Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش شنبه ایرنا، روزنامه گاردین این سوال را مطرح کرده که آیا آمریکا واقعا دموکراتیک است اگر این طور است چرا میلیون ها رای نادیده گرفته می شود؟.

این رسانه نوشت: صفوف طولانی رای و سرکوب رای دهندگان  قدرت دموکراسی در آمریکا را زیر سوال می برد.

آمریکا همواره خود را کشور پیشتاز در زمینه دموکراسی معرفی کرده است اما در این کشور نیز مانند بسیاری از کشورها حق رای مردم نادیده گرفته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاردین نوشت برای درک سرکوب رای دهندگان در آمریکا نگاهی به ایالت تگزاس کفایت می کند. در حالی که بسیاری از ایالت ها از رای دهندگان نمی خواهند دلیلی برای رای دهی پستی داشته باشند این ایالت تنها به رای دهندگان ۶۵ ساله و بالاتر اجازه می دهد از طریق پستی رای دهند یا شروط دیگری را برای آنها وضع کرده است؛ از جمله این که رای دهندگان اجازه ندارند برای رای گیری آنلاین ثبت نام کنند.

به رغم موارد بالای ابتلا به کووید-۱۹ در این ایالت، مقامات تگزاس با چنگ و دندان در دادگاه های در سطح ایالتی و ملی از این محدودیت های خود دفاع کرده اند. گرِگ آبوت فرماندار جمهوریخواه این ایالت با صدور حکمی فوری محدودیت هایی را برای شهرستان های این ایالت ایجاد کرده است یعنی شهرستانی مانند هریس که ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار رای دهنده ثبت نام شده با گرایشات دموکراتیک دارد می تواند فقط یک مکان را برای رای دهندگان داشته باشد و رودز ایلند که به مراتب کوچکتر از هریس است می تواند چندین مکان رای گیری در انتخابات امسال داشته باشد.

این امر تا اندازه ای ادامه چندین صده نزاع بر سر دسترسی به حق رای در آمریکا بوده است. آمریکایی های افریقایی تبار رسما از حق رای محروم بود تا این که در قرن نوزدهم به این حق دست یافتند و ایالت ها با استفاده از ابزارهایی همچون مالیات انتخابات، آزمایش باسوادی و قوانین محروم کردن مجرمان تلاش کردند مانع دسترسی آمریکایی های آفریقایی تبار به انتخابات شوند.

قانون حق رای در سال ۱۹۶۵میلادی بسیاری از این ابزارها نژادپرستانه را لغو کرد.

ایالت هایی که از نظارت فدرال رها شده بودند با موج جدیدی از محدودیت های جدید رای گیری از جمله قوانین کارت شناسایی رای دهندگان و تلاش ها برای محدود کردن حوزه های رای گیری مواجه شدند.

در سال جاری، همه گیری کرونا برخی از راهبردهای محدودکننده نهادینه شده را بر ملا کرد. حتی با وجودی که آمریکایی ها با بحران بی سابقه سلامت در نتیجه شیوع این ویروس مواجه اند در برخی از ایالت ها مردم در صف های طولانی ایستاده اند تا شخصا رای دهند.

اما دیوان عالی آمریکا و دادگاه های استیناف در سطح محلی و ایالتی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تعدادی قضات همسو با خود را در آنها منصوب کرده است، به متحدی قدرتمند برای مسئولان جمهوریخواه آمریکایی تبدیل شده است. یکی از اقدامات این دیوان، خودداری از منع قانونی است که توسط جمهوریخواهان در فلوریدا نوشته شده است. به موجب این قانون محکومان قضایی بایدن بدهی قبلی خود را پرداخت کنند تا بتوانند در انتخابات شرکت نمایند.

این قانون افراد را فقط به دلیل این که فقیر هستند از حق رای محروم می کند. براساس براوردها ۷۷۴ هزار رای دهنده در فلوریدا که یکی از ایالت های چرخشی است که رقابت در آنها بسیار نزدیک است به دلیل این که بدهکار هستند نمی توانند رای بدهند.

این اقدامات دیوان عالی آمریکا بسیار هشداردهنده است زیرا بعید به نظر می رسد که ترامپ در صورت شکست در انتخابات عقب نشینی کند به ویژه این که وی مدعیست در انتخابات تقلب خواهد شد و آرای او به سرقت می رود.

