Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید حمید حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد اثرات تصمیمات ارزی اخیر ستاد هماهنگی  اقتصادی دولتی درباره واردات در مقابل صادرات، گفت: رزم حسینی؛ وزیر جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت از زمان آغاز به کار خود سعی کرده  تا حدودی اختیارات وزارت صمت را که توسط سازمان‌های دیگری گرفته شده را به این وزارتخانه بازگرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه صادرات، واردات و تنظیم بازار برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است، بیان داشت: از آنجا که این وزارتخانه باید درباره تنظیم بازار، تامین مواد اولیه و کالاهای اساسی پاسخگو باشد، بنابراین  برای تامین این کالاها نیز باید دارای اختیاراتی باشد.

وی بیان داشت: قرار گرفتن اختیارات در بانک مرکزی که ساختار پاسخگویی به متقاضیان، صادرکنندگان و واردکنندگان را ندارد، معضلات چند ماه اخیر درباره تامین کالا را به وجود آورده است و لذا باعث نارضایتی شدید صادرکنندگان و واردکنندگان و افرادی که با تجارت خارجی کشور سر و کار دارند شده است.

وی با اشاره به تصمیمات اخیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بیان داشت: یکی از تصمیمات مهم این ستاد قرار دادن ارز حاصل از صادرات نفت، پتروشیمی‌ها در اختیار بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و ارز حاصل از صادرات سایر کالا در اختیار واردکنندگان برای تامین کالاهای ضروری و مواد اولیه مورد نیاز تولید است.

حسینی بیان داشت: براساس تصمیمات اتخاذ شده، صادرکنندگان می توانند ارز حاصل از صادرات خود را در سامانه نیما عرضه و یا از محل ارز حاصل از صادرات مواد اولیه مورد نیاز واحد تولیدی خود را تامین و یا ارز حاصل از صادرات خود را در اختیار واردکنندگان برای تامین کالاهای ضروری و مواد اولیه تولید قرار دهد. 

وی با بیان اینکه در جهت تسهیل رفع تعهدات ارزی و کاهش بورکراسی ها و همچنین تامین به موقع ارز مورد نیاز واردکنندگان بارها این درخواست از سوی بخش خصوصی از دولت مطرح شده بود، گفت: تحقق این مهم مشوقی برای صادرات خواهد بود، زیرا واحدهای تولید کننده داخلی که نیاز به مواد اولیه وارداتی دارند، ترغیب می شوند تا کالاهای خود را صادر کنند تا از محل درآمد حاصل از صادرات، مواد اولیه مورد نیاز خود را وارد و تامین کنند. 

حسینی با بیان اینکه با این روش تولید کننده در صف تخصیص ارز بانک مرکزی معطل نمی شود و بورکراسی اداری کاهش می‌یابد، گفت: قطعا این روش نه تنها واردات مواد اولیه مورد نیاز تولید را تسهیل می‌کند بلکه باعث توسعه و رونق صادرات نیز می‌شود. 

وی با بیان اینکه تهاتر بازارهای صادراتی ما را توسعه می‌دهد، گفت: بسیاری از کشورها تمایل به تجارت با ایران دارند، اما به دلیل مشکلات ناشی از تحریم ها و نقل و انتقالات مالی این امکان برای آنها وجود ندارد لذا با بهره گیری از شیوه تهاتر، این مشکلات حل می‌شود و تحریم‌ها اثری بر تجارت خارجی ما نخواهد داشت. 

وی با بیان اینکه با این شیوه دیگر هیچ دلیلی برای عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات وجود نخواهد داشت، گفت: البته نظارت وزارت صمت بر ثبت سفارش واردات  و اولویت بندی ثبت سفارش کالاهای مورد نیاز وارداتی لازم است. 

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: سید حمید حسینی تهاتر کالا واردات در مقابل صادرات مواد اولیه مورد نیاز ارز حاصل از صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۵۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضوابط تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات اعلام شد

سامانه جامع تجارت ضوابط جدید تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» برخی کالا‌های حوزه‌ جهاد کشاورزی را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است: تغییرات زیر در خصوص درخواست‌های تأمین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات خود و غیر» اعمال شده است:

مطابق سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی، واردات گروهی از کالاها صرفاً از محل صادرات گروه مشخصی از کالاها امکان پذیر است؛ به عنوان مثال واردات موز صرفاً از محل صادرات گروهی از کالاها (مانند سیب) مجاز است؛ لذا در زمان ثبت درخواست تأمین ارز واردات موز، الزاماً باید کوتاژ صادراتی گروه مجاز ارائه شود، در غیر این صورت امکان تأمین ارز و پیشبرد فرآیند واردات وجود نخواهد داشت.

بنابراین کلیه درخواست‌های تأمین ارز از محل‌های «صادرات خود و صادرات دیگران» که مربوط به کالاهای حوزه جهاد کشاورزی باشند (سازمان مجوزدهنده ارزی «وزارت جهاد-تخصیص ارز» باشد) پس از ثبت، در وضعیت «منتظر استعلام مجوز» قرار گرفته و جهت استعلام مطابقت کالای ثبت سفارش با کالای صادراتی به وزارت جهاد کشاورزی ارسال می‌شود.

پس از بررسی قواعد توسط وزارت‌خانه مذکور، در صورتی که کالاها منطبق باشد ادامه فرآیند طی شده و در غیر این صورت، درخواست به وضعیت «رد شده بر اساس ضوابط» تغییر یافته و خاتمه می‌یابد.

تذکر مهم: کلیه قواعد مربوط به انطباق گروه‌های کالاهایی، در مرحله تأمین ارز و پس از ثبت درخواست تأمین ارز صورت گرفته و در مراحل قبل (از جمله فرایندهای ثبت سفارش و تخصیص ارز) کنترلی بابت این موضوع صورت نمی‌گیرد. لذا ضروری است واردکنندگان کالاهای مذکور پیش از اقدام برای ثبت سفارش و خرید ارز حاصل از صادرات، از انطباق گروه کالایی پروانه صادراتی با کالای ثبت سفارش اطمینان حاصل کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات
  • ضوابط تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات اعلام شد
  • وزارت صنعت بین تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای خودروساز تعادل برقرار کند
  • ذخیره‌سازی ۲۱ هزار و ۹۴۴ تن گندم مورد نیاز در چهارمحال و بختیاری
  • تفاهم بانک شهر و شرکت ملی صنایع مس در راستای تامین مالی و توسعه صادرات
  • تفاهم شرکت ملی صنایع مس و بانک شهر در راستای تامین مالی و توسعه صادرات
  • تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره عدم تخصیص ارز به واردات مواد اولیه
  • تامین ارز کالای قاچاق در چهارراه استانبول/ بازار غیررسمی آرام می‌شود