Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- نماینده مردم رشت در مجلس با اشاره به مشکلات شهر رشت و نیاز به هزار میلیارد تومان منابع برای رفع مشکلات فاضلاب رشت گفت: دولت با طرح مجلس در تأمین کالاهای اساسی مردم مخالفت می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، جبار کوچکی‌نژاد صبح امرور در جمع خبرنگاران با اشاره به تصویب طرح تأمین کالاهای اساسی مردم در مجلس اظهار داشت: بیش از 80 درصد نمایندگان به این طرح رأی مثبت دادند و ما حداقل 3 ماه روی این طرح کار کردیم و مخالفت دولت با این طرحِ مجلس جای تعجب دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه طرح مذکور نیازمند 30 هزار میلیارد تومان منابع است خاطرنشان کرد: این منابع را می‌توان از طریق مختلف از جمله فروش اموال دولت، ظرفیت تبصره 14 و محل‌های دیگر تأمین کرد و اعلام کردیم که اگر مقامات دولتی این طرح را اجرا نکنند تنبیه می‌شوند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اینکه مردم به‌شدت نیازمند حمایت به‌ویژه در تامین کالاهای اساسی هستند ابراز داشت: براساس این طرح، 20 میلیون جمعیت کشور که حقوق‌بگیر نیستند ماهانه 120 هزار تومان برای هر فرد خانوار درنظر گرفته می‌شود و این طرح تا 6 ماه اجرا خواهد شد.

مرغ با نرخ 19 هزار و 100 تومان در گیلان به‌دست مصرف‌کننده می‌رسداستاندار گیلان بر رفع فوری مشکلات عدیده شهر رشت تأکید کردپایش سواحل و بنادر گیلان برای مقابله با تصرف سواحل و ساخت و سازهای غیرمجاز

وی افزود: برای 40 میلیون جمعیت حقوق‌بگیر و دارای درآمد محدود نیز 60 هزار تومان در ماه درنظر گرفته شد و شیوه استفاده از آن نیز به این شکل است که یک کارت به هر خانوار تعلق می‌گیرد و پول در کارت واریز می‌شود و نمی‌توانند به‌صورت نقد دریافت کنند بلکه با مراجعه به فروشگاه‌ها، کالاهای اساسی که وزارت تعاون تایید کرده را خریداری می‌کنند.

نماینده مردم رشت در مجلس با اشاره به ضرورت پیش‌بینی بیش از 100 هزار میلیارد تومان منابع در بودجه 1400 جهت افزایش سرانه و کاهش مشکلات روزمره مردم بیان کرد: در بودجه سال 99 اعلام کردیم که دولت برای کاهش مشکلات ارز می‌تواند تهاتر کند تا از طریق مبادله کالا با کالا با کشورهای همسایه و مبادلات تجاری، مشکلات ارز تا حدودی کاهش یابد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس افزود: جلساتی هم با رئیس‌کل بانک مرکزی داشتیم تا با به‌کارگیری روش‌هایی نرخ ارز را کنترل کنند از طرفی بخشی از منابع مالی کشور در دست عراق و کشورهای همسایه قرار دارد که می‌توانیم آن‌ها را دریافت کنیم.

کوچکی‌نژاد با بیان اینکه ارز 4200 برای تأمین کالاهای اساسی مردم اثرگذار نبود خاطرنشان کرد: مجلس سعی می‌کند طوری با دولت تعامل کند تا دولت از روش اشتباه خود دست بردارد و روش جدیدی برای تأمین کالاهای اساسی مردم ارائه شود تا به‌نفع مردم باشد و بانک مرکزی هم باید از روش‌های قدیمی و سنتی دست بردارد.

وی با اشاره به وضعیت زیرساخت‌های برق، آسفالت راه‌های روستایی، آب آشامیدنی در استان گیلان گفت: در شهر رشت مشکلی بابت گازرسانی وجود ندارد در حوزه برق نیز حدود هزار کیلومتر کابل برای بخش توانیر استان گرفتیم که بتوانند کابل‌های خودنگه‌دار و ترانس را در روستاها نصب کنند.

نماینده مردم رشت در مجلس مشکلات آب شرب را یکی از اساسی‌ترین مشکلات استان برشمرد و بیان داشت: درحال حاضر تصفیه‌خانه دوم شهرستان رشت مستقر در سنگر افتتاح شد که نشان می‌دهد آب شرب به اندازه کافی تأمین می‌شود اما در انتقال آب همچنان مشکل داریم.

