Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود وعده مسئولان مبنی بر رفع مشکل بازار سیمان، اما این محصول باز هم در جنوب شرق کشور کمیاب شده است و در برخی مراکز به سختی، آن هم با قیمت نجومی عرضه می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، در حالی که ماه هاست جامعه بشری تحت تاثیر شرایط ناشی از شیوع کرونا قرار گرفته، هر روز از گرانی های جدید اقلام مختلف رونمایی و به واسطه افزایش افسار گسیخته کالاها رنج مضاعفی به مردم تحمیل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
 اما آنچه آزار دهنده تر شده، کمیابی برخی اقلام مورد نیاز است، آن هم در شرایطی که مسئولان امر اعلام می کنند که کمبودی در بازار وجود ندارد، اما شاهد فریادهای مردم مبنی بر نبود کالایی خاص هستیم.
 
طی هفته های اخیر قیمت سیمان، با شیب تندی در حال افزایش است و در موعدی از زمان نایاب شد، موضوعی که مورد پیگیری این پایگاه خبری نیز قرار گرفت و گزارش هایی با عنوان "غافلگیری مردم جنوب شرق کشور از گرانی و کمیابی سیمان " و " سیمان بی تدبیری ساخت و ساز در سیستان و بلوچستان را بتن کرد "منتشر شد.  
در همین راستا نیمه مهرماه، رئیس سازمان صمت در خصوص گرانی و کمبود این کالا اعلام کرد که بخشی از هزینه های ضروری به صنعت سیمان وارد شده ناشی از افزایش قیمت مواد پتروشیمی در بورس و در حوزه سیمان پاکتی بود، بررسی انجام و مقرر شد طبق شرایط تعیین شده برای توزیع سیمان اقدام کنند.
 
وی در ادامه اذعان کرد که در این رابطه رقمی را ابلاغ کردیم که فقط پاکت سیمان 2 هزار تومان افزایش هزینه دارد که به کارخانجات اعلام شد و باید با این شرایط توزیع کنند، افزایش را پذیرفتیم و توزیع پاکت آغاز شده است و در صورتی که باز هم تعللی باشد، تخلف محسوب می شود و با کارخانجاتی که برای توزیع سیمان اقدام نکنند، برخورد می شود.
 
اما در حالی که این موضوع از سوی رئیس سازمان صمت اعلام و طبق ادعای وی تنها 2 هزار تومان به قیمت سیمان اضافه شد، شاهد افزایش 13 هزار تومانی هر پاکت سیمان در این خطه هستیم، اما علاوه بر این که این مقام مسئول مطرح کرد که مشکل رفع و توزیع این محصول آغاز شده، ولی شواهد نشان می دهد که خلاف این امر در سیستان و بلوچستان در جریان است.
 
به اعتقاد بسیاری از مردم، آنچه این آشفتگی را در بازار رقم زده است، بی توجهی مسئولان امر به مردم و اهمال کاری آن ها در زمینه نظارت است، آن هم در روزهایی که شیوع ویروس منحوس کرونا بر اقتصاد مردم تاثیر زیادی گذاشته است.
 
افزایش 13 هزار تومانی هر پاکت سیمان
 
محمد نارویی، یکی از شهروندان زاهدان که به اقتضای شغلش روزانه ناچار به خرید سیمان است، در این باره به خبرنگار ما گفت: در حالی که تا شهریور ماه هر پاکت سیمان را به قیمت 12 هزار تومان خریداری می کردیم، اما اکنون قیمت آن به 25 هزار تومان رسیده است، اما نمی دانیم از گرانی گلایه یا از کمبود این محصول بیداد کنیم.
 
وی ادامه داد: از قیمت های نجومی که بگذریم، متاسفانه این روزها به سختی می توان سیمان پیدا کرد، چراکه بسیاری از مراکز عرضه از توزیع آن خودداری و اذعان می کنند که این کالا در بازار موجود نیست، به ندرت می توان مراکزی را پیدا کرد که دلشان به حال مردم بسوزد و از دپو خودداری و سیمان را عرضه کنند که البته باید ساعت ها در صف های طولانی بایستی تا شاید دست پر برگردی.
   
گرانی های کمرشکن و نظارت ضعیف متولیان
 
این شهروند اضافه کرد: این در حالی است که کرونا جامعه بشری را تهدید می کند و اگر در این صف ها یک نفر ناقل باشد می تواند دیگران را هم مبتلا کند، از سویی هم وضعیت اقتصادی مردم به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و کمر مردم زیر بار گرانی ها خم شده است.
 
وی افزود: این اتفاق ها نشان دهنده بارز بی توجهی مسئولان به مردم و بی تدبیری آن ها در تنظیم بازار و نظارت بر اصناف است.
 
