Web Analytics Made Easy - Statcounter

روز گذشته نخستین توربین 2.5 مگاواتی مربوط به بزرگترین مزرعه بادی کشور در منطقه میل نادر سیستان نصب شد که نوید استفاده از انرژی تجدیدپذیر بادهای پر قدرت سیستان را برای تولید برق می دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، سیستان به دلیل وزش بادهای 120 روزه به سرزمین بادها معروف است و می تواند به بهترین محل برای ایجاد نیروگاه های بادی کشور تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با تاسیس مزرعه بادی میل نادر به عنوان بزرگترین مزرعه بادی کشور، در آینده ای نزدیک می تواند تامین کننده نیاز برق این استان و حتی برخی کشورهای همسایه باشد.

در این میان روز گذشته اولین توربین 2.5 مگاواتی مربوط به بزرگترین مزرعه بادی کشور در منطقه میل نادر سیستان نصب شد و قرار است توربین های دیگر نیز به مرور نصب شود.

نصب 20 توربین تا پایان سال در میل نادر سیستان

علیرضا پرنده مطلق، مدیرعامل برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: اولین توربین مربوط به مزرعه بادی میل نادر سیستان روز گذشته نصب شد و امید است تا پایان سال ۲۰ دستگاه توربین در این منطقه در فاز اول نصب شود.

وی ادامه داد: هر دستگاه توربین 2.5 مگاوات تولید خواهد داشت و ظرفیت تولیدی این نیروگاه ۵۰ مگاوات است که نیاز به 20 توربین دارد.

این مقام مسئول تصریح کرد: این توربین های 2.5 کیلو واتی ساخت مپنا است و فعلا یک عدد نصب شده و نصب توربین دوم به دلیل وزش باد به هفته آینده موکول شد.

مدیرعامل برق منطقه ای سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: برپا کردن هر توربین حدود 4 تا 6 روز زمان می برد.

پرنده مطلق گفت: هر دستگاه توربین تامین کننده نیاز مصرف ۵۰۰ اشتراک در صورت مصرف تمام وسایل برقی یک خانواده شهری بوده و مجموع واحدهای نیروگاه مذکور برای تامین برق سه کارخانه نظیر سیمان زابل کافی است.

وی بیان کرد: بر اساس پایش اطلاعات بادسنج های منصوبه در منطقه میل نادر توربین های احداث شده در منطقه توانایی تولید با بالاترین بازدهی را دارد و امید است در بازه زمانی کوتاه جزو مزرعه های بادی با بیشترین واحد نصب شده در کشور باشد.

ظرفیت تولید هزار مگاوات برق در منطقه میل نادر

ماندانا زنگنه معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان نیز در این رابطه گفت: سرانجام پس از فروکش شدن قدرت بادهای 120 روزه سیستان اولین توربین بادی در زون انرژی تجدید پذیر میل نادر به طور کامل نصب شد.

وی افزود: با توجه به ظرفیت های انرژی های نو منطقه سیستان ایجاد زون انرژی های تجدید پذیر و بهره بردن از ظرفیت های باد در منطقه هدف گذاری شد.

این مقام مسئول ادامه داد: پس از تکمیل مطالعات تخصصی با توجه به قدرت باد در منطقه میل نادر این منطقه به عنوان مکانی برای ایجاد این زون انرژی تجدیدپذیر با ظرفیت بالقوه تولید هزار مگاوات برق در نظر گرفته شد.

وی بیان کرد: براین اساس مقرر شد شرکت مپنا نیروگاه بادی با ظرفیت 50 مگاوات در این منطقه ایجاد کند که سرانجام روز گذشته اولین توربین این مزرعه به طور کامل نصب شد.

زنگنه افزود: این زون مهم انرژی به وسعت ۲۰ هکتار احداث می شود و ظرفیت تولید بیش از هزار مگاوات انرژی برق را دارد و می تواند در دور اول بهره برداری حداقل ۵۰۰  نفر اشتغالزایی به همراه داشته باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: با توجه به زیرساخت های ایجاد شده توسط دولت در این منطقه از جمله خط انتقال و پست ۴۰۰ کیلو ولت برق و همچنین جاده دسترسی، شرایط ویژه ای برای سرمایه گذاری در منطقه فراهم و به پشتوانه این اقدامات برای ساخت نیروگاه ۵۰ مگاواتی بیش از ۷۰ میلیون دلار سرمایه گذاری خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به کاهش شدت باد در منطقه نصب توربین ها سرعت گرفته و توربین دوم این نیروگاه هم در هفته آینده به طور کامل نصب می شود.

زنگنه افزود: بر این اساس تا آخر سال ٥٠ مگا وات نیروگاه بادی در منطقه راه اندازی خواهد شد که به این ترتیب سیستان و بلوچستان از دو نیروگاه بزرگ مقیاس 10 مگاوات خورشیدی در حومه زاهدان و ٥٠ مگا وات بادی در میل نادر سیستان بهره مند می شود.



انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان منطقه میل نادر میل نادر سیستان اولین توربین ظرفیت تولید هزار مگاوات مزرعه بادی بادی کشور روز گذشته نصب شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۴۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۳۰۰ مگاوات صرفه جوی برق از محل افزایش بهره وری کولر‌های آبی

هر ساله با نزدیک شدن به فصل گرما و وارد شدن سیستم‌های سرمایشی به شبکه برق، رشد چند برابری مصرف برق رخ می‌دهد و تأمین پایدار برق به بحث داغ روز‌های تابستان تبدیل می‌شود.

