Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-17@23:58:40 GMT

انجام ۵۰ هزار کیلومتر مربع اکتشاف ذخایر معدنی

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۹۴۷۰۱

انجام ۵۰ هزار کیلومتر مربع اکتشاف ذخایر معدنی

« علیرضا شهیدی» در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، تصریح کرد: براساس برنامه دستیابی به هدف ۱۱۵ هزار کیلومتر مربع اکتشاف ذخایر معدنی برای امسال پیش‌بینی شده که با مشارکت بخش خصوصی و منابع عمومی دولت تا قبل از پایان دولت دوازدهم محقق خواهد شد.

وی تصریح کرد: شیوع بیماری کرونا در سطح کشور در نیمه نخست امسال کندی‌ها و کاستی‌هایی را بدنبال داشته و با تلاش کارشناسان سازمان این مرحله سخت را پشت سر گذاشته و اختلالی در ماموریت‌های فنی در حوزه کشف ذخایر معدنی و مطالعات زمین‌شناسی وارد نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقق ۶۴ درصدی برنامه نقشه زمین شناسی کاربردی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: تهیه نقشه زمین شناسی کاربردی در مقیاس های مختلف ( خشکی و دریا) در ۶ ماهه ابتدایی ۹۹ بالغ بر ۳۰ ورقه نقشه - گزارش بود که نزدیک به ۶۴ درصد هدف کمی برنامه که ۴۷ ورقه نقشه - گزارش پیش بینی شده، تحقق یافت. 

وی پیرامون شیوه جدید اجرای اکتشافات ژئوفیزیک هوایی با تأمین منابع مالی ازسوی بخش خصوصی در قالب تفاهم‌نامه‌های چندجانبه در استان‌های معدنی به عنوان دیگر برنامه‌های سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور تا قبل از پایان دولت دوازدهم نام برد.

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: این سازمان با استفاده از فناوریهای روز دنیا و تجربه بومی‌سازی شده، تحول فزاینده‌ای را از لحاظ نرخ اکتشاف و شناسایی ذخایر جدید معدنی و رسیدن به رکورد جدید در دولت دوازدهم پیش‌بینی کرده است.

۶ ماهه ۹۹ دستیابی به دو سوم برنامه نقشه های مخاطرات

وی پیرامون عملکرد سازمان یاد شده در زمینه تهیه نقشه های مهندسی و مخاطرات زمین شناختی و زیست محیطی ( زلزله، ریزگرد، سیل، فرونشست، تغییرات اقلیم و ..) خاطرنشان کرد: هدف کمی پیش بینی شده برای امسال دستیابی به ۳۰ گزارش - ورقه نقشه است، در ۶ ماهه ابتدایی ۹۹ بالغ بر ۲۲ گزارش - ورقه نقشه به میزان نزدیک به ۷۵ درصد هدف برنامه محقق شد.

به گفته شهیدی، پارسال، در حوزه تهیه نقشه‌های مهندسی و مخاطرات زمین‌شناسی مانند زلزله، ریزگرد، سیل، فرونشست، تغییرات اقلیم و دریایی نیز ۳۵ ورقه نقشه تهیه شد که تعداد نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی تهیه شده بالغ بر ۴۷ ورقه نقشه می‌شود که هدف تعیین شده را محقق ساخت. 

انجام ۲۲ هزار کیلومتر خطی ژئوفیزیک هوایی

 رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور ضمن یادآوری میزان برداشت‌های ژئوفیزیک هوایی که برای سال گذشته هدف گذاری شده بود به میزان ۳۰ هزار کیلومتر خطی، گفت: با انجام ۳۵ هزار کیلومتر خطی از برنامه هدف‌گذاری شده نیز فراتر اجرا شد.

وی اضافه کرد: امسال اکتشاف به روش ژئوفیزیک هوایی (برداشت، پردازش، تعبیر و تفسیر، مدلسازی و معرفی مناطق امید بخش) هدف ۳۵ هزار کیلومتر خطی تعریف شده که در نیمه نخست امسال نزدیک به ۶۳ درصد و به میزان ۲۲ هزار کیلومتر خطی تحقق یافت. 

دستیابی به هدف بیش از ۷۰ درصد آنالیز مواد معدنی   

شهیدی با اعلام خبر اجرای پروژه‌های نوسازی و تجهیز آزمایشگاه‌های علوم زمین کشور به‌عنوان یکی از زیربناهای مهم در سرعت بخشی به پروژه‌های اکتشافی گفت: از جمله نکات قابل ذکر، افزایش بازدهی در حوزه آنالیز مواد معدنی و آزمایشگاه‌های علوم‌زمین است که با نوسازی و تجهیز این آزمایشگاه‌ها از ابتدای سال ۹۹ تا پایان شهریور، آنالیز موادمعدنی با رشد بیش از ۷۰ درصدی روبرو شده که این تحول، سرعت اکتشاف را در مرحله شناسایی و پی‌جویی تا حد قابل قبولی بالا برده است.

وی یادآور شد: نمونه های آنالیز شده زمین شناسی و اکتشافی برای امسال رقم ۲۸ هزار نمونه آنالیز تعریف شده که در نیمه نخست ۲۰ هزار نمونه آنالیز شد. 

