Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: أنطوان شلحت در العربی الجدید نوشت: هر بحران اقتصادی و چه بسا جهانی، سیلی از سوالات در این باره را مطرح می‌کند که آیا اسرائیل استقلال اقتصادی دارد؟ و تبعیت آن از یک دولت بزرگ، تا چه اندازه است؟
به گزارش خرداد به نقل از انتخاب ، در ادامه این مطلب آمده است: در حالی که اغلب تحلیلگران، با وابستگی‌های عقیدتی و سیاسی مختلف، در این باره اجماع نظر دارند که اقتصاد دولت اشغالگر از نقاط قوت زیادی برخوردار است که در طول چند سال آن را تبدیل به یکی از اقتصاد‌های پیشرفته در جهان و حتی پیشتاز در برخی زمینه‌ها کرده است، دلیل این پیشرفت را به طبیعت این دولت ارتباط می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، این اعتقاد وجود دارد که اسرائیل هنوز به لحاظ اقتصادی مستقل نشده است.
در این باره، نتانیاهو، معتقد است که در عصر حاضر، که عصر جهانی شدن است، هیچ دولتی وجود ندارد که بتوان آن را از نظر اقتصادی کاملا مستقل دانست و این مساله در مورد اسرائیل هم صدق می‌کند. به موازات این، تحلیلگران تاکید می‌کنند که چارچوب استقلال اسرائیل هر سال گسترده‌تر می‌شود، همانطور که از نظر نظامی، قدرتمند‌تر شده و از وابستگی اش به کمک‌های امنیتی ایالات متحده کاسته است. ایشان تاکید می‌کنند که کمک‌های آمریکا به اسرائیل همچنان اهمیت زیادی دارد، با این حال، اسرائیل بدون این کمک‌ها نمی‌توانست بودجه نظامی خود را تامین کند، پایان یافته است و در صورتی که به هر دلیلی کمک‌های آمریکا به آن قطع شود، ضربه بزرگی می‌خورد، با این وجود می‌تواند آن را تحمل کرده و به زندگی ادامه دهد.
در مقابل، معارضان سیاست راست گرایی، بر این عقیده اند که موجودیت اسرائیل در طول مدت‌ها تحت فشار خطر جنگ در مناطق مختلف بوده است و همین مساله باعث شده برای ادامه حیات خود به کمک ایالات متحده نیاز داشته باشد. بنابراین، نیاز اسرائیل به ایالات متحده در سطح اقتصادی، همچنان ادامه می‌یابد. چند سال پیش، یکی از اقتصاد دانان برجسته تصریح کرد که یکی از دلایل اهمیت رژیم اشغالگر برای آمریکا آن است که این رژیم، نقش ناوبر را برای جنگنده‌های زمینی آمریکا در خاورمیانه ایفا می‌کند، اما واشنگتن هر لحظه که بخواهد می‌تواند از ادامه ایفای این نقش اسرائیل، چشم پوشی کرده و بدون آن به حیات خود ادامه دهد، در حالی که اسرائیل بدون آمریکا امکان ادامه حیات ندارد.
از بعد اقتصادی صِرف، باید گفت: اسرائیل نیاز مبرمی به صادرات دارد و بر همین اساس، به فرض قطع صادراتش، اقتصاد خود را نابود شده می‌یابد و تا کنون، به لطف وتو‌های آمریکا در شورای امنیت، توانسته است به صادرات خود ادامه دهد.
با نظر دقیقتری در تحلیل‌های معارضان اسرائیلی در می‌یابیم که به عقیده آنها، کافی است تا رئیس جمهور آمریکا، هر که می‌خواهد باشد، اعلام کند که قصد تجدید نظر در روابط با اسرائیل را دارد، تا به این شکل، بورس تل آویو سقوط کرده و قیمت دلار افزایش یابد. در این شرایط، تمام بانک‌های جهان از ارتباط با اسرائیل پرهیز می‌کنند و شورای امنیت، تحریم‌های اقتصادی خود را علیه آن اعمال می‌کند، تا باعث فلج شدن اقتصادش شود. در این صورت، تمام دستاورد‌های اقتصادی خوب اسرائیل به ناگاه از بین می‌رود و تصویر سیاهی از سقوط در برابرش ترسیم می‌شود. اجمالا آنکه اگر رئیس جمهور آینده امریکا اراده کند، کشتی تایتانیک اسرائیل، به کوهی از یخ برخورد کرده و به کلی نابود می‌شود! برچسب ها: آمریکا ، اسرائیل

