Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-24@04:39:41 GMT

افزایش شیوع "اختلالات روانی"

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۴۱۳۹۲

رئیس سازمان نظام روان شناسی گفت:اکنون به خاطر محدودیت‌ها و مشکلات ایجاد شده ناشی از کرونا، نرخ شیوع نشانه‌های روان‌شناختی افزایش داشته است؛ به طوری که استرس، اضطراب، تعارض ،افسردگی ،وسواس و سایر نشانه‌ها رو به افزایش است. ناطقان: محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره اظهار داشت: سلامت روان در شرایط تحت فشار، به مخاطره می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: اکنون به خاطر محدودیت‌ها و مشکلات ایجاد شده از بابت ویروس کرونا و جنگ اقتصادی موجود مردم تحت فشار هستند. این وضعیت نرخ شیوع نشانه‌های روانشناختی را افزایش داده است؛ استرس، اضطراب، تعارض ،افسردگی ،وسواس و سایر نشانه‌ها رو به تزاید است.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره  گفت: جسم و روان در تعامل یکدیگرند و هر کدام دچار عوارضی شوند بر دیگری اثر می‌گذارد، ما نمی‌توانیم جسم سالم داشته باشیم اما روان ناسالم؛بنابراین باید همزمان برای هر دو سرمایه گذاری و برنامه ریزی نمائیم.

حاتمی با بیان اینکه سلامت روان چند بعدی است و مسائل و مشکلات روی اندیشه، هیجان و رفتار که مولفه‌های اصلی روان است اثر می‌گذارد،تصریح کرد: مهمترین چالش سلامت روان این است که برای پیشگیری از عوارض روانی کرونا برنامه‌ای نداریم و متولی پیگیری در این باره وجود ندارد و یک امر حاشیه‌ای است.

وی اضافه کرد: در صورتی برعکس است ، نقش روان در سلامت به میزان نقش جسم یا حتی بیشتر است. سلامت روان مربوط به یک وزارتخانه یا نهاد نیست بلکه همه نهادها و سازمان ها و رسانه ها در پیشگیری و ارتقا سلامت روان نقش دارند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره یادآور شد: کمیته ویژه مقابله با عوارض روانی درستاد ملی یک ضرورت است. اکنون ۹ ماه از ورود کرونا می‌گذرد، یعنی ۹ ماه با تاخیر این مساله عنوان می شود، پیش بینی ما حتی اگر کرونا رخت بربندد اما آثار روانی آن پابرجاست که باید برای این چالش بزرگ مقابله با عوارض روانی کرونا  یک حرکت ملی مقابله با اضطراب ملی را راه اندازی کنیم.

 حاتمی ابراز داشت: چالش دیگر، سطح سواد سلامت روان شهروندان است که با فرهنگ سازی و آموزش سطح سواد سلامت روان را افزایش دهیم در این باره صدا و سیما خیلی می‌تواند نقش آفرین باشد. اکثریت مردم با نشانه‌های اختلالات روانی آشنا نیستند و به همین لحاظ پیشگیری نمی‌کنند؛ به این خاطر یک نشانه ساده تبدیل به یک اختلال روانی غیر قابل علاج می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: چالش سوم سلامت روان و فضاهای مجازی است که افراد با هر تخصصی با بدون تخصص خود را روان شناس و مشاور در فضای مجازی معرفی می‌کنند و راهنمائی‌های غلط می کنند و باعث افزایش آسیب‌های اجتماعی و روانی می‌شوند. فضاهای مجازی افسار گسیخته در ذهن و اندیشه مردم اثر می‌گذارند. باید برای مدیریت فضاهای مجازی و فرهنگ استفاده از آن تمهیداتی اندیشیده شود.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره چالش چهارم بحث بیمه‌های پایه و تکمیلی است. مردم به لحاظ اقتصادی نمی‌توانند برای مسائل خود به روان شناس و مشاور مراجعه کنند و خدمات روان شناسی و مشاوره تبدیل شده است به یک کالای لوکس و درصد کمی از مردم می‌توانند از آن استفاده نمایند.

حاتمی ادامه داد: در قانون برنامه ششم بند ج ماده ۱۰۲ موضوع بیمه های پایه و تکمیلی تصویب شده است. در این شرایط بحرانی کمترین کار اینست مجلس با دولت همکاری کنند، مردم بتوانند از دفترچه های بیمه خدمات اجتماعی و درمانی برای خدمات روان شناسی و مشاوره استفاده نمایند. چالش پنجم عدم تصویب تعرفه ها می باشند.

