Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-03-29@04:54:56 GMT

علت نابسامانی در بازار مسکن از زبان یک نماینده

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۹۵۰۳۳

علت نابسامانی در بازار مسکن از زبان یک نماینده

خبرگزاری مهر: سید علی آقازاده با اشاره به حضور وزیر راه و شهرسازی در مجلس برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان، اظهار کرد: اتمام پروژه مسکن مهر و ساخت حدود ۸۰۰ هزار مسکن برای مردم توسط دولت از موضوعاتی مورد پیگیری مجلس است.

وی با اشاره به توضیحات وزیر راه و شهرسازی در رابطه با واحد‌های ناتمام مسکن مهر، بیان کرد: وزارت راه برنامه‌های پیش بینی شده خود در این زمینه را برای نمایندگان مجلس توضیح داده تا با پیگیری این برنامه‌ها گامی در راستای کاهش مشکلات مسکن برداشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه نمایندگان نظرات وزیر را شنیده و به او مهلت دادند تا با اجرای طرح‌های پیشنهادی قدم مثبتی در حوزه کاهش مشکلات مسکن بر دارد، افزود: اگرچه در مدت باقیمانده از عمر دولت، نمی‌توان اطمینان داشت که خدمات جدیدی انجام شود، اما وزیر راه و شهرسازی مدعی است که تا پایان امسال مسکن مهر به اتمام برسد.

وی با بیان اینکه اگرچه رغبت برای انجام کار از طرف وزارتخانه دیده شده، اما پشتیبانی لازم توسط دولت بعید به نظر می‌رسد، گفت: رونق مسکن زمینه ایجاد اشتغال و در نتیجه رونق در چرخه اقتصاد را فراهم می‌کند، اما با همه این توضیحات مجلس به صورت جدی با اهرم نظارتی پیگیر خواهد بود.

آقازاده با اشاره به رزومه وزارت راه و شهرسازی در دولت تدبیر و امید، خاطرنشان کرد: پیشینه عملکردی وزرای راه در دولت، در حد فاجعه بوده به طوری که از وزیر قبلی با وجود اینکه پنج سال در جایگاه وزارت قرار داشت هیچ عملکرد و خدمات قابله توجهی دیده نشده و حتی ساخت مسکن مهر نیز به اتمام نرسید.

نبوده پیگیری جدی علت افزایش سرسام آور قیمت مسکن

وی عدم پیگیری جدی وزارت راه در دولت را باعث افزایش سرسام آور قیمت مسکن دانست و افزود: نابسامانی بازار مسکن معلول عملکرد بسیار ناصحیح وزیر قبلی و دولت در شش سال اول مسئولیت بوده، اما حالا با تغییر وزیر، با وجود پیگیری، جبران مافات و خرابی‌های سال‌های گذشته بعید به نظر می‌رسد به هر حال باید حرکتی صورت گیرد تا باری از مشکلات مسکن برداشته شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با ابراز تأسف از وضعیت نابسامان در خرید، اجاره و ساخت مسکن، گفت: عملکرد بسیار ضعیف و ناکارآمد دولت و وزارتخانه در طول چند سال، چنین نتیجه‌ای را متوجه مردم کرده اگرچه در یکی دو سال اخیر اقدامات رسمی صورت گرفته، اما به هیچ وجه کفاف مشکلات و عقب ماندگی‌های گذشته را ندارد.

وی با بیان اینکه مجلس یازدهم با طرح‌های مختلف نظارت بر وضعیت مسکن را آغاز کرده است، خاطرنشان کرد: برقراری مالیات برای خانه‌های خالی نخستین بار در این مجلس صورت گرفت و همچنین تکلیف ساخت ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار مسکن توسط دولت از برنامه‌های مجلس یازدهم در همین مدت فعالیت بوده است.

آقازاده تاکید بر اتمام مسکن مهر را نیز از دیگر برنامه‌های مجلس نسبت به دولت عنوان کرد و افزود: عملکرد ضعیف و نتیجه نامطلوب دولت در حوزه مسکن، مردم را با مشکلاتی مواجه کرده که شاید با وجود انجام فعالیت‌های نظارتی، مردم اثرات مثبت آن را در به صورت محسوس حس نکنند.

منبع: فردا

کلیدواژه: وزارت راه بازار مسکن نابسامانی بازار مسکن راه و شهرسازی مسکن مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۵۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس:دولت رئیسی کاری کرده که حتی شرکتهایی که کار دانش بنیان نمی کنند، خودشان را دانش بنیان جا می زنند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیرضا سلیمی مردمی‌سازی‌ اقتصاد را نیازمند راهکارهایی برای اجرا دانست و اظهار کرد: برای مشارکت مردم در جهش تولید باید اقتصاد را به مردم واگذار کرد و اقتصاد را مردمی‌سازی کرد. به این منظور باید قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی به صورت دقیق اجرایی شود. متاسفانه امروزه معمولا واگذاری‌ها به مجموعه‌های شبهه دولتی یا خصولتی صورت می‌گیرد در حال که باید به معنای واقعی به مردم واگذار شده و دولت تنها سیاست‌گذاری و نظارت کند.

به گزارش ایسنا، وی با تاکید بر لزوم کاهش هزینه‌های تولید در کشور، ادامه داد: تجربه نشان داده که تولید دولتی گران‌تر بوده و زمان بیشتری نیاز دارد و باعث می‌شود فضای تولید رقابتی نباشد.