بعلاوه آرای الکترال آینده دموکراسی در آمریکا را تهدید می کند.

بسیاری بر این باورند که تجربه انتخابات در آمریکا که با پیروزی نامزدها در آرای عمومی در نهایت به دلیل آرای الکترال به شکست آنها منجر شده است، همچون مورد مربوط به شکست هیلاری کلینتون نامزد دموکرات ها در انتخابات ۲۰۱۶ خطری را که دموکراسی آمریکا را تهدید می کند نشان می دهد.

روند انتخابات ۲۰۲۰ در آمریکا تاکنون، بسیارغیرقابل پیشی بینی بوده و کسی نمی داند چه اتفاقی رخ خواهد داد. اگر همه مطمئن بودند که کلینتون درانتخابات ۲۰۱۶ به دلیل آرای مردمی پیروز خواهد شد امروز چنین اطمینانی درباره جو بایدن نامزد دموکرات ها با وجود پیشتازی او در نظرسنجی ها وجود ندارد.

این حقیقت که برای دومین دوره متوالی در انتخابات آمریکا نامزدی شکست بخورد که ممکن است ارای عمومی را کسب کرده باشد نگران کننده است. این مساله تهدیدی علیه نگاه مردم به دموکراسی در آمریکا است.

جورج ادوارد سوم استاد دانشگاه «ای  اند ام» تگزاس معتقد است سیستم آرای الکترال   «منسوخ» شده است.

نظام الکترال در قانون اساسی آمریکا زمانی نوشته شده که هیچ کشور دیگر به طور مستقیم رئیس جمهوری خود را انتخاب نمی کرد و از این رو تدوین کنندگان آن هیچ دستور راهنمایی برای تصمیم گیری در این زمینه نداشتند و آنها نگران بودند که  استبداد در انتخابات حاکم شود. اما اکنون در انتخابات سال ۲۰۲۰ دموکراسی دربیشتر کشورهای جهان حاکم است و دیگری نیازی به پیچیده کردن چنین نظامی نیست.

در آمریکا مردم به جای آنکه مستقیم به شخص رئیس جمهوری رای دهند، به افرادی رای می دهند که نمایندگی رئیس جمهوری را برعهده دارند و عنوان کالج انتخاباتی یا الکترال شناخته می شوند.

این افراد، الکتور به معنای انتخاب کننده نامیده می شود. در مجموع ۵۳۸ رای الکترال برای ۵۰ ایالت بعلاوه ناحیه کلمبیا شامل پایتخت آمریکا (واشنگتن دی سی) وجود دارد که برنده انتخابات باید ۲۷۰ رای الکترال یعنی نصف بعلاوه یک ۵۳۸ رای را احراز کند.

برای نمونه، ایالت کالیفرنیا ۵۵ رای الکترال و ایالت وایومینگ ۳ رای الکترال را به خود اختصاص می دهد.

در اکثریت ایالت ها به جز دو ایالت، چنانچه الکتورهای یک نامزد رای بیشتری به دست آورد، همه آرا الکترال آن ایالت از آن وی می شود.

برچسب‌ها انتخابات ۲۰۲۰ دونالد ترامپ جو بایدن پروندهٔ خبری آمریکا ۲۰۲۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۲۰۲۰ دونالد ترامپ جو بایدن انتخابات ۲۰۲۰ دونالد ترامپ جو بایدن اخبار کنکور دموکراسی در آمریکا رای الکترال رئیس جمهوری رای دهندگان رای دهند رای گیری ایالت ها حق رای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۳۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیامد تردید نسبت به یکی از متهمان پرونده ۶ ژانویه برای ترامپ

قضات دیوان عالی آمریکا درباره اتهام ممانعت از انتقال قدرت علیه یک مرد اهل پنسیلوانیا در جریان حمله به ساختمان کنگره در ژانویه ۲۰۲۱، ابراز تردید کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، قضات محافظه کار دیوان عالی آمریکا درباره اتهام ممانعت از انتقال قدرت علیه یک مرد اهل پنسیلوانیا در جریان حمله به ساختمان کنگره در ژانویه 2021، ابراز تردید کردند.

