Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-23@07:43:56 GMT

عقب‌نشینی شاخص بورس در نخستین هفته آبان

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۹۹۴۱۳

عقب‌نشینی شاخص بورس در نخستین هفته آبان

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه (۷ آبان) به عدد یک میلیون و ۲۸۸ هزار واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته گذشته حدود ۹.۵ درصد افت داشت.

به گزرش خبرگزاری شبستان، شاخص بورس در معاملات هفته جاری ۱۲۴ هزار واحد کاهش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه (۳۰ مهر ماه) با عدد یک میلیون و ۴۱۲ هزار واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه (۷ آبان ماه) به عدد یک میلیون و ۲۸۸ هزار واحد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) در پایان هفته گذشته ۳۹۳ هزار و ۸۷۲ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۳۷۹ هزار و ۹۶۷ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) از ۲۵۸ هزار و ۳۱ واحد به عدد ۲۴۶ هزار و ۹۰۵ واحد رسید.

در چهار روز معاملاتی این هفته بورس نمادهای تولید نیروی برق آبادان، ایران خودرو، بهساز کاشانه تهران، ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت بندرعباس و سرمایه گذاری سیمان تامین در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

در هفته‌ای که گذشت، استخراج نفت و گاز به جز اکتشافات، سایر واسطه‌گری‌های مالی و قند و شکر با بالاترین درصد بازدهی همراه بودند.

همچنین نماد خرده فروشی، منسوجات، سایر حمل و نقل، لاستیک و پلاستیک، محصولات چرمی، وسایل ارتباطی، صنایع غذایی به جز قند و شکر، ماشین‌آلات و تجهیزات، کانی غیرفلزی، محصولات فلزی، استخراج سایر معادن، پیمانکاری صنعتی، رایانه، خودرو و قطعات، بیمه و بازنشستگی، زراعت و خدمات وابسته، سیمان، آهک و گچ، واسطه‌گری‌های مالی و پولی، واسطه گری های مالی و پولی، انبوه‌سازی املاک و مستغلات، عمده فروشی، استخراج زغال سنگ، دستگاه‌های برقی، فعالیت‌های هنری، سرگرمی و خلاقانه، کاشی و سرامیک، دارویی، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، چند رشته‌ای صنعتی، شیمیایی، هتل و رستوران، سرمایه‌گذاری‌ها، استخراج کانه‌های فلزی، فعالیت های کمکی به نهادهای مالی واسط، فلزات اساسی، بانک‌ها و موسسات اعتباری، محصولات کامپیوتری، حمل و نقل انبارداری و ارتباطات الکترونیکی و نوری، محصولات کاغذی، فنی و مهندسی، اطلاعات و ارتباطات، مخابرات و فرآورده های نفتی از جمله نمادهایی بودند که بازدهی منفی را در بازار به همراه داشتند.

نمادهای بسته بندی مشهد (فبستم)، شهرسازی و خانه سازی باغمیشه (ثباغ)، رادیاتور ایران (ختور)، صنایع غذایی مینو شرق (غمینو)، شیمیایی سینا (شسینا)، فنرسازی زر (خزر)، خوراک دام پارس (غدام)، معدنی دماوند (کدما)، فولاد امیرکبیر کاشان (فجر)، رینگ سازی مشهد (خرینگ)، جنرال مکانیک (رنیک)، شرکت سرمایه گذاری توسعه و عمران زاگرس (ثزاگرس)، پتروشیمی ارومیه (شاروم)، کیا الکترود شرق (کیا)، زر ماکارون (غزر)، اشتاد ایران (تشتاد)، صنعتی بارز پکرمان)، کف (شکف)، تجهیز نیروی زنگان (شزنگ)، دنا آفرین فدک (گدنا)، کارگزاران پارس (گپارس)، سرما آفرین (لسرما)، مرجان کارکمرجان)، مهندسی و ساختمان صنایع نفت (شساخت)، کاشی صدف سرام استقلال آباده (کصدف)، سیمان کارون (سکارون)، بیمه معلم (ومعلم)، سپنتا (فپنتا)و گروه صنعتی پاکشو (پاکشو) مثبت‌ترین نمادهای بازار بودند.