کوچکی‌نژاد با بیان اینکه در رشت باید 18 ایستگاه انتقال داشته باشیم و آب شهری به این ایستگاه‌ها انتقال و به روستاها پمپاژ شود تصریح کرد: با شرکت آب و فاصلاب کشور نیز گفت‌وگو کردیم و قول تأمین بخشی از منابع را دادند و از ظرفیت بسیج سازندگی هم در رفع این مشکلات استفاده می‌کنیم.

وی با اشاره به پروژه خط انتقال آب از تصفیه‌خانه به سمت سنگر و کوچصفهان، همچنین خط انتقال آب از خمام، خشکبیجار و لشت‌نشاء و کوچصفهان، خط انتقال آب از رشت به سمت کوچصفهان و یک خط انتقال از حسن‌رود خاطرنشان کرد: این خطوط باعث می‌شود که 290 روستا از آب شرب شهری بهره‌مند شوند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه پروژه‌های مذکور هزینه‌بر است تصریح کرد: در تلاشیم که به کمک دستگاه‌های اجرایی این منابع را 
تأمین کنیم اما یکی از مشکلات اساسی ما در شهر رشت، فاضلاب است که رفع‌ مشکلات فاضلاب تنها در یک منطقه حدود 50 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی ابراز داشت: پروژه رفع مشکلات فاضلاب شهر رشت به بیش از هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد و هم‌اکنون این پروژه در چند منطقه شهر رشت از جمله ولکس و چند نقطه دیگر در حال اجرا است و با توجه به اینکه همچنان مشکل منابع داریم در حال استفاده از منابع بودجه سال 99 و جاهای مختلف است.

نماینده مردم رشت در مجلس با اشاره به ضرورت ساماندهی رودخانه‌های شهر رشت و احداث سد بالای این رودخانه‌ها جهت جمع‌آوری فاضلاب خاطرنشان کرد: در حوزه بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده نیز بیش از 6 هزار و 500 میلیارد تومان به شهرداری‌ها و ستاد بازآفرینی شهری تکلیف کردیم که از این منابع استفاده کنند.

کوچکی‌نژاد افزود: شاید این 6 هزار و 500 میلیارد تومان پاسخگوی نیازهای حوزه مذکور نباشد از این رو منابعی داخل بودجه برای بازآفرینی شهری پیش‌بینی کردیم اما متاسفانه شهرداری رشت به‌علت ضعف مدیریتی و تغییرات مدیریتی نتوانست از این منابع در آسفالت کوچه‌ها و بازآفرینی شهری بهره گیرد.

انتهای پیام/612/ ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هزار میلیارد تومان منابع تأمین کالاهای اساسی مردم نماینده مردم رشت در مجلس عضو کمیسیون کوچکی نژاد خط انتقال انتقال آب شهر رشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۳۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین مجازات برای خرید و فروش سلاح در فضای مجازی

کمیسیون‌های تخصصی مجلس این هفته جلسه داشتند که در این گزارش جزئیات جلسات کمیسیون‌ها و مصوبات آنها را می‌خوانیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، کمیسیون‌های تخصصی مجلس این هفته جلساتی داشتند که در این جلسات موضوعات مختلفی را با حضور مسئولان دولتی بررسی کرده و مصوباتی نیز داشتند که در این گزارش بخشی از مهمترین مصوبات و موضوعات مطروحه در این نشست‌ها را می‌خوانیم:

* تعیین مجازات برای حاملان و مرتکبان خرید و فروش سلاح در فضای مجازی

اعضای کمیسیون قضایی مجلس این هفته جلسه داشتند که حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی رئیس این کمیسیون در تشریح این جلسه گفت: بررسی مواد ارجاعی طرح یک فوریتی اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز در دستورکار اعضا قرار داشت.

وی با بیان اینکه اصلاحاتی در مواد 2، 3 و 5 طرح مذکور انجام و به هیئت رئیسه برای بررسی در جلسه علنی ارسال خواهد شد، گفت: بر اساس یکی از مصوبات؛ مرتکبین قاچاق سلاح سرد جنگی به حبس درجه 6 و جزای نقدی به میزان 5 تا 7 برابر ارزش روز آن سلاح و سلاح شکاری یا مهمات آن به حبس درجه 5 و جزای نقدی 5 تا 7 برابر ارزش روز آن سلاح محکوم می‌شوند.

رئیس کمیسیون قضایی مجلس درباره مرجع تعیین کننده قیمت سلاح، بیان کرد: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم به عنوان مرجع ارزش گذاری قیمت و ارزش روز سلاح، مهمات یا قطعات موثر موضوع این قانون تعیین شد.

