Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحریریه پارسینه: چند سالی می‌شود که بحث نصب دوربین روی لباس ماموران نیروی انتظامی، یکی از موضوعات جدی است، اما تا به امروز این اتفاق نیفتاده است.

در کمتر از ۲۴ ساعت از انتشار ویدیویی که نشان می‌داد یک مامور پلیس در واکنش به فحاشی فردی که دستگیر شده از گاز فلفل و شوکر استفاده کرده و طرح شکایت خانواده متوفی به دادسرای نظامی مشهد، پلیس متخلف بازداشت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خبری بود که چندی قبل حسابی سرو صدا کرد.

ابتدا ویدئویی منتشر می‌شود از ماموری که متهمی را به یک تیر برق بسته و با شوکر به او ضربه می‌زند. در نهایت هم خبر‌ها حکایت می کنند که مرد جوان که مهرداد سپهری ۲۸ ساله بود، در مسیر و در خودرو جان می‌دهد. خانواده سپهری خیلی زود شکایت کرده و ادعا کردند که مرگ او به خاطر ضربات پلیس و همچنین استفاده مداوم از گار فلفل بر صورت مهرداد بوده است.

از شکایت خانواده متوفی تا دستگیری مامور متخلف

دادستان نظامی خراسان رضوی بلافاصله در واکنش به انتشار این ویدیو‌ها و ماهی‌گیری رسانه‌های معاند از آب گل آلود، از تشکیل پرونده‌ای در دادسرای نظامی درباره مرگ این فرد در جریان دستگیری توسط مأموران نیروی انتظامی خبر داد. قاضی مهدی اخلاقی با بیان اینکه خانواده متوفی نیز شکایت خود را به این دادسرا اعلام کرده‌اند، افزود: معاون دادستان نظامی خراسان رضوی با حضور در پزشکی قانونی پس از کالبدشکافی، دستور نمونه‌برداری از ریه و بررسی تأثیر اسپری بر مرگ متوفی را صادر کرده است. وی تصریح کرد: پرونده به شعبه بازپرسی دادسرای نظامی خراسان رضوی ارجاع و موضوع در ۸ بند به ضابطان قضایی ارجاع شده تا در اسرع وقت، این واقعه را بررسی و گزارش کنند.

اما فرمانده انتظامی خراسان رضوی از اصل ماجرای مرگ مهرداد پرده برداشت و از تحقیقات ویژه پیرامون مرگ مرد جوانی خبر داد. سردار محمد کاظم تقوی گفت: در پی تماس تلفنی با فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر درگیری مرد جوان با خانواده همسرسابقش و همچنین درگیری با اهالی محل همراه با  تخریب وسایل آن‌ها و  درخواست پی گیری فوری موضوع، گشت کلانتری «کاظم آباد» مشهد در محل حاضر می‌شود. پس از اعلام گزارش مرگ این مرد جوان و انتشار تصاویری از زمان دستگیری این فرد با ادعای مسمومیت بر اثر اسپری فلفل در شبکه‌های معاند، در همان دقایق اولیه و قبل از انتشار تصاویر مربوط به این واقعه از رسانه‌ها، فرمانده انتظامی خراسان رضوی دستور ویژه‌ای به رئیس بازرسی پلیس استان برای پیگیری سریع پرونده و روشن شدن چرایی و علت آن صادر و تحقیقات با احضار مامور انتظامی آغاز شد.

طبق گفته فرمانده انتظامی خراسان رضوی، مهرداد سپهری سوابق مجرمانه متعددی مانند نگهداری حشیش و هروئین در سال ۹۳، سرقت ادوات کشاورزی و سرقت گوشی تلفن همراه در سال ۹۷ و  سرقت احشام  وسرقت لوازم خانه و سرقت از باغ در سال ۹۸ را در کارنامه خود داشته است. مأمور کلانتری توسط بازرسی استان احضار و تحقیقات از وی آغاز شده که  نتایج بررسی‌های پلیسی  متعاقبا اعلام می‌شود.

در نهایت، اما مامور پلیس هم دستگیر شد. بنا بر گزارش خبرگزاری وابسته به قوه قضائیه، مأمور متخلف در پی ماجرای مهرداد سپهری در جریان دستگیری با قرار بازپرس دادسرای نظامی بازداشت شد، از دو مأمور دیگر کلانتری هم که مقتول را به کلانتری منتقل کرده‌اند تحقیق شده و از شهود و مطلعان نیز تحقیقات در حال انجام است و فردا نیز ادامه دارد.

تجهیز لباس نیروی انتظامی در فرودگاه مهرآباد و راه آهن به دوربین

این اخبار بهانه شد تا موضوع نصب دوربین بر روی لباس نیروی انتظامی، مجددا مورد بحث قرار گیرد. افرادی که مامور امنیت کشور و مردم هستند و کوچکترین اخبار و حواشی از سوی آنها، می‌تواند بر اعتماد عمومی تاثیر جدی بگذارد.

سردار مهدی معصوم بیگی، رئیس پلیس پیشگیری نیروی انتظامی چند روز پیش از امکان این اقدام تنها با تامین بودجه خبر داد و گفت: اجرای کامل طرح دوربین‌دار شدن لباس پلیس که چند سالی است در سطح استان‌های کشور اجرا می‌شود، بستگی به تامین اعتبارات در این حوزه دارد. دوربین‌هایی که به نام دوربین‌های البسه یاد می‌شد، رفتار ماموران را استاندارد کرده و منجر به صیانت از آن‌ها‌ می‌شود. چنانچه اتفاق خاصی در برخی ماموریت‌ها رخ دهد، این دوربین‌ها اتفاق رخ داده را ضبط می‌کند و از این طریق از ماموران ناجا صیانت و از سوی دیگر باعث تقویت حقوق شهروندی می‌شود. نیاز است این طرح در سراسر کشور کامل‌تر شود اکنون دوربین‌های البسه با اولویت پاسگاه‌ها و کلانتری‌ها در حال اجراست، اما تکمیل آن نیازمند تامین بودجه است.  

