Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری تسنیم: سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه که به‌عنوان فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به‌منظور ارائه طرح ابتکاری کشورمان برای حل‌وفصل مناقشه قره باغ به باکو سفر کرده، پس از دیدار با رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در مصاحبه‌ای اعلام کرد که در مجموع برخورد مقامات جمهوری آذربایجان از جمله رئیس‌جمهور این کشور با طرح ابتکاری پیشنهادی ایران برای حل مناقشه قره باغ مثبت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید عباس عراقچی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار صداوسیما با اشاره به دیدار و گفتگو‌های خود با وزیر امورخارجه و معاون وی، معاون نخست وزیر و دستیار رئیس جمهوری و در نهایت دیدار با "الهام علی اف" رئیس جمهوری آذربایجان برای ارائه و تبیین طرح ابتکاری جمهوری اسلامی ایران در زمینه حل مناقشه قره باغ گفت: این نشست‌ها در مجموع نزدیک به ده ساعت طول کشید و با خود رئیس جمهوری آذربایجان یک و نیم ساعت گفتگو کردیم که خیلی سازنده بود.

وی افزود: در این نشست‌ها ابعاد مختلف درگیری‌ها مورد بررسی قرار گرفت و ما نظرات و دیدگاه‌ها و یک سری حواشی و نگرانی‌های موجود را بطور صریح اعلام کردیم و به نظر طرف آذری رساندیم و در نتیجه گفتگو‌ها خیلی مفید بود و ما به یک نگاه دقیق تری درباره قره باغ دست یافتیم و طرف آذری هم متوجه دیدگاه‌های خاص جمهوری اسلامی ایران شد.

عراقچی گفت: در این نشست‌ها طرح ابتکاری ایران برای حل مناقشه قره باغ برای رسیدن به یک صلح پایدار و شروع گفتگو‌ها بطور مفصل تبیین شد و دوستان آذری با علاقه خیلی زیاد در این زمینه تبادل نظر کردند.

فرستاده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران به باکو در ادامه با اشاره به اینکه این طرح در مسکو، ایروان و آنکارا هم تبیین خواهد شد اظهار امیدواری کرد طرح ایران با بررسی‌های دقیق تری بتواند زمینه یک حرکت دسته جمعی برای حل این بحران و کاهش تاثیرات منفی درگیری‌های دو کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان را در پی داشته باشد.

وی به تفاوت طرح ابتکاری ایران در این زمینه با دیگر طرح‌ها هم اشاره کرد و داشتن بعد منطقه‌ای و دربرگیری کشور‌های منطقه و داشتن نگاه واقع بینانه به درگیری‌های ارمنستان و جمهوری آذربایجان را از جمله ویژ گی‌های طرح ایرانی عنوان کرد و افزود: برخلاف شکننده بودن سه توافق دو کشور درگیر که از سوی کشور‌های مختلف طرح شده بودند طرح ایرانی به آتش بس یک نگاه واقع بینانه دارد و به خاطر همین بسیار مورد توجه طرف آذری قرار گرفت.

معاون امور سیاسی وزیر امورخارجه کشورمان افزود: در مجموع این طرح پیشنهادی زمینه پیشرفت در حل مناقشه قره باغ را دارد و ما با کشور‌های تاثیر گذار در حل این مناقشه هم مشورت می‌کنیم و برخورد جمهوری آذربایجان با این طرح در مجموع مثبت و سازنده بود و در عین حال ما جمع بندی طرح را موکول می‌کنیم هم به بررسی خود طرف آذری و هم بعد از ارائه طرح به کشور‌هایی که در این زمینه صاحب رای و اثر هستند.

فرستاده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران به باکو در پایان در راس هیئتی باکو را به مقصد مسکو ترک کرد و بعد از رایزنی با مقامات روسی در خصوص طرح ابتکاری ایران در ادامه به ایروان و آنکارا سفر خواهد کرد.

