Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست سایت فردا: هشت ماه تا انتخابات ریاست جمهوری مانده و اصلاح‌طلبان به تکاپو افتاده‌اند. تکاپو برای اینکه سرمایه اجتماعی از دست رفته را جمع و جور کنند. تکاپو برای اینکه سازوکار انتخاباتی خود را مشخص و تکلیف شورای عالی سیاست گذاری که بعد از انتخابات مجلس به حالت تعطیل درآمده را روشن کنند. تکاپو برای اینکه درباره حزب‌محوری یا تبعیت از نظر بزرگان به اجتماع برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تکاپو برای اینکه الگوی مشارکت خود در این کارزار را پیدا کنند و همچنین تکاپو برای معرفی نامزد‌های مناسب.
از همین رو است که شاهدیم در روز‌های اخیر در هر یک از محور‌های پیش‌گفته به جر و بحث باهم می‌پردازند. مثلا علی صوفی، دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات می‌گوید «همه انسجامی که بین اصلاح‌طلبان وجود دارد حاصل محوریت رئیس دولت اصلاحات است. یعنی اگر این محوریت بین اصلاح‌طلبان وجود نداشت ما هم مانند اصولگرایان می‌شدیم». از سوی دیگر، اما مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم‌سالاری، اما برای رئیس دولت اصلاحات نه نقش محوری که نقشی مشورتی قائل است و می‌گوید «ما هم احترام آقای موسوی‌خوئینی‌ها و هم رئیس دولت اصلاحات را داریم. ولی معتقدیم که نباید فردمحوری کرد و عقل جمعی باید حاکم باشد. به اعتقاد بنده باید یک جایگاه مشورتی برای رئیس دولت اصلاحات در نظر بگیریم، حزب برای خودش استقلال دارد و خودش باید تصمیم بگیرد.»
بدون شک اصلاح‌طلبان قبل از حل و فصل این اختلاف نظر نمی‌توانند وارد فاز بعدی یعنی تعیین سازوکار انتخاباتی و معرفی کاندیدا شوند. مدافعان محوریت سید محمد خاتمی مدعی‌اند که شکست در انتخابات مجلس یازدهم به خاطر عدم نقش‌آفرینی او بوده است. چنانچه روزنامه اصلاح‌طلب «آرمانی ملی» می‌نویسد: «تفاوت نگاه میان محوریت رئیس دولت اصلاحات و جایگاه مشاور برای وی را می‌توان در دو انتخابات ۹۶ و ۹۸ دید. جایی که در سال ۹۶ با حمایت رئیس دولت روحانی به ریاست‌جمهوری و اصلاح‌طلبان به شورای شهر می‌رسند و در سال ۹۸ بدون حمایت وی احزاب اصلاح‌طلب حاضر در انتخابات آراشان حتی از ۱۰۰ هزار نیز عدول نمی‌کند. قدر مسلم خوب یا بد جریان اصلاح‌طلبی با رئیس دولت اصلاحات تعریف می‌شود و وی به قرائت بسیاری وی دال مرکزی این جریان محسوب می‌شود. حال اینکه چرا عده‌ای درون این جریان می‌خواهند این فاکتور مهم اجماع، انسجام و وحدت‌بخش خود را کنار گذارند نکته‌ای قابل تامل است که نمی‌توان به‌سادگی از کنار آن گذشت».
آنچه که این رسانه اصلاح طلب در نظر ندارد یا مایل است که نگوید، اما آثار و تبعات ریزش سرمایه اجتماعی است. آرمان ملی به نتیجه «تکرار» نکردن خاتمی اشاره می‌کند، اما نمی‌گوید که چرا رئیس دولت اصلاحات در انتخابا ۹۸ «تکرار» نکرد؟ بدون شک جناب خاتمی و مشاورانش خوب می‌دانستند که این بار «تکرار» و هر اهرم دیگری برای پای صندوق آوردن بدنه رای جریان اصلاحات کافی نیست لذا ترجیح داده که در همان گوشه عزلت خود نشسته و صرفا نظاره‌گر باشند.
حال سوال اینجا است که وضعیت کشور و عملکرد اصلاح طلبان و دولت تحت حمایتشان که اصلی‌ترین مسبب ریزش سرمایه اجتماعی این جریان بوده، از اسفند ۹۸ تا حالا چه تغییر مثبتی داشته که آقای خاتمی اکنون با اتکا به آن باور کند هزینه کرد از اعتبار خود، کارساز خواهد بود؟!
علی صوفی حزب مردم‌سالاری را به خاطر آنکه برای خاتمی نقش محوری قائل نیست، متهم به فرد محوری و برخورد قبیله‌ای می‌کند و از آرزوی جریان رقیب برای داشتن لیدی همچون رئیس دولت اصلاحات می‌گوید، اما متوجه نیست که آن سبو بشکسته و آن پیمانه خیلی پیش‌از این‌ها ریخته است.

