Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، فشار خون بالا یا پرفشاری خون (Hypertension) که گاهی به آن پرفشاری شریانی گفته می‌شود، یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون در شریان‌ها بالا می‌رود. به دنبال این افزایش فشار، قلب باید برای حفظ گردش خون در رگ‌ها، شدیدتر از حالت طبیعی فعالیت کند.

فشار خون شامل دو مقیاس سیستولی و دیاستولی است که وابسته به انقباض (سیستول) یا استراحت (دیاستول) ماهیچه قلب بین ضربان‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آخرین دستورالعمل طبقه بندی فشار خون بالا از انجمن قلب امریکا در سال۲۰۱۷ میلادی (معتبر‌ترین منبع بیماری‌های قلبی) در حالت استراحت، فشار خون طبیعیِ سیستولی (یا حداکثر فشار خون) بین ۹۰ تا ۱۱۹میلی‌متر جیوه و فشار خون طبیعی دیاستولی (یا حداقل فشار خون) بین ۶۰ تا ۸۰ میلی‌متر جیوه است.

افزایش شدید فشار خون (برابر یا بیش از فشار سیستولی ۱۸۰ یا فشار دیاستولی ۱۱۰ که گاهی پرفشاری بدخیم یا پرفشاری شدید خون نامیده می‌شود) به «بحران پرفشاری خون» اطلاق می‌شود.

فشار خونِ بالای این سطوح بیانگر خطر بالای عوارض ناشی از آن است. افرادی که فشار خون آن‌ها در این محدوده قرار دارد ممکن است هیچ علائمی نداشته باشند، اما بیش از افراد عادی دچار سردرد (در ۲۲٪ از موارد) و سرگیجه می‌شوند. علائم دیگر بحران این عارضه می‌تواند شامل زوال بینایی، تنگی نفس بر اثر نارسایی قلب یا یک حالت بی‌قراری عمومی بر اثر نارسایی کلیوی باشد.

پژوهشگران انگلیسی می‌گویند اگر فشار خون بالا درمان نشود به دلیل فشاری که به عضلات قلب وارد می‌کند در نهایت منجر به بیماری‌های قلبی و عروقی خواهد شد. این بیماری همچنین می‌تواند به دیواره‌های رگ‌ها و بافت‌های دیگر بدن مانند مغز، کلیه ها، و چشم‌ها آسیب وارد کند.

حال دانشمندان اعلام کردند می‌توان به راحتی از ۳ نشانه غیرعادی در پا‌ها به خطر فشار خون بالا پی برد که شامل موارد ذیل است:

۱- احساس سوزش در پا‌ها (به دلیل ضربان ضعیف قلب)
۲- از دست دادن مو‌های بدن در بخش ساق و قسمت پایینی پا‌ها
۳- بی حسی و گِزگِز کردن پا‌ها

دانشمندان تاکید دارند فشار خون بالا منجر به کاهش گردش خون در ساق و پا‌ها می‌شود. همین گردش خون ضعیف در نهایت منجر به علائم و عوارض ذکر شده خواهد شد.

باید پس از مشاهده علائم بالا در پا‌ها سریعاً به یک پزشک متخصص مراجعه شود. اگر پیش‌تر ابتلای شما به فشار خون بالا تایید شده است حتماً پزشک را در جریان قرار دهید تا بتواند با تجویز دارو‌های لازم به درمانتان به صورت موثرتری اقدام کند.

کسانی که در ساق‌های خود احساس درد می‌کنند، خیلی زود خسته می‌شوند یا در پیاده روی به دلیل گرفتگی عضلات دچار مشکل هستند حتماً باید از سوی یک پزشک عمومی از جنبه بیماری سرخرگ محیطی مورد ارزیابی قرار گیرند.

بیماری سرخرگ محیطی (PAD) به معنی تنگی عروق محیطی مانند سرخرگ‌های دست و پا است. علائم این بیماری شامل لنگیدن متناوب که با استراحت بهبود می‌یابد، پوست براق و سرد اندام، ریزش مو‌های اندام، بروز زخم‌های جلدی ایسکمیک در اندام‌ها می‌شود. پیشرفت علائم حتی می‌تواند به نکروز انگشتان و قطع اندام بینجامد.