به گزارش ایرنا، سازمان زمین‌ شناسی و اکتشافات معدنی مسوول انجام بررسیهای زمین‌شناسی و معدنی در سراسر کشور، جمع‌آوری نتایج فعالیت های انجام شده در این زمینه، ایجاد هماهنگ، تهیه، تکمیل و انتشار نقشه‌های زمین شناسی ایران است.

 اکنون وظایف اکتشافی درسطح کشور برعهده سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران است و این سازمان مسوول مطالعات زمین‌شناسی کشور، و ارزیابی اکتشافی منابع معدنی بجز هیدروکربورها است.

گروه‌های مختلف سازمان مانند، چینه‌شناسی، سنگ‌شناسی، رسوب‌شناسی، زمین شناسی دریایی، فسیل‌شناسی، زمین‌ساخت، لرزه زمین‌ساخت، اکتشاف، ژئوفیزیک، ژئوشیمی، ژئومتیکس و آزمایشگاههای مختلف را به انجام می‌رسانند.

برچسب‌ها وزارت صنعت معدن و تجارت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور نقشه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور نقشه وزارت صنعت معدن و تجارت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور نقشه اخبار کنکور سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور هزار کیلومتر خطی ژئوفیزیک هوایی پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۴۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح پژوهشی نقشه‌برداری فرهنگی انجام شد

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، طرح پژوهشی نقشه‌برداری فرهنگی از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و  ارتباطات انجام شد. پرسش اصلی این پژوهش آن است که چگونه نقشه‌برداری فرهنگی در سطح محلی می‌تواند جامعه قوی را ایجاد و پرورش دهد؟

این  پژوهش همچنین به دنبال پاسخگویی به این پرسش‌هاست: شاخص‌های نقشه‌برداری فرهنگی چیست و چگونه تعیین می‌شوند؟ نقشه‌برداری فرهنگی چگونه بر توسعه جامعه فرهنگی و نظریه‌های  برنامه‌ریزی فرهنگی تاثیر می‌گذارد؟ چه ابزارها و سازه‌هایی در نقشه‌برداری فرهنگی  در سطح محلی مؤثر هستند؟ چه کسانی و چگونه باید در فرایند نقشه‌برداری فرهنگی مشارکت  داشته باشند؟اهداف و موضوعات نقشه‌برداری فرهنگی چیست؟

به  استناد این پژوهش، نقشه‌ها مصنوعات بصری در نظر گرفته می‌شوند و مطالعۀ آن‌ها از  جنبه‌های زیبایی‌شناختی و نکات ساختاری و دیدن آن‌ها ‌به‌عنوان معماری پیچیده‌‌ای  از نشانه‌ها و معماری بصری فضای بازنمایی‌شده اهمیت دارد؛ البته همۀ نقشه‌ها اهداف  یکسانی ندارند و برخی از آنان به شناخت جنبه‌های جامعه‌شناختی و فرهنگی نیز می‌پردازند.  برای درک فرهنگ نقشه‌برداری باید هدف نقشه‌ها و راه‌هایی درک شود که آن‌ها در  جامعۀ معیّن به کار می‌گیرند. نقشه‌ها کارایی ایدئولوژیک نیز دارند. 

این  پژوهش بیان می‌کند نقشه‌برداری فرهنگی ابزاری نظام‌مند است که سبب مشارکت و درگیر  شدن جوامع در شناسایی و ثبت دارایی‌های فرهنگ محلی می‌شود. این دانش برای  راهبردهای اطلاع‌رسانی جمعی و فرایندهای برنامه‌ریزی و ابتکارات دیگر استفاده  خواهد شد. نقشه‌برداری فرهنگی روش‌های جدیدی برای توصیف و حسابداری و کنارآمدن با  امور فرهنگی و منابع جوامع و مکان‌ها نوید می‌دهد. این منابع هم محسوس و کمّی  هستند و هم ناملموس و کیفی. عوامل مهاجرت، تراکم جمعیت، قومیت، تحصیلات، اقتصاد،  بازار، مسکن، مناطق حاشیه‌ای، فنّاوری و... نیز باید مطالعه شوند تا بتوان نقشۀ  فرهنگی جامعی طراحی کرد. در این پژوهش تلاش شده چارچوبی برای نقشه‌برداری از منابع  فرهنگی ارائه شده و ویژگی‌های اجتماعی‌فرهنگی در ابزارهای برنامه‌ریزی مورد توجه  قرار گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • آسیب‌شناسی حوزه جمعیت در استان مرکزی آغاز شده است
  • خطر فرونشست زمین در شریان‌های حیاتی کشور بررسی شد
  • رئیس سازمان نظام روان‌شناسی: برگزاری مصاحبه پذیرفته‌شدگان آزمون صلاحیت حرفه‌ای در اردیبهشت‌/ اصلاح قانون سازمان روانشناسی
  • تهیه نقشه حریم گسلی ۶ شهر ایران
  • ناهماهنگی برخی دستگاه‌ها در اشتراک گذاری داده‌های اکتشافی
  • نقشه حریم گسلی ۶ شهر ایران تهیه شد
  • طرح پژوهشی نقشه‌برداری فرهنگی انجام شد
  • دور دوم سفر رئیس جمهور به سمنان آخر هفته انجام می‌شود
  • برگزاری بیست وهشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی