Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان براساس جدیدترین اعلام نظام رتبه بندی تایمز ۲۰۲۱، دانشگاه های کاشان، صنعتی اصفهان، اصفهان و علوم پزشکی اصفهان در میان برترین دانشگاه های جهان قرار دارند.

نظام رتبه‌بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های بین‌المللی دانشگاهی است که هر ساله رتبه‌بندی جامعی از بررسی اطلاعات بیش از ۱۵۰۰ دانشگاه از ۹۳ کشور جهان ارائه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترین معیارهای این نظام رتبه‌بندی، آموزش، پژوهش، استنادات، درآمد صنعتی و وجهه بین المللی است، هر کدام از این معیارها دارای شاخص‌هایی هستند.

رتبه‌بندی موضوعی تایمز سالانه در ۱۱ حوزه موضوعی کلی که برخی از آنها دارای چندین موضوع فرعی است، دانشگاه‌های برتر جهان را معرفی می‌کند.

رتبه بندی امسال، بیش از ۸۰ میلیون استناد را در بیش از ۱۳ میلیون نشریه تحقیقاتی تجزیه و تحلیل کرده و شامل پاسخ نظرسنجی از ۲۲۰ هزار محقق در سطح جهان است.

به گزارش ایسنا و به نقل از تایمز، این حوزه‌های موضوعی عبارت است از؛ مهندسی و فناوری (شامل مهندسی عمومی، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک و مهندسی هوا و فضا، مهندسی برق و الکترونیک و مهندسی شیمی)، علوم زیستی (شامل علوم بیولوژیکی، علوم ورزشی، علوم دامپزشکی، کشاورزی و جنگلداری)، علوم فیزیکی (شامل فیزیک و نجوم، شیمی، زمین‌شناسی، محیط زیست و علوم دریایی، آمار و ریاضی)، هنر و علوم انسانی (شامل زبان، ادبیات و زبان‌شناسی، تاریخ، ‌فلسفه و الهیات، هنر، هنرهای نمایشی و طراحی، باستان‌شناسی، معماری)، پزشکی (بالینی و سلامت)، اقتصاد و تجارت (شامل اقتصاد و اقتصادسنجی، تجارت و مدیریت، حسابداری و امور مالی)، علوم اجتماعی (شامل جغرافی، جامعه‌شناسی، سیاست و مطالعات بین‌الملل، ارتباطات و رسانه)، علوم کامپیوتر،‌ روانشناسی، آموزش و حقوق.

در جدیدترین رتبه بندی تایمز ۳۸ دانشگاه ایرانی در رده بندی موضوعی تایمز ۲۰۲۱ (مهندسی و فناوری) قرار گرفتند که دانشگاه های کاشان، اصفهان و صنعتی اصفهان در این میان قرار دارند.

همچنین ۳۷دانشگاه برتر ایران در رده بندی تایمز۲۰۲۱ حوزه علوم پایه قرار دارند و از اصفهان نیز دانشگاه های کاشان، صنعتی اصفهان و اصفهان می درخشند.

دانشگاه اصفهان در میان ۶ دانشگاه برتر ایران در حوزه تجارت و اقتصاد است و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، هفتمین دانشگاه علوم پزشکی کشور در میان ۱۱ دانشگاه برتر رده بندی ۲۰۲۱ تایمز است.

۱۲ دانشگاه ایرانی در علوم کامپیوتر این رده بندی قرار دارند که صنعتی اصفهان و اصفهان نیز از اصفهان در این میان قرار دارند. دانشگاه های صنعتی اصفهان و اصفهان در میان ۱۷ دانشگاه برتر در رده علوم زیستی ۲۰۲۱ هستند.

۴ دانشگاه ایرانی در حوزه علوم اجتماعی در رتبه بندی امسال قرار دارند که دانشگاه اصفهان نیز در میان آنها است.

دانشگاه کاشان ۵۰۱-۶۰۰، دانشگاه صنعتی اصفهان در رتبه ۶۰۱-۸۰۰، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جایگاه ۸۰۰۱-۱۰۰۰ و دانشگاه اصفهان +۱۰۰۱ جای گرفته اند.

دانشگاه آکسفورد برای پنجمین سال متوالی در رده بندی قرار دارد، در حالی که دانشگاه Tsinghua در چین اولین دانشگاه آسیایی است که به ۲۰ دانشگاه برتر جهان تبدیل شده است. دانشگاه استنفورد و هاروارد نیز به ترتیب در رده های بعدی هستند. دانشگاه های استنفورد، هاروارد، موسسه فنی کالیفرنیا، موسسه فنی ماساچوست، دانشگاه کمبریج، برکلی کالیفرنیا، ییل، پرینستون و شیکاگو در رده های دوم تا دهم این رده بندی جای گرفته اند.

