Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش نامه نیوز، موسوم انتخابات است و هر یک از جریان‌های سیاسی به فکر راهی هستند که آنان را به پاستور برساند. میزان مشارکت نیز مثل همه انتخابات‌های گذشته یک دغدغه جدی است. به خصوص که در انتخابات اسفند ۹۸ با کاهش چشمگیر میزان مشارکت مواجه بودیم و برخی تحلیل‌گران معتقدند که نارضایتی مردم از وضع موجود سبب می‌شود در خرداد ۱۴۰۰ نیز تجربه مشابهی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصلاح طلبان که همیشه پیروزی خود را در گرو افزایش مشارکت دیده‌اند، با توجه به ریزش جدی سرمایه اجتماعی خود امیدی به پای صندوق آمدن مردم ندارند. در همین حال برخی از سیاسیون در جریان اصولگرا از این بابت خوشحال هستند، زیرا معتقدند که هر قدر مشارکت کمتر باشد، شانس بیشتری برای پیروزی خواهند داشت. همین هم سبب می‌شود که فعالان حوزه سیاست دست به دست هم نداده و برای آشتی دادن مردم و صندوق‌های اخذ رای نکوشند. این در حالی است که به گفته عقلای سیاسی کاهش مشارکت آفات جدی برای کشور خواهد داشت. ضمن اینکه رئیس جمهور برآمده از رای حداقلی نیز با چالش‌های گوناگونی مواجه خواهد بود.

ابوالقاسم رئوفیان دبیرکل حزب ایران زمین در گفتگو با «نامه‌نیوز» با این مقدمه که «مشارکت سیاسی اقدام داوطلبانه اعضای جامعه برای انتخاب رئیس جمهور، نمایندگان مجلس، اعضای شورا‌ها و یا اعضای مجلس خبرگان رهبری است و با این هدف انجام می‌شود که افراد مورد نظر خود را در حاکمیت قرار دهند» گفت: «برگزاری انتخابات و مشارکت سیاسی وجه اشتراک نظام جمهوری اسلامی ایران و نظام‌های دموکراتیک دنیا و حتی مهم‌ترین بعد از ابعاد توسعه سیاسی است».

وی افزود: «در نظام جمهوری اسلامی که یک نظام دینی است، مشارکت سیاسی مردم حکم مهر تایید بر حاکمیت مردم‌سالاری دینی را دارد. طبیعی است که شکل گیری یک نظام مقتدر سیاسی آن هم با شاخص‌های دینی فقط و فقط با مشارکت بالا و هدفمند مردم امکان دارد لذا وقتی مشارکت مردمی در نظام جمهوری اسلامی صورت نگیرد، بزرگترین ضربه به نظام سیاسی وارد می‌شود، ضربه‌ای که آمریکا یا هیچ قدرت دیگری قادر به وارد کردن آن نیست. به عبارتی این بحث بسیار اهمیت دارد و مشارکت حداقلی می‌تواند نوعی برداشتن سند بقای نظامی سیاسی در جمهوری اسلامی ایران را به دنبال داشته باشد».

این فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اهمیت توجه مسئولان به بحث مشارکت در انتخابات، گفت: «انتخابات خرداد ۱۴۰۰ بسیار متفاوت از سایر انتخابات‌ها است. از یک سو دشمن روی انتخابات حساس است و هم خود ما باید حساسیت بیشتری روی آن داشته باشیم. جمع‌بندی من از فرمایشان امام و مقام معظم رهبری که همواره بر مشارکت حداکثری تاکید داشتند این است که اگر این امر محقق نشود، حفظ اسلام و استقلال و آزادی ملت به خطر می‌افتد. یعنی اگر بپذیریم که مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ضامن حفظ اسلام، نظام اسلامی و استقلال کشور است، که پذیرفته‌ایم باید تلاش کرد که حتما صورت بگیرد و اگر این اتفاق رخ ندهد، همه چیز در خطر است».

وی در پاسخ به اینکه «آیا این تحلیل که کاهش مشارکت در انتخابات‌ها به پیروزی اصولگرایان منجر می‌شود و طیفی از این جریان از کاهش مشارکت استقبال می‌کند، را قبول دارید؟» گفت: «من اصلا این‌طور فکر نمی‌کنم. مهم این است که اولا مشارکت حداکثری به دلایل ذکر شده اتفاق افتد. دوم اینکه در این مشارکت حداکثری کسی انتخاب شود که بتواند مشکلات کشور را کاهش دهد. ما امروز وضعیت خوب و قابل تحملی نداریم به خصوص در حوزه اقتصادی و معیشتی تنگنا‌های جدی وجود دارد. اینجا دیگر بحث اصلاح‌طلب و اصولگرا نیست و باید دنبال گزینه‌ای بگردیم که بتواند این گره‌ها را باز کند».

رئوفیان ادامه داد: «شاید برخی بگویند که رای‌آوری نامزد ما منوط به مشارکت حداقلی است من به آنان خواهم گفت که اگر رئیس جمهوری با رای حداقلی انتخاب شود از پشتوانه ملی و لازم برای مقابله و ایستادگی با توطئه‌های دشمنان و حل مشکلات کشور برخوردار نخواهد بود؛ بنابراین کسانی که دنبال مشارکت حداقلی هستند تا نامزد خودشان پیروز شود به منافع ملی توجهی ندارد. کسانی که از مشارکت حداکثری به خاطر رای‌آوری نامزد خودشان استقبال می‌کنند هم دچار نوعی تعارض هستند و باید به این سوال پاسخ دهند که اگر نامزدشان نسبت به نامزد رقیب شاخص‌های کمتری برای موفقیت داشت چه خواهند کرد؟»

وی تاکید کرد: «آفت مشارکت حداقلی برای رئیس جمهور منتخب در حوزه سیاست داخلی و خارجی افزایش نابه‌سامانی است».

