Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@03:04:36 GMT

پایان مرحله نخست مرمت مناره مسجد جامع تاریخی نطنز

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۳۷۶۱

پایان مرحله نخست مرمت مناره مسجد جامع تاریخی نطنز

ایسنا/اصفهان رئیس اداره میراث فرهنگی نطنز از پایان یافتن مرحله نخست عملیات مرمت و استحکام بخشی مناره مسجد جامع تاریخی نطنز خبر داد.

حسین یزدانمهر در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: نخستین مرحله از عملیات مرمت و استحکام بخشی مناره مسجد جامع نطنز که بر اثر عوامل شدید جوی تخریب شده بود، به پایان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پس از بررسی تیم کارشناسی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان و تخصیص اعتبارات لازم، در مرحله نخست طرح مرمت مناره تدوین و در ابتدای سال جاری تایید شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی نطنز گفت: قسمتی از بدنه مقرنس جبهه شمالی (قطاربندی) مناره مجموعه تاریخی مسجد جامع و بقعه شیخ عبدالصمد از شاهکارهای هنری قرن هفتم هجری قمری یا عصر ایلخانی است که بر اثر بارش‌های شدید باران و تگرگ در اواخر سال گذشته دچار آسیب شد.

وی تصریح کرد: این مناره با ارتفاعی بیش از ۳۷ متر با سبک جالب تزئینات کاشی کاری مقرنس و تلفیق آجر و کاشی همراه با نام مقدس حضرت محمد(ص) و نام های الهی که دور تا دور این مناره تزیین شده و همچنین کتیبه پهن و فیروزه‌ای در مجموعه تاریخی مسجد جامع نطنز و بقعه شیخ عبدالصمد به عنوان یک اثر منحصربه ‌فرد و بی‌ بدیل خود نمایی می ‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها مسجد جامع نطنز مرمت آثار تاریخی مسجد جامع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۳۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت پل خاتون امسال پایان می یابد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ مهدی ارباب‌نیا گفت: در مراحل مرمتی انجام شده تاکنون بخش‌هایی که از لحاظ سازه‌ای و ایستایی غیر قابل نگهداری بود و همچنین مرمت‌های غیراصولی دوره‌های مختلف که باعث سنگینی پل شده بود، برداشته شد. او افزود: پس از اقدامات فنی استحکام بخشی و اجرای قسمت پایه‌ها و پایین پل، طاق پل مطابق با الگوی قدیمی سازه به شکل پر (ضربی) اجرا شد و اکنون قسمت‌های فوقانی طاق به شکل رومی اجرا می‌شود. بنای اولیه این پل بر اساس برخی مستندات تاریخی به دوران سلجوقی برمی‌گردد که در دوران شاه عباس صفوی تکمیل و تعمیر شده و رونق یافته است.  این پل با نام پل دختر، پل شاه‌عباسی، پل تاریخی کرج و پل خاتون شناخته می‌شود که بر اساس مستندات تاریخی نام خاتون را می‌توان قدیمی‌ترین نام این پل و منسوب به دوره سلجوقی عنوان کرد.  پل تاریخی کرج در سال ۱۳۷۹ با شماره ۳۵۰۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

دیگر خبرها

  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه
  • مشکلات بازاریان زنجانی به رئیس دادگستری چه بود؟
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی
  • مرمت پل خاتون امسال پایان می‌یابد
  • مرمت پل خاتون امسال پایان می یابد
  • پیش‌بینی اتمام مرمت پل خاتون تا پایان سال ۱۴۰۳
  • مرمت پیکره گلی محوطه تاریخی کنارصندل جیرفت
  • تدوین بسته‌های تشویقی ساخت‌وساز و مالی برای حمایت از بخش خصوصی در اصفهان