همچنین کالسمین (فاسمین)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)، پالایش نفت تهران (شتران)، پالایش نفت بندرعباس (شبندر)، مخابرات ایران (اخابر)، شرمایه سرمایه گذاری اعتبار ایران (واعتبار)، شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران (وتوصا)، فرابورس ایران (فرابورس)، معادن روی ایران (کروی)، مهادهای مالی بورس انرژی (انرژی ۱)، داده گستر عصر نوین های وب (های وب)، شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز تامین (تاپیکو)، کاغذ پارس (چکاپا)، بهساز کاشانه تهران (ثبهساز)، شرکت سرمایه گذاری میراث فرهنگی و گردشگری (سمگا)، بانک صادرات ایران (وبصادر)، شرکت سرمایه گذاری غدیر (وغدیر)، پتروشیمی شازند (شاراک)، باما (کاما)، توسعه معدنی و صنعتی صبانور (کنور)، ذوب روی اصفهان (فروی)، دارویی برکت (برکت)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، سیمان فارس و خوزستان (سفارس)، گروه مپنا (رمپنا)، توسعه صنایع بهشهر (وبشهر)، پارس خودرو (خپارس)، شرکت سرمایه گذاری البرز (والبر) و بانک پارسیان (وپارس) از جمله نمادهای منفی معاملاتی در بازار بودند.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: فرابورس معاملات بورس بورس شرکت سرمایه گذاری پالایش نفت هزار واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۹۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس به مدار برگشت؟

پس از کاهش ریسک‌های غیراقتصادی در اقتصاد کشور، اکنون شواهد، حاکی از بازگشت آرامش نسبی به بازار‌ها است. روز گذشته بازار سهام برای سومین روز متوالی سبزپوش شد و شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران نیز توانست با ثبت عدد ۲میلیون و ۳۱۳هزار واحد، در سقف ۱۰ماهه خود قرار بگیرد.

به گزارش دنیای اقتصاد، حقوقی‌ها نیز در دو روز بیش از هزارمیلیارد تومان پول به بازار تزریق کردند. به نظر می‌رسد که در شرایط فعلی و با کاهش جذابیت بازار‌های موازی، بورس توانسته است خود را به رالی بازار‌ها بازگرداند.

معاملات روز یکشنبه با سبزپوشی مجدد بازار سهام به انتها رسید. در این بین نماگر اصلی بورس اوراق‌بهادار با رشد ۱.۱۹‌ درصدی در سقف ۱۰ ماهه خود یعنی ۲‌ میلیون و ۳۱۳ هزار واحد قرار گرفت، کانالی که عبور از آن مانع سختی به حساب می‌آید.

شاخص‌های هموزن بورس و کل فرابورس نیز به ترتیب رشد ۱.۱۳ و ۱.۱۵‌ درصدی را به‌ثبت رساندند و با قرارگرفتن در محدوده ۷۵۳‌هزار و ۴۳۸ واحد و ۲۵‌ هزار و ۴۹۶ واحد به‌کار خود در این روز پایان دادند. به‌علاوه ورود نقدینگی ۲۶۹‌ میلیارد‌ تومانی نیز از جانب حقیقی‌ها صورت‌گرفت. در حالی‌که بیش از ۲۰ روز از شروع ناآرامی‌های اخیر منطقه می‌گذرد و اکنون ابهامات و نگرانی‌های مرتبط با این مساله کاهش یافته‌اند، به‌نظر می‌رسد رفته‌رفته مشکلات و ریسک‌هایی که از گذشته بازار سهام و سودآوری شرکت‌ها را تحت‌تاثیر قرار داده‌اند، مجددا شروع به خودنمایی کنند.

پس از رشد چشمگیر شاخص‌های بازار سهام و رکوردشکنی‌های قابل‌توجه در نخستین روز هفته جاری، ساعات معاملاتی روز یکشنبه در حالی به انتها رسید که هر چند محدودتر، اما صعود شاخص‌های اصلی ادامه‌دار شدند، به‌طوری‌که شاخص‌کل بورس اوراق‌بهادار تهران در این روز ۲۷‌ هزار و ۲۴۸ واحد معادل ۱.۱۹‌ درصد افزایش یافت و در محدوده ۲‌ میلیون و ۳۱۲‌ هزار واحد قرارگرفت که بالاترین مقدار این شاخص از تاریخ ۳ خرداد ۱۴۰۲ است. لازم به ذکر است که نماد‌های «فولاد»، «فملی» و «نوری» به‌ترتیب بیشترین تاثیر مثبت را بر این شاخص گذاشتند. شاخص هموزن نیز که از جهاتی نماگر مناسب‌تری از وضعیت بازار است و عملکرد شرکت‌های کوچک و متوسط پذیرش‌شده در بورس را به‌طور دقیق‌تر نمایش می‌دهد، با رشد ۱.۱۹‌ درصدی در سطح ۷۵۳‌ هزار و ۴۳۹ واحد قرار گرفت.