منبع: فردا

کلیدواژه: اصلاح طلبان نقش محوری مشاور خاتمی صوفی کواکبیان رئیس دولت اصلاحات اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۴۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عصبانیت رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیس با بی حجابی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه ایران نوشت:

یکی از موضوعاتی که در چند روز اخیر به تیتر برخی رسانه‌های داخلی تبدیل شد، مسأله مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی بود. بویژه پس از آنکه در پی انتشار تصاویری از برخورد نیروهای پلیس امنیت اخلاقی با هنجارشکنان، مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به صورت غیرمستقیم خبر داد که رهبر انقلاب دراین‌باره به برخی مسئولان تذکر دادند. این نقل قول بهانه‌ای شد تا یک جریان سیاسی خاص، رسانه‌های وابسته به خود را علیه قوای سه‌گانه و فراجا بسیج کند.

این درحالی است که رئیس‌جمهور در آخرین نشست هیأت دولت و حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای رئیس دستگاه قضا در اظهاراتی مشابه تأکید داشتند که برخورد با بی‌حجابی و هنجارشکنی‌های سازمان‌یافته در جامعه، تصمیم مشترک قوا بوده و پلیس نیز وظایف مربوط به خود را در اجرای این تصمیم برعهده دارد، ضمن اینکه باید حقوق مردم رعایت شود.

در چنین شرایطی، یک جریان خاص سیاسی که به دنبال بازنمایی اختلاف میان قوا در موضوع حجاب است، تلاش کرد سخنان رئیس قوه قضائیه را به عنوان تقابل با رئیس‌جمهور بازنمایی کند. عجله این جریان و رسانه‌های آن در اختلاف‌افکنی به حدی بود که در تیترهای رسانه‌های خود، تحریف‌های مشخصی انجام داد. به عنوان نمونه، تاریخی را که رئیس قوه قضائیه به عنوان جلسات تصمیم‌گیری درباره موضوع حجاب بیان کرده بود، یک سال عقب برد.

به نظر می‌رسد هدف این تلاش‌های سیاسی و رسانه‌ای از القای اختلاف میان قوا، تلاش برای احیای پایگاه سیاسی و اجتماعی از دست رفته ‌این جریان باشد.

۲۷۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898895

دیگر خبرها

  • سردار اشتری: شهید حجازی از بازوان اصلی محور مقاومت بود
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • عصبانیت شدید ارگان دولت از مطرح شدن نام رئیسی در برخورد با بی‌حجابی
  • تبلیغ نافرمانی مدنی توسط رئیس جبهه اصلاحات
  • عصبانیت رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیس با بی‌حجابی
  • عصبانیت رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیس با بی حجابی
  • آیت‌الله گرامی در گفت و گو با جماران: یکی از عوامل مهم لغو رفراندوم اصلاحات ارضی از سوی شاه اعتراض آیت الله بروجردی بود/ مقام ایشان در بُعد معنوی بسیار بالا بود ولی مثل بسیاری از مدعیان امروزی نبود که خود را مطرح کند
  • نسخه جدید گروهک نهضت آزادی برای اصلاح طلبان
  • استارت انتخاباتی حجاریان!