Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تلویزیون حالا ماههاست که در جذب مخاطب برای بهترین باکس‌های زمانی‌اش ناکام مانده است. این رسانه که زمانی یکه‌تاز عرصه تولید محتوا در کشور بود و با همین انحصار در رده بالای جذب مخاطب قرار داشت، چندماهی است که به گواه نظرسنجی‌های خود سازمان صداوسیما در جذب مخاطب ناکام بوده و سریال‌های جدیدش در عرصه رقابت حتی از سریال‌های قدیمی‌اش هم شکست خورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر این موضوع کاملا روشن است که در شرایطی که شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور افراد زیادی را خانه‌نشین کرده و با توجه به اینکه شبکه نمایش خانگی هم مدتی‌است در جریان درگیری میان صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای صدور مجوز برای محصولاتش، تولید درخور توجهی نداشته است، این تنها سریال‌های تلویزیونی هستند که باید محصولاتی برای سرگرم کردن مخاطب و جلوگیری از رجوع به شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان تولید کنند.

در این شرایط تلویزیون پس از پایان ماه محرم و صفر و ایام عزاداری، با آغاز ماه ربیع‌الاول با ۴سریال جدید و تکرار سریال‌های قدیمی‌اش از شبکه‌های مختلف تدارک ویژه‌ای برای جذب مخاطب دیده است. اتفاقی که باید دید در آن به توفیق می‌رسد یا به روال ماه‌های قبل ناکام می‌ماند.

شبکه یک؛ «خانه امن»

تلویزیون چندسالی است که به ساخت سریال‌های جاسوسی-امنیتی علاقمند شده است. پس از «گاندو» و «ترور خاموش» که به ترتیب از شبکه سه و یک به روی آنتن رفتند، حالا از شنبه دهم آبان ماه «خانه امن» با همان تیم تولید «ترور خاموش» به روی آنتن خواهد رفت. سریالی که قرار است به روایت یک پرونده امنیتی مرتبط با گروه تروریستی داعش بپردازد و در این راستا از مشاوره مرتضی اصفهانی به عنوان طراح قصه بهره می‌برد. نام مرتضی اصفهانی پیش از این در تیتراژ فیلم‌های سینمایی با موضوعات امنیتی مثل «شبی که ماه کامل شد»، «روز صفر»، «بادیگارد»، «ماجرای نیمروز»، «سیانور» و ... به عنوان مشاور فیلمنامه به چشم می‌خورد و حضور او در یک پروژه به این معناست که قرار است در آن فیلم یا سریال با یک پرونده واقعی امنیتی-جاسوسی روایت شود.

«خانه امن» یک سریال ۵۰قسمتی است که در چندین کشور فیلمبرداری شده است. نویسندگی این سریال را حسین تراب‌نژاد به عهده دارد و پس از «سارق روح» و «ترور خاموش»، سومین اثر مشترک ابوالفضل صفری در مقام تهیه‌کننده، احمد معظمی کارگردان و مرتضی اصفهانی محسوب می‌شود.

باید دید این سریال با ژانر پرمخاطبش می‌تواند مخاطبان را با تلویزیون آشتی دهد؟ این سوالی است که به زودی پاسخ آن مشخص خواهد شد.

شبکه دو؛ «از سرنوشت»

ماجراهای دو دوست که در پرورشگاه با هم آشنا شده‌اند دستمایه داستان سریالی شده که پخش فصل سوم آن از شنبه شب و از شبکه دوم سیما آغاز خواهد شد.

کاراکترهای اصلی این سریال که در فصل اول داستان کودکی‌شان روایت و در فصل دوم به ابتدای جوانی‌شان پرداخته شد حالا در ادامه قرار است در قالب فصل سوم «از سرنوشت» به زندگی خود در جوانی ادامه دهند و باید دید نویسندگان و کارگردان این سریال در همراهی با مشکلات این دو جوان در شرایط اقتصادی این روزهای جامعه چقدر از مشکلات جوانان این روزها را به تصویر خواهند کشید و قشر مخاطب جوان را با خود همراه می‌کنند.

کیسان دیباج و دارا حیایی مانند فصل دوم در نقش هاشم و سهراب کاراکترهای اصلی این سریال جلوی دوربین رفته‌اند که محمدرضا خردمندان کارگردانی آن را برعهده دارد. فیلمنامه این سریال توسط محمدمهدی سلطانی، روح‌الله صدیق، مسعود کرمی و سارا خسروآبادی نوشته شده است.

