Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@22:35:57 GMT

از حال و روز دانش آموزان در روزهای کرونایی چه خبر؟

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۵۴۱۶۲

از حال و روز دانش آموزان در روزهای کرونایی چه خبر؟

ایسنا/هرمزگان همانطور که می‌دانید پیش از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس و دانشگاه ها، روشی با نام "آموزش بر روی بستر اینترنت" در ایران درحقیقت روشی ناشناخته و بدون استفاده تلقی می شد، هرچند در کشورهای پیشرفته سالهاست از این روش استفاده می شود اما در کشور ما غیر از آموزشگاه هایی در شهرهای بزرگ، در مدارس و دانشگاه ها و سایر آموزشگاه ها، کلاس های درس صرفا حضوری برگزار می شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین خصوص یک مشاور تحصیلی در گفت و گو با  ایسنا، گفت: برای ورود به مبحث درس خواندن در ایام کنکور بهتر است ابتدا  به گفت و گو و بررسی وضعیت و واقعیت در خصوص زیرساخت های موجود که برای آموزش مجازی و آموزش از راه دور در این ایام که موضوعی بسیار ضروری است، بپردازیم.

حسین حمودی عنوان کرد: باید به این نکته توجه کنیم که آیا زیرساخت هایی که تاکنون برای کلاس های مجازی تهیه شده است جوابگوی این است که دانش آموز به اندازه کافی آموزش ببیند که پس از آن بتواند زمان و انرژی گذاشته و مطالب را بخواند و یاد بگیرد؟

وی افزود: متاسفانه معضلی که دیر به آن رسیدیم  این است که به آموزش در فضای مجازی پیش از دوره کرونا اعتقادی نداشتیم. به اقتضای شرایطی که به وجود آمد تمام آموزش های حضوری به طور ناگهانی و بدون آمادگی به سوی آموزش در فضای مجازی سوق یافت.

حمودی با بیان این که پایان سال گذشته اتفاقات در خصوص آموزش مجازی بسیار سریع رخ داد و هیچگونه تمهیدی برای آن ایجاد نشده بود، گفت: با شرایط به وجود آمده، آموزش و پرورش و سازمان سنجش در تصمیمی بخشی از مطالب راحذف کردند، از زمان شیوع کرونا در اسفندماه سال گذشته تا شهریورماه زمان بسیار مناسبی برای تجهیزمدارس بود اما همانطور که  می بینیم شرایط چندان تغییری نکرده است.

حال تمام مدارس در هرسطح و شهری خوب است اما تو باور نکن!

وی ادامه داد: در این بازه زمانی مدارس خاص در هر شهر به دلیل داشتن دانش آموزان خاص ملزم به تطبیق خود با شرایط به صورت درون مدرسه ای شدند. دانش آموزان این مدارس به دلیل حس نیاز خود از شرایط استقبال کردند. در مقابل اما بسیاری از مدارس عادی از تجهیزات و امکانات محروم ماندند و دانش آموزان نیز هیچ ارجاعی به مدرسه ندارند. با این توصیفات به نظر می رسد که پیش از امتحانات جزوه ای به دانش آموزان داده شود، خلاصه تدریسی انجام شود و یا در نهایت طی دو یا سه روز دانش آموزان برای رفع اشکال به صورت حضوری به مدرسه مراجعه کنند.

کرونا به این زودی ها اجازه حضوری شدن کلاس هارا نمی دهد!

حمودی با بیان این که "همه منتظرند کرونا تمام شده و کلاس ها حضوری شوند"، اظهارکرد: در حقیقت ما تا مدت ها با این شرایط زندگی خواهیم کرد. در این مدت مدارس باید تجهیز شوند و معظلات بسیار زیادی که وجود دارد رفع شوند. خلاء های بسیاری در آموزش مجازی نسبت به آموزش حضوری وجود دارد.

