Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مرتضی مکی» روز جمعه در گفت‌و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: آنچه که در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اتفاق افتاده را باید نتیجه چهار سال عملکرد دولت آقای ترامپ دانست البته نه تنها عملکرد دولت ترامپ، بلکه عملکرد دولت‌های پیشین هم به نوعی موجب شکاف اقتصادی، مذهبی و نژادی در جامعه آمریکا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در دوره ریاست جمهوری ترامپ این شکاف‌ها عمیق‌تر و نمایان‌تر شده است.

وی با بیان اینکه ترامپ تا قبل از رسیدن به کاخ سفید در ۲۰۱۶ کارنامه سیاسی خاصی نداشت، گفت: ترامپ ضد ساختار و ضد سیستم آمریکا و با شعارهایی به قدرت رسید که به نوعی دو قطبی سازی جامعه آمریکا را تشدید و عمیق کرد.

این کارشناس بین الملل اضافه کرد: دو قطبی سازی در همه نظام‌های لیبرال دموکراسی وجود دارد و همه کشورها یک جریان سیاسی دو یا چند قطبی دارند اما دو قطبی ایجاد شده در جامعه آمریکا، شکل متفاوتی دارد و عملا ساختار سیاسی این کشور را به چالش کشیده است و این کاری بود که دونالد ترامپ کرد.

 مکی ادامه داد: اکنون دو قطبی سازی هم نظام سیاسی، سیستم انتخاباتی و قانون اساسی آمریکا را به چالش می‌کشد و چه بایدن و چه ترامپ هر کدام که وارد کاخ سفید شوند، با بحران جدی قانون اساسی مواجه خواهند بود.

وی با بیان اینکه جامعه آمریکا تاکنون چنین وضعیتی را تجربه نکرده است، گفت: تاکنون به هر حال سیستمی در آمریکا حاکم بود که دو جریان جمهوری‌خواه و دموکرات به آن پایبند بودند، در همان چارچوب کار می‌کردند، به آن احترام می‌گذاشتند و می‌پذیرفتند؛ اما اکنون وضعیت تغییر کرده و اگر ترامپ بخواهد در کاخ سفید بماند این چالش به راحتی و شکافی که خودش ایجاد کرده، پر نخواهد شد.

 این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: با وجود جریان راست افراطی و گروه‌های مسلح در آمریکا و فراهم بودن بستر ناآرامی‌ها، اگر بایدن هم رییس جمهور شود اینها دست به آشوب خواهند زد و حتی اگر این اتفاق هم نیفتد باید شاهد یک سری تحولات سیاسی جدیدی در آمریکا باشیم. اینکه آقای بایدن چطور بتواند شکافی که ترامپ ایجاد کرده را ترمیم کند، در شرایط اجتماعی و سیاسی آینده  آمریکا بسیار موثر خواهد بود.

دولت‌های ایالتی و محلی مسئول برگزاری انتخابات در آمریکا هستند

مکی درباره ادعای ترامپ مبنی بر تقلب در انتخابات گفت:‌ موضوعاتی که ترامپ به عنوان تقلب در انتخابات آمریکا یاد می‌کند شاید در دوره‌های قبل هم وجود داشته باشد. نباید فراموش کرد که در آمریکا دولت‌های ایالتی و محلی مسئول برگزاری انتخابات هستند و دولت فدرال نقش جدی در برگزاری انتخابات ندارد.

وی افزود: طبیعتا هر یک از دو حزب جمهوری‌خواه یا دموکرات  در این دولت‌های محلی و ایالتی سرکار باشد، در تلاش است تا شرایطی حاکم کند که نامزد مورد نظر خود به پیروزی برسد و از فرصت‌ها و امکاناتی که دراختیار دارد برای پیروزی نامزد مدنظر خود حداکثر تلاش را می‌کند.

 این کارشناس مسائل بین الملل افزود: این شرایط در جامعه آمریکا وجود داشته و دو طرف هم تا حدودی این لابی و نفوذ ایالت‌های محلی را می‌پذیرفتند. اما در این دوره از انتخابات با توجه به رقابت نزدیک و شانه به شانه میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان چه در سطح سیاست و چه در سطح کنگره باعث شده عملا این سیستم انتخاباتی هم دیگر مورد قبول واقع نشود و هر دو طرف به ویژه ترامپ آن را به چالش بکشاند.

مکی پیش بینی شرایط آینده آمریکا را دشوار خواند و گفت: اینکه ترامپ حاضر به پذیرش این نتیجه باشد تاکنون انعطافی در او و کمپین انتخاباتی‌اش دیده نشده است.