شبکه سه؛ «صفر بیست‌ویک»

نام جواد رضویان و سیامک انصاری یادآور سریال‌های پرمخاطب طنز دهه هشتاد است. سریال‌هایی که مهران مدیری کارگردانی آنها را برعهده داشت و به طنزهای نود شبی معروف شدند. از «پاورچین» تا «شب‌های برره»؛ سریال‌هایی که دست تلویزیون را در روزهای اوج خود پر نگه داشته بود و مخاطب از تماشای آنها لذت می‌برد.

حالا جواد رضویان و سیامک انصاری که بازیگران اصلی سریال‌های مهران مدیری بودند پس از یک دوره دوری با کارگردانی مشترک سریال «صفر بیست‌ویک» برای شبکه سوم سیما به تلویزیون بازگشته‌اند. این دو که در نقش دو باجناق نقش‌های اصلی این سریال را هم ایفا می‌کنند، قرار است یادآور خاطرات خوش نود شبی‌های دهه هشتاد باشند. اتفاقی که تا امروز که سه قسمت از این سریال پخش شده رخ نداده و برخی مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی از دست خالی این دو بازیگر در ایجاد موقعیت‌های طنز و خالی بودن فیلمنامه «صفر بیست‌ویک» از شوخی‌های جذاب نوشته‌اند. موضوعی که اگر در بقیه قسمت‌ها هم ادامه داشته باشد می‌تواند شکست بزرگی برای این دو بازیگر باسابقه سریال‌های کمدی باشد.

شبکه پنج؛ «چای نت»

شبکه پنج تلویزیون که حالا مدتی است به عرصه سریال‌سازی برگشته چند روزی است «چای نت» را با موضوع سواد رسانه‌ای به روی آنتن برده است. سریالی که قرار است با نگاهی طنزآمیز به موضوعات فضای مجازی و اتفاقات مرتبط با سواد رسانه‌ای بپردازد. گفته می‌شود این سریال پروژه مشترک میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فضای مجازی صداوسیما است و این معاونت حدود ۲۰موضوع مبتلابه در فضای مجازی را به عنوان سوژه در اختیار نویسندگان «چای نت» قرار داده تا آن را دستمایه قصه قسمت‌های مختلف سریال قرار دهند و با زبان طنز به نوعی به مخاطبان برای حضور در فضای مجازی آموزش دهند. اینکه این سریال در این راستا موفق خواهد بود یا اینکه با شعارهای گل‌درشت مخاطب را از خود زده می‌کند موضوعی است که در ادامه مشخص خواهد شد.
بازیگران اصلی این سریال، غلامرضا نیکخواه، عباس محبوب، یوسف صیادی، فاطمه هاشمی، اشکان اشتیاق و بیتا خردمند هستند. ساعد هدایتی، سینا رازانی، سامان گلریز، نسیم باقریان، مرجان علیزاده‌نیا، یاسمن قلی‌زاده، مجید معافی، ژیار محمدزاده و... هم بازیگران میهمان هستند. «چای نت» هر هفته از یکشنبه تا سه‌شنبه ساعت ۱۶ روی آنتن می‌رود.  

صف طولانی تکراری‌ها؛ «پایتخت»، «نون، خ» و «زیر خاکی»

درحالی‌که در ماههای گذشته چندباری خبرهایی منتشر شد درباره بیشتر بودن مخاطبان سریال‌های قدیمی نسبت به سریال‌های جدید تلویزیون، به نظر می‌رسد تلویزیون چندان از این خبر و این اتفاق ناراحت نشده و برای همین هم صف طویلی از سریال‌های پرمخاطب خود را برای پخش در پاییز و زمستان ۹۹ فراخوانده است. بنابراین علاوه بر سریال‌های جدید، شبکه‌های مختلف سیما برای ماه ربیع‌الاول به فکر بازپخش سریال‌های طنز قدیمی تلویزیون هم افتاده‌اند. از «پایتخت» که به زعم برخی موفق‌ترین سریال دهه ۹۰ نام گرفته و قرار است شش فصل آن روی آنتن شبکه آی‌فیلم خواهد رفت تا «نون، خ» که با سعید آقاخانی در مقام بازیگر اصلی و کارگردان دو فصل موفق را پشت سر گذاشته و در حالی که فصل سوم آن در حال فیلمبرداری است، پخش تکرار فصل اول آن از شبکه یک سیما در ساعت ۱۸:۱۵ دقیقه هر روز آغاز شده است.  فصل دوم «نون، خ» و فصل اول «زیرخاکی» در ادامه همین روند و به پس از پایان پخش فصل اول «نون، خ» به روی آنتن این شبکه خواهند رفت.