اگر با نحوه تدریس معلم در کلاس آنلاین مشکل دارید، دنیا به آخر نرسیده است

این مشاور تحصیلی تصریح کرد: اگر با نحوه تدریس یکی از اساتیدتان مشکل دارید و یا احساس می کنید کلاس درس آنلاین مدرسه برایتان کافی نیست، کافی است نام درس و مبحث مورد نظرتان را در گوگل جستجو کنید. با این کار تعداد بسیارزیادی از فیلم ها، جزوه ها و کلاس های متنوعی را مشاهده خواهید کرد. امروز دانش آموزان می توانند از تمام شهرها و حتی روستاها در کلاس های انلاین اساتید مطرح شرکت کنند.

 رقابت اساتید کنکور در برگزاری هرچه بهتر کلاس های آنلاین

وی با بیان این که "اساتید در کلاس های آنلاین به شکل رقابتی در تلاشند، بهترین و بالاترین کیفیت از کلاس ها و تدریس خود را ارائه دهند" عنوان کرد: در چنین شرایطی دانش آموزان اگر به دنبال یادگیری باشند نتایج خوبی را رقم خواهند زد، اما  گیران همچون گذشته بهانه هایشان را خواهند یافت.

 کرونا، یا انگیزه درس خواندن را بالابرده یا نقشه ای شیطانی است برای تسلیم شدن!

حمودی در خصوص کم شدن انگیزه دانش آموزان، بیان کرد: انگیزه ای که با مجازی شدن کلاس ها کم شده است با تغییر شرایط، بازدهی را در دانش آموزان خواه یا ناخواه پایین خواهد آورد، کرونا در دانش آموزان بسیاری، سبب تسلیم شدن آن ها شده است اما برخی دیگر با از تسلیم شدن رقیبانشان استفاده کرده و سرعتشان را به سوی هدف بیشتر کرده اند.

این مشاور تحصیلی ادامه داد: نشستن در خانه و حضور در کلاس های آنلاین آن هم در خانه فضای فکری دانش آموز را تغییر داده و انگیزه وی را کم می کند.

فضای مدرسه را شبیه سازی کنید

حمودی بیان کرد: دانش آموز ابتدا باید فضای مدرسه را شبیه سازی کند، پشت میز درس بخواند و در کلاس های خود شرکت کند، همچنین خود را ملزم به حضور در کلاس رأس ساعت مقرر شده کند.

تماشای فیلم ضبط شده بدون حضور مفید در کلاس ممنوع!

وی افزود: دانش آموزان به هیچ وجه به بهانه دیدن فیلم های ضبط شده از کلاسشان در روزهای آتی در کلاس های آنلاین غایب نباشد. دانش آموزانی که تماشای فیلم های ضبط شده کلاس را به حضور در کلاس ترجیح می دهند، عموما همان دانش آموزانی هستند که شب امتحانی تلقی می شوند. این دانش آموزان شب های امتحان با حجم عظیمی از فیلم ها و مطالب نا آشنا مواجه خواهند شد که در طول ترم دیدن و تماشا و خواندن آن هارا به بعدا موکول کرده اند.

حمودی اضافه کرد: فرد محصّل باید خود را ملزم به اجرای برنامه مناسب کرده تا بتواند طی مدتی پس از شروع اجرای این برنامه، شرایط را برای خود به حد مطلوبی برساند.

دانش آموزانی که گرفتار کرونا شده اند چه کنند؟

حمودی اظهارکرد: پیش از این اگر دانش آموز، در یک جلسه از کلاس ها به دلیل کسالت و یا هردلیل دیگری غایب بود، جلسه بعدی درس چاره ای نداشت جزاینکه از ادامه درس به یادگیری بپردازد. اکنون اما با توجه به حجم فراوان فیلم ها و مطالب آموزشی در فضای مجازی و همچنین در دسترس بودن فیلم کلاس های درس مدارس دانش آموزان دیگر نگران یادگیری نیستند.

این مشاور تحصیلی عنوان کرد: خوشبختانه در این نوع آموزش عقب ماندن از تدریس و کلاس معنی نداشته و این حجم تلاش دانش آموزان است که مشخص می کند چه کسی موفق خواهد شد و برعکس!

