Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک نماینده مجلس یازدهم گفت: اثبات مضرات و یا مزایای محصولات تراریخته به آسانی امکانپذیر نیست، اما آنچه مسلم این است که به عنوان یک حق، مصرف کننده باید نسبت به مصرف کالای تراریخته آگاه باشد.

علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی برنا، با بیان اینکه نحوه اجرای قوانین بالادستی در حوزه محصولات تراریخته و چگونگی عرضه این محصولات در بازار و همچنین وضعیت تولید، واردات و اطلاع رسانی از مزایا و مضرات این محصولات به مصرف کنندگان در جلسه امروز کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت، گفت: در این خصوص در کمیته تخصصی و در صحن اصلی کمیسیون جلسات متعددی برگزار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: ما در حوزه نحوه عملکرد دستگاه های ذی ربط درخصوص محصولات تراریخته و اجرای وظایف قانونی این دستگاه ها و عدم توجه به قانون توسط سازمان ها و نهادها گزارشاتی داشته ایم. همچنین براساس قوانین بالادستی همچون برنامه ششم توسعه تاکید بر اولویت دادن به محصولات تراریخته و ارگانیک است که لازم است به این موضوع نظارت جدی صورت گیرد، ضمن آنکه تفکیک محصولات تراریخته از غیرتراریخته و عرضه آنها در بازار نیز موضوع دیگری بود که نسبت به اجرای درست آن نگرانی هایی وجود داشت. 

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم تصریح کرد: پس از حصول گزارش سازمان بازرسی تاکنون دو جلسه با حضور متخصصان علوم ژنتیک و بیوتکنولوژی، روسای انجمن های تخصصی و مسئولان وزارتخانه های جهاد کشاورزی، بهداشت، سازمان ملی استاندارد، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان بازرسی و شورای عالی ایمنی زیستی برگزار کردیم و بر اجرای صحیح قانون ایمنی زیستی و قانون برنامه ششم توسعه در زمینه رعایت پروتکل های مربوط به واردات و حمل و نقل صحیح مواد تراریخته از بنادر به کارخانجات و برچست گذاری صحیح محصولات به نحوی که محصولات تراریخته از غیرتراریخته تفکیک شده باشد، تاکید شد. 

وی با بیان اینکه موضوع تراریخته یک موضوع کاملا علمی و پیچیده است، گفت: اثبات مضرات و یا مزایای محصولات تراریخته به آسانی امکانپذیر نیست، اما آنچه مسلم این است که به عنوان یک حق، مصرف کننده باید نسبت به مصرف کالای تراریخته آگاه باشد، ضمن اینکه یکی از موضوعاتی که متاسفانه در سال های اخیر شاهد آن هستیم، بی توجهی به تولید محصولات تراریخته و وابستگی کامل به واردات است که در این جلسه به آن اشاره شده و وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص کوتاهی هایی داشته است. 

خضریان ادامه داد: استفاده از تکنولوژی های روز و در جهت توسعه کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی و کاهش وابستگی یک ضرورت غیرقابل انکار است که در سال های متمادی نسبت به آن غفلت شده  و ما باید به آن توجه ویژه ای داشته باشیم و بحث تولید داخل و نظارت بر بکارگیری توان دانشمندان داخلی ایرانی یکی از دغدغه هایی بود که در جلسه امروز مطرح شد. 

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی خاطرنشان کرد: مقرر شد تا ۲۰ آبان به سوالاتی که به صورت مکتوب برای دستگاه های ذی ربط ارسال می شود، پاسخ داده شده تا کمیسیون با توجه به این پاسخ ها و گزارشات کارشناسی تصمیم گیری و اعلام نظر کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خضریان محصولات تراریخته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۰۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط سازمان غذاودارو برای صادرات محصولات کشاورزی

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، به اقدامات و برنامه‌های سازمان غذا و دارو در حوزه غذا و صادرات محصولات خام کشاورزی اشاره کرد و گفت: طرح غنی‌سازی نان با آهن و اسید فولیک را توانستیم اجرا کنیم و همه شرکت‌های تولید کننده آرد، غنی‌سازی آرد را با آهن و اسید فولیک انجام می‌دهند.

