Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@12:58:22 GMT

آماده حل بحران قره باغ از طریق مذاکره هستیم

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۷۶۹۸

به گزارش ایرنا، «الهام علی‌اف» رئیس جمهوری آذربایجان امروز (شنبه) در مصاحبه با شبکه اول تلویزیون آلمان (ARD) به تشریح رویکرد دولت خود در مناقشه قره باغ و تلاش های انجام گرفته از سوی کشورش برای حل و فصل مسالمت آمیز درگیری ها اشاره کرد.

علی اف توقف درگیری ها را منوط به واکنش ارمنستان دانست و گفت: ما مقاومت می کنیم، اما این واقعیت که ما سه بار با آتش بس موافقت کرده ایم نشان دهنده اراده ما برای پایان دادن به تقابل نظامی و حل این مسئله از طریق سیاسی پشت میز مذاکره است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه ادعاهای مطرح شده مبنی بر استفاده از سلاح های خوشه ای در این جنگ را رد کرد و افزود: ما از چنین سلاح هایی استفاده نمی کنیم. ما از خودمان دفاع می کنیم. ما از سازمان عفو ​​و دیده بان حقوق بشر دعوت کردیم که به آذربایجان بیایند. متأسفانه آنها فقط از طرف ارمنستان روی این درگیری کار می کنند. آنها از ما نپرسیدند که آیا می توانند به اینجا بیایند. بنابراین ما در بی طرفی آنها شک داریم.

رئیس جمهوری آذربایجان در پاسخ به این سوال که کشورش کنوانسیون سازمان ملل در مورد مهمات خوشه ای را امضا نکرده یادآور شد:ما در مورد درگیری صحبت می کنیم و اینکه کنوانسیون را امضا کرده ایم یا نه به معنای استفاده از چنین سلاح هایی نیست. ما مهمات ، سلاح های مدرن کافی داریم و آن را در میدان جنگ نشان می دهیم.

 علی اف در خصوص خواسته کشورش برای مذاکره با طرف ارمنستانی گفت: ما خود را به اصول اساسی متعهد کرده ایم. هفت منطقه باید به ما برگردانده شود. و ۴۰ هزار آذربایجانی که از قره باغ کوهستانی اخراج شده اند باید بتوانند به آنجا بازگردند. موضوع این است که این طرح چگونه باید اجرا شود.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که «می خواهید چه نفوذی در یک منطقه خودمختار داشته باشید؟» گفت: نخست اینکه ما هنوز درباره منطقه خودمختار توافق نکرده ایم. توافق وجود ندارد هنگامی که ما این پیشنهاد را ارائه دادیم ، ارامنه آن را رد کردند. آنها می خواستند به طور مستقل تصمیم بگیرند که در چه چیزی وارد نمی شویم. اکنون اوضاع از اساس تغییر کرده است. ما باید خیلی اوقات می شنیدیم که وضعیتی وجود دارد و باید آن را در نظر بگیریم. مشکلی نیست اکنون ما شرایط را تغییر داده ایم و اکنون این باید مورد توجه قرار گیرد و آنچه که ما ۲۷ سال است پیشنهاد می کنیم دیگر اهمیتی ندارد.

 وی در ادامه یادآور شد: زمانی که ارمنی ها قره باغ و هفت منطقه خارج از آن را اشغال کردند ، ما هدف پاکسازی قومی بودیم. یک پاکسازی قومی از ۷۵۰ هزار آذربایجانی انجام شد که از هفت منطقه و از شهر شوشا ، که بخشی از قره باغ است ، اخراج شدند.

به گفته رئیس جمهوری آذربایجان، این یک جنگ است و در آن غیرنظامیان هم قربانی می شوند، به طوری که ۶۹ غیرنظامی دور از منطقه جنگی کشته شدند. بیش از ۳۰۰ نفر توسط ارامنه در شهر گنجه زخمی شدند.

در بخش دیگری از این مصاحبه خبرنگار شبکه اول تلویزیون آلمان پرسید: برخی از کارشناسان حقوق بشر و مدافعان حقوق بشر می گویند شما ظاهراً جنگ را شروع کرده اید تا مردم را پشت سر خود قرار دهید و توجه را از مشکلات دموکراسی و حقوق بشر در کشور منحرف کنید.

علی اف در پاسخ تاکید کرد: نیازی به این کار نیست. سیستم سیاسی ما کار می کند. کسانی که در زندان های ما هستند به جرم جنایاتی است که مرتکب شده اند. اما هیچ کس به دلایل سیاسی یا به دلیل تعلق آنها به اپوزیسیون در زندان به سر نمی برد.

علی اف با بیان اینکه کشورش ادعا نمی کند بهترین دموکراسی است افزود: ما وانمود نمی کنیم که بهترین هستیم، اما کشورهایی هستند که این حرف را می زنند اما معترضان را می کشند.

وی در خصوص احتمال مداخله کشور ثالث در مناقشه قره باغ گفت: انتظار نداریم در این مسئله کشور سوم دخالت کند. ما همچنین نمی دانیم کدام کشور می تواند در این امر دخالت کند ، زیرا کشورهای اطراف ما شرکا و دوستان ما هستند. ما می دانیم که ارامنه دوست دارند برخی از آنها را به جنگ بکشند ، اما من اطمینان دارم که این اتفاق نخواهد افتاد. این درگیری بین ما و ارمنستان است و همه باید از آن دوری کنند.