مشکلات خود را با درس و کلاس حل کنید و پشت گوش نیندازید

وی گفت: اگر آموزشی از نظرشما خوب نیست، بگردید و آموزش خوب و مناسب را بیابید. ساکن نباشید. شرایط سخت موجود تنها برای شما سخت نیست؛ در همین حال که شما بهانه هارا پشت سر هم در ذهنتان مرور می‌کنید، عده ای دیگر با سرعت بیشتر در چنین شرایطی آماده هستند به موفقیت و اهدافشان دست یابند.

این مشاورتحصیلی افزود: کسی برنده است که خود را در روزهای سخت، بجنگد و برای رسیدن به هدفش حتی در شرایط نیز سخت تلاش کند.

چند ساعت درس بخوانیم؟

وی با بیان این که "در سال های گذشته می توانستیم بازه زمانی مشخص و ثابتی را برای مطالعه دروس تعریف کنیم" تصریح کرد: پیش از این با در نظر گرفتن شرایط یک دانش آموز، با توجه به زمان های هدررفته او در رفت و آمد به مدرسه و بخشی از ساعات کلاس درس که عملا بدون بازدهی مفید بود میتوانستیم ساعت مشخصی برای مطالعه شخصی دانش آموز تعریف کنیم، اما اکنون با توجه به آنلاین بودن کلاس های مدرسه، در هردانش آموز مطابق نیاز و توانایی وی این زمان متغیر است. اما به طور کلی دانش آموزی که به صورت حضوری در کلاس های مدرسه شرکت می کنند، ٦الی٧ساعت مطالعه و برای دانش آموزانی که به صورت مجازی در کلاس ها حاضر می شوند به طور مفید ١٢الی ١٣ساعت مطالعه زمان، مناسب است.

لطفا بهانه هارا کناربگذارید

 حمودی در پایان گفت: در سال کنکور این بهانه ها هستند که کار بسیاری از کنکوری ها و حتی دانش آموزان پایه را سخت می کنند. بهانه ها را صفر تا صد کنار بگذارید. اگر از کلاس یا تدریسی نتیجه نمی گیرید به دنبال رفع مشکل خود با کلاس یا تدریس بروید. کتاب ها، فیلم ها، جزوه ها و کلاس های آنلاین بسیار متنوعی برای بهره گیری و استفاده دانش آموزان وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کروناویروس همه باهم علیه کرونا کلاس های آنلاین مشاور تحصیلی دانش آموزانی دانش آموزان کلاس ها دانش آموز بهانه ها فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۴۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: امسال ۱۵۰ هزار نفر از دانش‌آموزان در قالب طرح مهارت آموزی ۳ مهارت فنی، نرم و سواد دیجیتال را آموزش می بینند و ۲۷۰ هزار نفر در قالب طرح «تاک» از آموزشهای مهارتی بهره‌مند می‌شوند.

به گزارش ایسنا، علی حسین شهریور درباره طرح‌هایی که در سال جاری از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه ای دنبال خواهد شد، گفت: یکی از راه های رسیدن به جهش تولید و رونق اقتصادی با مشارکت مردم توجه به آموزش و توسعه مهارت است چون سرمایه گذاری در آموزش و برنامه های توسعه مهارت می تواند به افراد کمک کند تا دانش و مهارتهای لازم را برای مشارکت در اقتصاد کسب کنند، علاوه بر این مهارت می تواند به بهره وری،نوآوری و رقابت بالاتر منجر شود و نهایتا جهش تولید و رونق اقتصادی را به دنبال داشته باشد.

وی ادامه داد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور یکی از سازمانهای توسعه ای است که مسئولیت خطیری در حوزه تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص برای معرفی به بازار کار دارد.بر همین اساس امسال ما به صورت ویژه ۴ طرح را در دستور کار قرار دادیم.