۲۵۸۲۵۸

کد خبر 1448958

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شبکه یک سیما شبکه سه سیما شبکه ۵ سیما سریال ایرانی جواد رضویان سیامک انصاری اصلی این سریال روی آنتن فضای مجازی جذب مخاطب فصل اول چای نت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۸۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همای سعادت بر شانه افعی تهران / در «افعی تهران» تعادل برقرار است

این سریال یک درام روانکاوانه خوش ساخت و متفاوت‌ترین اثر سامان مقدم است که هر چهارشنبه در شبکه نمایش خانگی پخش می‌شود. میتوان گفت نویسنده این سریال، یعنی پیمان معادی، بیش از آنکه به دنبال کشف رمز و رازهای قتل‌های افعی تهران برای مخاطب باشد، می‌خواهد به تاثیر نحوه ارتباط انسان‌ها بر زندگی یکدیگر اشاره کند.

داستان پرکشش با گره‌های دقیق در فیلمنامه، همچنین حضور بازیگران مطرح با بازی‌های درخشان و کارگردانی خوب سبب شد «افعی تهران» از همان قسمت اول سروصدا کند و شروعی امیدوارکننده داشته باشد. پیمان معادی، سحر دولتشاهی، آزاده صمدی، بهادر مالکی، تورج اصلانی و... در این سریال به ایفای نقش پرداخته‌اند.

فیلمنامه‌ای پرکشش

«افعی تهران» روایت کارگردانی است که قصد دارد اولین فیلم خود را درباره قتل‌های زنجیره‌ای قاتلی مشهور به «افعی تهران» بسازد و در این مسیر با چالش‌ها و همزادپنداری‌هایی مواجه می‌شود. ویژگی مشترک تمام مقتولین قصه، داشتن سابقه کودک‌آزاری است. نویسنده با دست گذاشتن روی معضلات اجتماعی، بدون سیاه‌نمایی، سعی کرده در بطن فیلمنامه ماجراهای دیگری هم رقم بزند و آگاهی‌بخشی کند. در واقع خرده روایت‌های «افعی تهران» هم به نوعی وابستگی خود را به متن اصلی و قلب داستان نشان می‌دهد.

فیلمنامه این سریال در عین اینکه درام است، کمدی سیاه خوبی هم هست. سکانس‌های خرید دارو، مجلس ختم و تست بازیگری آنقدر خوب پرداخت و ساخته شده که می‌توان جز بهترین سکانس‌های کمدی سیاه هم به حسابشان آورد.

پیمان معادی سعی کرده است در میان گره‌های اصلی داستان، کمی هم به سمت فرهنگ‌سازی در ارتباط‌های روزمره افراد برود. مثلا در پلانی می‌بینیم آرمان بیانی همراه با فرزندش مشغول مسواک‌زدن است و همین کار کوچک حس خوب و مثبت به کودک تزریق می‌کند یا جای دیگری می‌بینیم که برخلاف تمام بی‌حوصلگی‌ها و دل‌مشغولی‌هایش قبل از خواب کودک را به پادکست گوش دادن تشویق می‌کند. البته نباید از حق بگذریم، فیلمنامه از نظر دیالوگ گاهی به سمت کلیشه می‌رود؛ مثلا سکانس‌های میز نقد در نوع بیان کمی مشکل دارد و به نوعی اگزجره هم می‌شود.

تکرار همراه با نوآوری

به طور کلی در این سریال روی دیگری از سامان مقدم، کارگردانی که پس از 10 سال و بعد از قلب یخی دوباره به شبکه نمایش خانگی برگشته، را در عرصه فیلمسازی می‌بینیم. معادی و مقدم سعی کرده‌اند خط داستانی افعی را بر خلاف چیزی که رایج است در عرض عنوان کنند، به عبارت دیگر در این سریال کلیات اصل را در برمی‌گیرد و قصه را می‌‎سازد، توجه به جزییات کمتر است که این امر آسیبی به خط داستانی و گره‌ها نمی‌زند. شاید هیچکس بهتر از پیمان معادی نمی‌توانست بدون اینکه مخاطب را براند، این موضوع را در فیلمنامه لحاظ کند. ریتم سریال تا قسمت ششم رعایت شده و تمپو مناسبی دارد. برخی هم سکانس‌های اتاق مشاوره آرمان بیانی با خانم دکتر را از لحاظ فرم و محتوا برگرفته از سریال سوپرانوز می‌دانند و خرده‌هایی به این پلان‌ها گرفته اند.

