Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس ژنتیک مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قم به بیان فرایند تعیین جنسیت قطعی در این مرکز و همچنین مباحث مرتبط به امور ژنتیکی در این مرکز پرداخت.

به گزارش ایمنا، ناصر کلهر، کارشناس ژنتیک مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قم، با اشاره بر اینکه مشاوره ژنتیک به چهار بخش زمانی قبل از ازدواج، قبل از بارداری، حین بارداری و بعد از تولد فرزند دارای ناهنجاری تقسیم می‌شود، عنوان کرد: زمانی که افراد برای مشاوره ژنتیک به مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی واحد قم مراجعه می‌کنند در ابتدا با پرسش سوالاتی شجره‌نامه آنها رسم می‌شود و بر اساس آن خطرات بیماری‌ها، آزمایشات و توضیحات لازم گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه در گذشته فقط زوج‌هایی که ازدواج فامیلی داشتند به مشاوره ژنتیک مراجعه می‌کردند، اما امروزه وزارت بهداشت به همه زوجین توصیه می‌کند که قبل از ازدواج به مشاوره ژنتیک مراجعه کنند، ادامه داد: از علل دیگر مراجعه به مشاور ژنتیک می‌توان به وجود بیماری‌های ژنتیک مثل ناشنوایی، کند ذهنی، سرطان و… در اقوام درجه یک، یک سال نازایی و… اشاره کرد.

وی با اشاره بر اینکه بیماری‌های ژنتیک به دو دسته کروموزومی و ژنتیکی تقسیم می‌شود، بیان کرد: برای افرادی که قصد بارداری با مشکلات ژنتیکی با منشأ نقص کوروموزمی دارند، اسپرم و تخمک در آزمایشگاه تلقیح داده می‌شود و بعد از بررسی جنین‌ها از لحاظ ژنتیکی، جنین سالم و فاقد اختلال به رحم مادر انتقال داده می‌شود.

کارشناس ژنتیک مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قم با بیان اینکه بیماری‌های با منشأ ژنتیکی غالباً در ازدواج‌های فامیلی رخ می‌دهد، اظهار کرد: لازمه این بررسی وجود مولکول شناساگر در اصطلاح به نام کروب است که در صورت موجود از آن استفاده می‌شود در غیر این صورت با روشی گران قیمت تر به نام Arrary CGH همه کروموزوم‌ها در یک آزمایش بررسی می‌شوند که آیا نقصی دارند یا خیر؟

کلهر بابیان اینکه از فعالیت‌های دیگر این مرکز تعیین جنسیت جنین است که با روش مولکولی احتمال اشتباه آن کمتر از یک درصد است، تصریح کرد: تعیین جنسیت در اولین فرزند و زوج‌هایی که از هردو جنس فرزند را دارند، صورت نمی‌گیرد؛ زیرا ممکن است همه افراد تقاضای دختر و یا پسر داشته باشند که این امر سبب برهم خوردن تعادل جمعیت جامعه می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه رفع مشکلات ژنتیکی انجام شده در این مرکز مربوط به قبل از زایمان و جلوگیری از تولد فرزند دارای ناهنجاری است، اظهار کرد: در دوران بارداری آزمایشات، سونوگرافی، اکو قلب و تست‌های غربالگری برای تشخیص این ناهنجاری‌ها پیشنهاد می‌شود، که تا احتمال بیش از ۹۰ درصد سلامت جنین را مورد برسی قرار می‌دهند.

کارشناس ژنتیک مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم خاطر نشان کرد: در بیماری‌های ژنتیکی که از سنین بزرگسالی شروع می‌شوند امکان تشخیص شأن در دوران بارداری وجود ندارد؛ اما اگر این ژن معیوب در قبل از بارداری شناسایی شده باشد با روش PND از مایع اطراف جنین نمونه برداری می‌شود و می‌توان فهمید که آیا این جنین بیمار هست یا خیر.

وی با تاکید بر اینکه مشاوره ژنتیک فقط برای زوجین با نسبت فامیلی نیست اگر چه در زوجین با نسبت فامیلی و یا هم روستا بودن بسیار حائز اهمیت است، بیان کرد: باور اشتباهی در بین برخی از افراد جامعه مبنی بر اینکه با یک آمپول می‌توان مانع از بروز مشکلات ژنتیکی در فرزند شد، وجود دارد؛ که این موضوع کاملاً اشتباه بوده و در هیچ جای دنیا دارویی با این کارایی وجود ندارد.

