Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: ۳۴۰۰ کیلومتر پروژه ریلی در کشور در دست ساخت است که ۴۷۰ کیلومتر آن امسال افتتاح می شود.

 

خیرالله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور که به همراه وزیر راه و شهرسازی به قزوین سفر کرده است در گفتگو با خبرنگار برنا از ساخت سه هزار و 4۰۰ کیلومتر مسیر ریلی در کشور خبر داد و گفت: این میزان برابر با ۳۰ درصد کل راه‌های ریلی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد:هشت مسیر ریلی از مجموع ۳۴۰۰ کیلومتر شبکه ریلی که در اولویت تکمیل شدن در سال جاری قرار دارد حدود  ۱۶۶۰ کیلومتر است.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: با اقدامات انجام شده تلاش می کنیم ۴۷۰ کیلومتر ریل گذاری امسال آماده بهره برداری شود.

  وی گفت: ادامه مسیر ریلی بستان آباد به تبریر و یزد به اقلید و مسیر ریلی رشت به بندر انزلی و کاسپین از اولویت های امسال است..

خادمی اظهارداشت: در بخش آزاد راهی در حال حاضر ۲۴۰۰ کیلومتر آزاد راه در کشور داریم که نیاز کشور حداقل ۱۰ هزار کیلومتر است و باید این نیازها تامین شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد:در حال حاضر  ۱۲۰۰ کیلومتر آزاد راه در دست ساخت داریم و با اولویت بندی پروژه هایی که نقش زیادی در کاهش ترافیک جاده ای دارند برخی پروژه ها در اولویت تکمیل شدن و افتتاح قرار دارند.

۹ پروژه آزادراهی در اولویت افتتاح قرار دارد

خادمی بیان کرد: ۹ پروژه آزاد راهی به طول ۶۶۰ کیلومتر در دست اجرا داریم که در سال جاری در اولویت افتتاح است.

وی افزود: اولین پروژه ازاد راهی که در روزهای آینده افنتاح می شود کنار گذر شرقی اصفهان به طول ۶۳ کیلومتر است که بخشی از آزاد راه شمال به جنوب است که اصفهان وتهران را به فارس متصل می کند.

خادمی گفت: آزاد راه بعدی چرمشهر به آبیک به طول ۱۶۰ کیلومتر است که کنار گدر جنوبی تهران و البرز محسوب می شود که ۱۵ کیلومتر آن در استان قزوین قرار دارد  و با رمپ و لومپ جاده ای حدود ۲۰۰ کیلومتر مسیر جاده ای ساخته شده و ۱۳ تقاطع غیر هم سطح بر روی اتوبانها و آزاد زادراهها و خطوط ریلی در این پروژه  احداث شده که تاثیر زیادی در روانی بخش ترافیک جنوب استانهای البرز و تهران دارد.

وی افزود: این ابر پروژه عمرانی در روانی تردد در مسیر چهار استان نقش حیاتی دارد و مشکل ترافیک در گلوگاه کرج که همیشه وجود داشته برطرف می شود.

خادمی اظهار داشت: ارزش آزاد راه چرمشهر به آبیک حدود ۴ هزار میلیارد تومان است که تاکنون برای ساخت آن بیش از ۱۷۰۰ میلیارد تومان هزینه شده که ۳۰ درصد را دولت  و ۷۰ درصد توسط قرارگاه خاتم به عنوان پیمانکار تامین کرده است.

در ادامه وزیر راه و شهرسازی به همراه استاندار قزوین و نمایندگان تاکستان و بوئین زهرا در مجلس شورای اسلامی برای بازدید از وضعیت راه های آوج عازم این شهرستان شد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: راه و شهرسازی قزوین وزیر راه و شهرسازی مسیر ریلی آزاد راه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۸۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه هنوز صادر نشده است

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در حال حاضر حمل بار از طریق خط ریلی و انتقال بار ترانزیتی از طریق جاده به ریل یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها و اهداف دولت سیزدهم به شمار می‌رود که در برنامه هفتم هم در این بخش تاکید شده است به طوری که برنامه ریزی برای انتقال و حمل بار در راستای تکمیل کریدور‌های حمل ونقلی در دستور کار قرار گرفته است.

یکی از کریدور‌های که در این زمینه نقش بسیار موثر و راهبردی دارد خط‌آهن خواف-هرات خط راه‌آهنی استاندارد است که قرار است خواف در ایران را به شهر هرات در غرب افغانستان متصل کند. این راه‌آهن در چهار بخش ساخته می‌شود که دو بخش آن در خاک ایران و دو بخش در خاک افغانستان قرار دارد. جمهوری اسلامی ایران ساخت سه قطعه اول این پروژه را از محل کمک‌های خود به افغانستان تقبل  کرده است.