براساس این گزارش، این اتهام از سوی وزارت دادگستری علیه مردی به نام جوزف فیچر مطرح شده اما در حال حاضر برخی قضات محافظه کار نسبت به طرح این اتهام ابراز تردید کردند، پرونده‌ای که پیامدهای احتمالی آن برای پیگرد قضایی دونالد ترامپ به منظور تلاش برای تغییر نتایج انتخابات 2020 است.

بر این اساس، قضات جلسه استماعی را درباره درخواست تجدیدنظر فیچر نسبت به حکم دادگاه پایین تر را برگزار کردند. دادگاهی که تلاش های او برای فرار از اتهام ایجاد اختلال در انتقال رسمی قدرت به جو بایدن را رد کرده بود. فرآیندی که در آن کنگره باید به طور رسمی پیروزی جو بایدن بر ترامپ را تایید می کرد اما طرفداران ترامپ سعی داشتند در روز 6 ژانویه مانع از این کار شوند.

در این جلسه استماع قضات نسبت به تصمیم دادستان‌های فدرال برای طرح اتهام اختلال در انتقال رسمی قدرت علیه فیچر براساس قانون ساربنز-آکسلی مصوب سال 2002، ابراز نگرانی کردند. قضات در این جلسه الیزابت پریلوگار معاون دادستان کل را درباره استفاده از این قانون و چگونگی تفسیر آن علیه فیچر مورد پرسش قرار داده و اینکه آیا این اتهام لزوما مجموعه ای از دیگر اتهامات کیفری را علیه متهمان پرونده 6 ژانویه، مطرح می کند.           

جان رابرتس رئیس محافظه کار این قضات اظهار کرد ممکن است، این اتهام تنها علیه متهمانی به کار رود که مدارک و شواهد را از بین برده باشند، تفسیری که فیچر از دادگاه خواسته تا آن را بپذیرد.

دادستان های فدرال اظهار کردند، جوزف فیچر متهم است که در روز 6 ژانویه 2021 به سوی پلیس محافظ ورودی ساختمان کنگره حمله کرده است. فیچر در آن زمان خود عضو پلیس پنسیلوانیا بود که داخل ساختمان کنگره شد و به سمت سپر محافظ یک مامور پلیس که تلاش می کرد شورشیان را متفرق کند, حمله کرده است. وی پیش از آنکه توسط پلیس از ساختمان کنگره بیرون رانده شود، به مدت 4 دقیقه در ساختمان کنگره حضور داشته است.

جفری گرین، وکیل فیچر در این باره گفت: تلاش برای متوقف کردن روند شمارش آرا یا هر چیزی مانند این، بسیار متفاوت از قانونی است که به درستی اسناد را تغییر می دهد.

این در حالی است که دو روز پیش اعلام شد اقدامات دونالد ترامپ و هوادارانش پس از شکست در انتخابات 2020 در مقابل جو بایدن از جمله درخواست ترامپ برای اجتناب از پیگرد قضایی در جریان تلاش برای تغییر نتایج انتخابات، در دو هفته آینده در دادگاه عالی آمریکا بررسی می شود.

جلسه استماع روز گذشته درباره درخواست تجدیدنظر جوزف فیچر که در جریان حمله به ساختمان کنگره در 6 ژانویه 2021 با هفت مورد اتهام از جمله ممانعت از روند تایید پیروزی جو بایدن بر ترامپ مواجه است، برگزار شد و قرار است در تاریخ 25 آوریل جلسه استماع دیگری درباره اظهارات ترامپ مبنی بر داشتن مصونیت قضایی و مصونیت از هر گونه پیگرد قانونی در این پرونده برگزار شود.

پس از حمله به ساختمان کنگره، بازرسان فدرال اتهاماتی مبنی بر ممانعت از انتقال مسالمت آمیز قدرت را علیه حدود 350 نفر از حدود 1400 نفری که در جریان این حمله متهم شده بودند از جمله ترامپ و فیچر، مطرح کردند. کارشناسان معتقدند حکم دادگاه عالی در مورد تبرئه فیچر از اتهاماتش ممکن است روند این پرونده را پیچیده کند اما اثبات این اتهامات علیه ترامپ غیرممکن نیست. در صورت اثبات این اتهامات ترامپ ممکن است تا 20 سال به زندان بیفتد.

