Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-24@18:17:11 GMT

کروناویروس به سد خونی مغز آسیب می‌رساند

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۱۳۷۸

کروناویروس به سد خونی مغز آسیب می‌رساند

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، به نقل از مدیکال‌اکسپرس، کروناویروس به سلول‌های خاصی روی سطح سلول میزبان متصل می‌شود تا راهی را برای ورود به سلول پیدا کند. ورود ویروس به سلول میزبان، واکنش ایمنی غیرمنتظره‌ای را به همراه دارد. بیشتر آثار این حمله، در ریه‌ها دیده می‌شود و به همین دلیل است که افراد مبتلا به کووید-19،  به مشکلات شدید تنفسی دچار می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکلات تنفسی، تنها بخشی از آثار حمله کروناویروس به سلول میزبان هستند. حدود ۳۰ تا ۸۰ درصد بیماران مبتلا به کووید-19، مشکلات عصبی مانند گیجی، سردرد، تهوع و از دست دادن تمرکز را تجربه می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که کروناویروس، سلول‌های سیستم عصبی مرکزی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اگرچه هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد کروناویروس به مغز نیز حمله می‌کند اما پژوهشگران "دانشگاه تمپل" (Temple University) آمریکا باور دارند که پروتئین‌های خوشه‌ای کروناویروس می‌توانند به واکنش‌های التهابی "سلول‌های درون‌رگی" یا "سلول‌های اندوتلیال" (endothelial cells) منجر شوند که سد خونی مغز را شکل می‌دهند.

این پژوهش نشان می‌دهد که پروتئین خوشه‌ای کروناویروس می‌تواند به نشت سد خونی مغز و مختل شدن شبکه‌های عصبی درون مغز شود.

پروفسور "سرویو رامیرز" (Servio Ramirez)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند که کروناویروس با استفاده از پروتئین‌های خوشه‌ای خود می‌تواند به عفونت سلول‌های میزبان منجر شود.

پژوهشگران در این پروژه، تاثیر پروتئین‌ خوشه‌ای کروناویروس را بر سلول‌های کشت شده اندوتلیال مغز مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که عملکرد سلول‌ها هنگام برخورد با پروتئین‌ خوشه‌ای تغییر می‌کند. همچنین آنها دریافتند که پروتئین خوشه‌ای کروناویروس می‌تواند عملکرد سد خونی مغز را تحت تاثیر قرار دهد.

رامیرز افزود: یافته‌های ما نشان می‌دهند که کروناویروس و پروتئین خوشه‌ای آن می‌توانند ثبات سد خونی مغز را به هم بریزند. تغییر عملکرد سد خونی مغز می‌تواند پیامدهای عصبی منفی برای بیماران مبتلا به کووید-19 به همراه داشته باشد.

این پژوهش، در مجله "Neurobiology of Disease" به چاپ رسید.


منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1079155 برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا در جهان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا در جهان سد خونی مغز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۱۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چطور با قانون ۳۰-۳۰-۳۰ وزن کم کنیم؟

به گزارش خبرآنلاین ،به جای تسلیم شدن در مسیر کاهش وزن، قانون ۳۰-۳۰-۳۰ را برای رسیدن به اندام دلخواه خود امتحان کنید.

سلامت نیوز در خبری نوشت:بسیاری از مردم بر این باورند که این روند تناسب اندام راهی عالی برای دستیابی به اهداف کاهش وزن است. اما قانون کاهش وزن ۳۰-۳۰-۳۰ چگونه است؟

قانون ۳۰-۳۰-۳۰ برای کاهش وزن

اگر می خواهید وزن خود را کاهش دهید، روش کاهش وزن ۳۰-۳۰-۳۰ ممکن است ارزش امتحان کردن را داشته باشد. طبق رویکرد ۳۰-۳۰-۳۰، باید ۳۰ گرم پروتئین را در ۳۰ دقیقه اول پس از بیدار شدن از خواب مصرف کنید و سپس ۳۰ دقیقه را به ورزش اختصاص دهید. این روش شامل هیچ قانون، محدودیت یا شمارش کالری دیگری نیست. ایده اصلی این است که متابولیسم خود را بهینه شروع کنید که به کاهش وزن کمک می کند. در حالی که پروتئین و ورزش اجزای ضروری یک سبک زندگی سالم هستند، نتایج فردی ممکن است متفاوت باشد.

روش کاهش وزن ۳۰-۳۰-۳۰ چگونه کار می کند؟

اثربخشی روش ۳۰-۳۰-۳۰ و تأثیر آن بر کاهش وزن ممکن است در بین افراد متفاوت باشد. متخصصان تغذیه معتقد هستند که می توانید همراه با رعایت کردن این قانون، یک رویکرد جامع برای مدیریت سلامت و وزن در نظر بگیرید که شامل عوامل مختلفی مانند رژیم غذایی کلی، شدت ورزش و سبک زندگی فعال است.

اگر می خواهید این قانون را امتحان کنید، در اینجا مراحل آن توضیح داده شده است:

۱. ۳۰ گرم پروتئین در صبحانه

گنجاندن ۳۰ گرم پروتئین در صبحانه ممکن است فواید بالقوه ای داشته باشد. پروتئین می تواند به افزایش سیری و در نتیجه به کنترل اشتها در طول روز کمک می کند. همچنین خوردن پروتئین به کنترل قند خون و مقاومت به انسولین کمک می کند و نقش مهمی در نگهداری و ترمیم عضلات دارد. با این حال، ترجیحات فردی و نیازهای غذایی متفاوت است و ضروری است که یک صبحانه کامل را در نظر بگیرید که شامل ترکیبی از درشت مغذی ها برای انرژی پایدار نیز باشد.