غضنفرآبادی درباره مجازات‌ها تعیین شده، افزود: همچنین میزان مجازات حبس سلاح گرم سبک غیرخودکار حبس درجه 4 و جزای نقدی 5 تا 7 برابر ارزش روز آن سلاح و میزان مجازات حبس سلاح گرم سبک خودکار، مهمات یا قطعات موثر آنها حبس درجه سه و سلاح گرم سنگین یا نیمه سنگین و مهمات یا قطعات موثر آن هم شامل حبس درجه 2 خواهد بود و اگر هر کدام از این جرائم تکرار شود مجازات ها یک درجه تشدید خواهد شد.

وی با اشاره به ماده 3 این طرح گفت: طبق این ماده ، نگهداری، پنهان کردن، خریداری یا معامله سلاح چه در فضای مجازی یا غیرمجازی جرم انگاری شد و بر این اساس مرتکبین نگهداری، پنهان کردن و ... سلاح سرد جنگی به حبس درجه 7، سلاح شکاری به حبس درجه 6 و سلاح گرم سبک غیرخودکار به حبس درجه 5 و سلاح گرم سبک خودکار به حبس درجه 4 و سلاح گرم نیمه سنگین و سنگین، مهمات و قطعات موثر آن به حبس درجه 3 محکوم می شوند و هر شخصی هم در مورد قاچاق و حمل و نگهداری، خرید و فروش و ساخت ومتصل کردن قطعات در فضای مجازی اقدام کند به مجازات حبس درجه 6 محکوم می‌شود.

*اختلاف سازمان برنامه و وزارت علوم در خصوص توزیع اعتبارات دانشگاه‌های دولتی

فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به جزئیات جلسه این هفته کمیسیون متبوعش، گفت: جلسه این هفته با حضور وزیر علوم، معاونان وی و معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور و همچنین مرکز پژوهش‌های مجلس و اعضای کمیسیون برگزار شد.

وی افزود: در این نشست، جداول بودجه 1403 در حوزه آموزش عالی و فناوری مورد بحث و بررسی قرار گرفت. موضوع اصلی مورد بحث در نشست امروز این بود که با توجه به افزایش هزینه‌های دانشگاه‌ها به ویژه پس از دوران کرونا و بازگشایی خوابگاه‌های دانشجویی و همچنین برقراری سلف دانشجویی که عمدتا نیاز به بازسازی دارد، باید افزایش بودجه برای دانشگاه های وزارت علوم در نظر گرفته شود.

سخنگوی کمیسیون آموزش ادامه داد: از سوی دیگر اعتراض وزارت علوم این بود که سازمان برنامه و بودجه رأساً خود نسبت به توزیع اعتبارات بین دانشگاه ها اقدام می‌کند و وزارت علوم مسئولیتی در توزیع این اعتبارات ندارد ولی باید پاسخگوی رؤسای دانشگاه و سایر نهادها مثل مجلس و دستگاه های نظارتی باشد، از سوی دیگر معاون سازمان برنامه نیز معتقد بود که بودجه طبق اصل 126 به سازمان رئیس جمهور این موضوع را به سازمان برنامه و بودجه واگذار کرده و این مسئله درهیأت دولت نیز مصوب شده است. نهایتا ردیف های مصوب در هیأت دولت تقدیم کمیسیون شد تا این موضوع اختلافی بررسی شود.

* اصلاح جداول مرتبط با حوزه انرژی لایحه بودجه در کمیسیون انرژی

بنابراین گزارش، مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در تشریح جلسه این هفته اظهار کرد:بررسی بخش انرژی جداول بودجه سال 1403 کشور (بخش دوم لایحه بودجه) با حضور مسئولان وزارتخانه‌های نفت و نیرو، سازمان انرژی اتمی، دیوان محاسبات و کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس بررسی شد.

وی با شیوه جدید بررسی بودجه اشاره کرد و گفت: با روشه جدید بودجه‌ریزی مجلس، مقرر شده است؛ جداول بودجه نیز در صحن علنی مجلس بررسی شود، به همین منظور کمیسیون انرژی امروز بررسی این جداول را در حوزه انرژی در دستور کار خود قرار داد که در جریان این بررسی مشخص شد نواقص و کاستی‌های در آن وجود دارد و حتی مغایرت‌هایی با قسمت اول لایحه بودجه که به تصویب رسیده دارد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: همچنین برخلاف انتظار ما اثر بودجه‌ای برخی از احکام برنامه هفتم و دیگر قوانین مصوب در جداول مشاهده نمی‌شود، ضمن آنکه با توجه به ناترازی قابل‌ملاحظه انرژی در کشور که به پاشنه‌آشیل اقتصاد نیز تبدیل شده است، انتظار بود؛ دولت برای این مسئله برنامه جدی‌تری ارائه می‌کرد تا بتوان سرمایه‌گذاری بیشتری انجام داد و چالش‌های حوزه انرژی کمتر شود.

