Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیداحسان نیکبخت کارگردان مجموعه مستند «داستان‌های ناگفته» گفت: تاریخ جنگ ایران و عراق پر از اتفاقات و حوادث گوناگونی است که هرکدام یک از آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند سوژه مستند و فیلم باشند. در بررسی هر کدام از رخدادها و وقایع جنگ در بازه زمانی و شرایط مخصوص خود آن رخداد می‌­توان حقایق زیادی درباره تلاش‌ها و رشادت‌های سربازان و قهرمانان ما را مشخص می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در ۶ قسمت مستند «داستان‌های ناگفته» تلاش می‌کنیم تا قسمتی از تاریخ پنهان دفاع مقدس و نیروی هوایی ارتش در روزهای آغاز جنگ را بازگو کنیم.

نیکبخت افزود: قسمت اول این مجموعه مستند به روز آغاز جنگ تحمیلی و تهاجم اولیه هواپیماهای عراق به پایگاه‌های ایران می‌­پردازد و عکس‌العمل نیروی هوایی ارتش ایران در همان روزِ ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ را نشان می­‌دهد. پس از آن نیروی هوایی ارتش ایران در ۱ مهر­ ماه ۱۳۵۹ یک روز بعد از تهاجم عراق، عملیات کمان ۹۹ را طراحی می­‌کند. کمان ۹۹ بزرگترین عملیات هوایی موفق بعد از جنگ جهانی دوم از نظر ابعاد بود.

کارگردان مستند «داستان‌های ناگفته» با اشاره به نقش مهم پایگاه شکاری دزفول در حفظ خوزستان و جلوگیری از سقوط این استان گفت: در قسمت دوم به مقاومت پایگاه هوایی دزفول در ۱۵ روز اول جنگ از یک تا ۱۵ مهرماه پرداخته‌ایم. از آنجایی که استان خوزستان به صورت دشت وسیع گسترده است که در شمال با رشته کوه­‌های زاگرس محاصره می­‌شود و دزفول بر روی کوهپایه‌های زاگرس قرار دارد، می‌توان گفت که حفظ این مناطق به عنوان دروازه‌های ورودی خوزستان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود.

سیداحسان نیکبخت با بیان اینکه قسمت سوم مستند به عملیات‌های نیروی هوایی ارتش ایران در خاک عراق در بازه زمانی ۱۵ روز نخست جنگ می‌پردازد گفت: بمباران پایگاه­‌های عراقی توسط نیروهای ایرانی از ۱ مهر و یک روز بعد از حمله عراق به ایران شروع می‌­شود. این حمله در عصر همان روز و در روز دوم نیز تکرار می‌­شود و در هفته اول ادامه می‌­یابد.

این مستندساز ضمن اشاره به پیامد اقدامات نیروی هوایی ایران بر سرنوشت جنگ گفت: در قسمت چهارم به ماه­‌های آینده جنگ می­‌پردازیم و نقاط دیگر استان خوزستان در ماه اول را بررسی می‌کنیم.

این مجموعه مستند روزهای دوشنبه هر هفته ساعت ۱۹:۴۵ از شبکه مستند سیما پخش می‌شود و بازپخش آن روز بعد ساعت ۵ صبح و ساعت ۱۵ است. 

۲۴۱۲۴۱

کد خبر 1448908

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ۴۰ سالگی دفاع مقدس دفاع مقدس جنگ تحمیلی نیروی هوایی نیروی هوایی ارتش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۶۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، «زهرا جی‌داد» یکی از دو خواهر دوقلوی سوژه مستند «همیشه با هم» که در قالب مجموعه «پا به ماه» از آنتن تلویزیون پخش شده است. وی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا  درباره واکنش‌ها به پخش این مستند گفت: بازخورد‌هایی که از پخش این مستند داشتیم، واقعا عالی بود. خیلی از اطرافیان ما که مستند را دیده بودند، تماس می‌گرفتند و از آن تعریف می‌کردند. برخی هم پیگیر دلیل این تجربه بودند. خودمان واقعا این تجربه را دست داشتیم. به‌ویژه که کیفیت این مستند هم بسیار خوب بود.

وی درباره آشنایی گروه تولید با خودش و خواهر دوقلویش توضیح داد: ابتدا از طرف شبکه بهداشت شهرستان داراب، با ما تماس گرفتند و گفتند که قرار است مستندی درباره بارداری همزمان دو نفر از اعضای یک خانواده، تولید شود. از آنجایی که ما هم دو خواهر دوقلو بودیم که همزمان دوره بارداری را سپری می‌کردیم، پیشنهاد دادند این مستند از زندگی ما ساخته شود و ما هم استقبال کردیم. برای همراهی با این کار فرهنگی، تردیدی هم نداشتیم.