  رئیس پلیس پیشگیری با بیان اینکه بخشی از این دوربین‌ها تولید داخل است و برخی دیگر از چین وارد‌ می‌شود، گفت: همان طور که گفته شد در راستای صیانت از حقوق شهروندی این دوربین‌ها همه اقدامات مامور کلانتری را به طور مستمر ثبت و ضبط می‌کند و موجب استاندارد شدن رفتار کارکنان فعال در مجموعه نیروی انتظامی در مواجهه با شهروندان می‌شود. کلانتری و پاسگاه‌ها به علت ارتباط مستمر و چهره به چهره با شهروندان به عنوان خطوط مقدم عملیات در نیروی انتظامی به شمار می‌روند و در صورت بالا بودن توان و کارایی فرمانده پاسگاه‌ها و کلانتری‌ها میزان رضایتمندی مردم از پلیس افزایش می‌یابد.

به گفته معصوم بیگی،  هوشمندسازی و به روز بودن از مولفه‌های محوری هویت پلیس کارآمد در جامعه است و امروز میدان خلاقیت‌ها و ایده‌های نو و هوشمندانه است و سازمانی در این برهه تاریخی قدرتمند و قوام خواهد داشت که هوشمندانه از دانش روز بهره گیری و اثربخشی و کارآیی سازمانی را ارتقا دهد.  بر این اساس در حال حاضر هوشمندسازی ضرورت سازمانی و راهبرد ناجاست.

تا به حال بخشی از پلیس‌های فرودگاه مهرآباد تهران و همچنین برخی از پلیس‌های راه آهن کشور به دوربین مجهز شده اند، اما این تعداد اندکی است. اگرچه وجود دوربین بر روی لباس مامورانی که در مبادی رفت و آمد کشور مثل فرودگاه و راه آهن وجود دارند بسیار جدی است، اما ماموران نیروی انتظامی که هر روز در سطح شهر رفت و آمد می‌کنند و با افراد متفاوتی روبرو می‌شوند. گاهی ماموریت‌ها مهمی را هم پشت سر می گذارند هم به همان نسبت نیازمند چنین تجهیزاتی هستند. چه بسا اگر مامور متخلفی که با مهرداد سپهری آن رفتار را کرد، اگر می‌دانست که رفتارش ثبت و ضبط می‌شود و نتایج و عواقب خودش را هم به همراه دارد، دیگر دست به چنان رفتاری نمی‌زد و یا حداقل دوربینی بود تا تمام وقایع را ثبت کند تا دیگران بر روی اتفاق رخ داده، موج سواری نکرده و از این خبر برای امیال خودشان استفاده نکنند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خانواده متوفی نیروی انتظامی دادسرای نظامی مهرداد سپهری خراسان رضوی دوربین ها روی لباس بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۴۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور کاپیتان استقلال در دادگاه با شکایت نیروی انتظامی

کاپیتان استقلال به دنبال اتفاقات بازی با آلومینیوم اراک در هفته بیست‌ودوم لیگ برتر با شکایت فرماندهی انتظامی کشور (فراجا) به دادسرای فرهنگ و رسانه رفت.

به گزارش تسنیم، به دنبال اتفاقات پس از پایان دیدار تیم‌های آلومینیوم اراک و استقلال، سید حسین حسینی از سوی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال به 300 میلیون تومان جریمه و یک جلسه تعلیقی محکوم شد.   در پایان این دیدار یک هوادار خانم وارد زمین شد و حسینی ضمن در آغوش گرفتن او با مأموران نیروی انتظامی درگیری پیدا کرد.   کاپیتان استقلال پس از دیدار با شمس آذر قزوین نیز صحبت‌هایی در رابطه با حکم کمیته انضباطی مطرح کرد که با واکنش این کمیته و حکم جدید این کمیته روبرو شد. بدین ترتیب یک جلسه محرومیت تعلیقی‌ حسینی اجرا خواهد شد و او در بازی با تراکتور تبریز در هفته بیست‌وپنجم محروم خواهد بود.   در تازه‌ترین اتفاق، فرماندهی انتظامی کشور (فراجا) از دروازه‌بان استقلال به دادسرای فرهنگ و رسانه شکایت کرده و دروازه‌بان ملی‌پوش آبی‌پوشان در دادگاه حضور یافت.   حسینی در دادسرا توضیح داد صحبتی یا اقدامی علیه فرماندهی انتظامی نکرده و تنها برای مراقبت از بانوی هوادار دنبال آرام کردن فضا بوده است. وکیل باشگاه استقلال نیز بابت این پرونده در دادسرا حضور پیدا کرد.   کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دستگیری عامل قمه کشی و شرارت در ایوان
  • متهم به ۲۰۰ فقره موبایل قاپی در مشهد دستگیر شد
  • دستگیری متهم به ۲۰۰ فقره موبایل قاپی در مشهد
  • افزایش ۲۱ درصدی دستگیری خرده‌فروشان مواد مخدر
  • اجرای طرح نور تأمین کننده منافع زن و خانواده است
  • حضور کاپیتان استقلال در دادگاه با شکایت نیروی انتظامی
  • ماجرای قتل ۳۰ هزار تومانی در کبابی!
  • شناسایی و دستگیری مامور قلابی در رشت
  • اگر کسی خود را مامور معرفی کرد چه کنیم؟
  • مامور قلابی در رشت دستگیر شد