Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-18@15:16:36 GMT

عوارضی که بعد از کرونا در بدن می‌ماند

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۱۲۵۸

عوارضی که بعد از کرونا در بدن می‌ماند

رویداد۲۴ دکتر سعیده آذری با اشاره به ماندگاری علایم در بدن بیماران کرونایی، اظهار کرد: بیماران با درگیری شدید ریوی و بیماران دچار حوادث عروقی در قلب و مغز زمان طولانی تری درگیر عوارض بعدی هستند که می‌تواند ماندگار باشد، از جمله این بیماری‌ها شامل فیبروز ریوی و اختلالات عضله قلب (کاردیومیوپاتی)، سندرم خستگی مزمن مجموعه‌ای، ضعف، درد عضلانی، اختلالات خواب و نوسانات روحی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: این موارد بیشتر در بیماران پس از بهبودی از بیماری کرونا مشهود بوده و یکی از علل شایع آن آزاد شدن وسیع فاکتور‌های التهابی در خون طی روند بیماری است.

آذری با بیان این‌که برخی افراد که دارای بیماری‌های زمینه‌ای خاص هستند، ریسک بالاتری برای ابتلا به بیماری دارند و معمولا فرم شدیدتری از بیماری و عوارض آن را تجربه می‌کنند، خاطرنشان کرد: بیماران قلبی و کسانی که مشکلات زمینه‌ای ریوی دارند نیز در این دسته قرار دارند.

وی تصریح کرد: البته شناخت ما از ماهیت این ویروس کافی نبوده و نیاز به مطالعات بیشتری روی بیماران است. بیشتر بخوانید: انواع آنفلوآنزا در پاییز و تفاوت‌ آن با کرونا کروناویروس به سد خونی مغز آسیب می‌رساند پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند که پروتئین خوشه‌ای کروناویروس می‌تواند عملکرد سد خونی مغز را تحت تاثیر قرار دهد و پیامد‌های عصبی منفی برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ به همراه داشته باشد.

به گزارش مدیکال‌اکسپرس، کروناویروس به سلول‌های خاصی روی سطح سلول میزبان متصل می‌شود تا راهی را برای ورود به سلول پیدا کند. ورود ویروس به سلول میزبان، واکنش ایمنی غیرمنتظره‌ای را به همراه دارد. بیشتر آثار این حمله، در ریه‌ها دیده می‌شود و به همین دلیل است که افراد مبتلا به کووید-۱۹، به مشکلات شدید تنفسی دچار می‌شوند.

مشکلات تنفسی، تنها بخشی از آثار حمله کروناویروس به سلول میزبان هستند. حدود ۳۰ تا ۸۰ درصد بیماران مبتلا به کووید-۱۹، مشکلات عصبی مانند گیجی، سردرد، تهوع و از دست دادن تمرکز را تجربه می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که کروناویروس، سلول‌های سیستم عصبی مرکزی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اگرچه هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد کروناویروس به مغز نیز حمله می‌کند، اما پژوهشگران "دانشگاه تمپل" (Temple University) آمریکا باور دارند که پروتئین‌های خوشه‌ای کروناویروس می‌توانند به واکنش‌های التهابی "سلول‌های درون‌رگی" یا "سلول‌های اندوتلیال" (endothelial cells) منجر شوند که سد خونی مغز را شکل می‌دهند.

این پژوهش نشان می‌دهد که پروتئین خوشه‌ای کروناویروس می‌تواند به نشت سد خونی مغز و مختل شدن شبکه‌های عصبی درون مغز شود.

پروفسور "سرویو رامیرز" (Servio Ramirez)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند که کروناویروس با استفاده از پروتئین‌های خوشه‌ای خود می‌تواند به عفونت سلول‌های میزبان منجر شود.