آمریکا با ۸ دانشگاه برتر رکورددار است. امسال ۱۴۱ دانشگاه برای اولین بار در رتبه بندی شرکت می کنند که در راس آنها دانشگاه پاریس-ساکلی است که اخیراً ادغام شده است. هند بیشترین تعداد ورودی جدید (۱۴) را دارد و در نتیجه دارای رکورد تعداد موسسات دارای رتبه (۶۳) است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی رتبه بندی تایمز دانشگاه اصفهان دانشگاه صنعتي اصفهان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دانشگاه کاشان رتبه بندی تایمز اصفهان در میان صنعتی اصفهان دانشگاه برتر قرار دارند علوم پزشکی رده بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۵۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت ۴ میلیارد تومانی بخش صنعتی از پژوهشگران امیرکبیر

محمد جواد عامری معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت وگو با خبرنگار مهر در خصوص فعالیت های پژوهشی و رتبه بندی جهانی این دانشگاه گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر به‌عنوان مادر دانشگاه‌های صنعتی کشور سعی کرده است هم در عرصه بین‌المللی و هم در عرصه داخلی حضور چشمگیری داشته باشد، دانشگاه صنعتی امیرکبیر در عرصه بین‌المللی خوشبختانه رتبه بسیار خوبی دارد، در رتبه‌بندی لایدن و رتبه‌بندی شانگهای در بین دانشگاه‌های صنعتی کشور رتبه اول را دارا بوده همچنین در رتبه‌بندی QS و تایمز رتبه دوم را کسب کرده است.

عامری افزود: در رتبه‌بندی ISC نیز در بین دانشگاه‌های صنعتی کشور این دانشگاه رتبه اول را به خود اختصاص داده است به‌عبارت‌دیگر اگر دانشگاه‌های جامع و غیر مهندسی را در نظر نگیریم در بین دانشگاه‌های صنعتی کشور دانشگاه صنعتی امیرکبیر درمجموع رتبه اول را دارد و بقیه دانشگاه‌های صنعتی مانند دانشگاه شریف، دانشگاه علم و صنعت در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

وی افزود: البته لازم به ذکر است رتبه بسیاری از دانشگاه‌های کشور خصوصاً دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی مثل رتبه‌بندی QS از رشد قابل‌توجهی برخوردار بوده است در سال گذشته رتبه این دانشگاه در بین دانشگاه جهانی ۴۳۳ بوده که الان ۳۷۵ است یعنی ۶۸ پله بهبود داشته ایم.

عامری ادامه داد: همان‌طور که ابتدا بیان‌شده یکی از مأموریت‌های اصلی این دانشگاه رفع نیازهای داخلی کشور است در این راستا ارتباط مناسب‌تر اساتید با مراکز صنعتی، حجم پروژه‌های صنعتی این دانشگاه به میزان قابل‌توجهی رشد کرد و البته لازم بود علاوه بر اساتید، دانشجویان نیز ارتباط و همبستگی خوبی با مراکز صنعتی داشته باشند، که در این زمینه سال گذشته حدود ۴ میلیارد تومان حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویان توسط بخش صنعتی دولت صورت گرفت.

وی ادامه داد: امیدواریم صنعت نیز نسبت به رفع مشکلات خود به‌منظور ارتباط مناسب دانشگاه و صنعت گام بردارد. به نظر بنده بزرگ‌ترین مشکل صنعت کم‌توجهی به پژوهش و تحقیقات است. البته مشکل بزرگ‌تر صنعت این است که نیازهای پژوهشی و تحقیقاتی خود را هنوز احصا نکرده است. البته در سایت مراکز صنعتی نیازهای ذکرشده، اما هنگامی که اساتید دانشگاه و پژوهشگران جهت بررسی آن‌ها اقدام می‌کنند، مسئولین صنعتی می‌گویند فعلاً قصد پیگیری مسئله فوق را نداریم یا به عبارتی این مشکل در اولویت ما نیست.

عامری در پایان گفت: این امر ناشی از عدم اختصاص بودجه کافی توسط صنعت و یا عدم دقت در احصا مشکلات و نیازهای صنعت می‌باشد. یعنی اولین قدم آن است که صنعت باور کند که می تواند نیاز های خود را توسط پژوهشگران و اساتید داخل کشور حل نماید و سپس در این جهت گام های ضروری را بردارد، گفتنی است کارهای بسیار خوبی توسط صنعت صورت گرفته اما باید پیشرفت بیشتر در این حوزه داشته باشیم.

کد خبر 6081764

دیگر خبرها

  • پذیرش دانشجوی دکتری به شیوه استادمحور برای اولین بار کلید خورد
  • ما نخبه نیستیم، عدالت آموزشی در اغماست! / سهم ثروت برای قبولی در رشته‌های پرطرفدار چقدر است؟ +فیلم
  • حمایت ۴ میلیارد تومانی بخش صنعتی از پژوهشگران امیرکبیر
  • تحلیل جایگاه دانشگاه تهران در حوزه‌های علوم‌ مختلف
  • سقوط دانشگاه‌های چهار کشور بزرگ جهان در رتبه‌بندی QS
  • اعلام جایگاه دانشگاه تهران بر اساس ویرایش ۲۰۲۴ رتبه‌بندی موضوعی کیو اس
  • جدیدترین رتبه جهانی دانشگاه تهران/ جایگاه نخست ملی در مهندسی
  • ۳۰ دانشگاه برتر رتبه بندی ملی ISC مورد حمایت ویژه قرار می‌گیرند
  • دانشگاه تهران تنها دانشگاه ایرانی دارای رتبه در «مدیریت و کسب‌وکار» و «علوم محیط زیست»
  • تصویب معیار‌های جدید رتبه بندی ملی دانشگاه‌های کشور