وی با بیان اینکه جهش تولید از طریق کاهش هزینه‌های تولید محقق می‌شود، تصریح کرد: بانک‌ها باید تسهیلات خود را از کانال بورس بازی و دلالی به سمت سرمایه در گردش سوق دهند و ماهیت بانک‌ها باید تغییر کند. عمده بانک‌های ما تجاری هستند و باید با تغییر ریل، به سمت بانک‌های توسعه‌ای حرکت کنند. اگر بانک‌ها مسیر خود را تغییر ندهند، با مشکلاتی مواجه می شوند و به سمتی سوق پیدا خواهیم کرد که مردم نمی‌توانند پایه‌های مالی خود در حوزه تولید را تقویت کنند.

سلیمی تامین مالی را یکی دیگر از لازمه‌های مشارکت مردم در جهش تولید دانست و افزود: اخیرا در این زمینه، قانونی در مجلس تصویب شده که باید مو به مو اجرایی شود. اگرچه ممکن است نواقصی وجود داشته باشد، اما این قانون تا حد زیادی می‌تواند مشکلات موجود را مرتفع کند.

وی تصریح کرد: به منظور مردمی‌سازی اقتصاد، دولت نباید به دنبال درآمدزایی از اقدامات این حوزه داشته باشد. به عنوان نمونه زمین‌های شهرک‌های صنعتی باید به قیمت تمام‌شده به مردم واگذار شود اما گزارش‌هایی وجود دارد که در برخی موارد شهرک‌های صنعتی در بازه‌های زمانی به دنبال افزایش قیمت زمین هستند. این موضوع موجب می‌شود که سرمایه‌گذاران از سرمایه گذاری منصرف شده و مردم نتوانند در این حوزه‌ها گام بردارند.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی، شرکت‌های دانش‌بنیان را یکی دیگر از ابزارهای جهش تولید دانست و گفت: مجلس در این زمینه قوانین خوبی تصویب کرده و دولت نیز گام‌های بلندی در این حوزه برداشته است، اما هنوز جای کار بسیاری وجود دارد و باید جهت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تقویت آنها در کشور گام برداریم.

وی با تاکید بر لزوم توجه به منحرف نشدن حمایت های دولتی از دانش بنیان ها، اظهار کرد: اخیرا حمایت‌های دولت از شرکت‌های دانش‌بنیان، باعث شده است که برخی مجموعه‌ها علیرغم اینکه دانش‌بنیان نیستند، به اسم شرکت دانش‌بنیان فعالیت کنند.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی بر لزوم برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه نیز تاکید کرد و ادامه داد: فاصله معناداری بین تحقیقات دانشگاهی و صنعت وجود دارد که این فاصله باید حذف شود. دانشگاه باید پشتیبان صنعت و کشاورزی بوده و حضور فعالی در میدان داشته باشد. امروزه به دلایلی، تحقیقات دانشگاهی راه خود را طی کرده و صنعت و کشاورزی نیز در مسیر خود حرکت می‌کند. همین موضوع باعث شده است که در بسیاری از این حوزه‌ها پشتوانه علمی وجود نداشته باشد.

وی افزود: باید با جدیت به دنبال رفع موانع تولید و صادرات باشیم. امروزه صادرات کشور با پیچ و خم‌های بسیاری مواجه است. اگر به دنبال جهش تولید هستیم، باید مسیر صادرات به ویژه در حوزه‌هایی که مزیت‌های صادراتی و تولید مازاد وجود دارد، هموارتر شود. از طرفی باید مردم را به مصرف کالاهای داخلی تشویق کرد. متاسفانه به دلیل اینکه در پاره‌ای از موارد، کیفیت کالاهای داخلی پایین است، مردم به سمت کالاهای خارجی سوق پیدا کرده‌اند. باید در حوزه نظارت بر کیفیت تولید داخلی و مصرف کالای داخلی، اقدام جدی و نگاه متفاوتی وجود داشته باشد.

۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888314

دیگر خبرها

  • جاده پلدختر معمولان خرم‌آباد نیازمند توجه فوری و بسیار جدی دولت است
  • میزان افزایش حقوق کارگران، مجلسی‌ها را عصبانی کرد | وزیر کار زیر تیغ استیضاح؟
  • احتمال تغییر دستمزد ۱۴۰۳ کارگران جدی شد؛ حقوق کارگران چه عددی است؟
  • انتخابات دور دوم مجلس ۲۱ اردیبهشت ماه برگزار می شود/ برگزاری انتخابات الکترونیک در ۸ حوزه
  • وزرایی که در سال ۱۴۰۲ از مجلس کارت زرد گرفتند
  • کارگروهی برای پیگیری شعار سال در وزارت کار تشکیل شد
  • نماینده مجلس: دولت کاری کرده که شرکت‌هایی که کار دانش‌بنیان نمی‌کنند، خودشان را دانش‌بنیان جا می‌زنند
  • نماینده مجلس:دولت رئیسی کاری کرده که حتی شرکتهایی که کار دانش بنیان نمی کنند، خودشان را دانش بنیان جا می زنند
  • هفت برنامه برای کمک به مستاجران
  • ۷ برنامه برای کمک به مستاجران