منبع: خرداد

کلیدواژه: آمریکا اسرائیل کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۴۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلاف آمریکا و اسراییل ظاهری است/اولویت نتانیاهو ادامه جنگ است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «محمد الهندی»، معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در سخنانی تاکید کرد که قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره برقراری فوری آتش‌بس در غزه، انزوای رژیم صهیونیستی در جهان را نشان می‌دهد، اما عملاً منعکس کننده هیچ اقدام عملی نخواهد بود.

محمد الهندی اظهار داشت که آمریکا و رژیم صهیونیستی شریک و هم‌پیمان هستند و اختلافات آن‌ها تاکتیکی و ظاهری است. روابط دو طرف راهبردی و فراتر از روابط بایدن و نتانیاهو است. جنگ در حقیقت پوشش آمریکا برای ریشه کن کردن مقاومت در فلسطین و تضعیف مقاومت در منطقه است.

الهندی بیان کرد که تمامی اقدامات رژیم صهیونیستی نمایشی است و اختلافات علنی بین آمریکا و این رژیم به نفع نتانیاهو است که می‌خواهد بگوید تنها کسی است که قادر به مقابله با دولت بایدن است.

وی گفت تصمیمات و قطعنامه‌های نهادهای بین‌المللی تنها زمانی که ضرورت داشته باشد و منعفت آمریکا در آن باشد، فعال‌سازی خواهد شد و اکنون منفعت این رژیم در عدم فعال‌سازی آن است.

محمد الهندی عنوان کرد که اسرای اسرائیلی برگ برنده مقاومت است و دشمن صهیونیستی می‌خواهد با کمترین هزینه آن‌ها را آزاد کند. مقاومت با وجود همه چیزهایی که اسرائیل تبلیغ می‌کند، اما در میدان خوب و استوار است. مقاومت ادامه دارد و شهرک‌ها را با موشک هدف قرار می‌دهد و تعدادی از عملیات‌های خود را نشان می‌دهد. قبایل غزه و خانواده‌های آنها فرزندان مقاومت هستند و ارتباط بین آنها و مقاومت ادامه دارد. نتانیاهو نتوانسته در این زمینه شکاف ایجاد کند.

الهندی گفت مقاومت در جریان مذاکرات انعطاف و نرمش زیادی از خود نشان داد اما نتانیاهو مانع از هرگونه پیشرفتی در مذاکرات شده است. میانجی‌ها از ما خواستند که تعداد بازداشت‌شدگان را برای هر زندانی تعیین کنیم، اما «اسرائیل» همچنان به مانع‌تراشی و تعلل ادامه می‌دهد. اولویت نتانیاهو و دولتش ادامه جنگ است نه بازپس گیری اسرا.

این مقام مقاومت فلسطین همچنین تاکید کرد: «اسراییل» اکنون در غزه درگیر است و نمی‌تواند جنگ را گسترش دهد و مثلاً در لبنان جبهه بگشاید. جبهه‌های حمایت در لبنان و دریای سرخ مهم هستند و این جبهه‌ها یکی از روش‌های تحت فشار قرار دادن ایالات متحده برای توقف تجاوز است. اسرائیل نمی‌خواهد متعهد به عقب نشینی کامل یا بازگشت آوارگان شود.