این در حالی است که دادگاه عالی در تاریخ 4 مارس سال جاری، رای دادگاه کلرادو برای سلب صلاحیت از ترامپ به منظور شرکت در انتخابات مقدماتی در این ایالت به دلیل نقش داشتن در یک شورش علیه کشور، را رد کرد اما قضات در این دادگاه به این سند دادگاه پایین تر توجه نکردند که در آن ترامپ پیش از 6 ژانویه 2021، یک فضای خشونت سیاسی را در کشور ایجاد کرده و در یک شورش دست داشته است.

دادگاه ایالت کلرادو در تاریخ 19 دسامبر 2023 رأی داد که ترامپ به دلیل نقشی که در حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در 6 ژانویه 2021 داشت، نمی‌تواند در رأی‌گیری اولیه این ایالت برای انتخابات 2024 شرکت کند.

بر اساس این حکم ـ که با 4 رأی موافق و 3 رأی مخالف به تصویب رسید ـ طبق مفاد بند 3 متمم 14 قانون اساسی آمریکا نام ترامپ نمی‌تواند در برگه‌های رأی قرار بگیرد و او با استناد به این قانون، «صلاحیت داشتن مسئولیت‌های فدرال» را از دست داده است.

طرفداران رد صلاحیت ترامپ با استناد به بند 3 متمم 14 قانون اساسی آمریکا می‌گویند او مجاز به قبول مناصب فدرال نخواهد بود. در این بند قانونی که در زمان جنگ داخلی آمریکا به تصویب رسیده آمده است که کسانی که سوگند یاد می‌کنند از قانون اساسی ایالات متحده حمایت کنند در صورت «تحریک به اغتشاش یا شورش» حق حضور در مناصب فدرال را نخواهند داشت.

در حال حاضر دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان با اتهامات کیفری متعددی روبروست: تلاش برای ابطال نتایج انتخابات 2020 و حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در ژانویه 2021، نگه داری اسناد طبقه بندی شده در ویلای شخصی اش در فلوریدا پس از ترک کاخ سفید، پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیراخلاقی، و تلاش برای تغییر نتایج انتخابات در ایالت جورجیا. وی همچنین درگیر پرونده کلاهبرداری و اتهامات مالی است. علاوه بر این رئیس جمهور سابق آمریکا با پرونده پرداخت خسارت به یک نویسنده که او را به تجاوز جنسی متهم کرده بود، روبروست.

اما ترامپ انجام هر اقدام نادرست در این پرونده ها را رد و طرح این اتهامات را تنها با انگیزه سیاسی و با هدف کنار گذاشتن او از رقابت‌های انتخاباتی 2024 می‌داند.

اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، می تواند برای هر گونه اتهام فدرال علیه خود درخواست عفو بدهد.

این در حالی است که در اوایل ماه مارس جو بایدن و دونالد ترامپ موفق به کسب نامزدی دموکرات ها و جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا شدند تا نخستین رویارویی دوباره دو نامزد انتخاباتی در حدود 70 سال اخیر در تاریخ این کشور رقم بخورد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال 2024 برگزار می شود. نتایج نظرسنجی های جدید نشان می دهد رقابت دوباره بین دونالد ترامپ و جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر فشرده و تنگاتنگ است و ترامپ با حدود 0/6 درصد در تازه ترین نظرسنجی های ملی نسبت به بایدن پیشتاز است.

درخواست ترامپ برای اجتناب از پیگرد قضایی بررسی می‌شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دموکراسی هند در یک قدمی خط پایان
  • مداخله آمریکا در خاورمیانه؛ دغدغه جدید رأی دهندگان آمریکایی برای انتخابات ۲۰۲۴
  • نابرابری‌های نژادی درون اتاق‌های اعدام در آمریکا
  • دولت سوسیال دموکراتیک چیست؟
  • وضع دوباره تحریم‌های آمریکا علیه نفت ونزوئلا
  • آمریکا معافیت ونزوئلا از تحریم‌های نفت و گاز را تمدید نخواهد کرد
  • آمریکا به بهانه حمایت از مخالفان مادورو تحریم‌های نفتی ونزوئلا را تمدید می‌کند
  • حرکت جدید و عجیب ترامپ برای بردن در انتخابات آمریکا
  • گم شدن پول‌هایی که قرار بود خرج بی‌خانمان‌های کالیفرنیا شود
  • پیامد تردید نسبت به یکی از متهمان پرونده ۶ ژانویه برای ترامپ