جی‌داد ادامه داد: خانم محور به‌عنوان تهیه‌کننده مجموعه «پا به ماه» بعد از پیشنهاد شبکه بهداشت، با ما تماس گرفتند و توضیحاتی درباره این کار دادند. تأکید داشتند که رویکرد فرهنگی این مستند، مدنظرشان است و وقتی این موضوع را با همسرم مطرح کردم، او هم مخالفتی نداشت. مدتی بعد مطلع شدیم که پیش‌تر قرار بوده این مستند با حضور دو خواهر دیگر تولید شود و با انصراف آنها، با من و خواهرم تماس گرفتند. اولین مواجهه‌ام با گروه تولید این مستند هم در منزل خواهرم بود.

وی مطرح کرد: ابتدا برای حضور در مقابل دوربین استرس داشتیم، اما آنقدر رفتار و تعامل گروه تولید این مستند، عادی و ساده بود که به راحتی با آنها ارتباط گرفتیم و استرس‌ها هم برطرف شد. تجربه بسیار خوبی برای ما بود. اطرافیان‌مان وقتی مطلع می‌شدند، از این اتفاق تعجب می‌کردند و حتی برخی فکر می‌کردند که ما به‌دنبال فیملسازی درباره فرآیند بارداری خود هستیم. حضور گروه مستندسازی در روستا، طبیعتا توجه‌برانگیز بود و برای خیلی از افراد سوال پیش آمده بود که ماجرا چیست؟

ملاک من برای حضور در مستند رضایت همسرم بود

سوژه روایت مستند «همیشه با هم» درباره واکنش خانواده‌ها به این تصمیم هم گفت: ابتدا برای آنها هم توضیح می‌دادیم و وقتی آقای اسیوند به‌عنوان کارگردان به روستای ما آمدند، نکاتی را گفتند که خانواده‌ها مجاب شدند در انتظار نتیجه کار بمانند. شکر خدا نتیجه کار هم برای همه ما عالی بود.

وی افزود: البته برخی از اقوام هم بودند که خرده می‌گرفتند که چرا تن به این اتفاق داده‌اید که از دوره بارداری‌تان، مستندسازی شود! برای بعضی از نزدیکان، این تصمیم محل سوال بود، اما ما توضیح می‌دادیم که مستند «پا به ماه» را قبل‌تر دیده‌ایم و می‌دانیم این شرایط فقط برای ما نیست. زوج‌های دیگری هم پیش از ما سوژه این مستند بوده‌اند. از طرف دیکر مهمترین نکته  برای شخص من، رضایت همسرم از این اتفاق بود.

چالش گرمای هوا

جی‌داد در ادامه درباره میزان آشنایی‌اش با سینمای مستند و تماشای قسمت‌های قبلی مستند «پا به ماه» توضیح داد: یکی از قسمت‌های این مستند را به‌صورت اتفاقی نه از تلویزیون که در اینترنت دیدم. برایم خیلی مستند جالبی بود و زمانی که پیشنهاد ساخت این مستند درباره ما مطرح شد، نمی‌دانستم قرار است دنباله‌ای برای همان مجموعه باشد. در روز‌های ابتدایی بارداری، وقتی درباره این تجربه در اینترنت جستجو می‌کردم، یکی از قسمت‌های این مجموعه را دیدم که مربوط به یک خانواده در شمال بود.

وی افزود: آنقدر برایم جذاب بود، که دو قسمت از فصل اول این مجموعه مستند را پشت‌سر هم تماشا کردم. به نظرم یک تجربه خوب در زمینه فرهنگ‌سازی برای فرزندآوری بود. برای ما مهم بود که مستند می‌تواند روی فرهنگ فرزندآوری تأثیرگذار باشد و مردم را به این سمت ترغیب کند. کمااینکه مواجهه با قسمت‌های قبلی این مجموعه، برای خود من تجربه تأثیرگذاری بود. زمانی تصور خودم این بود که دو بچه کافی است، اما امروز دیگر چنین نگاهی ندارم.

سوژه روایت مستند «همیشه با هم» درباره دشواری‌های همراهی یک گروه مستندساز با خود هم گفت: مهمترین چالش ما گرمای هوا بود. خاطرم هست در اوج گرما برای جلوگیری از نویز، مجبور بودیم کولر‌ها را هم خاموش کنیم و این موضوع شرایط را برای ما سخت‌تر می‌کرد. در مجموع، اما این تجربه برای همه ما بسیار جذاب و ارزشمند بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکید بر ضرورت تداوم هوشیاری و آمادگی مرکز فرماندهی عملیات ارتش
  • فرمانده کل ارتش: وعده صادق جلوه زیبایی از وحدت ارتش، سپاه و وزارت دفاع بود
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  • شهرداری قزوین پاسخگوی مکاتبات شورا درباره جذب نیروی غیرقانونی باشد
  • برنامه دشمن برای خواص، جلوگیری از نقش شتاب‌دهندگی آنان در جامعه است
  • مهم‌ترین برنامه دشمن برای خواص، جلوگیری از نقش شتاب‌دهندگی آنان در جامعه است
  • امروز نیروی هوایی ارتش، نیرویی آماده و با اقتدار برای حفاظت از کیان کشور است
  • روایت عشق و فلسفه در شبکه چهار
  • بیش از 130 اجلاس نماز در ارتش برگزار شده است
  • رونمایی از نماهنگ جدید خواننده سلام فرمانده