Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@00:33:25 GMT

شهاب سنگی که سال ۲۰۱۸ به زمین خورد حاوی عناصر ایجاد حیات است

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۹۴۶۳۲

شهاب سنگی که سال ۲۰۱۸ به زمین خورد حاوی عناصر ایجاد حیات است

‍‍‍‍‍‍

دانشمندان کشف کردند شهاب سنگی که در ۱۶ ژانویه سال ۲۰۱۸ در آسمان آمریکا پدیدار شد و سپس در یک دریاچه یخ زده در میشیگان فرود آمد، حاوی برخی از عناصر اصلی برای ایجاد حیات است.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، این سنگ که پهنای آن شش فوت(۱.۸ متر) است هنگام حرکت با سرعت ۳۰ هزار مایل در ساعت، آسمان را روشن کرد و تصاویر آن به سرعت در سراسر جهان پخش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطعات این شهاب سنگ به سرعت ردیابی و به دانشمندان تحویل داده شد. حال دانشمندان اظهار کرده‌اند این شهاب سنگ حاوی برخی از عناصر اصلی برای ایجاد زندگی است. "ترکیبات آلی" درون این شهاب سنگ یافت شده است و این مولکول‌های حاوی کربن پایه اسیدهای آمینه، چربی‌ها، دی.ان.ای و سایر مواد بیولوژیکی هستند.

کشف این مواد اولیه بر روی یک سنگ فضایی به این معنی است که ممکن است میلیاردها سال پیش شهاب سنگی بزرگتر اما مشابه بر روی زمین فرود آمده و این ترکیبات آلی را با خود آورده و در نهایت باعث ایجاد حیات شده است.

"فیلیپ هک"(Philipp Heck) متصدی موزه فیلد در شیکاگو که به تجزیه و تحلیل این شهاب سنگ پرداخته گفت: این نوع ترکیبات آلی احتمالاً سال‌ها پیش و در هنگام تشکیل اولیه زمین توسط شهاب سنگ‌ها به زمین منتقل شده‌اند و ممکن است به ایجاد مواد تشکیل دهنده زندگی کمک کرده باشند.

در حالی که دانشمندان می‌دانند که ترکیبات مبتنی بر پایه کربن در پیشرفت حیات کره زمین بسیار موثر بودند اما درک ریشه آنها همچنان همانند یک راز است. برخی از نظریه‌ها می‌گویند که آنها از اعماق زمین بیرون زده‌اند، در حالی که برخی دیگر می‌گویند که آنها احتمالاً از طریق شهاب سنگ‌ها از جهان دیگر بر روی سیاره ما فرود آمده‌اند.

تصور نمی‌شود که این شهاب سنگ به تنهایی حاوی زندگی باشد بلکه حاوی موادی است که با توجه به شرایط مناسب می‌توانند حیات ایجاد کنند. رادارهای هوایی به دانمشندان در نشان دادن موقعیت و سرعت شهاب سنگ کمک کرد.

دکتر هک گفت: این بدان معنی بود که ما خیلی سریع توانستیم آن را پیدا کنیم. در عرض دو روز "رابرت وارد"(Robert Ward) که به بررسی شهاب سنگ‌ها علاقه دارد اولین قطعه آن را در سطح یخ زده دریاچه استرابری(Strawberry Lake) ، نزدیک هامبورگ، میشیگان شناسایی کرد و آن را به موزه فیلد شیکاگو سپرد.

"جنیکا گریر"(Jennika Greer) یکی از نویسندگان این تحقیق و دانشمند دانشگاه شیکاگو گفت: این تحقیق نشان داد که جدا از حضور ترکیبات آلی در آن، این سنگ یک شکل نادر از شهاب سنگ است که به آن کندریت H۴ می‌گویند.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Meteoritics & Planetary Science" منتشر شده است.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهاب سنگ زمین شهاب سنگ ترکیبات آلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۴۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر سرطان برای کسانی‌که ته دیگ دوست دارند

آفتاب‌‌نیوز :

هدایت حسینی به مردم توصیه کرد: هرگز از خوردن تکه‌های سوخته غذا لذت نبرید، زیرا معمولاً غذا‌های سوخته به دلیل موادی که در آن‌ها وجود دارد بسیار خطرناک است و بدن ما باید فعل و انفعالات زیادی را به کبد تحمیل کند تا این مواد از بدن دفع شود.

رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، گفت: وقتی به مواد غذایی که دارای ترکیبات قندی و پروتئینی هستند، دمای بسیار بالا داده می‌شود، منجر به تغییرات مخاطره آمیزی در این مواد می‌شود؛ در واقع ترکیبات پروتئینی و قندی در اثر واکنش‌هایی مانند واکنش‌های میلارد یا پیرولیز در دمای بالا مانند سرخ کردن‌های بسیار شدید، عوامل خطرناکی مانند آکریل آمید‌ها ایجاد می‌کنند که می‌تواند سرطان‌زا باشد.

وی به ته‌دیگ غذا که ما ایرانی‌ها به آن بسیار علاقه‌مند هستیم اشاره کرد و گفت: دیده می‌شود هر چه ته‌دیگ غذا سرخ شده‌تر باشد برایمان لذیذتر است درحالی‌که ته‌دیگ می‌تواند سرطان‌زا باشد؛ البته نباید فراموش کرد که نان برشته با سوخته متفاوت است و باید تکه‌های سوخته را جدا کرد.

حسینی، ادامه داد: به طور کلی توصیه می‌شود تا جایی که امکان دارد از روش‌های پخت کُند و آرام مانند آب پز کردن و یا بُخارپز کردن استفاده کرد تا ترکیبات سمی در حین پخت و فرآوری در آن آزاد نشود.

بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران هم با اشاره به ضرورت جلوگیری از ته دیگ سیب زمینی برشته شده، گفت: ته‌دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب سرطان‌زا می‌شود.

دکتر «بهادر حاجی‌محمدی» با اشاره به این‌که در کشور ما سه نوع ته دیگ لذیذ و پرطرفدار وجود دارد، اظهار کرد: این سه نوع شامل ته‌دیگ برنج، ته‌دیگ نان و ته‌دیگ سیب زمینی است.

وی با بیان این‌که ته دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب می‌تواند سرطان‌زا باشد، گفت: هنگامی که اغذیه غنی از کربوهیدارات طی زمان مدیدی در معرض دما‌های بالای ۱۲۰ درجه سانتی گراد قرار می‌گیرند، سم سرطان‌زای آکریلامید در آن‌ها تولید می‌شود.

رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای دانشگاه علوم پزشکی یزد، با اشاره به این‌که سم آکریلامید یکی از عوامل ابتلا به ناباروری و سرطان است، افزود: به طور کلی خطر سرطان‌زایی در اثر حرارت بیش از حد همه انواع ته دیگ‌ها وجود دارد.

وی دلیل بیشتر بودن احتمال خطر سرطال و ناباروری در ته‌دیگ سیب‌زمینی را ترکیبات موجود در آن دانست و بیان کرد: مقدار قند‌های پیش ساز سم آکریلامید در سیب زمینی بسیار بیشتر از برنج یا گندم است.

حاجی محمدی تصریح کرد: خطر سرطانزایی و ناباروری در اثر طبخ نامناسب ته‌دیگ سیب زمینی، بیشتر از ته‌دیگ نان یا ته‌دیگ برنج است.

وی در ادامه با بیان این‌که هدف از اعلام این خبر منع مصرف سیب زمینی نیست، گفت: استفاده از حرارت ملایم در حین طبخ یکی از ضرورت‌های اجرایی در پخت و پز است و ته‌دیگی مناسب است که قهوه‌ای رنگ باشد.

بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران، در پایان با اشاره به این‌که برشته شدن بیش از حد ته‌دیگ مهمترین عامل خطر است، خاطرنشان کرد: اگر رنگ ته‌دیگ سیب زمینی طلایی روشن باشد، خطری وجود ندارد، اما هر چه رنگ ته‌دیگ سیب زمینی تیره‌تر باشد احتمال وجود سم آکریلامید بیشتر است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • آبگیری بند سنگی ملاتی لاسرداب اردستان
  • با شروع اردیبهشت به تماشای قدیمی‌ترین بارش شهابی بنشینید
  • هوشیارانه با دشمن برخورد کنیم
  • سیاه‌چاله عظیمی در حیات خلوت زمین رصد شد
  • خطر سرطان برای کسانی‌که ته دیگ دوست دارند
  • کدام خوردنی‌ها حاوی مواد شیمیایی ماندگارند؟
  • فرونشست زمین سفره‌های آب زیرزمینی را می‌بلعد
  • رشد ۵۱ درصدی واگذاری زمین به کارآفرینان در خراسان رضوی
  • ماه چگونه شکل گرفت و به قمر زمین تبدیل شد؟
  • راز ناپدید شدن شهاب سنگ‌ها/ زنگ خطر در قطب جنوب