وی افزود: در تداوم طرح غنی سازی شیر با ویتامین D موفق شدیم مراحل اولیه غنی سازی آرد با ویتامین D را شروع کنیم، چون قوت قالب مردم ما نان است و بیشترین مصرف در کالاهای اساسی هم گندم است.

محمدی ادامه داد: یکی از اقدامات بزرگ ما در سال گذشته، توسعه پایش سموم در مواد غذایی است که ما هر سال این کار را انجام می‌دهیم و سال ۱۴۰۲ بسیار بیشتر انجام دادیم و اقلامی که آلودگی با آفت کش‌ها، سموم و نیترات را دارند، شناسایی می‌کنیم.

وی افزود: بالغ بر ۵۰۰ آزمایشگاه در سراسر کشور داریم که ۵۳ آزمایشگاه مربوط به وزارت بهداشت است، دانشگاه‌های علوم پزشکی و آزمایشگاه مرجع که این آلودگی‌ها را اندازه‌گیری می‌کند. مثلاً برای پسته یکی از شاخص‌هایی که همه کشورها از ما می‌خواهند، آلفاتوکسین پسته است و سه آزمایشگاه در تهران، رفسنجان و کرمان توسط اتحادیه اروپا تأیید شده است.

محمدی در ارتباط با آلفاتوکسین، گفت: با توجه به مشکلاتی که برای صادرات به وجود آمد تاکید شد که همه محصولات خام کشاورزی مشمول آزمایش شوند، یعنی موقع صادرات ما شاخص مورد تأیید کشور مقصد را می‌گیریم.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۸ هزار شاخص را تدوین و کتابچه آن را در اختیار همه دستگاه‌های ذی‌ربط قرار دادیم که بومی‌سازی شده است. یعنی بر اساس میزان مصرف همه محصولات خام کشاورزی؛ مثل ذرت، فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی، هویج و…، در کشور ما این میزان مشخص است. حالا اگر بخواهیم این محصولات را صادر کنیم، سطح شاخص را باید کشور مقصد به ما بدهد، یعنی مقصد صادراتی اعلام می‌کند که سطح آرسنیک برنج مورد قبول من مثلاً ۲۵۰ است، در کشور ما این سطح بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ است. ما بر اساس استاندارد آن کشور اگر سختگیرانه‌تر باشد به صادر کننده‌ها اعلام می‌کنیم که مقصد صادراتی شما تا این سطح را قبول می‌کند بیش از این سطح ما غیر منطبق اعلام می‌کنیم؛ در نتیجه اجازه صادرات نمی‌دهیم، به همین دلیل ما در رابطه با پسته و محصولات خام کشاورزی، تا زمانی که جواب آزمایش مشخص نشود اجازه صادرات نمی‌دهیم، طبیعتاً به مواردی اجازه صادرات می‌دهیم که منطبق باشند.

کد خبر 6063231 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • نقش مردم در اقتصاد، تعدیل مصرف است
  •  صادرات هزار و 489 میلیون دلار محصولات تولیدی آذربایجان‌غربی از گمرکات استان
  • کاهش مصرف انرژی‌ در مبدل‌های الکتریکی با استفاده از هوش مصنوعی
  • افزایش ۴.۶ درصدی مصرف روزانه بنزین نسبت به سال قبل
  • رای انضباطی دیدار تیم‌های فوتبال فرا ایساتیس فارس و کانی کردستان
  • شرط سازمان غذاودارو برای صادرات محصولات کشاورزی
  • سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس: بررسی قانون افزایش تعطیلات آخر هفته بعد از تعطیلات به جریان می افتد
  • تاثیر مصرف محصولات سویا بر ریسک فاکتور‌های قلبی و عروقی دیابت نوع ۲
  • نامه بیش از ۲ هزار روانشناس به دبیرکل سازمان ملل برای اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن
  • تاثیر مصرف محصولات سویا بر ریسک فاکتورهای قلبی و عروقی دیابت نوع ۲