Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، لایحه تجارت در مجلس دهم در دستور کار مجلس قرار گرفت و سه دفتر از پنج دفتر آن به تصویب رسید و به شورای نگهبان ارسال شد اما از آن جایی که متن لایحه تجارتی که در مجلس مصوب شد نسبت به متن لایحه‌ای دولت ارسال کرده بود، دچار تغییرات شکلی شده بود، شورای نگهبان ایراد اصل 74 را بر این لایحه وارد دانست و بدون بررسی محتوایی لایحه تجارت نسبت به ارجاع لایحه به مجلس اقدام نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره این موضوع گفت: «لایحه تجارت یک لایحه کاملی است که چند باب دارد که مجلس اخیراً تنها بخشی از آن را به شورای نگهبان فرستاد؛ یعنی، چون این لایحه حجم بالایی داشت و تنها بخشی از آن در مجلس تصویب شده بود، به صورت کامل به شورای نگهبان نیز فرستاده نشد. اعضای شورای نگهبان معتقدند که طبق اصل ۷۴ قانون اساسی، لایحه باید کامل به شورای نگهبان فرستاده شود و خیلی وارد محتوای این لایحه نشدند».

*مجمع کارآفرینان ایران: لایحه تجارت ریسک مبادلات اقتصادی را افزایش می‌دهد

شورای نگهبان در حالی با اتکا به ایرادات شکلی لایحه تجارت را به مجلس عودت داد که بسیاری از فعالان و تشکل‌های اقتصادی نسبت به محتوا لایحه تجارت هم ایرادت جدی داشتند و این موضوع را در مواضع خود منعکس نیز کردند.

 به عنوان مثال، مجمع کارآفرینان ایران به عنوان یکی از تشکل‌های اقتصادی کشور همزمان با ارسال لایحه تجارت به شورای نگهبان نامه‌ای به دبیر این شورا ارسال کرد و نسبت به پیامدهای قانونی شدن این لایحه هشدار داد. مجمع کار آفرینان توجه نکردن به حل مسائل و مشکلات واقعی اقتصاد، ابهام و تفسیرپذیری برخی مواد لایحه و اعتبار بخشیدن به رویه‌های غیر رسمی را از جمله پیامدهای منفی لازم الاجرا شدن لایحه تجارت دانست. این تشکل اقتصادی همچنین نسبت به تاثیر ابهام و تفسیر پذیری برخی مواد لایحه تجارت در متزلزل کردن قراردادها و افزایش ریسک و هزینه مبادلات اقتصادی ابراز نگرانی نمود.

*انجمن دارندگان نشان استاندارد: لایحه تجارت آرای قضائی را متشتت می‌کند

علاوه بر این، در هنگام بررسی لایحه تجارت در مجلس دهم، انجمن دارندگان نشان استاندارد با ارسال نامه‌ای به نمایندگان مجلس خواستار اصلاح مفاد لایحه تجارت شد. انجمن دارندگان نشان استاندارد با انتقاد از عدم مشورت مجلس با فعالان اقتصادی و کارشناسان اتاق بازرگانی برای تهیه این لایحه، عرفی سازی صورت گرفته در لایحه تجارت را عامل شکل گیری تفسیرهای گوناگون از متن لایحه و به تبع آن تشت آرایی قضایی دانست و نسبت به تاثیر آن بر متزلزل کرد قراردادها ابراز نگرانی کرد.

*درخواست انجمن نهادهای سرمایه گذاری خطرپذیر برای حذف 41 بند اولیه لایحه تجارت

انجمن صنفی کارفرمایی صندوق‌ها و نهادهای سرمایه گذاری خطرپذیر کشور یکی دیگر از تشکل های اقتصادی بود که انتقادات جدی را نسبت به محتوای لایحه تجارت مطرح کرد تا جایی که در نامه خود به شورای نگهبان خواستار ایراد محتوایی شورای نگهبان به لایحه و حذف 41 بند ابتدایی آن شد. این انجمن با انتقاد از تصمیم نمایندگان مجلس برای تغییر دفعی یک قانون چند ده ساله و با تاکید بر ایرادات فراوان کتاب اول این لایحه، به انتقاد از مشخص نبودن مبانی علمی لایحه تجارت پرداخت و نسبت به تبعات آن که ابهام در استنباط مواد لایحه و تفسیر پذیری زیاد برخی مفاهیم آن است به مسئولان هشدار داد.

در مجموع، بازگشت لایحه تجارت به مجلس و همچنین انتقادات جدی تشکل‌های اقتصادی به محتوای لایحه تجارت نشان می‌دهد که ایرادات این لایحه بیش از آن است که با اصلاح شکلی قابل رفع باشد. در نتیجه، بهترین روش مواجه با لایحه تجارت، مسکوت گذاشتن این لایحه در مجلس و آغاز فرایند تدوین لایحه تجارت با مشارکت ذی نفعان و با رویکرد مسئله محور است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: لایحه تجارت مجلس دهم مجلس یازدهم شورای نگهبان تشکل های اقتصادی تشکل های اقتصادی شورای نگهبان لایحه تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۷۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا مشکلات دارویی برطرف شود

به گزارش خبرنگار مهر، «سیدمحمد حسینی» معاون رییس‌جمهور در امور مجلس، امروز در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: روز گذشته مجلس کار خوبی انجام داد و نمایندگان اشکالی که شورای نگهبان در مورد اجاره بها گرفته بود را رفع و نهایی کردند.

وی افزود: چون در آستانه تابستان و فصل نقل و انتقالات هستیم و امیدواریم شورای نگهبان هم زودتر تصویب کند تا در وزارت راه و شهرسازی به آن عمل شود.

حسینی افزود: نکته بعدی، تحقیق و تفحص مجلس در مورد سازمان آفات بود که بیشتر به دوران دولت قبل و تا ۱۴۰۰ مربوط می شود.

وی گفت: ضمن آنکه بحث اجرای ماده ۲۳۴ را داشتیم که به وزارت بهداشت و برخی دستگاه‌ها مربوط می‌شد و در مورد کمبود داروها توضیحاتی داده شد و نمایندگان قانع شدند که این مورد به قوه قضاییه ارسال نشود.

حسینی اظهار کرد: دستگاه‌های مختلف از جمله صمت و اقتصاد و وزارت بهداشت همه تلاش خود را می‌کنند تا مشکلات دارویی برطرف شود و مساله ابلاغ به قوه قضاییه منتفی شد چون جرمی مرتکب نشده است و کمبودهایی بوده و تمام تلاش دولت بر جبران این موارد است.

کد خبر 6087456

دیگر خبرها

  • کارگران «مدافعان صف مقدم» در جنگ اقتصادی هستند
  • تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا مشکلات دارویی برطرف شود
  • روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس تغییر کرد
  • طرح ساماندهی اجاره بهای املاک اصلاح شد
  • ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری رفع شد
  • رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح ساماندهی اجاره بهای املاک
  • اصلاح طرح کنترل و سامان‌دهی اجاره بهای املاک مسکونی در مجلس
  • نقدعلی، نماینده مجلس: نیروی انتظامی قبل از آنکه لایحه حجاب به سرمنزل مقصود برسد پیش‌دستی کرد؛ قدردان شماییم/ نمایندگان نسبت به معیشت این عزیزان اقدام کنند که هر روز شهدایی را تقدیم می‌کنند
  • دفاع تمام قد حامی لایحه عفاف و حجاب از بازگشت گشت ارشاد به خیابان ها /نیروی انتظامی پیش‌دستی کرد /با قدرت جلوی کشف حجاب را بگیرید
  • نامه به شورای نگهبان درباره معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال