Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، رتبه بندی موضوعی دانشگاه‌های جهان در نظام رتبه بندی بین‌المللی تایمز در موضوعات مختلف هنر و علوم انسانی، علوم مهندسی، فناوری، علوم کامپیوتر، علوم بالینی، بهداشت، روانشناسی، علوم زیستی، تجارت و اقتصاد، آموزش، حقوق، علوم فیزیکی، علوم اجتماعی منتشر شد.

در این رتبه بندی از همان شاخص‌های عملکردی معتبر و دقیق رتبه بندی دانشگاه‌های جهان استفاده شده است اما در هر بخش مجدداً متناسب با رشته‌های خاص مورد سنجش قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها دانشگاه ایرانی حاضر در رتبه بندی ۲۰۲۱ تایمز در موضوع «هنر و علوم انسانی» دانشگاه تهران با رتبه جهانی ۳۰۱-۴۰۰ است. این رتبه در میان ۵۶۵ دانشگاه است.

در موضوع تجارت و اقتصاد، ۶ دانشگاه ایرانی از میان ۷۲۹ دانشگاه دارای رتبه هستند.

در گروه علوم پزشکی که با موضوعاتی از جمله بالینی، پیش بالینی و بهداشت دسته بندی شده است، رتبه بندی تایمز تعداد ۸۵۶ دانشگاه را رتبه بندی کرده است که از این میان ۱۱ دانشگاه ایرانی در جمع دانشگاه‌های برتر این موضوع قرار دارند.

در علوم کامپیوتر امسال ۸۲۷ دانشگاه بررسی شدند و دانشگاه صنعتی شریف با بهترین رده در میان دانشگاه‌های ایرانی در رده ۱۷۶ - ۲۰۰ دنیا قرار گرفته است. در مجموع ۱۲ دانشگاه ایرانی در جمع ۸۲۷ دانشگاه برتر دنیا در علوم کامپیوتر قرار دارند که از رده‌های ۱۷۶ تا +۶۰۱ را در بر می‌گیرد.

تنها دانشگاه ایرانی حاضر در رتبه بندی ۲۰۲۱ تایمز در موضوع «آموزش» دانشگاه تهران با رتبه جهانی ۴۰۱-۵۰۰ است. این رتبه در میان ۵۳۷ دانشگاه است.

در موضوع مهندسی و فناوری یک هزار و ۹۸ دانشگاه بررسی شده‌اند و این فهرست دانشگاه‌هایی را نشان می‌دهد که در رشته‌های مهندسی عمومی، مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی مکانیک و هوافضا، مهندسی عمران و مهندسی شیمی پیشرو هستند.

۳۸ دانشگاه ایرانی در این رتبه بندی حضور دارند که بالاترین رتبه دانشگاه‌های ایرانی متعلق به دانشگاه صنعتی شریف با رتبه ۲۰۱ - ۲۰۵ است.

در رتبه بندی موضوعی دانشگاه‌های جهان در نظام رتبه بندی بین‌المللی تایمز با موضوع حقوق دانشگاهی از ایران حضور ندارد.

همچنین در موضوع علوم طبیعی از میان ۸۹۵ دانشگاه برتر دنیا، ۱۷ دانشگاه ایرانی در موضوعات علوم زیستی، علوم دامپزشکی، کشاورزی و جنگلداری و علوم ورزشی مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند.

در حوزه علوم پایه رشته‌هایی از جمله شیمی، فیزیک و نجوم، علوم زمین و دریا، ریاضیات و آمار، زمین شناسی و نجوم مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند و این رتبه بندی شامل یک هزار و ۱۴۹ دانشگاه است. در این بخش ۳۷ دانشگاه ایرانی در میان یک هزار دانشگاه برتر دنیا قرار گرفته‌اند.

در حوزه علوم روانشناسی نیز ۵۳۳ دانشگاه ارزیابی شده‌اند. در حوزه روانشناسی تنها دانشگاه ایرانی دانشگاه تهران با رتبه جهانی ۴۰۱–۵۰۰ است.

در حوزه علوم اجتماعی نظام رتبه بندی تایمز ۲۰۲۱ دانشگاه‌های برتر دنیا نیز از میان ۷۹۱ دانشگاه چهار دانشگاه در میان برترین‌ها قرار دارند.

بررسی رتبه بندی موضوعی تایمز نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۱ دانشگاه‌های ایرانی رشد مناسبی داشته‌اند و در تمامی حوزه‌هایی که پیش از این دارای رتبه بودند، به رتبه‌های بالاتری صعود کرده‌اند.

