Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، کارگردانان فیلم‌های سینمایی و فیلم‌های کوتاه همواره دوست دارند که آثارشان به جشنواره‌های بین‌المللی راه پیدا کند؛ این مجالی برای دیده شدن آثار و امتداد حضورهای جهانی آثار است اما آنچه گاهی شرایط را برای فیلمسازان سخت می‌کند، بی اطلاعی صاحبان آثار از نحوه پذیرش و البته شرایط جشنواره‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی جشنواره‌های کوچک می‌توانند دریچه‌ای برای کشف یک فیلم و یک استعداد باشند؛ نکته‌ای که در این چند روز برپایی کارگاه‌های جشنواره سی و هفتم مدیران چند جشنواره بین‌المللی هم روی آن صحه گذاشته‌اند.

روز چهارم از جشنواره فیلم کوتاه تهران برابر با ۹ آبان ماه با برگزاری ۲ نشست تخصصی سپری شد.

نشست اول در ساعت ۲۰ که در صفحه اینستاگرام انجمن سینمای جوانان ایران با اجرای رامتین شهبازی و ترجمه نامدار شیرازیان برگزار شد هاتسویو کاتو از ژاپن با موضوع «مروری بر اکران فیلم‌های ایرانی در جشنواره YIDFF۲۰۱۹» به ارایه نظرات خود پرداخت.

این نشست که در آغاز به عباس کیارستمی فیلمساز فقید تقدیم شد، هاتسویو کاتو از وجوه تمایز نگاه فیلمسازان و هنرمندان گفت و بر این نکته تاکید کرد که هنرمندان باید به مسایلی که خود فکر می‌کنند اهمیت دهند، وی در بخشی از این نشست بیان کرد: «شما همیشه باید به آنچه که دیگران می‌بینند هم مانند آنچه خودتان می‌بینید توجه کنید اما این نکته را هم باید به خاطر بسپارید که آنچه اهمیت دارد مساله خود و دیگری نیست، چون اگر این کار را انجام دهیم خود تبدیل به فاعل و دیگری تبدیل به مفعول می‌شود اما وقتی شما به یک فرد یا چیزی نگاه می‌کنید، آن هم به شما نگاه می‌کند؛ بدین ترتیب رابطه فاعل و مفعول دو طرفه و به هم وابسته است. من فکر می‌کنم این ماجرا در عرصه فیلمسازی هم به کار می‌آید.»

نشست بعدی اما به آنه گشوتز نایب رییس جشنواره درسدن آلمان اختصاص داشت و این نشست نیز به سهراب شهید ثالث تقدیم شد.

گشوتز ضمن توصیه به فیلمسازان برای مطالعه آیین نامه جشنواره‌ها و اطلاع یافتن از چندوچون یک جشنواره تاکید کرد که صاحبان آثار باید مراقب جشنواره‌های جعلی باشند چون گاهی از آنها برای حضور در یک جشنواره پول دریافت می‌شود اما آن جشنواره هرگز برگزار نمی‌شود و به این ترتیب پول افراد از بین می‌رود.

او به نکته‌ای تازه هم اشاره کرد، گشوتز حضور در جشنواره‌های کوچک را برای فیلمسازان پراهمیت خواند و عنوان کرد: «در خیلی از موارد بهتر است فیلمتان را به جشنواره‌های کوچک‌تر بفرستید چون میزان توجهی که به فیلم شما می‌شود بیشتر است هرچه جشنواره‌ها بزرگ‌تر باشد توجه کمتری به فیلم‌ها می‌رسد از همین رو بهتر این است که فیلم‌ها به جشنواره‌های کوچک‌تر فرستاده شود».

روز گذشته صادق داوری فر مستندساز و کارگردان به وجه «ایجاز و اختصار» فیلم کوتاه در آگاهی بخشی اشاره کرد و آن را تاثیرگذار دانست. در بخشی از گفتگوی او آمده بود: «در فیلم کوتاه می‌توان و باید به موضوعات اجتماعی پرداخت و درواقع این مهم، ناگزیر اتفاق می‌افتد اما نمی‌توانیم بگوییم با شیوع ویروس «کرونا» دیگر همه فیلم‌ها باید به این موضوع بپردازند. از آن جایی که ظرفیت زمانی فیلم کوتاه به ما اجازه آگاهی‌رسانی می‌دهد می‌توان از این ابزار هم برای فرهنگ‌سازی و آگاهی رسانی استفاده کرد.»

