Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-03-29@12:52:07 GMT

شفافیت آرای نمایندگان حق مردم است

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۴۶۹۱

شفافیت آرای نمایندگان حق مردم است

احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی درمورد طرح شفافیت آراء نمایندگان مجلس در گفت و گو با افکارنیوز اظهار داشت: ما باید شفافیت را درمجلس به عنوان یک نهاد مرجع آغاز کنیم و این را در تمام ارکان کشور نهادینه کنیم. اما این مسئله باید موردتوجه قرار گیرد که موضوع شفافیت در مجلس نیازمند تامین برخی زیرساخت هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این زیرساخت ها به سازوکارهای سیاسی در کشور بستگی دارد. اگر انتخابات مجلس بر مبنای کارکردهای حزبی اتفاق بیفتد طبیعتاً در این موضوع مشکلی نخواهیم داشت. چرا که احزاب مواضعشان در موضوعات مختلف شفاف است و نمایندگانی که به هرکدام از این احزاب تعلق دارند بر مبنای خط مشی حزبی خودشان رای می دهند.

علیرضا‌بیگی تصریح کرد: تا زمانی که این زیرساخت حزبی فراهم نشده باشد ممکن است موضوع شفافیت آرا برداشت‌های متناقضی در پی داشته باشد. به طور مثال لیست امید مجلس قبلی در ظاهر یک حزب بود اما از آنجا که سازوکارهای حزبی فراهم نبود، اعضای این لیست در رای دادن به صورت متناقض از تفکرات حزبی خود عمل می‌کردند.

این عضو کمیسیون امورداخلی و شوراهای مجلس یازدهم با انتقاد از عملکرد لیست امید و اضلاح طلبان در مجلس قبل گفت: کارکرد لیست امید بیشتر محفلی بود تا حزبی. اکنون در کشور ما احزاب در کارزار انتخابات  ظاهر می شوند و سپس با راه پیدا کردن افراد به مجلس این احزاب تقسیم و جدا می‌شوند و تا انتخابات بعدی خبری از آن ها نیست! اما اگر به دنبال این هستیم که شفافیت به ویژه شفافیت آرا را عملیاتی کنیم باید این نقصان را برطرف کرده باشیم.

وی افزود: از آنجاکه هزینه سفرها و ماموریت های نمایندگان شفاف و آشکار در اختیار نهادهای مسئول قرار می‌گیرد، مسئله مهم تر این است که مردم بدانند نماینده ای که انتخاب کردند در موضوعات مختلف چه رای داده است. آیا این تصمیم در راستای منافع شخصی یا گروه‌های خاصی بوده یا منافع ملی را تامین کرده است؟

علیرضابیگی خاطرنشان کرد: این مسئله زمانی اتفاق می افتد که کارکردهای عمیق و در عین حال روشن حزبی را شاهد باشیم و احزاب برای نامزدهایشان در انتخابات برنامه و به مردم چشم انداز روشنی را ارائه دهند و بگویند که اقتصاد و رفاه را به کجا می رسانیم و در نهایت اظهارات روشنی را اتخاذ کنند. آن ها باید خود را در قبال نمایندگانی که از طریق حزب آن ها به مجلس راه پیدا کرده است مسئول بدانند.

علیرضابیگی بیان داشت: اکنون برخی از نمایندگان آراء خلاف اهداف حزب متبوعشان می دهند. به همین دلیل است که می گویم باید شفافیت حزبی داشته باشیم و احزاب اعلام کنند که به چه علتی به طرح پیشنهادی مجلس رای مثبت می دهند یا منفی.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی شفافیت آراء نمایندگان علیرضا بیگی مجلس یازدهم نمایندگان نماینده مجلس احمد علیرضا بیگی مجلس یازدهم شفافیت آرای نمایندگان مجلس رای نمایندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۴۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلالی، نماینده مجلس: باید FATF، برجام و سند 2030 را در کشور بومی کنیم!

به گزارش جماران؛ به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: احزاب در ایران وارداتی هستند و بومی نیستند. FATF، برجام، سند ۲۰۳۰، طرح‌های یونسکو و … براساس فرهنگ غربی‌ها نوشته شده و ما باید اینها را در کشورمان بومی کنیم.