منبع: الف

کلیدواژه: نظام جمهوری اسلامی مشارکت حداکثری مشارکت حداقلی کاهش مشارکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۴۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه ساری: اولین جمهوری اسلامی توسط حضرت علی (ع) بنا نهاده شد

نماینده، ولی فقیه در مازندران با بیان اینکه حکومت حضرت علی (ع) مصداق جمهوری اسلامی بوده است، گفت: «باید قدر این نظام را دانست.»

به گزارش مهر، آیت‌الله محمدباقر محمدی لائینی در خطبه‌های نماز جمعه ساری با اشاره به فرمایش حضرت علی علیه السلام و تاکید بر مبارزه با هوای نفس ادامه داد: باید با هوای نفس با سلاح ایمان و تقوا جنگید تا به سعادت برسیم.

وی با تاکید بر اینکه ایام قدر را قدر بدانیم به منزلت این شب‌ها اشاره کرد و گفت: شب‌های قدر با توسل به قرآن و ائمه اطهار برای آمرزش الهی تلاش کنیم.

وی با اظهار اینکه باید توجه به امام زمان همواره در دل‌های ما باشد، تصریح کرد: همچنین در جامعه باید موقوفاتی باشد تا فرهنگ مهدویت ترویج شود.

لایینی با بیان اینکه شب قدر قلب تپنده ماه رمضان محسوب می‌شود آن را مهم تلقی کرد و با تسلیت شهادت حضرت علی علیهم السلام ادامه داد: حیات مذهبی نهاد‌ها و دستگاه‌ها وظیفه خود را نسبت به فضاسازی معابر خیابان‌ها انجام دهند.

ترویج فرهنگ نهج البلاغه خوانی

نماینده، ولی فقیه در مازندران به مناسبت روز نهج البلاغه اشاره کرد و گفت: این کتاب بهترین آموزه‌های حکیمانه و سعادت بخش را در سه بخش خطبه‌ها نامه‌ها و کلمات حکمت آمیز جای داده است و باید در زمینه نهج البلاغه فرهنگ سازی شود و برای این کتاب بزرگ کار کنیم.

امام جمعه ساری با اشاره به تقارن روز طبیعت با سالروز شهادت حضرت علی علیه السلام افزود: مردم به دلیل احساسات پاکی که به اهل بیت و به ویژه حضرت علی علیه السلام دارند، وظیفه شناس هستند و حرمت این روز را حفظ خواهند کرد.

وی همچنان بر لزوم حفظ طبیعت این نعمت خداوند تاکید کرد.

نماینده، ولی فقیه در مازندران به روز جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی نعمتی بود که خداوند بعد از ۱۴۰۰ سال به ما عطا کرده است و حکومت حضرت علی علیه السلام نیز مصداق جمهوری اسلامی بوده است و اولین جمهوری اسلامی توسط حضرت علی علیه السلام بنا نهاده شده است.

آیت الله لائینی به عنوان اینکه حکومت پیامبر اکرم صلی الله نیز مصداق بارز جمهوری اسلامی بوده است گفت: برای داشتن جمهوری اسلامی رنج‌های زیادی کشیده و خون‌های زیادی تقدیم شده است و اگر انقلاب نمی‌شد این نظام مقدس را شاهد نبودیم و باید این نظام مقدس را قدر بشناسیم.

وی با بیان اینکه دشمنان تلاش می‌کنند جمهوری اسلامی را بشکنند، اما به لطف خداوند جمهوری اسلامی پاینده و پایدار خواهد ماند، افزود: نظام سلطه آمریکا و استکبار جهانی رفتنی است.

وی بصیرت هوشیاری استقامت و صبر مردم را برای بقای نظام مقدس جمهوری اسلامی امری اساسی بیان کرد و گفت: وحدت و انسجام امت و ملت و عملکرد مسئولان زمینه ساز مهم بقای این نظام خواهد بود.

وی از مسئولان دولتمردان خواست تا مسائل و مشکلات مردم را ببینند و نسبت به رفع آن اقدام کنند و مشکلی بر مشکلات آنان اضافه نکنند و شعار جهش تولید با مشارکت مردم را جدی بگیرند و محور عمل قرار دهند.

دیگر خبرها

  • امام جمعه ساری: اولین جمهوری اسلامی توسط علی(ع) بنا شد | قدر نظام را بدانید
  • امام جمعه ساری: اولین جمهوری اسلامی توسط حضرت علی (ع) بنا نهاده شد
  • اطاله امور در دستگاه های اداری، مانع تولید است
  • مسئولان موانع را از سر راه تولید بردارند
  • حکومت حضرت علی (ع) مصداق جمهوری اسلامی است
  • سه چالش اساسی نظام در سال ۱۴۰۳ به روایت حسین علایی /حاکمیت باید یک تغییر معنادار در سیاست‌های اقتصادی و سیاسی خود ایجاد کند
  • کسانی که می‌گویند احزاب وارداتی و غیربومی هستند، تاریخ سیاسی ایران را نخوانده‌اند
  • ثبت نام ۱۹۰ داوطلب انتخابات مجلس مازندران در سایت شورای ائتلاف
  • مروری بر مهم‌ترین تحولات سیاسی «آبان ماه» سال گذشته
  • مشارکت مردم در تولید، چگونه؟|حسین سرآبادانی