طرح راهبردی راه‌آهن خواف در شرق ایران به هرات در غرب افغانستان تکه‌ای مهم از پازل ارتباطی میان کشور‌های منطقه است که اجرای آن از سال ۱۳۸۶ کلید خورد تا مسیر ریلی میان خواف واقع در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد را در قالب خط آهنی به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر به شهر هرات واقع در شمال غرب افغانستان ایجاد کند.

طرح راه آهن خواف - هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری ۲ هزار کیلومتری در کریدور ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا است. همچنین افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکی بدون دسترسی به آب‌های آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی کشورمان از مسیری امن برای ارتباط با اروپا برخوردار می‌شود.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تن کالا را میان دو کشور ایجاد می‌کند.

براساس این گزارش ابتدای اردیبهشت ماه  راه‌آهن افغانستان اعلام کرد یک هزار و ۱۰۰ متریک تُن سنگ معدنی از ایستگاه راه آهن روزنک از طریق ایران به ترکیه صادر شده است، این صادرات شامل سنگ معدنی تالک بوده که به شهر مرسین ترکیه صادر شده است. این نخستین محموله «تالک» افغانستان است که از طریق ایران راهی ترکیه شده است.

گفتنی است این قطار با استفاده از مسیر ریلی هرات - خواف در حال صادرات محصولات تولیدی افغانستان به بازار‌های ترکیه و اروپا است.

 طرح راهبردی راه‌آهن خواف در شرق ایران به هرات در غرب افغانستان، قطعه‌ای مهم از جورچین ارتباطی میان کشور‌های منطقه است که اجرای آن از سال ۱۳۸۶ کلید خورد تا مسیر ریلی خواف واقع در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد را در قالب خط آهنی به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر به شهر هرات در شمال غرب افغانستان پیوند دهد.

تیرماه سال گذشته با ورود نخستین محموله باری از این مسیر ریلی به افغانستان، دورنمای مثبتی از تغییر جغرافیای اقتصادی (ژئواکونومیک) منطقه به نفع کشور‌های غرب آسیا رقم خورد.

احداث خط ریلی خواف - هرات به دلیل تغییر و تحولات اخیر در افغانستان دچار مشکل شده بود که در دو سال گذشته با پیگیری‌های انجام شده و تلاش مهندسان و متخصصان ایرانی، خط تکمیل و نخستین قطار باری تیرماه پارسال از جمهوری اسلامی ایران وارد افغانستان شد. لازم به ذکر است تردد عمده قطار‌های باری در این مسیر ریلی بین المللی هنوز فعال نشده است.

این در حالی است که روز گذشته اعلام شد که  اولین قطار ترانزیتی افغانستان- ترکیه در ایران، به اطلاع می‌رساند طبق استعلام و بررسی‌های صورت گرفته، تاکنون هیچ قطار تجاری ترانزیتی از سوی کشور افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران نشده است، اما برخی از رسانه‌ها اعلام کرده بود که این قطار به دلیل نبود لوکومتیو متوقف شده است که طبق اعلام شرکت راه آهن در حال حاضر هیچ قطار تجاری از سمت افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران نشده است.

گفتنی است  طبق روال مرسوم عبور بار‌های ترانزیتی از کشور‌های مختلف، ابتدا تشریفات قانونی و هماهنگی لازم و اخذ مجوز برای عبور بار از کشور‌های میانی مسیر انجام شده و سپس نسبت به اعزام قطار اقدام می شود. این در حالی است  که برای عبور قطار ذکر شده از افغانستان به ترکیه از مسیر ایران، هماهنگی مربوطه و نهایتا صدور مجوز راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • نیروگاه ساخت ایران در سریلانکا چه خصوصیاتی دارد؟
  • اعلام آمادگی چین برای ساخت بندر خشک ریلی در قرقیزستان
  • ۲۵ کیلومتر بزرگراه در مسیر زاهدان - بیرجند در حال ساخت است
  • ساخت ۲۵ کیلومتر بزرگراه در مسیر زاهدان ـ بیرجند
  • ساخت ۲۵ کیلومتر بزرگراه در مسیر زاهدان بیرجند
  • نیروگاه ساخت ایران در سریلانکا چه خصوصیاتی دارد؟ + تصاویر
  • ساخت ۲۵ کیلومتر بزرگراه در محور زاهدان _ بیرجند
  • اتصال ریلی چین و ویتنام از طریق دو خط سریع السیر تا سال ۲۰۳۰
  • مجوز قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه هنوز صادر نشده است
  • در مقوله مولدسازی اولویت با پروژه های نیمه تمام خیری است