حجت‌الاسلام حسین جلالی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره کارکرد احزاب در کشور گفت: احزاب در ایران وارداتی هستند و بومی نیستند. FATF، برجام، سند ۲۰۳۰، طرح‌های یونسکو و … براساس فرهنگ غربی‌ها نوشته شده و ما باید اینها را در کشورمان بومی کنیم.

وی اظهار کرد: حزب و تشکیلات آن باید در کشورمان مردمی باشد لذا احزاب نباید تشکیلات یک جریان خاص باشند همچنین حزب در ایران نباید مثل غرب از راس هرم به کف هرم باشد بلکه باید از قاعده به هرم باشد یعنی خواست مردم در مدنظر باشد.

نماینده مردم رفسنجان در مجلس بیان کرد: حزب در غرب دستوری و از بالا به پایین عمل می‌کند یعنی به اعضایشان می‌گویند ما فلان کار را می‌کنیم و شما باید این کار را اتجام دهید.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: حزب نباید افراد را مسلوب‌الاختیار کند مثلا می‌گویند اگر کسی طرفدار حزب دموکرات باشد در انتخابات باید فقط از دموکرا‌ت‌ها انتخاب کند، اما در ایران ممکن است من عضو یک حزب باشم، اما در انتخابات از حزب خودم به کسی رای ندهم.

حجت‌الاسلام جلالی گفت: حزب در ایران باید به صورت خوشه‌ای مثل درخت انگور باشد چراکه در درخت انگور خوشه‌ها به هم وصل هستند و هیچ راسی ندارند لذا گروه‌ها باید به هم وصل باشند.

وی افزود: در احزاب حالت دگماتیسمی می‌بینم مثل تحمیل، زور و اجبار که با اخلاق ایرانی‌ها سازگار نیست، چون ایرانی‌ها دوست دارند خودشان انتخاب کنند لذا اگر کسی بخواهد حزبی تاسیس کند باید ببیند خواست مردم چیست نه اینکه بگوید همان که ما می‌گوییم و جز این نباید باشد.

نماینده مردم رفسنجان در مجلس بیان کرد: احزاب در ایران تابع قانون همه و هیچ هستند یعنی بین سیاه و سفید فکر می‌کنند و می‌گویند یا لیست ما یا هیچ لیست دیگر که این درست نیست، چون ما حزب‌گرا نیستیم بلکه حق‌گرا هستیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: اگر حزب در ایران جواب می‌داد بهترین حزب، حزب جمهوری اسلامی بود که در راس آن شهید بهشتی، شهید باهنر، آیت‌الله موسوی اردبیلی و… بود که امام خمینی (ره) فرمودند جمعش کنید.

وی افزود: اینکه امام فرمودند حزب جمهوری اسلامی را جمع کنید به این دلیل بود که چینش، تشکیلات و سازوکار حزب غربی بود بنابراین باید از نو حزب را در ایران تعریف کنیم و تشکیلات حزب را سامان‌دهی کنیم.

حجت‌الاسلام جلالی بیان کرد: حزب‌هایی که شب انتخابات کرکره را بالا می‌کشند و بعد از انتخابات کرکره آن را پایین می‌کشند حزب نیستند و درواقع NGO‌هایی هستند که یک شبه می‌آیند و می‌روند و فرهنگ تحزب‌گرایی در کشور شکل نگرفته است.

دیگر خبرها

  • با اجرای قانون شفافیت مالی تا حدودی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد
  • دادستان کل: با اجرای قانون شفافیت مالی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد
  • با اجرای قانون شفافیت مالی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد
  • تأثیر قانون شفافیت مالی در انتخابات مجلس از زبان دادستان کل کشور
  • کسانی که می‌گویند احزاب وارداتی و غیربومی هستند، تاریخ سیاسی ایران را نخوانده‌اند
  • یک نماینده: FATF و برجام بر اساس فرهنگ غربی‌هاست
  • طرح نماینده مجلس برای FATF، برجام و سند ۲۰۳۰: آنها را بومی کنیم!
  • نماینده مجلس: باید FATF، برجام و سند ۲۰۳۰ را در کشور بومی کنیم!
  • جلالی، نماینده مجلس: باید FATF، برجام و سند 2030 را در کشور بومی کنیم!
  • فرهنگ تحزب‌گرایی در کشور شکل نگرفته است