وی متذکر شد: سازمان مدت هاست تعرفه ها را به هیات دولت پیشنهاد کرده است و در کمیسیون فرعی اقتصاد هم تصویب شده است اما از اعلام آن خودداری می شود. این امر موجب شده است افراد از مردم بابت ۴۵ دقیقه مشاوره مبالغ  خارج از مصوبه سازمان دریافت نمایند و این اجحاف به حق مردم است.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره بیان داشت: اکنون ویروس کرونا وضعیت روانی مردم را دچار مشکل کرده است، از یک طرف خانواده هایی که دارای متوفی هستند، از طرف دیگر کسانی که درگیر کرونا هستند و در کنار آن کادر درمان و کل جامعه نیازمند خدمات روان شناسی و مشاوره می باشند. خصوصا اینکه مردم نیاز به آموزش دارند.

حاتمی افزود: سبک زندگی کرونایی، بسته های آموزشی، مهارت های کنترل خشم، استرس، مهارت مدیریت فرزندان در خانواده و از همه مهمتر نیاز دارند با مشاورین خود حرف بزنند، گفتگو کنند، لذا ضرورت طرح غربالگری سلامت روان اجرایی شود و برای همه ی ۲۲ میلیون خانواده شناسنامه سلامت روان تدوین شود.

وی  اضافه کرد: اگر خانواده‌های ما شناسنانه سلامت روان داشته باشند، وضعیت عوارض روانی کرونا مشخص می‌شود. کجا آموزش و کجا مداخلات روانشناختی انجام دهیم. امیدوارم برای ارتقا سلامت روان و مقابله با نابهنجاری های ناشی از کرونا که سلامت روان را به مخاطره انداخته است برنامه هایی تدوین شود. منبع: فارس برچسب ها: افزایش شیوع ، اختلالات روانی ، محدودیت ها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: افزایش شیوع اختلالات روانی محدودیت ها رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره عوارض روانی سلامت روان نشانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۱۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است / دوران کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم

مسئول بسیج جامعه پزشکی استان اصفهان با بیان اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عرصه سلامت هم‌دوش دیگر خواهران و برادران خود، سعی کرده است که گره‌گشای کار مردم باشد، گفت: مصداقی‌ترین موضوعی که جلوه‌گر افتخارات سپاه پاسداران است، دوران همه‌گیری بیماری کرونا است.

مهرداد اسدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: دوم اردیبهشت‌ماه، سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و اگر امام راحل (ره) مبدا بسیاری از حرکت‌ها و جریان‌های مؤثر در یک تا دو قرن اخیر باشند، یکی از مهم‌ترین و اثرگذارترین ابداعات ایشان، تشکیل سپاه پاسداران است.

وی با بیان اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بنا است که آشکار انقلاب اسلامی باشد، افزود: انقلاب اسلامی متعلق به مردم است و به گفته امام (ره)، مردم ولی‌نعمتان ما هستند و می‌توان نتیجه گرفت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جان فدا و پاسدار یکایک آحاد مردم در سطح کشور باشد.

مسئول بسیج جامعه پزشکی استان اصفهان با بیان اینکه مأموریت‌های سپاه پاسداران معطوف به انقلاب اسلامی و مربوط به چهارچوب جغرافیایی جمهوری اسلامی نیست، تصریح کرد: به واسطه مدد حضرت حق و همت و تلاش فعالان عرصه سازمان بسیج جامعه پزشکی و یگان‌های سلامت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سراسر کشور و خارج از آن، به مشابه وضعیت بی‌مانند سلامت در کشور که یکی از نمادهای تبلوریافته «ما می‌توانیم» انقلابی است، در فضای دفاع زیستی، بهداری و سلامت سپاه نیز شاهد نقاط سرآمد و درخشان بسیاری هستیم.

اسدی با اشاره به حضور و مشارکت بسیجیان و پاسداران در حرکت‌هایی ویژه در مقاطعی از طول عمر انقلاب اسلامی ایران برای حمایت از مردم و آسایش و آرامش آنها ادامه داد: رقم قابل توجهی از شهدای هشت سال دفاع مقدس از شهدای داروساز، جهادگر، امدادگر، پزشک بودند که این موضوع خود نشان افتخاری بر سینه جامعه سلامت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه ریشه‌کنی فلج اطفال و واکسیناسیون‌های سراسری که به صورت بسیج انجام شد، از دیگر مواردی است که به عنوان نقاط پرافتخاری محسوب می‌شود که کشور را به یکی از کشورهای سرآمد سراسر جهان تبدیل کرده است، گفت: در رخدادهای تلخی مانند زلزله و سیل که ممکن است برای هر ملتی در هر پهنه جغرافیایی حادث شود، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عرصه سلامت هم‌دوش دیگر خواهران و برادران خود، سعی کرده است که گره‌گشای کار مردم باشد.