متخصصان تاکید دارند اگر در حال یا گذشته استعمال دخانیات داشته اید و یا کسانی که سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری سرخرگ محیطی را دارند حتماً باید نسبت به این بیماری مورد ارزیابی قرار بگیرند. با این حال، کسانی که دارای سلامت جسمانی هستند، هیچ علائمی از بیماری را ندارند، زیر ۶۰ سال سن دارند و نیز سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری را نداشته اند نباید نسبت به این بیماری نگران باشند.

با این وجود، اگر فرد دارای فشار خون بالا بوده و نسبت به درمان آن بی توجه باشد، این امر می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی قلبی شود. ورزش کردن، رژیم گرفتن و تغییر سبک زندگی می‌تواند به میزان قابل توجهی بر شرایط جسمانی فرد تاثیر گذار باشد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: فشار خون بالا پرفشاری خون سیستول سردرد دخانیات فشار خون بالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۸۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف کلاه‌خود ۲۵۰۰ ساله

باستان‌شناسان بقایای یک کلاه‌خود ۲۵۰۰ساله ایلیری (یونان باستان) را در کرواسی کشف کردند.

به گزارش ایسنا، باستان‌شناسان به تازگی با کاوش در شبه جزیره «Pelješac» کرواسی یک کلاه‌خود ایلیری (یونان باستان) را از زیر خاک بیرون کشیده‌اند، که قدمت آن به قرن ششم قبل از میلاد بازمی‌گردد.

«انشنت اوریجینز» نوشته است این شیء دومین کلاه‌خود مشابهی بوده که در این محوطه باستان‌شناسی کشف شده است و بینش بیشتری را درباره سنت‌های آیینی و رزمی جوامع باستانی در امتداد ساحل شرقی آدریاتیک ارائه می‌دهد.

این کلاه‌خود در بنایی در نزدیکی تپه‌های خاکسپاری واقع در محوطه باستان‌شناسی کشف شده است و گمان می‌رود پیشکش شده باشد. به این ترتیب، این شیء نشان‌دهنده مهارت رزمی ایلیری‌های باستان است و همچنین نشان‌دهنده ساختار‌های پیچیده اجتماعی و باور‌های معنوی است.

وجود اشیاء مخصوص خاکسپاری، مانند سلاح‌های آهنین که در کنار نخستین کلاه‌خود کشف شده است، نشان می‌دهد این اشیاء به جنگجویان اشرافی تعلق داشته‌اند.

کاوشگران علاوه‌بر کلاه‌خودها، مجموعه قابل‌توجهی از اشیاء مخصوص خاکسپاری را در این محوطه کشف کردند که از جمله آن‌ها می‌توان به ۱۵ سنجاق‌سینه برنزی و نقره، زیورآلات برنز مارپیچ، سوزن و صد‌ها مهره شیشه‌ای و کهربایی اشاره کرد. همچنین یک نیم‌تاج برنز و بیش از ۳۰ ظرف به سبک یونانی که بسیاری از آن‌ها در کارگاه‌های معروف آتیک و ایتالیا تولید شده‌اند، نشان‌دهنده شبکه‌های فرهنگی و تجاری گسترده آن زمان است.

این یافته‌ها نه تنها از نظر تاریخی، بلکه به خاطر نقش‌شان در رابطه با تعاملات بین تمدن یونان و ایلیری نیز از اهمیت برخوردارند.

دیگر خبرها

  • شوکه‌کننده: ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک
  • اطلاعیه شماره ۴ فراجا درباره طرح نور
  • اطلاعیه شماره ۴ فراجا در اجرای «طرح نور»
  • اطلاعیه شماره ۴ فراجا درباره اجرای طرح نور
  • اطلاعیه شماره ۴ فراجا درباره "طرح نور" منتشر شد /جزییات
  • کشف کلاه‌خود ۲۵۰۰ ساله
  • اطلاعیه شماره ۴ فراجا در اجرایِ "طرح نور"
  • آشوب و آتش در فوتبال اروپا؛ آتش نشان ها ناجی تماشاگران (+عکس)
  • شهروند خبرنگار؛ نبود علائم هشدار دهنده در جاده میاندوآب – شاهین دژ
  • از کجا بفهمیم غلظت خون داریم؟ | علائم غلظت خون را بشناسید