علی اف در خصوص حضور جنگنده های ترکیه ای در آسمان آذربایجان نیز گفت: جنگنده های اف- ۱۶ ترکیه به دلیل یک تمرین نظامی به اینجا آمدند و به دلیل حمله ارامنه به ما، ماندند. آنها به نشانه همبستگی در اینجا هستند. آنها در هیچ درگیری شرکت نمی کنند و همچنین قرار نیست در آن شرکت کنند.

وی با تاکید بر این که ارمنستان باید حملاتش را متوقف کند گفت: قدرت های بین المللی از جمله روسیه، آمریکا و فرانسه عضو گروه مینسک و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند. این کشورها چهار قطعنامه را تصویب کرده اند که خواستار عقب نشینی نیروهای ارمنی است. اما این کشورها هیچ کاری برای اجرای آن انجام ندادند.

اوضاع در منطقه قره باغ از ششم مهر (۲۷ سپتامبر) متشنج شده و ارمنستان و جمهوری آذربایجان یکدیگر را به آغاز جنگ متهم کرده‌اند. باکو و ایروان یک بار در تاریخ ۱۸ مهرماه با وساطت مسکو و بار دیگر با میانجی گری فرانسه، روسیه و آمریکا در تاریخ ۲۷ مهر به آتش‌بس بشردوستانه رضایت داده بودند که دقایقی پس از برقراری این آتش‌بس‌ها نیز به سرعت دو طرف همدیگر را به نقض آن متهم کردند.

این دو کشور همچنین پس از آتش بس اول در بیانیه‌ای مشترک با آمریکا اعلام کردند که اواخر روز یکشنبه به توافق جدیدی دست یافته‌اند و از صبح دوشنبه (۵ آبان) آتش‌بس بشردوستانه میان آن‌ها برقرار خواهد شد.

پس از حصول این توافق جدید نیز درگیری‌ها و تبادل آتش پراکنده میان دو طرف رخ داده که بار دیگر دو کشور یکدیگر را به نقض آن متهم کرده اند. مقامات و نهادهای مهم جهان از زمان آغاز این درگیری‌های جدید خواستار توقف درگیری‌ها و برقراری آتش‌بس میان دو کشور شده و همچنین نسبت به افزایش تنش‌ها در منطقه و پیامدهای آن هشدار داده‌اند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: جمهوری آذربایجان درگیری ها حقوق بشر قره باغ آتش بس علی اف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۷۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده باش اکیپ‌های مدیریت بحران شرکت آب و فاضلاب یزد 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، داود مخلصی گفت: با توجه به صدور هشدار سطح نارنجی و پیش بینی شدت بارش‌ها در برخی شهرستان‌های استان تمامی تجهیزات حوزه آب و فاضلاب، ماشین آلات سنگین و تجهیزات مقابله با بحران برای امدادرسانی در حالت آماده بکار قرار دارند. 

او افزود: هماهنگی‌های لازم برای آمادگی پیمانکاران بخش خصوصی برای آماده باش پرسنل و امکان بکارگیری تمامی ماشین‌آلات و تجهیزات انجام شده است. 

مدیر دفتر بحران و پدافند غیرعامل شرکت آب و فاضلاب یزد ادامه داد: ارسال پیامک‌های اطلاع رسانی به مشترکین فاضلاب، بازدید از دریچه منهول‌های فاضلاب به منظور جلوگیری از پس زدگی فاضلاب، مدیریت بهره برداری از شبکه و تصفیه خانه فاضلاب به دلیل ورود روان آب‌ها و افزایش دبی تصفیه خانه ها، مرمت و آسفالت کانال‌ها و مسیر‌های حفاری شده، رصد مستمر وضعیت تاسیسات تامین، تولید و انتقال آب تا پایان شرایط اضطراری، اعلام سریع گزارش هرگونه حادثه احتمالی از جمله اقدامات برنامه‌ریزی شده برای پیشگیری و پاسخگویی به شرایط اضطراری است. 

مخلصی خاطرنشان کرد: در جلسات مدیریت بحران مقرر شد با توجه به احتمال وقوع روان‌آب در سطح شهر یزد و سیلاب در رودخانه‌های فصلی، در صورت وارد آمدن آسیب به شبکه و تاسیسات آب و فاضلاب نسبت به اعزام تیم عملیاتی واکنش سریع برای رفع حادثه با قید فوریت اقدام شود.

دیگر خبرها

  • صلح با تحقق عدالت در حق فلسطینیان محقق می‌شود
  • آماده باش اکیپ‌های مدیریت بحران شرکت آب و فاضلاب یزد
  • دستگاه های خدمات رسان کرمان برای مقابله با بحران سیل آماده باشند
  • آماده باش کامل اکیپ‌های مدیریت بحران شرکت آب و فاضلاب یزد
  • آماده باش اکیپ‌های مدیریت بحران شرکت آب و فاضلاب یزد 
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • اظهارات جدید رئیسی درباره میز مذاکره و دیپلماسی
  • آماده‌باش مدیریت بحران اصفهان در پی صدور هشدار هواشناسی
  • چین: گروه ۷ تنش‌ها و درگیری‌های منطقه‌ای را تشدید می‌کند
  • آماده‌باش مدیریت بحران استان