انتهای پیام/

شایان دنیادیده کد خبر: 1079080 برچسب‌ها رتبه بندی دانشگاه‌ها دانشگاه تهران دانشگاه شریف

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: رتبه بندی دانشگاه ها دانشگاه تهران دانشگاه شریف دانشگاه های ایرانی دانشگاه ایرانی رتبه بندی موضوعی دانشگاه تهران رتبه بندی برتر دنیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۳۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ دانشگاه برتر در رتبه بندی ملی ISC مورد حمایت ویژه می‌شوند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)،احمد فاضل‌زاده رییس مؤسسه ISC گفت: ۳۰ دانشگاه برتر در رتبه بندی ملی ISC مورد حمایت ویژه قرار می گیرند.

وی افزود: امروزه دانشگاه‌ها به عنوان نهادهای ارزش آفرین اجتماعی و اقتصادی، یکی از مهمترین و موثرترین ارکان در اقتصاد دانش‌ بنیان محسوب می شوند. لذا رتبه بندی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی از مهمترین دغدغه های سیاست گذاران حوزه علم و فناوری محسوب می شود. رتبه بندی های علمی علاوه بر اطلاع رسانی به جامعه در مورد عملکرد دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به مقایسه بین دانشگاه ها می پردازند. دانشگاه ها از نتایج رتبه بندی ها برای تعیین اهداف، برندسازی و تبلیغ خود به منظور جذب دانشجو، استادان و پژوهشگران برجسته استفاده می کنند. همچنین نتایج رتبه بندی دانشگاه ها، در رقابت پذیری و نیز برخورداری از منابع و تسهیلات حمایتی حائز اهمیت است.

رییس مؤسسه ISC گفت: بر این اساس در بودجه سال ۱۴۰۳ برای ۳۰ دانشگاه برتر در رتبه بندی ملی ISC حمایت های ویژه در نظر گرفته شده است. همواره مؤسسه ISC همکاری و تعامل سازنده ای با شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم،تحقیقات و فناوری، سازمان برنامه و بودجه کشور و سایر نهاد های سیاستگذار علم و فناوری دارد و شاخص های مورد نیاز را در بحث بهره وری دانشگاه ها در تولید علم و فناوری ارائه می کند.

فاضل زاده افزود: معیارهای جدید رتبه بندی ملی دانشگاه های کشور (ISC) در کارگروه رتبه بندی و جلسه شماره ۹۷۲ شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورخ ۱۳/۱۲/۱۴۰۲ به تصویب رسید و ملاک رتبه بندی سال ۱۴۰۳ خواهد بود. به زودی پرسشنامه های مربوط به رتبه بندی امسال در اختیار دانشگاه ها و موسسات پژوهشی قرار خواهد گرفت.

وی افزود: در معیارهای جدید رتبه بندی، به گفتمان انقلاب اسلامی در دانشگاه ها، مرجعیت علمی و فناوری کشور در سطح بین المللی و همچنین پاسخگو بودن دانشگاه ها به حل مسائل کشور توجه ویژه ای شده است، معیار های شش گانه رتبه بندی ملی ISC شامل "آموزش"، "پژوهش"، "فناوری و نوآوری"، "مرجعیت و دیپلماسی علمی و فناوری"، "فرهنگی- اجتماعی و دانشجویی"، "مدیریت و بهره‌وری" است.

کد خبر 6083373

دیگر خبرها

  • تحلیل جایگاه دانشگاه تهران در حوزه‌های علوم‌ مختلف
  • سقوط دانشگاه‌های چهار کشور بزرگ جهان در رتبه‌بندی QS
  • اعلام جایگاه دانشگاه تهران بر اساس ویرایش ۲۰۲۴ رتبه‌بندی موضوعی کیو اس
  • جدیدترین رتبه جهانی دانشگاه تهران/ جایگاه نخست ملی در مهندسی
  • دانشگاه تهران تنها دانشگاه ایرانی دارای رتبه در «مدیریت و کسب‌وکار» و «علوم محیط زیست»
  • تصویب معیار‌های جدید رتبه بندی ملی دانشگاه‌های کشور
  • رتبه دانشگاه صنعتی شریف در جدیدترین رتبه‌بندی موضوعی کیو اس
  • ۳۰ دانشگاه برتر رتبه‌بندی ملی ISC مورد حمایت ویژه قرار می گیرند
  • ۳۰ دانشگاه برتر در رتبه‌بندی ملی ISC مورد حمایت ویژه قرار می‌گیرند
  • ۳۰ دانشگاه برتر در رتبه بندی ملی ISC مورد حمایت ویژه می‌شوند