گرانی افسار گسیخته؛ نشان از بی تدبیری دولت
 
رشید شکری، یکی دیگر از شهروندان هم به خبرنگار ما گفت: چند ماهی است که با گرفتن وام برای احداث طبقه دوم منزلم اقدام کرده ام تا فرزندم را از سختی های زندگی مستاجری نجات دهم، اما هر بار که برای خرید مصالح ساختمانی به بازار مراجعه کردم با قیمت جدیدی رو به رو شدم.
 
وی عنوان کرد: از بین این لوازم، قیمت سیمان نه تنها با افزایش افسارگسیخته ای همراه بوده، بلکه به ندرت می توان این کالا را پیدا کرد، این شرایط فقط به بازار مصالح ساختمانی اختصاص ندارد، بلکه در بازار اکثر اقلام مورد نیاز، قابل مشاهده است، موضوعی که بی تدبیری دولت را به وضوح نشان می دهد.  
این شهروند اضافه کرد: چرا باید مردم با وجود فشارهایی که این روزها به آن ها تحمیل می شود، به دنبال هر کالایی که نیاز دارند بدوند، یا عمرشان در صف های طولانی تلف شود؟ کاش مسئولان امر به جای پشت میز نشینی و شعار دادن، سری به بازار بزنند و ببینند در این روزهای کرونایی مردم با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنند.

کمبودی نداریم، مردم تخلف ها را گزارش دهند
 
برای پیگیری موضوع با داود شهرکی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان تماس گرفتیم که وی به دلیل حضور در جلسه تنها بخشی از سوالات خبرنگار ما را پاسخ داد و اذعان کرد: هیچ کمبود در بازار سیمان وجود ندارد، مردم در صورت مشاهده گران فروشی یا عدم عرضه این کالا، موضوع را به معاونت بازرسی سازمان صمت اعلام کنند تا برای پیگیری و رفع مشکل اقدام شود.
 
وی تصریح کرد: در صورتی که صنفی بر خلاف ضوابط عمل یا اقدام به گران فروشی کند، برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
 
اما بر خلاف گفته های رئیس سازمان صمت مبنی بر عدم کمبود سیمان در بازار، صف های طویل و گلایه های مردم از کمبود این محصول و صف های طولانی مقابل تعدادی از مراکز عرضه آن خبر می دهد.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رئیس سازمان پاکت سیمان هزار تومان سازمان صمت بی تدبیری گرانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۱۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«کنسرو ماهی» صدرنشین گرانی خوراکی‌ها؛ شیرخشک ۵۷ درصد گران شد

تازه‌ترین گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲، قیمت «کنسرو ماهی» و «قارچ» در مناطق شهری بیش از سایر کالا‌های خوراکی در مقایسه با اسفند ۱۴۰۱ افزایش یافته است. در مقابل، قیمت پیاز و روغن نباتی جامد نسبت به سایر کالا‌ها اُفت قیمت بیشتری را تجربه کرده است.

به گزارش اکوایران، یکی از داده‌های مهمی که توسط مرکز آمار منتشر می‌شود، متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری است. این آمار آخرین بار برای اسفند ۱۴۰۲ ارائه شده و مرکز آمار بیستم فروردین‌ماه ۱۴۰۳ آن را به صورت رسمی منتشر کرده است.

بر اساس این گزارش، اگر قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری طی اسفند ۱۴۰۲ را با بهمن ۱۴۰۲ مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که بیشترین رشد قیمت برای سه کالای «فلفل دلمه‌ای»، «موز» و «انار» بود. در مقابل، پنج کالای خوراکی با کاهش قیمت نسبت به بهمن‌ماه مواجه شده‌اند که شدیدترین سطح این اُفت به نام «گوجه‌فرنگی» ثبت شده است. به صورت کلی و با صرف نظر از کالا‌هایی که کاهش قیمت داشته‌اند، می‌توان گفت که محدوده افزایش قیمت طی یک ماه مورد نظر بین ۰.۳ درصد تا نزدیک ۱۶ درصد بود.

حالا اگر قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری طی اسفند ۱۴۰۲ را با اسفند ۱۴۰۱ قیاس کنیم، سطح تغییرات قیمت بالاتر می‌رود. برای مثال در این حالت از مقایسه، قیمت «کنسرو ماهی» بیش از ۱۱۰ درصد افزایش یافته است. به طور کلی، از میان ۵۳ کالای خوراکی ارائه‌شده توسط مرکز آمار، قیمت ۲۰ کالا در اسفند سال گذشته بیشتر از ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه در یک سال قبل افزایش یافته است. در سوی دیگر این طیف نیز اقلامی مانند «پیاز» و «روغن نباتی جامد» قرار گرفته که قیمت آن‌ها با کاهش روبه‌رو شده است.