در ادامه برگزاری بخش آنلاین جشنواره سی و هفتم، امروز ۲ نشست تخصصی در ساعت ۲۰ و ۲۲ در صفحه اینستاگرام انجمن سینمای جوانان ایران به صورت رایگان با حضور شارلوت کوچرت با موضوع «برنامه‌ریزی پخش فیلم کوتاه» و تینگ ونگ با موضوع «رسانه‌های جدید در فیلم کوتاه و سینما» در اینستاگرام @IYCS.IR برگزار می‌شود.

سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران به دبیری سیدصادق موسوی تا ۱۷ آبان با برگزاری نشست‌های تخصصی «۳۷-۲۰» ادامه دارد.

کد خبر 5060436 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: جشنواره فیلم کوتاه تهران سهراب شهیدثالث سیدصادق موسوی عباس کیارستمی ژاپن ویروس کرونا فیلم کوتاه حضور هنر ایران در جهان فیلم سینمایی تئاتر ایران برنامه تلویزیونی موسیقی ایرانی شبکه پنج سیما ویروس کرونا سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان آلبوم موسیقی فیلم مستند رادیو نمایش موسیقی نواحی سریال ایرانی جشنواره های کوچک جشنواره ها فیلم کوتاه بین المللی فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۶۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزبانی «سوره» از نشست‌های «فیلم جستار» و «ژانرهای ترکیبی»

به‌ گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران در قالب ۲ نشست تخصصی «فیلم جستار، نظریه و عمل» با حضور رامتین شهبازی و احمدعلی سجادی‌صدر و «ژانرهای ترکیبی، نظریه و عمل» با حضور علی روحانی و سیدجواد میرهاشمی میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

این نشست‌ها به همت انجمن سینمای جوانان ایران و با همکاری دانشگاه سوره، به ترتیب در روزهای سه‌شنبه چهارم اردیبهشت‌ ساعت ۱۰ تا ۱۲ و سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت‌ ساعت ۱۰ تا ۱۲، در محل دانشگاه سوره، برگزار می‌شود. حضور در این نشست‌های تخصصی برای عموم آزاد است.

ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران با شعار امکانات بومی در ژانرهای آمیخته (هیبریدی) و اهمیت چرخه‌های تولید برگزار می‌شود و در چهار بخش‌ «مقالات پژوهشی»، «جستارهای آزاد»، «فیلم‌-جستار» و «ترجمه» پذیرش آثار خواهد داشت.

«فیلم-جُستار» (Video Essay) که برای اولین بار در این دوره به همایش فیلم کوتاه تهران افزوده شده است، یکی از گونه‌های پژوهش‌های بصری است که محقق، دستاوردهای تحقیقاتی خود را نه در قالب متنِ مکتوب که در شکل بصری ارایه می‌دهد. «فیلم‌-جستار» حاصل نوعی نگاه اول شخص، متفکر، واکاو، خوداندیش و جوینده است. پژوهشگر در این قالب، مجاز است که از همه‌ رسانه‌های بصری برای به بار نشستن موضوع مورد بحث خود سود جسته و انگاره‌ی خود را تبیین کند. همایش مطالعات فیلم کوتاه در ششمین دوره برگزاری علاوه‌بر منابع مکتوب، پذیرای این شکل پژوهشی نیز خواهد بود.

آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات و طرح‌نامه‌ «فیلم‌-جُستار» به ششمین همایش مطالعات فیلم‌کوتاه تهران، یکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳ است و اسامی چکیده مقالات پذیرفته شده روز یکشنبه ۳ تیر ۱۴۰۳ اعلام خواهد شد.

شرکت‌کنندگانی که چکیده‌مقالاتشان پذیرفته می‌شود تا یکشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۳ فرصت خواهند داشت تا آثار کامل خود را به این رویداد، ارسال کنند.

ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران روز یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳، با اعلام آثار برگزیده به کار خود پایان خواهد داد.

کد خبر 6085196

دیگر خبرها

  • نخستین دوره جایزه داستان و بازآفرینی فراخوان داد
  • افتتاحیه سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک
  • برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون
  • میزبانی «سوره» از نشست‌های «فیلم جستار» و «ژانرهای ترکیبی»
  • پیمان طالبی مجری افتتاحیه جشنواره رادیو شد
  • آخرین جزییات از مراسم افتتاحیه سومین جشنواره پژواک رادیو
  • برگزاری مراسم پایانی سومین جشنواره شکرستان
  • «افسانه کوه ننوک» به کوزوو می‌رود
  • «افسانه کوه ننوک» در راه کوزوو است
  • فراخوان بیستمین جشنواره فیلم کوتاه «نهال» منتشر شد