Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در حالی که یزد در زمره آخرین استان‌هایی بود که شیوع کرونا در آن اتفاق افتاد و مهار موج اول کرونا در آن بسیار موفق بود، امروز شاهد شیوع نگران کننده و وضعیت بحرانی یزد و جولان کرونا در قلب ایران هستیم.

در شرایطی که بعد از مهار موج اول، در یزد نیز مانند سایر استان‌ها وضعیت عادی اعلام شد، کرونا به دست فراموشی سپرده شد و با بی‌اعتنایی مردم و مسئولان و جدی نگرفتن خطر این بیماری، حالا موج سوم به هیولایی تبدیل شده که مهار آن به این سادگی‌ها ممکن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رها کردن محدودیت‌ها توسط ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا، بی‌تفاوت شدن مردم نسبت به بیماری و اقدامات پیشگیرانه، بازگشتن زندگی به حالت عادی در حالی که کرونا هنوز در تمام استان‌ها قربانی می‌گرفت، خودداری دانشگاه علوم پزشکی از اعلام آمار مبتلایان و فوتی‌ها که شائبه رفع شدن خطر را در ذهن مردم جا انداخت، همه و همه سبب شد تا کرونا در یزد جدی گرفته نشود.

اعلام نشدن آمار ابتلاء و فوتی‌ها مردم را نسبت به کرونا بی‌تفاوت کرد

در حالی که آمار فوتی‌ها و مبتلایان به کرونا توانسته بود تا حد بسیار زیادی مردم را از جدی بودن خطر این بیماری آگاه کند، وزارت بهداشت دستور توقف انتشار آمار به صورت استانی را داد و جالب اینجاست که یزد تنها استانی است که این آمار را اعلام نمی‌کند.

اعلام نشدن این آمار در بسیاری از مردم این شائبه را ایجاد کرد که شرایط کنترل شده و آن زمان بود که زندگی به حالت عادی بازگشت یعنی دورهمی‌ها و مهمانی‌ها و تولدها از سر گرفته شد، شلوغی بازار به حالت عادی بازگشت، رستوران‌ها مملو از جمعیت شد و بسیاری از اتفاقات ناخوشایند دیگر دست به دست هم داد تا حالا یزد بحرانی‌ترین استان در زمینه شیوع کرونا باشد.

حالا ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا استان یزد موضوع را جدی و محدودیت‌ها را از سر گرفته و در شرایطی که می‌شد با حفظ ارتباط با رسانه‌ها، شرایط را به سمت مطلوب هدایت کند، حالا ناچار است دوباره مردم را خانه‌نشین کند تا وضعیت کمی به حالت عادی بازگردد.

شیوع ۵ برابری کرونا در یزد

در حال حاضر میزان شیوع بیماری کرونا در یزد پنج برابر شده و اغلب مبتلایان به صورت خانوادگی با کرونا درگیر شده‌اند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد در این باره به خبرنگار مهر گفت: میزان شیوع کرونا در یزد پنج برابر نسبت به موج دوم شده و از اواسط شهریورماه، یزد رتبه نخست شیوع کرونا در کشور را به خود اختصاص داده است.

ابراهیم سلمانی با بیان اینکه در حال حاضر ۷۴۹ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند، عنوان کرد: از این تعداد ۱۴۶ بیمار مشکوک به دلیل شرایط حاد، در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان قرار گرفته‌اند و ۷۹ بیمار مشکوک نیز در بخش اورژانس منتظر تعیین تکلیف هستند.

بستری ۸۲۸ نفر در بیمارستان

وی یادآور شد: با احتساب بیماران مشکوک بستری در بخش و اورژانس بیمارستان‌ها، تعداد بستری‌های مشکوک به کووید ۱۹ در استان به ۸۲۸ نفر رسید.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد تاکید کرد: هم استانی‌ها برای حفظ سلامتی خود و کمک به مهار و کنترل بیماری در استان در خانه بمانند و از رفت و آمدهای خانوادگی جدا خودداری کنند.

سلمانی با بیان اینکه این افزایش سریع بستری و شیوع کرونا در استان سبب فشار بسیار زیادی بر کادر درمانی استان شده است، افزود: حفظ و افزایش تخت بیمارستانی برای درمان بیماران کرونایی با سختی بسیار زیادی در حال انجام است.