*بررسی بخش دوم بودجه سال 1403 در حوزه صنعت و ارتباطات

بنابراین گزارش، اعضای کمیسیون صنایع و معادن نیز در جلسه این هفته بخش دوم لایحه بودجه سال 1403(جداول) درباره موضوعات مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت نفت(در حوزه پتروشیمی‌ها)، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور نمایندگان این وزارتخانه‌ها را بررسی کردند.

مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع درباره جزئیات این جلسه با مسئولان دولتی گفت: در جداول بودجه دو موضوع مطرح است؛ نخست جابه‌جایی اعداد و اعتبارات در اختیار دستگاه‌ها و دومین موضوع ایجاد تغییر در عناوین جداول است در نشست امروز کمیسیون صنایع و معادن پیشنهاداتی درباره این دو حوزه مطرح شد که یکی از آن‌ها مربوط به این بود که شرکت‌های توسعه‌ای به دنبال تهاتر بدهی با مالیات بودند.

*ارائه گزارش کمیسیون اقتصادی درباره لایحه اساسنامه سازمان توسعه سواحل مکران به صحن مجلس سخنگوی کمیسیون اقتصادی

اعضای کمیسیون اقتصادی نیز در این هفته جلسه داشتند که مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون در این باره گفت: موضوع بررسی لایحه اساسنامه سازمان توسعه سواحل مکران با حضور دهقان دبیر شورای توسعه سواحل مکران در جلسه عصر امروز کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت.

نماینده اصفهان در مجلس با بیان اینکه کلیات این لایحه در جلسات گذشته این کمیسیون به تصویب رسیده بود، ادامه داد: کمیسیون جلسات متعددی را در رابطه با بررسی این لایحه برگزار کرد از این رو در جلسه فوق جهت اظهارنظر برای تشکیل سازمان فوق موضوعات مورد جمع‌بندی قرار گرفت و دو سناریو در این بخش مطرح شد.

وی افزود:سناریو نخست این بود که ما به صورت مرحله‌ای کار تشکیل این سازمان را به جلو پیش ببریم. در این بخش مقرر شد منطقه میناب و چابهار از این بخش جدا شود و حدود 400 کیلومتر مسیر سواحل مکران با عمق 50 کیلومتر بتواند تحت پوشش قرار گیرد و با رویکردی که در این بخش مدنظر قرار می‌گیرد در آینده این دو منطقه به سواحل مکران الحاق شود همچنین مقرر شد اختیارات تام و کاملی را در اختیار سازمان توسعه سواحل مکران قرار دهیم تا تعارض منطقه ای به حداقل برسد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: دومین سناریو این بود که اساسنامه دولت در زمینه سازمان توسعه سواحل مکران را بپذیریم و این یعنی کل منطقه مد نظر قرار گیرد و منطقه چابهار هم در این بخش دیده شود، اما دغدغه‌هایی که در حوزه منطقه‌ای، کمیسیونی ، دستگاهی و بین حاکمیتی وجود دارد، برطرف شود.

طغیانی تصریح کرد: به دلیل اینکه استناد به ماده 68 احکام دائمی وجود داشت و در این حکم آمده است که موضوعات خارجی ، امنیتی و دفاعی باید،جداگانه دیده شود و دولت در این لایحه آنها را ندیده بود لذا لزوم ورود ما به این بحث قطعی بود و این کار باید انجام می‌شد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بنابراین در این جلسه کمیسیون سناریوی دوم، مورد موافقت اعضای کمیسیون قرار گرفت. بنابراین کمیسیون اقتصادی اساسنامه دولت را مبنای کار خود قرار داد است.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • حقوق و عوارض گمرکی کالا‌های اساسی و ارزش افزوده یک درصد شد
  • بخش دوم بودجه ۱۴۰۳ تا پایان اردیبهشت نهایی و ابلاغ می‌شود
  • منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند
  • تعیین مجازات برای خرید و فروش سلاح در فضای مجازی
  • کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی
  • اعلام آمار تامین ارز کالاهای اساسی صنایع و واردات در برابر صادرات
  • تغییرات دولت در بخش اول لایحه بودجه اصلاح شد/گزارش بخش دوم بودجه تا پایان هفته آینده به صحن مجلس ارائه می شود
  • گزارش بخش دوم بودجه تا پایان هفته آینده به صحن مجلس ارائه می‌شود
  • مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو کاهش یافت
  • کاهش مالیات حقوق گمرکی کالاهای اساسی و دارو به ۱ درصد