از سوی دیگر وب سایت آمریکایی پولیتیکو در گزارشی به اظهار نظر مقامات آمریکایی درباره واکنش رژیم صهیونیستی به قطعنامه آتش بس شورای امنیت پرداخته و در این ارتباط به نقل از سناتور کریس مورفی از سنای آمریکا نوشته است: «ما معتقد نیستیم که اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متعهد باشد.»

به گفته کریس مورفی، آمریکا بعد از این نبایستی سلاح‌های بیشتری را به اسرائیل بدهد، مگر اینکه در ارسال کمک به غزه پیشرفتی حاصل شود. این سناتور آمریکایی در واقع خواستار مشروط شدن ارسال سلاح به اسرائیل به شرط ارسال کمک به غزه شده است.

ساعاتی پیش نیز، یک منبع ویژه در مقاومت فلسطین به جزئیات مذاکرات غیرمستقیم نیروهای مقاومت و تل آویو پرداخته و در این ارتباط گفت: «با وجود وضعیت دشوار مذاکرات و رد هر آنچه از سوی اسرائیل ارائه شده است، مذاکرات همچنان ادامه دارد.»

به گفته این منبع فلسطینی، «اسراییل» با وجود همه انعطاف‌پذیری‌هایی که حماس به‌ویژه در موضوع زندانیان نشان داد، در زمینه تعداد زندانیان به عنوان حسن نیت، پاسخ خود را به حداقل تعداد رسانده است.

این منبع به المیادین گفت که «اسرائیل» پیشنهادی ارائه کرد که شامل انتقال آوارگان به چادرها در منطقه شمالی تحت نظارت سازمان ملل است و این پیشنهاد از سوی حماس رد شد، چون حماس و مقاومت بر بازگشت آوارگان به خانه‌هایشان اصرار دارند، حتی اگر نابود شوند.

این منبع آگاه افزود: اسرائیل پیشنهادی برای بازگشت تدریجی و مشروط زنان، کودکان و سالمندان آواره ارائه کرد و این تعداد از ۶۰ هزار آواره بیشتر نبود، در حالی که تعداد آوارگان از ۸۰۰ هزار نفر فراتر می‌رود.

این منبع به المیادین گفت: «اسراییل» به آتش بس اشاره نکرده و پیشنهاد روشنی درباره عقب نشینی از مناطق شلوغ ارائه نکرده است. واضح است که اشغالگران به دنبال تثبیت حضور خود در کل شمال، مرکز، شرق و جنوب نوار غزه هستند. حماس و مقاومت اصرار دارند نقشه‌ها را ببینند و این نقشه‌ها شامل عقب نشینی کامل اسرائیل از نوار غزه باشد. حماس بر بازگشت آژانس امداد رسانی آنروا به شهر غزه و شمال اصرار دارد و اسرائیل امتناع می‌کند.

کد خبر 6063248

دیگر خبرها

  • اعدام هولناک 200 فلسطینی در بیمارستان شفا غزه/شمار شهدای غزه به ۳۲ هزار و ۵۵۲ نفر رسید
  • یک مقام وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به حمایت از اسرائیل استعفا کرد
  • استعفای مقام آمریکایی در اعتراض به حمایت واشنگتن از تل‌آویو
  • افسر آمریکایی: اسرائیل در هرجنگی با حزب‌الله بازنده است
  • آمریکا: به اسرائیل فقط مشاوره نظامی می‌دهیم
  • الهندی: مقاومت زیر بار آتش‌بس موقت نخواهد رفت
  • آمریکا: از ادامه خط لوله گاز پاکستان و ایران حمایت نمی‌کنیم
  • اختلاف آمریکا و اسراییل ظاهری است/اولویت نتانیاهو ادامه جنگ است
  • تل آویو به عمد در حال وقت کشی در مذاکرات آتش بس است
  • روایت المیادین از جزئیات مذاکرات حماس و تل‌آویو