وضعیت در رکن دیگر بازار سهام، یعنی فرابورس ایران هم یکسان بود، به‌طوری‌که شاخص‌کل فرابورس نیز رشد ۱.۱۵‌ درصدی را به‌ثبت رساند و با قرارگرفتن در ارتفاع ۲۵‌هزار و ۴۹۶ واحد به‌کار خود در این روز پایان داد. همچنین بورس و فرابورس در این روز مجموعا شاهد ۲۶۹‌ میلیارد‌ تومان ورود پول از جانب سهامداران حقیقی بودند و ارزش معاملات خرد سهام و حق‌تقدم نیز با کاهش ۱.۷‌ درصدی نسبت به‌روز ماقبل، در سطح ۴۷۲۱‌ میلیارد‌ تومان قرار گرفت. اکنون که یک هفته از پاسخ نظامی ایران به حمله اسرائیل می‌گذرد و به‌نظر می‌رسد که شرایط منطقه کمی آرام‌تر شده و هیجانات نیز از بازار تخلیه شده‌اند، بررسی آمار ۷‌ روزه نشان می‌دهد که در این مدت به‌مرور شدت روند خروج پول از بازار کاهش‌یافته و در این روز‌ها حتی جای خود را به ورود پول نیز داده‌است. به طوری که در دو روز نخست اردیبهشت‌ماه ورود پول حقیقی ۱۰۳۲ میلیارد تومان بوده است.

روند صعودی؛ موقت یا ادامه‌دار؟

هر زمان که ریسک سیستماتیک جدیدی به‌وجود می‌آید، کلیت رفتار معامله‌گران و روند بازار با توجه به نوع این ریسک و شدت آن برای مدتی تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد. بازار سهام در روز‌های انتهایی هفته دوم فروردین ماه با حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در شهر دمشق دچار چنین وضعیتی شد. حال که بیش از ۲۰ روز از این اتفاق می‌گذرد، به‌نظر می‌رسد که ابهامات و نگرانی‌های مرتبط با تنش‌های منطقه کاهش یافته‌اند. در این شرایط کارشناسان عقیده دارند که مشکلات و ریسک‌های اساسی‌تری که مدت‌ها است در بازار وجود دارند و نقشی اساسی در عقب‌ماندگی این بازار نسبت به دیگر بازار‌های موازی ایفا می‌کنند، رفته‌رفته شروع به خودنمایی کرده و تاثیراتشان نمایان می‌شود.

از مهم‌ترین این مشکلات می‌توان به دلار چند نرخی و فاصله دلار نیما از دلار آزاد که در روز تنظیم این گزارش به بیش از ۲۳‌هزار‌ تومان رسیده‌است، اشاره کرد. به‌علاوه تصمیمات کلان اقتصادی که از سوی دولت اتخاذ می‌شوند و در بسیاری از مواقع پیش‌بینی‌پذیر نبوده و گاهی ضد بورس نیز هستند، سبب به‌وجود آمدن فضایی پر از نااطمینانی شده است که پیش‌بینی در آن نیز گاهی غیر‌ممکن می‌شود و به همین دلیل درصد قابل‌توجهی از سرمایه‌گذاران بالقوه و نقدینگی را به بازار‌های موازی هدایت می‌کند، لذا به‌نظر می‌رسد که تا زمان برطرف‌نشدن مشکلاتی از این قبیل، نتوان روند مثبت این روز‌های بازار را اتفاقی ادامه‌دار دانست.

دیگر خبرها

  • شاخص بورس ۴ هزار واحد رشد کرد
  • گزارش روزانه بورس ۳ اردیبهشت؛ شاخص بورس ۴ هزار واحد رشد کرد
  • رشد ۴ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • رشد اندک بورس در سومین روز اردیبهشت
  • بورس به مدار برگشت؟
  • عوامل رشد شاخص بورس روزهای اخیر چه بود؟
  • بورس ۲۷ هزار واحد قد کشید
  • جهش ۷۷ هزار واحدی شاخص بورس
  • جهش ۷۸ هزار واحدی شاخص بورس در نخستین روز اردیبهشت
  • رشد چشمگیر بورس در اولین روز اردیبهشت؛ کام سهامداران شیرین شد