کلهر با بیان اینکه در هیچ جای دنیا تضمینی داده نمی‌شود که فرزند کاملاً سالم به دنیا می‌آید، خاطر نشان کرد: گاهی ممکن است که ژن‌های زن و مرد کاملاً سالم بوده اما در تشکیل لقاح یک آنزیم سبب اختلال در جنین می‌شود که در همه موجودات این آنزیم‌ها وجود دارد و نمی‌توان از آن جلوگیری کرد.

کد خبر 452372

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کارشناس ژنتیک مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قم تعیین جنسیت ازدواج های فامیلی باروري مشاوره ژنتیک جنسیت فرزند درمان ناباروري فرزندآوری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ناباروری جهاد دانشگاهی قم مشاوره ژنتیک تعیین جنسیت بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۵۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاد دانشگاهی، به مناسبت گرامیداشت «روز ملی خلیج فارس» و در راستای تحقق فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در خصوص تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، ستاد توسعه زیست فناوری کشور و استانداری هرمزگان "افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران و دومین نشست هم اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی" را با محوریت مشارکت مردمی در حفظ تنوع زیستی دریایی(خلیج فارس) برگزار می کند.

دکترحسین شاهسوارانی سرپرست مرکز در این خصوص گفت: ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی از ذخایر دریایی بسیار غنی برخوردار است. در این میان آبهای خلیج‌فارس پناهگاه موجودات دریایی به‌ویژه آبزیان کوچک و مکانی آرام برای گونه‌های مختلف است که از هزاران سال پیش تا امروز به زندگی خود ادامه داده‌اند.

شاهسوارانی افزود: خلیج‌فارس با وجود تمامی مشکلات محیطی و اقلیمی که بر آن حاکم است از تنوع زیستی بالایی برخوردار است. به‌گونه‌ای که حدود ۹۰۷ گونه در قالب ۱۵۷ خانواده در آن وجود دارد که تعداد زیادی از آن‌ها بهره‌برداری اقتصادی دارند. و این عامل باعث شده است تا خلیج‌فارس ازنظر تنوع زیستی جزو مناطق کم‌نظیر معرفی شود.

وی خاطر نشان کرد: حفظ و احیاء ذخایر ژنتیکی به عنوان راهبرد توسعه ی پایدار برای تأمین نیازهای کنونی بشر از اواسط قرن بیستم بصورت جدّی مورد توجه قرار گرفت. کشور ایران با توجه به دارا بودن تنوع اقلیمی و اکوسیستم های آبی متنوع همچون آب شیرین، آبهای لب شور، شور و خیلی شور از تنوع زیستی گستردهای برخوردار است و از لحاظ ذخایر ژنتیکی به عنوان یکی از متنوع ترین و غنی ترین کشورهای جهان شناخته شده است.

شاهسوارانی اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به تخریب زیستگاه های آبزیان از طریق تخلیه زباله ها و پسابها در رودخانه ها و دریاها، استفاده بیش از حد از آفتکشها، و سایر عوامل ناشی از توسعه شهری و فعالیتهای صنعتی و زیست محیطی، حذف تدریجی تنوع ژنتیکی در اکوسیستمهای طبیعی و جایگزینی آن با سیستمهای پرورشی، متاسفانه بسیاری از این ذخایر ارزشمند را در معرض نابودی و انقراض قرار داده است.

سرپرست مرکز همچنین بیان کرد: حفاظت از تمامی ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور نیازمند توجه و همکاری همه دستگاه ها، ارگانها، انجمن های مردم نهاد به عنوان ثروت بی دیل و ودیعه الهی است و مشارکت مردمی را می طلبد. لذا با توجه به این که امسال نیز از سوی رهبر معظم انقلاب به شعار «جهش تولید با مشارکت مردمی» مزین شده است.

مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با توجه به یکی از رسالتهای خود که حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی بومی کشور است، برای پاسداشت روز ملی خلیج فارس که امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای ایران زمین است، دومین نشست هم اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی را با تاکید و محوریت قرار دادن مشارکت مردمی در حفظ ذخایر دریایی برگزار می نماید. به یمن این روز و با هدف کمک به حفاظت ذخایر دریایی کشور، بانک ذخایر دریایی ایران نیز افتتاح خواهد شد.

کد خبر 6087288

دیگر خبرها

  • تصاویر عجیب محمد صادقی بعد فرار از ایران: جنسیت خودم را نمی‌دانم!
  • تشویق ایسلندی تیم ملی پس انجام دو ماموریت
  • مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی
  • دهه شصتی های متاهل، تجلیل شدند
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود
  • طرح تعیین حریم گسل‌های قائم‌شهر به اتمام رسید
  • افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران توسط مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران
  • عدم تعیین تکلیف لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه
  • استان همدان صاحب آزمایشگاه تخصصی ژنتیک شد