اجرای طرح مهارت افزایی ۱۵۰ هزار نفر از دانش آموزان

معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور افزود: یکی از طرح ها در حوزه دانش آموزی است و برای اینکه دانش آموزان را با مهارتها آشنا و فرهنگ سازی کنیم و آنها هدایت شغلی و تحصیلی خود را دنبال کنند طرح مهارت افزایی دانش آموزان را پیش بینی کرده ایم که هم در قالب طرح تابستانی مهارت و هم در قالب استفاده از ظرفیتهای دولتی و آموزشگاه های آزاد دنبال خواهیم کرد و بر اساس آن آموزش ۱۵۰ هزار نفر از دانش‌آموزان را امسال در دستور کار داریم تا دستکم ۳ مهارت را در بحث مهارتهای فنی،مهارتهای نرم و سواد دیجیتال با توجه به موضوع فناوری های اطلاعات و تکنولوژی های روز فرا بگیرند.

آموزش ۷۰ هزار نفر در طرح مهارت افزایی دانش آموختگان

شهریور طرح دوم را مهارت افزایی دانش آموختگان عنوان کرد و گفت: طرح دوم ما بحث مهارت افزایی دانش آموختگان و فارغ التحصیلان دانشگاههاست و ما هدفگذاری کردیم ۲۴۰ استاندارد مشاغل جدید روبه رشد را در حوزه فناوری های برافکن و در حوزه هوش مصنوعی و بیگ دیتا و رایانش ابری و حوزه هایی که به روز هستند و جدیدترین مشاغل هستند تهیه کردیم و با تفاهم نامه هایی که با وزارت علوم به امضا رساندیم موضوع آموزش فارغ التحصیلان در مراکز دولتی و پارکهای علم و فناوری را دنبال خواهیم کرد.

به گفته وی امسال آموزش ۷۰ هزار نفر از فارغ‌التحصیلان پیش بینی شده تا مهارتهای مرتبط با فناوری های جدید را آموزش ببینند.

معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در عین حال طرح دیگر سازمان فنی و حرفه ای در سال جاری را ارائه آموزشهای ترکیبی عنوان کرد و گفت: تمایل شدیدی در جامعه دانشجویی وجود دارد که در کنار آموزش نظری و تئوری، به شکل عملی هم با مهارتها و موضوعات درسی خود آشنا شوند.ما این طرح را با عنوان طرح مهارت افزایی دانشجویان از طریق ارائه آموزشهای ترکیبی و هیبریدی پیش بینی کرده ایم که همزمان با تحصیل بتوانند حداقل ۳۰۰ ساعت را در کارگاههای آموزشی فنی و حرفه ای در سراسر کشور در قالب کارورزی و کاربینی و کارآموزی بگذرانند.

آموزش مهارتی ۲۷۰ هزار نفر در قالب طرح «تاک» 

شهریور متذکر شد: ما دانش آموزان و دانشجویان و فارغ التحصیلان را به عنوان ۳ جامعه هدف پیش بینی کرده ایم و ارتقای ظرفیت اشتغال پذیری آنها را مدنظر قرار دادیم ولی گروه آخر که بسیار مهم است و به آن نیاز شدید داریم، کارکنان و شاغلین بنگاههای اقتصادی است که این طرح را تحت عنوان توانمندسازی و توسعه آموزش شاغلین بنگاههای اقتصادی (تاک)  امسال دنبال می کنیم و در این طرح پیش بینی کردیم که ۲۷۰ هزار نفر در قالب این طرح هم مهارت آموزی و هم سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای داشته باشند که با گواهینامه ای که دریافت می کنند فعالیتشان را در بازار کار دنبال کنند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۴۲ مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • برگزاری کلاس های آموزشی در مدارس شهرستان بوکان به مناسبت هفته زمین پاک
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • بازارچه‌ای برای آموزش اشتغال به دانش آموزان متوسطه در رشت
  • اخذ نوبت سنجش سلامت دانش آموزان اتباع امکانپذیر نشده است
  • فعالیت کلاس‌های درس مدارس خوزستان تا روز آخر
  • زجر خلاقیت زیر زنجیر کتاب‌های درسی
  • والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