پژوهشگران در این پروژه، تاثیر پروتئین خوشه‌ای کروناویروس را بر سلول‌های کشت شده اندوتلیال مغز مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که عملکرد سلول‌ها هنگام برخورد با پروتئین خوشه‌ای تغییر می‌کند. همچنین آن‌ها دریافتند که پروتئین خوشه‌ای کروناویروس می‌تواند عملکرد سد خونی مغز را تحت تاثیر قرار دهد.

رامیرز افزود: یافته‌های ما نشان می‌دهند که کروناویروس و پروتئین خوشه‌ای آن می‌توانند ثبات سد خونی مغز را به هم بریزند. تغییر عملکرد سد خونی مغز می‌تواند پیامد‌های عصبی منفی برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ به همراه داشته باشد.

این پژوهش، در مجله "Neurobiology of Disease" به چاپ رسید. منبع: ایسنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا کرونا مبتلا به کووید ۱۹ سد خونی مغز سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۱۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود داروهای مخدر و آرام‌بخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: توصیه ما این است که زائران حتما نسخه انگلیسی دارو و توصیه پزشکشان را به همراه داشته باشند.

سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در پاسخ به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو پیرامون دارو‌های غیر مجاز و نحوه انتقال داروی بیماران اظهار داشت لیست دارو‌های ممنوعه هرسال توسط وزارت بهداشت عربستان ابلاغ می‌شود که همان لیست سال‌های گذشته است. لیست دارو‌ها را به پزشکان معاینه کننده زائرین داده ایم و وظیفه پزشکان این است که این لیست را به اطلاع زائر برسانند.

وی افزود: از دارو‌های ممنوعه، دارو‌های مخدر است که ورود آن کلا به عربستان ممنوع است. همچنین دارو‌های آرامیخش از خانواده بنزودیازپین مثل خانواده دیازپام نیز ممنوع است.

مرعشی در ادامه تصریح کرد: ورود سایر دارو‌ها ممنوعیتی ندارد، ولی برای اینکه عزیزان زائر در فرودگاه‌های مقصد دچار مشکل نشوند، توصیه ما این است که حتما نسخه انگلیسی دارو و توصیه پزشکشان را به همراه داشته باشند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در رابطه با واکسن‌های مورد نیاز برای سفر حج گفت: براساس دستورالعمل سعودی واکسن اجباری برای همه کشور‌ها واکسن مننژیت است و برای کشور ما همین واکسن در نظر گرفته شده است و از طریق هلال این واکسن برای همه زائرین تهیه شده است و تا دو هفته قبل از اعزام زائر باید این واکسن تزریق شود.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون لزوم تزریق واکسن کرونا اذعان داشت: فعلا توصیه‌ای برای تزریق واکسن کرونا و آنفولانزا وجود ندارد. واکسن الزامی مننژیت است و نگرانی بابت بیماری کرونا وجود ندارد.

مرعشی در رابطه با بیماری‌های واگیر در میان زائران بیان داشت: رعایت نکات جمعی و فرعی در پیشگیری از بیماری‌های عفونی بسیار مهم است. به هر حال تعداد زیادی زائر از کشور‌های مختلف با بیماری‌های بومی مختلف در یک مکان قرار می‌گیرند و همین امر موجب می‌شود حتی افرادی که سیستم ایمنی قوی دارند به بیماری‌های عفونی مبتلا شوند. اما در صورت بیمار شدن نیاز به قرنطینه نیست.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • درمان MS با کمک نانومواد ممکن شد
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • استفاده هزار و ۱۰۰ بیمار هموفیلی اصفهان از فرآورده‌های خونی
  • استفاده هزار و ۱۰۰ بیمار هموفیلی اصفهان از فراورده‌های خونی
  • برگزاری نشست فصلی ترجمان دانش در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • مواد شوینده‌ خانگی چه ضرری برای سلامت ما دارند؟
  • درمان بیماران مبتلا به MS ساده‌تر می‌شود
  • ورود داروهای مخدر و آرام‌بخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • در مورد خواص سلامت انواع تخمه ها