رشد ماهانه قیمت خوراکی‌ها در اسفند ۱۴۰۲ نسبت به بهمن‌ماه

برای محاسبه رشد ماهانه متوسط قیمت خوراکی‌ها در اسفند ۱۴۰۲ باید سطح این شاخص را با سطح شاخص بهمن ۱۴۰۲ قیاس کرد. نتیجه این مقایسه برای ۵۳ کالای اعلام‌شده از سوی مرکز آمار نشان می‌دهد که قیمت ۴۵ کالا افزایش و قیمت هشت کالا کاهش یافته است. از میان کالایی که افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند، بیشترین افزایش ۱۵.۷ درصد بوده که مربوط به فلفل دلمه‌ای می‌شود. به عبارت دیگر، در اسفند ۱۴۰۲ هر یک کیلوگرم فلفل دلمه‌ای، ۱۵.۷ درصد گران‌تر از بهمن‌ماه بوده است.

در مقام دوم نیز «موز» با افزایش ۱۳.۵ درصدی قیمت قرار گرفته است. «انار» نیز با ثبت رشد قیمت ۷.۵ درصدی، در رتبه سوم افزایش ماهانه قیمت خوراکی‌ها در مناطق شهری ایستاده است. افزایش قیمت سایر کالا‌ها نیز در محدوده ۶ تا ۰.۳ درصد بود. درست در سوی دیگر این طیف، محصولاتی مثل «گوجه فرنگی»، «مرغ ماشینی» و «روغن مایع» قرار گرفته‌اند که متوسط قیمت آن‌ها در اسفند به ترتیب ۷.۸ درصد، ۱.۹ درصد و ۰.۵ درصد نسبت به بهمن کاهش یافته بود.

این تغییرات قیمت در شرایطی حاصل شده که قیمت‌ها در اسفند ۱۴۰۲ با بهمن‌ماه همان سال مقایسه شده است. اگر قیمت‌های اسفند ۱۴۰۲ را با اسفند ۱۴۰۱ مقایسه کنیم رشد قیمت‌ها با اختلاف فاحشی نسبت به رشد ماهانه، شدت می‌گیرد. به بیان دقیق‌تر، اگر چه به نظر قیمت کالا‌های خوراکی در اسفند چندان نسبت به بهمن افزایش نیافته بود، اما خانوار‌ها برای خرید همین کالا‌ها در اسفند یک سال قبل به مراتب کمتر متحمل هزینه می‌شدند.

رشد قیمت خوراکی‌ها در اسفند ۱۴۰۲ نسبت به اسفند ۱۴۰۱

در نوع دیگری از مقایسه می‌توان رشد قیمت‌ها در اسفند ۱۴۰۲ را نسبت به اسفند ۱۴۰۱ سنجید. در این حالت مشخص می‌شود که از ۵۳ کالای اعلامی از سوی مرکز آمار، قیمت «کنسرو ماهی» در اسفند سال قبل ۱۱۱.۶ درصد نسبت به اسفند سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است. به بیان دیگر، خانوار‌ها در آخرین ماه از سال گذشته برای خرید کنسرو ماهی تقریبا ۲ برابر بیش‌تر از مدت مشابه در سال گذشته هزینه کرده‌اند.

در رتبه بعد با اختلاف نسبتا بالاتری، «قارچ» قرار گرفته که قیمت آن به صورت نقطه به نقطه ۷۰.۹ درصد افزایش یافته است. «کشمش پلویی» و «گوشت گاو یا گوساله» نیز در رتبه سوم و چهارم قرار گرفته‌اند و رشد قیمتی حداقل برابر با ۷۰ درصد را شاهد بوده‌اند.

همچنین، قیمت ۱۷ کالا بین ۳۰ تا ۶۰ درصد افزایش یافته است که از میان آن‌ها می‌توان به «قند»، «تخم‌مرغ ماشینی»، «شیر خشک» و «لوبیا قرمز» اشاره کرد. بر اساس این آمارها، قیمت شیر خشک ۵۷.۸ درصد افزایش داشت.

دیگر خبرها

  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کم‌کاری و اهمال دستگاه‌ها در خصوص ناهنجاری‌های اجتماعی قابل پذیرش نیست
  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌؛ کسی گرانی را به گردن نمی‌گیرد
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو
  • کاری کنید امید مردم برای خانه‎دار شدن از بین نرود/بنگاه‌‎داری بانک‌‎ها، آفت بزرگ بازار مسکن کشور است
  • فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی
  • حق نداریم بنزین را به قیمت جهانی اما خودروهای ۲ دهه عقب‌تر به مردم بدهیم
  • «کنسرو ماهی» صدرنشین گرانی خوراکی‌ها؛ شیرخشک ۵۷ درصد گران شد
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۰۲