منبع: فردا

کلیدواژه: عراقچی جمهوری آذربایجان طرح ابتکاری ایران جمهوری اسلامی ایران طرح ابتکاری ایران حل مناقشه قره باغ جمهوری آذربایجان رئیس جمهوری طرف آذری برای حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۴۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلات ۲ روزه آخر هفته از نگاه دولت رئیسی /واردات خودرو به کجا رسید؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی بهادری جهرمی در نشست خبری هفتگی در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت واردات خودرو، یادآور شد: ممنوعیت واردات خودرو تا پیش‌از دولت به حدود ۶ سال رسیده بود که با مصوبه دولت واردات خودرو آزاد شد. یکی‌از برنامه‌های دولت اصلاح بازار خودرو از طریق حمایت از افزایش تولید خودرو بود که این برنامه همچنان در دستور کار قرار دارد و در سال ۱۴۰۱ تولید خودرو رشد ۴۰ درصدی داشت.

بنا به گزارش ایسنا، وی افزود: در ادامه برنامه زمان‌بندی دولت برای استفاده از ظرفیت واردات خودرو تدوین و پیگیری و ابتدا واردات خودروهای نو در دولت تصویب شد. در سال ۱۴۰۲ نیز واردات خودرو نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد بیش از ۲۰ برابری داشت.


دبیر هیئت دولت با بیان اینکه رقم خوبی برای حوزه حمل و نقل در دولت سیزدهم اختصاص داده شده است، تاکید کرد: ۸۰۰ میلیون دلار نیز برای کِشنده و کامیون اختصاص داده شده‌است. ۱۵۰ میلیون دلار برای اتوبوس و مینی بوس و آمبولانس تخصیص داده شده‌است. حدود ۸.۴ میلیارد دلار برای واردات قطعات خودرو و موتور اختصاص داده شده که افزایش ۳۲ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته است.

بهادری جهرمی تاکید کرد: در مرحله سوم واردات خودروی سواری کارکرده از مناطق آزاد تصویب شد که فرآیندهای اجرایی آن در حال پیگیری است. در حال حاضر آیین‌نامه‌ای که برای واردات خودرو در دولت تصویب شده باشد ولی ابلاغ نشده باشد، نداریم.

آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره افزایش تعطیلات آخر هفته، گفت: موضوعی که در دستور کار مجلس است لایحه دولت است، دولت با بررسی کارشناسی که انجام داد لایحه ای را سال گذشته تقدیم مجلس کرد. پیشنهاد دولت افزایش تعطیلی های انتهای هفته از یک روز به دو روز بود که در لایحه آمده است و نسبت به روز هم پیشنهاد دولت در لایحه روشن است.

وی یادآور شد: نگاه دولت این است که درباره این تصمیم گیری منعطف‌تری داشته باشیم و متناسب با اقتضائات زمانی و فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی بتوانیم دست بازتری در انتخاب روز داشته باشیم. پیشنهاد دولت این است که ضمن افزایش تعطیلات هفته به دو روز انتخاب این روزها در اختیار نظرات کارشناسی بخش های مختلف قرار گیرد.

پاسخ ایران به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران، گفت: ملت بزرگ ایران با وجود تحریم‌ها در حجم تجارت خارجی رکوردشکنی کرده و نزدیک ۱۵۰ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی ایران در سال گذشته بوده است. ملت ایران برای طی مسیر رشد اقتصادی در عین دشمنی‌کردن سردمداران کودک‌کشی و حمله به غیرنظامیان در غزه، به اقدامات خود تداوم می‌بخشد.

پیش‌بینی می‌شود به تدریج آثار هیجانات بر بازار ارز کاهش یابد

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت بازار ارز، تصریح کرد: نرخ ارز را متغیرهای کلان و بنیادین اقتصادی تعیین می‌کنند. حوادث مقطعی نباید در شاخص‌های اقتصاد کلان تاثیرگذار باشد. حجم تامین ارز بازار نیما که سال گذشته ۷۰ میلیارد دلار بود اصلا با سایر بازارهای غیررسمی قابل مقایسه نیست.

وی گفت: نگاه دولت این است که متغیرهای کلان مبنای تعیین نرخ ارز باشد. حجم تجارت خارجی و حجم صادرات نفتی و غیرنفتی و وجود ارزها و منابع ارزی در دسترس برای تامین نیازهای ارزی و تامین نیازهای اساسی کشور و منابعی که برای رشد و جهش اقتصادی و سرمایه‌گذاری نیاز است، بقابل قبول است.

بهادری جهرمی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود تامین ارز را با توجه به متغیرهای کلان اقتصادی داشته باشیم و به تدریج آثار هیجانات ناشی از اتفاقات مقطعی در بازار را کاهش بدهیم.

برنامه دولت برای مسکن دهک های پایین جامعه

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات دولت در زمینه اجاره مسکن و حمایت از دهک‌های پایین جامعه اظهار کرد: یکی از اهداف دولت، تأمین مسکن برای دهک‌های پایین جامعه است و افتتاح‌های خوبی تاکنون صورت گرفته است. دولت سعی کرد لایحه خود درباره موضوع طرح ساماندهی اجاره‌بها را تجمیع کند. طرح نهایی‌شده و در مجلس مورد اصلاح قرار می‌گیرد که امیدواریم به تایید نهایی و ابلاغ برسد که کمک خوبی به ساماندهی بازار اجاره خواهد کرد.

وی افزود: این مصوبه برای تعیین سقف اجاره و نظارت در این زمینه در اختیار خوبی به دولت می‌دهد. البته کاهش نرخ تورم تولید مسکن را سال گذشته شاهد بودیم و امیدواریم شاهد افزایش نرخ اجاره مانند سال گذشته نباشیم‌. نظارت گسترده بر بنگاه‌های املاک، مالیات بر خانه‌های خالی، سامانه رایگان خودنویس و هم‌چنین افزایش عرضه زمین و افزایش ساخت مسکن از جمله اقدامات ما در این زمینه است.

همکاری دولت با نهادهای نظامی در وضع خوبی قرار دارد

بهادری‌جهرمی در پاسخ به پرسشی درخصوص اقدامات دولت برای تقویت بنیه دفاعی کشور، تاکید کرد: همکاری دولت با نهادهای نظامی در وضع خوبی قرار دارد. میدان و دیپلماسی در امتداد یکدیگر هستند و همکاری‌های ما محدود به این حوزه نیست. مثلاً در زمینه ساخت مسکن، ماه گذشته شاهد افتتاح ۱۰ هزار مسکن برای نیروی‌های مسلح بودیم و در زمینه انتقال آب و سایر موضوعات همکاری داریم و در بودجه سال آینده نیز افزایش‌های خوبی در این زمینه داریم. مسئولان نیروهای مسلح هم جلسات مستمری با رییس‌جمهور دارند. این دولت سعی دارد با تمامی قوا، نهادهای انقلابی، نهادهای نظامی و مسلح به عرصه خدمت‌رسانی به مردم گام بردارد و این مسیر دنبال می‌شود.

ایران و پاکستان در مقابله با گروهک‌ها فعال هستند

دبیر هیئت دولت در پاسخ به پرسشی درباره وقوع برخی حوادث تروریستی در نقاط مرزی ایران و پاکستان و راهکار دولت در این زمینه، تصریح کرد: توسعه ثبات مرزهای مشترک مورد وفاق مسئولان ایران و پاکستان است ولی متاسفانه دشمنان هر دو ملت، خصوصاً رژیم صهیونیستی برای اقدامات تروریستی و فعال کردن گروهک‌های تروریستی تلاش می‌کنند. دو دولت در مقابله با گروهک‌ها فعال هستند و سفر رییس‌جمهور به پاکستان موجبات ثبات و آرامش به‌ویژه در مرزها را فراهم می‌کند.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898661

دیگر خبرها

  • «عملیات وعده صادق» از نگاه شخصیت‌های سیاسی ترکیه
  • انقلاب اسلامی بر دنیا تاثیر گذاشته است
  • تعطیلات ۲ روزه آخر هفته از نگاه دولت رئیسی /واردات خودرو به کجا رسید؟
  • استقبال ایران از توافق مرزی آذربایجان و ارمنستان
  • ایران به توافقات انجام شده بین آذربایجان و جمهوری ارمنستان احترام می‌گذارد
  • نگاه ایران و پاکستان در شناخت و بهره‌گیری از منافع متقابل مشترک است
  • دیدار سفیر اتریش با رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی 
  • بازدید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی از واحد تولیدی کنسانتره در ارومیه
  • مبارزه با مواد مخدر یک تکلیف عمومی در جمهوری اسلامی است
  • تعیین تکلیف خط لوله گازی آی‌پی در سفر رئیس‌جمهوری حائز اهمیت است