حضور کارآمد بازیگران مهمان

یکی از اصلی‌ترین دلایل موفقیت «افعی تهران» انتخاب بازیگر  این تیم بوده است. اگر از چهره بودن هریک از آنها بگذریم باید اقرار کنیم که ایفای این نقش‌ها برای هرکدام جز بهترین بازی‌های آنها تا به امروز بوده است. علی الخصوص بازی درخشان پیمان معادی و مریلا زارعی که بخش مهم بازیگری سریال بر عهده آنهاست.

پیمان معادی که نقش پدر، منتقد و کارگردان فیلم‌اولی را بر عهده دارد به شکل ملموس و تماشایی ما را با ابعاد زندگی متفاوت یک انسان رو‌به رو می‌کند. به طوری که گاهی مدافع آرمان بیانی هستیم و گاهی منتقد! از این کاراکتر می‌توان استنباط کرد که هر انسانی در تمام نقش‌های زندگی اش خوب و فوق‌العاده نیست. ممکن است یک فرد پدر خوبی باشد اما همسر مناسبی نباشد یا در حوزه کاری موفق و مطرح باشد اما پدر خوبی نباشد.

از بازی  مریلا زارعی هم باید گفت که در نقش قاتل یا همان افعی تهران، تا این قسمت دلهره و استرس فراوانی به دل مخاطب انداخته و بازی چشم‌های او در انتقال این مفاهیم بی‌تاثیر نبوده است.

بی انصافی است اگر از بازی «ماهور نعمتی» در نقش بابک تمجید نکنیم. بابک خوش ذوق و با استعداد افعی تهران چون سیمرغی بر بال افعی تهران نشسته است. او با سن کم در انتقال حس و همراه کردن مخاطب به خوبی عمل کرده است.

پاشنه آشیل فیلمنامه هم در عدم معرفی دقیق برخی از شخصیت‌ها بعد از گذشت شش قسمت است. مثلا در دفتر فیلمسازی چند کاراکتر خانم از دوستان آرمان هستند که همچنان وجودشان برای مخاطب ناملموس و گنگ است.

اتفاق خاصی که در قسمت پنجم و ششم این سریال افتاد، حضور سلبریتی‌هایی همچون «امین حیایی» و «هومن سیدی» بود که به عنوان بازیگر مهمان حضور داشتند. اما این حضور برخلاف اتفاق رایج صرفا برای جذب مخاطب نبود، که «افعی تهران» به این موضوع نیازی نداشت، بلکه حضور بازیگران مطرح مهمان بخشی از گره سریال را هم حل کرد و بسیار مثبت و سازنده بود.

ساختار روایی و بصری متفاوت؛ عامل موفقیت

بازیگران این سریال چنان به شخصیت‌ها جان بخشیدند که مخاطب با شخصیت‌های «افعی تهران» همزادپنداری می‌کند. مخاطب به کمک بازی‌های تاثیرگذار و موسیقی خارق العاده و به جا به نوعی با مشکلات و خلق و خوی هرکدام از کاراکترها دسته و پنجه نرم کرده است. مشکلات روحی و عاطفی کودکی آرمان بیانی و تاثیرش در بزرگسالی را درک می‌کند. نیازهای بابک را می‌شناسد، دل می‌سوزاند و به حضور رفیق‌های همراه و تیم خوبی چون تیم آرمان دلگرم می‌شود. در «افعی تهران» تعادل برقرار است و با ساختار روایی و بصری متفاوت، اگر به همین شیوه پیش برود، قابلیت پیشی گرفتن از تمام رقبا و ماندگار شدن در تاریخ سریال سازی شبکه نمایش خانگی را دارد.

لیلا نوعی

دیگر خبرها

  • تسخیر «سینمای ایران» با کمدی اتفاق خوبی نیست
  • زشت و زیبای سریال افعی تهران | سحر دولتشاهی تراپیست است یا ...؟
  • فضای‌ مجازی در سیطره برنامه‌های رسانه‌ ملی
  • همای سعادت بر شانه افعی تهران / در «افعی تهران» تعادل برقرار است
  • فضای‌مجازی در سیطره برنامه‌های رسانه‌ملی
  • پربیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیون در ماه رمضان و نوروز
  • اعلام پربیننده ترین برنامه‌های تلویزیون در ماه رمضان و نوروز
  • ۶۶ درصد مردم ایران همراه با تلویزیون و «نون‌خ» صدرنشین
  • پربیننده ترین برنامه‌های صداوسیما مشخص شدند
  • «نون.خ۵» و «محفل» پربیننده‌ترین‌های رسانه ملی در نوروز و ماه رمضان ۱۴۰۳