مسئول بسیج جامعه پزشکی استان اصفهان با بیان اینکه مردم‌یاری‌ها در فضای حوادث، رخدادهای خاص و بلایا به صورت گروه‌های جهادی و سازماندهی آنها، تأمین نیازهای تخصصی مورد نیاز، خود را نشان می‌دهد، اضافه کرد: از دیگر محورهایی که سپاه پاسداران با حمایت مردم در آن پیشتاز بوده است، بیمارستان‌های صحرایی است که در سازه‌های مختلفی در مواقع بحرانی، حوادث و بلایا در محیط‌های نیازمند برپا و نیروهای سپاه پاسداران دوشادوش گروه‌های جهادی به صورت داوطلبانه مستقر می‌شوند.

دوران همه‌گیری بیماری کرونا، جلوه‌گر افتخارات سپاه پاسداران

اسدی افزود: مصداقی‌ترین موضوعی که جلوه‌گر افتخارات سپاه پاسداران است، دوران همه‌گیری بیماری کرونا است؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فضل الهی و برکت خون شهدا، در طول همه‌گیری بیماری کرونا با سرخط کردن مراکز تخصصی مستقر خود از جمله بیمارستان صدوقی در استان اصفهان به عنوان یکی از زیرشاخه‌های توانمند، توانست یاری‌گر مردم کشور باشد.

وی با بیان اینکه نقاهتگاه‌ها و مجموعه‌های بهداشتی سرپایی بسیاری توسط سپاه پاسداران طی دوران همه‌گیری ویروس کرونا برپا و تبدیل به برگ زرین دیگری بر لوح خدمت‌رسان بودن سپاه شد، تصریح کرد: در سال‌های اخیر شاهد رخداد مشکل جدی و فراگیری مانند دوران کووید ۱۹ نبودیم، اما هوشیاری در فضای نیروهای مسلح و سپاه پاسداران، تمام افراد را بر این روال استوار کرده است که شبانه روز گوش به زنگ و آماده خدمت‌رسان برای رفع نیازهای مردم کشور باشند.

مسئول بسیج جامعه پزشکی استان اصفهان ادامه داد: از شاخص‌ترین موارد حضور نیروهای سلامت محور سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شرایط برون مرزی نیز می‌تواند به راهپیمایی عظیم و مردمی اربعین اشاره کرد، در سال ۱۴۰۲ بسیج جامعه پزشکی استان اصفهان نیز برای ادای دین حداقلی خود با سازماندهی قرارگاه اربعین حسینی، نسبت به اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی‌های تخصصی در سطح استان و اعزام تیم تخصصی متشکل از بیش از ۲۰ پزشک در سطح شهر کربلا اقدام کرد و ده‌ها هزار ویزیت تخصصی و عمومی را در ایام اربعین حسینی انجام داد.

اسدی گفت: سیاست کلی حاکم بر معاونت سلامت و دفاع زیستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مبنی بر مقدم بودن بهداشت و پیشگیری بر درمان است و جهت‌گیری‌های کلی در سیاست‌گذاری‌ها در این خصوص است، ساختاری تحت عنوان قرارگاه جهادی سلامت استان تشکیل شده و بنا بر این است که با آگاهی‌بخشی و مقدم دانستن عملی بهداشت، اقدامی انجام شود تا سطح سلامت به معنای واقعیت کلمه افزایش یابد و بتوانیم بر معیار ایران قوی استوار باشیم.

وی اضافه کرد: یکی از دغدغه‌های بر حق نظام اسلامی و حضرت امام خامنه‌ای، جوانی جمعیت است؛ جوانی جمعیت و رشد جمعیت قدرت آفرین و ارزش‌ساز است و ابعاد مختلف و متعددی دارد که جامعه پزشکی بر حسب سیاست‌های بالادستی مأمور به این است که با سازماندهی و حمایت جدی در قالب مرکز مردمی نفس به بخشی از مواردی که می‌تواند منجر به فرزندآوری بهتر و بیشتر شود، کمک کند و در ساختار استان اصفهان نیز با همکاری دانشگاه علوم‌پزشکی، کمک‌کار و همراه مرکز نفس هستیم.

کد خبر 746573

دیگر خبرها

  • خانواده سالم و منسجم، محور سلامتی
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • اجرای طرح خانواده سالم در ۳۶۰۰ مرکز بهداشت | خانواده‌ها در این طرح چه آموزش‌هایی می‌بینند؟ | انجام غربالگریِ روان برای متقاضیان
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان
  • افرادی که این اختلالات را دارند بیشتر افسرده می شوند
  • روز روانشناس ۱۴۰۳ + تاریخ و تعریف رشته مشاوره و انواع Psychology
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است/ دوران شیوع کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است / دوران کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم