Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد در حالی که رکود بر صنایع دستی چیره شده، نوید ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی در قلب شهر جهانی، جانی دوباره در تن خسته فعالان این صنعت خواهد بود.

«محسن عباسی هرفته» رئیس پایگاه جهانی شهر تاریخی یزد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به این که در قلب بافت تاریخی یزد همچنان محدوده‌های ارزشمندی در قالب زباله‌دانی و مکان‌های پرمخاطره از باب معضلات اجتماعی زیادی وجود دارند، می‌گوید: مدیریت شهری باید این مکان‌ها را شناسایی کرده و این تهدیدها را به فرصت تبدیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ایجاد بازارچه صنایع دستی را از جمله اقدامات مطلوب انجام شده مدیریت شهری اعلام می‌کند، می‌گوید: این مکان‌ که دارای موقعیت مکانی بسیار خوبی در محدوده مجاور برج و باروی شهر در کنار امامزاده شاهزاده فاضل(ع) است، بیش از ۵۰ سال رها شده بود.

این مسئول با بیان این که این محدوده شامل چند خانه رعیتی گلی ساده و خندق شهر است، می‌گوید: این محدوده یک مجموعه طولی و خطی وسیع بوده با خانه‌هایی مخروبه و رها شده، آن هم در قلب بافت تاریخی و در منطقه‌ای مرغوب به لحاظ اقتصادی در مجاور بازار سنتی یزد است.

وی ادامه می‌دهد: مرمت برج و باروی شهر، تغییر کاربری خندق مجاور برج و بارو به یک فضای شهری و مرمت و احیای سه خانه تاریخی از جمله اقدامات انجام شده که اکنون این مکان را به محلی متفاوت تبدیل کرده است.

عباسی هرفته از ایجاد یک بازارچه صنایع دستی در دل این ویرانه مذکور خبر می‌دهد و می‌گوید: با توجه به موقعیت این مکان در مجاورت بازار کاربری تجاری برای آن تعریف شد.

وی با اشاره به اهمیت صنایع‌دستی در بحث کلان گردشگری و این که صنایع‌دستی نیازمند حمایت و صنعتگران این حوزه عموماً جوان و طالب کمک هستند، اظهار می‌کند: وجود فضایی برای تولید، نمایش، فروش و بستری برای احیای روابط اجتماعی و مناسبت‌های اقتصادی مربوطه و همچنین رونق و احیای جریان صنایع‌دستی و کمک به هنرمندان و صنعتگران از مهمترین دستاوردهای این طرح مشارکتی شهرداری و دولت است.

مسئول کمسیون عمرانی شورای شهر یزد در خصوص این بازارچه صنایع دستی، می‌گوید: این طرح پس از گذشت سه سال از آغاز، مراحل پایانی خود را سپری می‌کند و آماده افتتاح است و غرفه‌های این بازارچه از طریق فراخوان در اختیار فعالان جوان حوزه صنایع دستی قرار خواهد گرفت.

پیگیری شهرداری برای ثبت آثار ملموس و ناملموس

«جمال‌الدین عزیزی» شهردار یزد نیز در خصوص دیگر اقدامات شهرداری در رابطه با حوزه صنایع دستی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار می‌کند: یکی از اقدامات شهرداری در خصوص مسئله صنایع دستی، پیگری پرونده‌های ثبت آثار ملموس و ناملموس است که تاکنون در این باره پوشش زنان زرتشتی، شیوه بافت پارچه زری اطلسی، شیوه تهیه حاجی بادام، شیوه تهیه و تولید ماقوت، مراسم سدره پوشی زرتشتیان یزد و شیوه تهیه و تولید مشتک به ثبت رسیده است.

وی اضافه می‌کند: شیوه تهیه نبات یزدی، شیوه تهیه و تولید سفیداب، شیوه قالگری سنتی یزد، شیوه تیزآبکاری سنتی یزد، شیوه ساخت انگشتر گالو ، شیوه ساخت گوشواره کشکی و شیوه ساخت مدال سه لیره نیز از دیگر آثاری است که امسال توسط شهرداری ثبت شد.

عزیزی در خصوص دیگر اقدامات مربوط به حمایت از حوزه صنایع‌دستی، اظهار می‌کند: ایجاد بازارچه صنایع دستی نیز از دیگر اقداماتی است که در نوع خود بی‌نظیر است.

یزد در حوزه حمایت از صنایع دستی به خصوص در دوران کرونا پیشرو کشور بوده و اقدامات خوبی از سوی دولت و بخش خصوصی انجام شده، هر چند که این اقدامات کفاف خسارت سنگین این بخش را نداده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری صنایع دستی شهرداري يزد پايگاه ميراث فرهنگي يزد بازارچه صنایع دستی ایجاد بازارچه صنایع دستی شیوه تهیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۱۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد‌های کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی / دبیرخانه دائمی کنفرانس در دانشگاه شریف ایجاد می‌شود

دبیر کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی گفت: کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی در دانشگاه شریف برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجید عباسپور دبیر کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری  که در دانشگاه شریف برگزار شد، با اشاره به شرکت ۱۸ کشور در این کنفرانس گفت: شرکت کنندگان از کشور‌های اروپایی، آمریکایی و کشور‌های  منطقه از جمله روسیه، مجارستان، اسکاتلند، اتریش در این کنفرانس حضور داشتند.

وی افزود: وی درباره اهداف این کنفرانس گفت:  پرداختن به مسائل جدید فنی، تجاری و به اشتراک گذاشتن نتایج تجربی ارزشمند پژوهشگران در زمینه تاب‌آوری انرژی و پایداری، هدف اصلی این کنفرانس بین‌المللی است که کارگاه‌های آموزشی، سخنرانی‌های کلیدی، ارائه مقالات و پوستر‌ها را در این کنفرانس داشتیم.

وی خاطرنشان کرد؛ در بخش دیگری از این رویداد بین‌المللی، شرکت‌ها و بخش‌های دولتی و خصوصی آخرین دستاورد‌ها و توانمندی‌های خود را در قالب نمایشگاهی ارائه دادند.

وی  افزود: امیدواریم با برگزاری این کنفرانس، همکاری خوبی میان سازمان‌های دولتی و خصوصیِ کشور‌های مختلف ایجاد شود. همچنین میان دانشگاه‌های شاخص و دانشگاه‌های منطقه ارتباطی برقرار شود

عباسپور  گفت: تلاش شده تا در این کنفرانس ارتباط خوبی میان دانشگاه‌های داخلی با پژوهشگران و استادان کشور‌های منطقه به وجود آید و امیدوار هستیم با توجه به تحریم‌هایی که داریم  با NGO سازمان ملل که در ایران فعالیت جدی دارد بتوانیم این حلقه ارتباطی و همکاری‌های بین‌المللی را با استفاده از جدیدترین دانش روز در جهت بهره‌وری دانش زیست محیطی و استفاده از انرژی‌های پاک در کشورمان فراهم کنیم.

عباسپور افزود: این کنفرانس به صورت دو سال یکبار برگزار می‌شود  و دبیرخانه دائمی آن در دانشگاه شریف ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد: دانشجویان دانشگاه‌های مختلف کشور در این کنفرانس مشارکت خوبی داشتند که مقالات آن‌ها در مجلات بین المللی منتشر خواهد شد که می‌تواند امتیازی برای ارتقا دانشجویان و اساتید باشد.

دیگر خبرها

  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • مرمت عمارت امیرسلیمانی در تهران آغاز شد | برنامه‌ریزی برای بازسازی زندان هارون‌الرشید
  • راه اندازی نخستین بازارچه صنایع دستی دربنای تاریخی ملک زاهدان بزودی
  • بنای تاریخی ملک زاهدان در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار می گیرد
  • ایجاد بازارچه عرضه آبزیان در بهبهان
  • ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد
  • ایجاد تشکل‌های تخصصی صنایع‌دستی در کردستان/ هنرمندان صنعتگر حمایت می‌شوند
  • برپایی بازارچه در موزه صنایع دستی گلستان
  • برپایی بازارچه هفتگی صنایع‌دستی و سوغات در موزه صنایع‌دستی گلستان
  • دستاورد‌های کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی / دبیرخانه دائمی کنفرانس در دانشگاه شریف ایجاد می‌شود