بزرگسالان سالم باید روزانه یک گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن خود مصرف کنند. برای یک فرد بالغ با وزن ۶۰ کیلوگرم، این میزان حدود ۶۰ گرم پروتئین در روز است. مزیت رژیم غذایی خوردن یک صبحانه با پروتئین بالا این است که ثابت شده است که میل به شکر را در نیمه دوم روز کاهش می دهد، بنابراین احتمال کمتری دارد که بعد از شام به سراغ دسر بروید.

۲. ۳۰ دقیقه ورزش

درگیر شدن در ورزش های قلبی عروقی با شدت کم و حالت پایدار (LISS) می تواند برای کاهش وزن مفید باشد. این نوع ورزش، از جمله فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی سریع، دوچرخه‌سواری و شنا به افزایش مصرف کالری کلی بدون وارد کردن استرس بیش از حد به بدن کمک می‌کند. LISS برای افراد در تمام سطوح تناسب اندام مناسب است و آن را برای تمرین روزانه برای همه پایدار می کند.

با این حال، تکمیل ورزش با یک سبک زندگی فعال، برای کسب نتایج مطلوب ضروری است. علاوه بر این، هرنوع ورزشی به کاهش قند خون شما کمک می کند، بنابراین در مسیر کاهش وزن شما نقش مهمی می تواند داشته باشد.

۳. ۳۰ درصد ذهن آگاهی

عادات غذایی خود را طوری تنظیم کنید که شامل آگاهی باشد. برای هر لقمه کمی فکر و قدردانی کنید و به علائم گرسنگی و سیری بدن خود توجه کنید. بهبود هضم و رابطه مثبت با غذا دو فایده این عمل است. ذهن آگاهی را در برنامه تمرینی خود بگنجانید و در طول تمرینات، به نفس خود و احساسات بدن خود توجه کنید. این کار باعث بهبود سلامت روان و افزایش کارایی تمرینات شما می شود.

مزایای قانون ۳۰-۳۰-۳۰ برای کاهش وزن

مزایای روش کاهش وزن ۳۰-۳۰-۳۰ به شرح زیر است:

۱. سلامتی جامع

رویکرد کاهش وزن ۳۰-۳۰-۳۰ با تأکید عادلانه بر ذهن آگاهی، ورزش و رژیم غذایی به جنبه های فیزیکی، ذهنی و عاطفی سلامت می پردازد.

۲. زندگی پایدار

با ترویج یک سبک زندگی متعادل و پایدار، این استراتژی این احتمال را افزایش می دهد که مردم به مرور زمان به روال های زندگی سالم خود پایبند باشند.

۳. سازگاری

این رویکرد ممکن است برای تطبیق طیف وسیعی از سطوح تناسب اندام اصلاح شود و افراد را قادر می سازد تا نوع و شدت تمرینات را متناسب با سلیقه و اهداف خود تنظیم کنند.

عوارض قانون ۳۰-۳۰-۳۰ برای کاهش وزن

قبل از امتحان کردن این روش کاهش وزن، عوارض جانبی آن را نیز در نظی بگیرید:

رژیم بیش از حد می تواند برای سلامتی شما مضر باشد. عدم تعادل تغذیه ای می تواند ناشی از رعایت دقیق رژیم غذایی باشد. تاکید بیش از حد بر پروتئین اثرات منفی بر سلامتی دارد. ورزش بیش از حد ممکن است منجر به بیماری های جدی شود. سطح قند خون شما می تواند تحت تأثیر قرار گیرد.

در حالی که قانون ۳۰-۳۰-۳۰ در مقایسه با سایر روش های کاهش وزن کمتر مورد توجه قرار می گیرد، مهم است که بدانیم ممکن است برای همه مناسب نباشد. اصل صبحانه با پروتئین بالا و ورزش روزانه به طور کلی مثبت است، اما ترجیحات و پاسخ های فردی به این شیوه ها متفاوت است. مجبور کردن خود به یک برنامه روتین که با ترجیحات شخصی مطابقت ندارد، مانند خوردن صبحانه یا ورزش کردن در صبح، ممکن است برای همه پایدار و مطلوب نباشد.

بسیار مهم است که به بدن خود گوش دهید و رویکرد مناسبی را انتخاب کنید که متناسب با سبک زندگی و ترجیحات شما باشد و از یک رویکرد سالم و پایدار برای رفاه اطمینان حاصل کنید.

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898372

دیگر خبرها

  • دردهای سمت چپ سر نشانه چیست؟
  • ۱۲ منبع پروتئین گیاهی
  • وزیر صهیونیست: بایدن به اسرائیل آسیب رساند
  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟
  • برداشتِ خوشه‌های طلایی گندم در منوجان
  • زنده گیری یک حلقه مار افعی در نیشابور
  • چطور با قانون ۳۰-۳۰-۳۰ وزن کم کنیم؟
  • ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
  • طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان
  • یک گل شصت متری در سکوت مطلق!