Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، علیرضا منادی سفیدان اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا یکی از موضوعاتی که کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به طور جدی پیگیری کرد، جذب دانشجویان به ویژه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد بدون برگزاری آزمون بود که این مسئله در شورای عالی سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی مطرح و مقرر شد این پیشنهاد از دو طریق پیگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس افزود: نخست اینکه مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا اخذ شود و دوم، موضوع از طریق مجلس پیش برده شود که طرحی دو فوریتی در این راستا برای اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در مجلس در حال تدوین است.

منادی سفیدان یادآور شد: مصوبه مجلس به این دلیل نیاز است که آیین نامه‌های مربوط به برگزاری آزمون ارشد با این مصوبه باید تغییر کند و تبصره‌ای به مصوبه قانون جذب و پذیرش دانشجو اضافه شود.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس اضافه کرد: در حال حاضر با پیگیری‌‎های صورت گرفته از جانب کمیسیون آموزش، مجوز مربوطه از ستاد ملی کرونا اخذ شد و برای کنکور دانشجویان ارشد با روش جدید برگزار خواهد شد.

وی تصریح کرد: بر اساس این مصوبه؛ با توجه به شیوع کرونا و مخاطرات احتمالی انتقال این بیماری، مقرر شد برای رشته‌ محل‌هایی که تعداد داوطلب آن‌ها در آزمون کارشناسی ارشد کمتر از ظرفیت است، بدون برگزاری آزمون و صرفا بر اساس سوابق تحصیلی و معدل دوره کارشناسی پذیرش دانشجو به صورت متمرکز انجام شود.

این نماینده مردم در مجلس تخمین زد که بالای 90 درصد رشته‌های آزمون کارشناسی ارشد شرایط فوق را دارند و به اصطلاح "کم رقابت" هستند، لذا نیاز به حضور داوطب در جلسه برگزاری کنکور نخواهد بود.

مشکل دانشجویان ارشد فراگیر پیام نور برای سال 99 حل شد

وی یاد آور شد: همچنین مشکلی برای جذب دانشجویان کارشناسی ارشد فراگیر پیام نور ایجاد شد و پذیرش دانشجو از این طریق متوقف شده بود این مشکل نیز با ورود سازمان بازرسی برای حدود 40 هزار دانشجوی پیام نوری که برای سال 99 ثبت نام کرده بودند، استثناً برای امسال حل شد تا این عزیزان بتوانند به تحصیل بپردازند.

انتهای پیام/60001

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا خبرگزاری دانشجو دانشجویان آموزش رقابت کارشناسی ارشد نماینده مردم تبریز اسکو و آذرشهر در مجلس خبرگزاری فارس فارس تبریز اسکو آذرشهر علیرضا منادی نماینده مردم تبریز اسکو و آذرشهر در مجلس پذیرش دانشجو کارشناسی ارشد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۶۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ درصد از ظرفیت علوم پایه باید صرف بررسی چالش‌های آینده شود

فرهاد دانشجو، رئیس دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره آسیب شناسی تعداد کم متقاضیان رشته‌های علوم پایه اظهار کرد: دانش آموختگان برتر دانشگاه‌ها به صورت مسابقه‌ای و رقابتی علاقه‌مند به قبولی در دانشگاه تربیت مدرس هستند. 

وی افزود: گاهی اوقات پذیرش در مقطع دکتری تنها برای ۴ تا ۵ دانشجو امکانپذیر است، اما با حدود ۱۰۰ داوطلب مصاحبه می‌شود تا از بین آنها برترین را برگزینیم. 

علوم پایه را باید پایه سایر رشته‌ها بدانیم

دانشجو تصریح کرد: دانشگاه تربیت مدرس مشکلی در زمینه کمبود رشته‌های علوم پایه ندارد، اما مجموع رشته‌های علوم پایه را باید پایه مابقی رشته‌ها بدانیم. مثلا تعریف مهندس در فنی و مهندسی یعنی فردی که از ریاضیات برای حل مسائل و مشکلات استفاده می‌کند که پایه این علم ریاضی به شمار می‌آید. 

رئیس دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه پایه خیلی از رشته‌ها علوم پایه است؛ تاکید کرد: علوم پایه مانند رشته‌های ورزشی که دو میدانی و اساسی را پایه بقیه رشته‌ها حساب می‌کند، عنوان می‌شود؛ بنابراین اهمیت بسیار زیادی دارد و اگر ۳۰ تا ۵۰ درصد به مسائل روز می‌پردازد و باید ۵۰ درصد مابقی را به چالش‌های آینده کشور که انسان با آنها رو به رو خواهد شد، اختصاص می‌دهد. 

دانشجو گفت: علوم پایه به حل و بررسی مسائل و مطالبی می‌پردازد که بعد‌ها مشکل کشور خواهد بود و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شاید بازار کار مسئله اصلی عدم رقبت داوطلبان به سمت رشته‌های علوم پایه باشد که کنکوری‌ها در زمان انتخاب رشته مقطع کارشناسی از آن صرف نظر می‌کنند، مثلا برخی از داوطلبان اینگونه فکر می‌کنند که حقوق، برق و ... دارای بازار کار بیشتری است. 

با اشتغال زایی می‌توان داوطلب را به سمت رشته‌های علوم پایه کشاند

وی ادامه داد: شاید فردی که رشته ریاضی را انتخاب می‌کند اینگونه فکر کند که اگر زمانی قصد ادامه تحصیل نداشته باشد، دیگر بازار کار مناسب نخواهد داشت، اگر برای بازار کار فکر اساسی شود، متقاضیان افزایش می‌یابد. 

دانشجو تاکید کرد: افراد با مدرک دیپلم اگر قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را داشته باشند، حتما به غیر از علاقه و استعداد به تخصص در آن رشته به اشتغال هم فکر می‌کنند، اما بازار کار رشته‌های علوم پایه به نسبت فارغ التحصیلان نیست و برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بهتر از کارشناسی است. 

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • انجام پایان‌نامه‌های ارزان‌قیمت و مشکلات دانشجویان
  • اردوی جهادی نوروزی با بیش از ۹۰ دانشجو + تصاویر
  • اعلام نحوه دریافت بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۳
  • تجمع جوانان دانشجو و طلبه قم در محکومیت جنایات اسرائیل
  • نحوه دریافت بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۳ اعلام شد (+ جدول)
  • آمار افت و خیز دانشگاه‌ها در پذیرش دانشجو اعلام شد/ روند رشد اعضای هیئت علمی با مرتبه استاد
  • نحوه دریافت بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۳ اعلام شد + جدول
  • اعلام جزئیات برگزاری آزمون فرهنگیان
  • اولین آزمون دکتری حرفه‌ای فیزیوتراپی مرداد ۱۴۰۳ برگزار می‌شود
  • ۵۰ درصد از ظرفیت علوم پایه باید صرف بررسی چالش‌های آینده شود