سه طبقه در قالب پنج هزار و ۱۷۳ پروژه مجزا در سطح استان اصفهان توسط مردم در حال ساخت است.

وی با تاکید بر اینکه برخی زمین ها در شهرهای مختلف متعلق به خود بنیاد مسکن هستند که در سال جدید دو هزار ۱۰۲ واحد در قالب ۶۱ پروژه مجزا در برنامه بودجه سال جدید قرار گرفته است، اظهار کرد: برخی از این پروژه‌ها در بودجه سال ۱۴۰۲ بوده که هنوز به اتمام نرسیده که شامل دو هزار و ۵۹۱ واحد می‌شود.

اصفهانی با بیان اینکه جمع پروژه های در حال ساخت توسط بنیاد مسکن در اراضی مربوط به خود بنیاد در مجموع چهارهزار و ۶۹۳ واحد است، بیان کرد: در زمینه آماده‌سازی اراضی در پروژه نهضت ملی مسکن نیز آماده سازی ۲۸ سایت با بنیاد است که هم اکنون مساحتی معادل ۲۷۸ هکتار در حال آماده سازی است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896019

دیگر خبرها

  • تداوم خدمات‌رسانی به گردشگران در جاذبه‌های تاریخی و پایانه‌های مسافرتی استان اصفهان
  • دزفول رتبه نخست بازدید گردشگران را به خود اختصاص داد
  • آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن در روستاها مشخص شد
  • فرهنگ، زبان و آداب و رسوم هورامان آوازه جهانی دارد
  • فرهنگ و آداب و رسوم هورامان شایسته معرفی به جهان است
  • اجرای نهضت ملی مسکن در روستاها به ۴۸۸ هزار واحد رسید
  • اجرای ۱۵ طرح روستایی و عشایری در شهرستان میانه
  • ناهم‌خوانی آمارهای گردشگری سلامت/ امارات و ترکیه رقبایی که همچنان می‌تازند
  • عزم جدی مسئولان واصناف کیش برای ایجاد تابستانی پر رونق در جزیره کیش
  • پرداخت ویژه به روستاهای هدف گردشگری در استان اصفهان