سلمانی عنوان کرد: هرچه که آمار شیوع کرونا و بستری در بیمارستان‌های استان یزد افزایش پیدا کند، ما نیاز به افزایش تعداد تخت‌های کرونایی داریم و به این وسیله مجبور به توقف ارائه خدمات به برخی دیگر از بیماران می‌شویم که این موضوع هم خسارت‌هایی را به دنبال دارد.

وی عنوان کرد: در صورتی که مردم رعایت پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند آمار شیوع کرونا در استان یزد کنترل شده و رو به کاهش می‌رود.

اعلام محدودیت‌های کرونایی در یزد

اما محدویت‌های ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا نیز روز پنجشنبه به طور رسمی در رسانه‌ها اعلام شد.

جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با شیوع کرونا در استان در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر فعالیت همه صنوف، مشاغل و رسته‌های شغلی به جز صنف نانوایان و سوپرلبنیات تا ساعت ۱۶:۳۰ در هفته آینده، از اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی خواست تا به نظارت جدی بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در طول روز و تعطیلی مطلق پس از این ساعت بپردازند.

احمد ترحمی ادامه داد: جایگاه‌های سوخت، داروخانه‌ها و مراکز بهداشتی درمانی طبق روال معمول فعالیت خواهند داشت.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد افزود: پاساژها و مجتمع‌های تجاری، فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای تا ساعت ۱۶:۳۰ عصر مجاز به فعالیت هستند و پس از آن کاملاً تعطیل هستند.

وی عنوان کرد: همه رستوران‌ها، فست فودها، اغذیه فروشان و کافی شاپ ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و به شرط عدم ازدحام تا ساعت ۱۶:۳۰ فقط به صورت بیرون بر مجاز به فعالیت هستند و پس از آن تعطیل هستند.

جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا استان گفت: صنف نانوایی و سوپرلبنیات مجاز به فعالیت تا ساعت ۲۳ هستند و مسئولیت نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی به عهده اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی مربوطه خواهد بود. ترحمی ادامه داد: صنوف فعال در زمان تعیین شده برای شب موظف به حداقل رساندن نور تابلوهای خود هستند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد افزود: بازرسان مرکز بهداشت با همکاری اداره اماکن و گشت‌های کلانتری نیروی انتظامی موظف به اخطار و پلمب اصناف و مشاغل در صورت مشاهده هرگونه تخلفی از جمله فعالیت در ساعت‌های غیر مجاز هستند.

خودروهای با سرنشین خانوادگی در یزد جریمه می‌شوند

ترحمی همچنین یادآور شد: از فردا (شنبه) بعد از ساعت چهار و نیم عصر، خودروهای با سرنشین خانوادگی در یزد توسط پلیس راهور جریمه می‌شوند.

وی تاکید کرد: تمام اماکن مذهبی و روضه خوانی‌ها و برگزاری مراسم مذهبی ممنوع و تعطیل است و همه اماکن گردشگری به جز اماکن روباز تعطیل است.

شرایط یزد به شکلی شده که حتی سپاه و نیروی انتظامی به کمک مدیریت کرونا در یزد آمده‌اند و در جلسه اخیر ستاد کرونای استان یزد، مصوب شده شوراهای سلامت محلات با محوریت نیروهای بسیج و مدیریت سپاه همچنین مشارکت نیروی انتظامی، هفته پیش رو با ستاد کرونای استان یزد همکاری داشته باشد.

مبادله اسکناس در بانک‌های یزد ممنوع

محدودیت‌های اداری و بانکی نیز توسط این ستاد به ادارات و بانک‌ها ابلاغ شده و علی‌الحساب مردم در جریان باشند که در طول هفته آینده، دریافت و پرداخت پول نقد در همه بانک‌ها ممنوع است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه تغییر شکل شیوع بیماری کرونا نشان می‌دهد بیشترین آسیب از دورهمی‌ها، مهمانی‌ها و جشن تولدهای خانگی است، شیوع کرونا در یزد به شکل خانوادگی شده در موارد خیر بستری مشاهده شده که تمام اعضای چندین خانواده به کرونا مبتلا هستند.

محمود نوری شادکام تاکید کرد: از مردم درخواست می‌کنیم از تردد بی‌مورد در سطح شهر، مسافرت، دورهمی‌ها و مهمانی‌های خانوادگی به شدت پرهیز کنند و از ماسک و مواد ضدعفونی کننده استفاده کنند.

وی با تاکید بر رعایت فاصله اجتماعی و سایر توصیه‌هایی که در مورد پیشگیری از ابتلاء به کرونا شده است، تصریح کرد: اگر فقط دو هفته این موارد به شکل جدی توسط مردم رعایت شود، قادر به مهار کرونا خواهیم بود.

اکنون که بیمارستان‌ها نیز در شرایط کمبود اکسیژن، نیرو و منابع قرار گرفته‌اند و کادر درمان نیز درگیر این بیماری شده‌اند، فقط همت و عزم جدی مردم برای مقابله با بیماری است که می‌تواند شرایط یزد را به حالت عادی بازگرداند.

کد خبر 5059814

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد ویروس کرونا استانداری یزد دانشگاه علوم پزشکی یزد ویروس کرونا شیراز شیوع کرونا آمار کرونا بوشهر شهرکرد توهین به پیامبر نیروی انتظامی گرگان کرمانشاه هفته ناجا مواد مخدر هفته وحدت اردبیل پیشگیری و مقابله با کرونا رعایت پروتکل های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیوع کرونا بیمارستان ها کرونا در یزد حالت عادی محدودیت ها استان یزد دورهمی ها استان ها تا ساعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۵۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد

زی‌سان: این مرد ۷۲ ساله ناشناس زمانی که در سال ۲۰۲۲ و پس از دریافت چندین واکسن کووید، به نوع اومیکرون (Omicron) ویروس کرونا مبتلا شد، دچار نقص ایمنی شدید بود.

به گزارش زی‌سان، از آن زمان، وی در مجموع ۶۱۳ روز تا زمان مرگش در اکتبر سال گذشته، به طور مداوم تستش به ویروس کرونا مثبت بود.
اگرچه موارد بسیار طولانی کووید-۱۹ در گذشته گزارش شده، اما این طولانی‌ترین موردی است که تاکنون وجود داشته است.

در طول ۲۰ ماه عفونت، پزشکان تمام تلاش خود را برای کمک به مرد مسن انجام دادند، اما هیچ نتیجه‌ای حاصل نشد. بدن او حتی با کمک دارو‌های آنتی‌بادی نمی‌توانست پاسخ ایمنی کافی برای مبارزه با ویروس داشته باشد و سال گذشته به دلیل تشدید یک بیماری زمینه‌ای درگذشت.

بیماران مبتلا به “SARS-CoV-۲” معمولاً ویروس را ظرف چندروز یا چند هفته از بین می‌برند، اما در این حالت شدید، عفونت تقریباً دو سال ادامه داشت.

در طول دوره عفونت، پزشکان مکرراً از مرد نمونه‌برداری کردند تا مواد ژنتیکی ویروس کرونا را تجزیه و تحلیل کنند و دریافتند که نوع اصلی Omicron BA۱ در بدن او بیش از ۵۰ جهش داشته است؛ جهش‌هایی که می‌توانستند از سیستم ایمنی بدن انسان فرار کنند.

خوشبختانه، «هیچ انتقال مستندی» از این مرد به سایر اعضای جامعه وجود نداشت، اما این مورد بر خطرات طولانی‌مدت عفونت SARS-CoV-۲ تاکید دارد.

محققان نوشتند: «این مورد بر خطر عفونت‌های پایدار SARS-CoV-۲ در افراد دارای نقص ایمنی تاکید می‌کند، زیرا ممکن است انواع منحصر به فرد ویروس کووید به دلیل تکامل گسترده، درون میزبان ظاهر شود.»

tags # کرونا سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • گفت‌وگو با علی فروتن درباره برنامه تازه‌اش/ دورهمی فیتیله‌ای‌ها در برنامه «فی تی لند»
  • گفت و گو با علی فروتن درباره برنامه تازه‌اش/ دورهمی فیتیله‌ای‌ها در برنامه «فی تی لند»
  • بزرگترین دورهمی فرهنگی تربیتی دختران مازندران برگزار شد
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شکایت صداوسیما از مهران مدیری به کجا رسید؟
  • دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • ذوق نقدعلی از بازگشت گشت ارشاد: نیروی انتظامی پیش‌دستی کرد | با قدرت جلوی کشف حجاب را بگیرید