وی با اشاره به رد دادخواست ترامپ برای توقف شمارش آرا در ایالت پنسلوانیا و حتی میشیگان از سوی نهادهای قضایی این دو ایالت، اظهار داشت: گر ترامپ بخواهد به اعتراض خود ادامه دهد باید به دیوان عالی برود. دیوان عالی آمریکا اگر چه در دست جریان راست محافظه کار آمریکا است و سه قاضی ارشد دیوان در چهارسال گذشته از سوی دونالد ترامپ انتخاب شده‌اند که آخرین آنها خانم بارت بود اما به هر حال دیوان هم باید با توجه به قوانین و شواهد موجود تصمیم گیری کرده و به دادخواست رسیدگی کند

 این کارشناس مسائل بین الملل یادآور شد: همین دیوان هم هفته گذشته دو رای درباره ثبت ارای پستی به زیان ترامپ صادر کرده است. بنابراین پیش بینی وقایع آینده بسیار سخت خواهد بود مگر اینکه این اختلاف و شکاف در جامعه آمریکا به قدری تعمیق پیدا کند که جمهوری خواهان در نهایت پشت ترامپ را خالی کنند و خواستار انتقال قدرت به جوبایدن و کاملا هریس شوند.

برچسب‌ها دیوان عالی آمریکا دولت ترامپ جو بایدن قانون اساسی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دیوان عالی آمریکا دولت ترامپ جو بایدن قانون اساسی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دیوان عالی آمریکا دولت ترامپ جو بایدن قانون اساسی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اخبار کنکور جامعه آمریکا ریاست جمهوری قانون اساسی بین الملل دو قطبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۵۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم

«امیررضا واعظ آشتیانی» فعال سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: اگر مردم به دنبال احقاق مطالبات خود هستند، باید همچون دوره اول انتخابات، در دور دوم نیز حضور حداکثری پای صندوق‌های رأی داشته باشند.

وی ادامه داد: با توجه به تحولات بین‌المللی، نیازمند تشکیل مجلسی قدرتمند، کارآمد و کمک حال دولت هستیم؛ بنابراین باید به سمتی حرکت کنیم که انتخابات پیش رو همچون دور اول، با حضور حداکثری برگزار شود.

فعال سیاسی گفت: هر زمان انتخابات در ایران برگزار می‌شود، همه دنیا چشم‌شان به نحوه برگزاری آن است و میزان مشارکت را رصد می‌کنند؛ بنابراین باید در چنین شرایطی حضور حداکثری داشته باشیم.

رأی مردم در انتخابات آمریکا نمایشی است

واعظ آشتیانی افزود: در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رأی مردم، نمایشی است چراکه این سناتورها هستند که تعیین تکلیف می‌کنند اما در جمهوری اسلامی ایران، این مردم هستند که کاندیدای مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند.

فعال سیاسی گفت: انتخابات در جمهوری اسلامی، آزادترین و دموکراتیک‌ترین نوع انتخابات است و امیدواریم مردم با شناخت کاندیداهای اصلح، پای صندوق‌های رأی حاضر شوند تا مجلسی مقتدر تشکیل شود.

وی با اشاره به اولویت‌های مجلس دوازدهم، اظهار کرد: همانطور که مقام معظم رهبری هر ساله به مسائل اقتصادی توجه دارند، مجلس هم باید بهترین قوانین و مقررات اقتصادی را در دستور کار داشته باشد.

فعال سیاسی افزایش تولید داخلی را از اولویت‌های مجلس آینده دانست و تاکید کرد: تولید، شاخصه‌های مختلفی دارد که باید مدنظر مجلس و دولت قرار بگیرد؛ قوانین باید به سمتی حرکت کنند که فضا جهت سرمایه‌گذاری‌ها در داخل و خارج از کشور محیا شود.

واعظ آشتیانی با اشاره به حل و فصل مسائل مناطق آزاد به عنوان یکی از اولویت‌های مجلس آینده افزود: اگر نوع مدیریت و حکمرانی ما درست باشد، می‌تواند کمک حال اقتصاد کشور شود؛ لذا مجلس باید این مسائل را جدی بگیرد.

فعال سیاسی اضافه کرد: مجلس دوازدهم و دولت باید به جای کشمکش‌های سیاسی، به سمتی بروند که حال کشور و اقتصاد کشور بهبود یابد.

کد خبر 6083278 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • روز تحلیف پوتین مشخص شد
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد
  • پیشتازی اندک ترامپ نسبت به بایدن در جدیدترین نظرسنجی
  • علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید
  • نشریه هیل: انتخابات ۲۰۲۴ برای مردم آمریکا بازی باخت-باخت است