عموما در پیک تابستان ۱۲ هزار مگاوات افزایش مصرف، فقط از محل کولر‌های آبی به تقاضای برق کشور اضافه می‌شود و در مجموع حدود ۳۰ هزار مگاوات در بخش سرمایشی مصرف می‌شود که معادل مصرف برق در کشور مصر است و این میزان نشان از اهمیت توجه به افزایش بهره وری در این بخش دارد. به طور کلی۲۰ میلیون کولر آبی در کشور داریم که ۲۰ درصد مصرف در دوره اوج مصرف به این سیستم‌ها مربوط می‌شود.

در همین راستا اسفند ۱۴۰۱ تفاهم‌نامه مشترکی میان وزارتخانه‌های نیرو، صمت و سازمان ملی استاندارد به امضاء رسید که بر اساس آن کاهش رشد بی‌رویه مصرف برق در کشور از طریق ارتقای بهره‌وری انرژی در تجهیزات برقی و لوازم خانگی و همچنین ارتقای بهره‌وری انرژی برق در تولید کولر‌های آبی و الکتروموتور‌ها مورد هدف قرار گرفت.

با اجرایی شدن این تفاهم‌نامه تولید کولر‌های آبی دارای رده انرژی A و بالاتر با بازنگری استاندارد مصرف انرژی این لوازم الکترونیکی و به منظور ارتقای بهره وری انرژی کولر‌های آبی از ابتدای دی ماه ۱۴۰۲ اجرایی شد.

به گفته مسئولان صنعت برق با جایگزینی ۲۰ میلیون کولر آبی که موتور‌های با راندمان پایین دارند، ۴۳۰۰ مگاوات صرفه جویی برق محقق می‌شود که معادل احداث یک نیروگاه با اعتبار احداث ۵ میلیارد دلاری است.

در ادامه محمدمهدی پیغمبرزاده، معاون بهره وری انرژی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی با اشاره به هدف گذاری‌ها برای افزایش بهره وری کولر‌های آبی گفت: به طور متوسط طی یک سال بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون کولر جدید در کشور تولید می‌شود موتور‌های فعلی که در کولر‌ها وجود دارد موتور‌های القایی است که راندمان آنها حداکثر ۶۰ درصد است؛ اما موتور‌های BLDC که در دستور کار تولید قرار گرفته اند راندمانی در نزدیکی ۹۰ درصد دارند و برای اینکه کولر بتواند رده انرژی A و بالاتر کسب کند باید حتما از موتور‌های پربازده استفاده کند؛ به عبارتی راندمان آن باید بالای ۸۰ تا ۸۵ درصد باشد.

او افزود: اگر این اتفاق بیفتد برآورد ما این است که سالانه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ مگاوات در سال کاهش توان مصرفی برق در بحث مصرف کولر‌ها داشته باشیم.

همچنین مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق و مدیرعامل شرکت توانیر در این خصوص گفت: در صورت استفاده از موتور‌های پربازده در کولر‌های آبی، میزان مصرف برق یک کولر ۵۰ درصد نسبت به میزان فعلی آن کاهش پیدا می‌کند.

این مقام مسئول در پاسخ به اینکه در تابستان امسال چه میزان از محل افزایش بهره وری سیستم‌های سرمایشی در مصرف برق صرفه جویی می‌شود؟ گفت: در حال حاضر با توجه به استاندارد تعریف شده به صنایع کولرساز، خط‌های تولید این موتور‌ها ایجاد شده و امیدواریم که تا تابستان امسال با تعویض موتور کولر‌های فرسوده و جایگزینی موتور‌های پربازده، حدودا امکان ۵۰ مگاوات کاهش مصرف در این حوزه را داشته باشیم که میزان مصرف قابل توجهی است.

گفتنی است، بر اساس مصوبه شورای عالی انرژی هم تبلیغات کولر‌های گازی ممنوع شده تا استفاده از این نوع کولر‌ها در مناطق عادی که بار اضافی را به شبکه برق تحمیل می‌کند ترویج پیدا نکند. با وجود کولر‌های آبی، مشترکان این مناطق اساسا نیازی به استفاده از کولر گازی ندارند و نصب این نوع از لوازم سرمایشی، افزایش شدید مصرف برق را در پی دارد. با توجه به اینکه اکثر نقاط کشور در دسته مناطق عادی قرار دارند و الگوی مصرف در این مناطق ۳۰۰ کیلووات ساعت است، استفاده از این کولر‌ها باعث عبور مشترکان از این الگو و افزایش تعرفه برق در قبوض آنها می‌شود؛ بنابراین استفاده از کولر‌های گازی تنها برای نقاط گرمسیری کشور توجیه خواهد داشت.

رجبی مشهدی در این باره گفت: مصرف ۲۰ میلیون کولر آبی در کشور در فصل گرم سال، ۱۰ هزار مگاوات است و ۱۰ میلیون کولرگازی هم در کشور داریم که دو برابر کولر‌های آبی و معادل ۲۰ هزار مگاوات مصرف برق دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • هفت کشوری که تمام برق خود را از منابع تجدیدپذیر تولید می‌کنند
  • تولید انرژی با توربین‌های بادی خیابانی/ کربن‌زدایی لندن با بهره‌گیری از انرژی‌های پاک
  • تولید برق با الهام از کرکس (+عکس)
  • کدام کشورها ۱۰۰ درصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کنند؟
  • افزایش ۳ برابری ظرفیت تولید برق از انرژی بادی در بریتانیا
  • صنایع و سازمان‎ها قسمتی از برق مصرفی را خودشان تولید کنند
  • هشت‌هزار مگاوات برق برای جبران ناترازی وارد مدار شده است
  • سفر رئیس جمهور به استان سمنان/ جشن احیای ۲۰۱ واحد راکد تولیدی‌ و صنعتی
  • شکست بزرگ‌ترین پروژه انرژی تجدیدپذیر تاریخ
  • ۴۳۰۰ مگاوات صرفه جوی برق از محل افزایش بهره وری کولر‌های آبی