Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-25@22:30:18 GMT

افزایش ۲۰ تا ۳۰درصدی تقاضای تعمیرات لباس

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۹۵۳۰۹

افزایش ۲۰ تا ۳۰درصدی تقاضای تعمیرات لباس

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ مشاهدات میدانی نشان می‌دهد به سبب گرانی پارچه و کاهش قدرت خرید مردم، سفارش دوخت در خیاطی‌ها به شدت کاهش یافته، چراکه حداقل سه برابر نرخ پارسال تمام می‌شود. البته تقاضای تعمیرات افزایش داشته اما به گفته کاسبان هزینه‌های مغازه و مواد اولیه آنقدر بالاست که درآمد آنها به هیچ وجه پاسخگوی هزینه‌ها نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 انقراض سفارش دوخت

یکی از خیاط‌های خیابان کارگر شمالی می‌گوید دوخت لباس نسبت به سال پیش بیشتر از ۷۰ درصد کاهش داشته و تعمیرات لباس ۳۰ درصد افزایش: «قبلا مشتری‌هایی داشتم که هر سال برای هر مناسبت یا مراسمی حداقل یک دست پیراهن می‌دوختند، اما از وقتی قیمت‌ها بالا رفته آنها هم گم شدند. قیمت پارچه از اول سال بیشتر از سه برابر شده، قیمت پارچه‌ای که برای کت‌و‌شلوار متری ۱۰ هزار تومان می‌خریدم به ۵۰ هزار تومان رسیده. حالا اگر بخواهم هزینه مغازه و دستمزد را هم روی آن بکشم دیگر برای مشتری صرفه ندارد.» حسینی پیرمردی حدودا ۶۰ ساله با موهایی ریخته است که ۱۰ سال در کارگر شمالی خیاطی دارد: «تا حالا وضع مردم را این‌قدر خراب ندیده بودم. خود من هم جزو مردم هستم و واقعا شرایط مالی‌ام بد است. پارسال شاگردی داشتم که کارش هم خوب بود و با وجود او می‌توانستم سفارش بیشتری بگیرم، اما الان کار نیست و من هم مجبور شدم عذرش را بخواهم. مگر چقدر درآمد دارم؟» به گفته این خیاط «قیمت مواد اولیه هم این‌قدر بالا رفته که نگو. نخ ۵ هزار تومانی را الان ۲۰ هزار تومان می‌خرم و سوزن خیاطی ۳ هزار تومانی رسیده به ۲۰ هزار تومان. نخ ترک خیاطی ۲۰ هزار تومان بود الان رسیده به ۱۸۰هزار تومان و سوزن پس‌دوز ۲۵ هزار تومانی را باید ۱۷۰ هزار تومان بخرم. درآمد من چقدر بیشتر شده؟ هیچی. کمتر هم شده و مجبور شدم شاگردم را اخراج کنم. درست است که تعمیرات بیشتر شده اما نرخ تعمیرات آن‌قدر نیست که بتوان با درآمد آن چراغ مغازه را روشن نگه داشت. امید ما به شب عید بود که همه می‌دانند چه اتفاقی افتاد.»  خیاط دیگری هم حرف‌های او را تایید می‌کند. حاج‌محمدی در خیابان اسکندری خیاطی دارد. او می‌گوید «سفارش دوخت عملا منقرض شده. دیگر کسی لباس نمی‌دوزد. البته فقط هم تقصیر گرانی و کرونا نیست سلیقه مردم تغییر کرده و ترجیح می‌دهند لباس آماده بخرند. اما قیمت‌ها آن‌قدر بالا رفته که افرادی که عادت به دوخت لباس داشتند هم دیگر نمی‌توانند لباس بدوزند. قیمت پارچه وحشتناک گران شده. پارچه کت‌و‌شلواری درجه یک پارسال متری ۲۰هزار تومان بود الان همان پارچه را از متری ۶۰ هزار تومان کمتر نمی‌دهند. خب مگر برای یک دست کت‌وشلوار دست‌دوز مردم چقدر می‌توانند هزینه کنند. تا پارسال یک دست کت‌وشلوار تقریبا ۷۰۰ هزار تومان درمی‌آمد الان اگر همان کت‌وشلوار را بخواهم بدوزم کمتر از ۲ میلیون درنمی‌آید. قیمت چسبی که ۳ هزار تومان بود به ۱۵ هزار تومان رسیده و نخ ۲ هزار تومانی را ۱۳ هزار تومان می‌فروشند. هیچ‌وقت فکر نمی‌کردم برای نخ ۱۵ هزار تومان هزینه کنم.» به گفته حسینی درآمد دوخت او نسبت به پارسال ۸۰ درصد کاهش داشته و میزان تعمیرات ۲۰ درصد افزایش: «لباس‌هایی که خودم برای مشتری دوختم را برای تعمیرات می‌آورند. این چه معنی می‌دهد؟ یعنی مشتری من پول دوختن یا خریدن لباس نو را ندارد. نرخ‌نامه درست‌وحسابی هم به ما ندادند و خودمان براساس هزینه‌‌ای که برای تعمیرات می‌کنیم دستمزد می‌گیریم. گاهی مردم نسبت به نرخ بالای دستمزد‌ها اعتراض می‌کنند و خبر ندارند که چقدر قیمت نخ و سوزن و چسب بالا رفته است.»

 کرونا، دومین عامل کاهش درآمد

بهرامی می‌گوید «اگر کرونا نبود و مدارس باز بودند شرایط بهتر می‌شد. خیلی‌ از خانواده‌ها به جای اینکه لباس فرم را از مدرسه بخرند، می‌دوزند. سال‌های پیش مشتری‌های زیادی داشتم که دختر و پسرشان لباس فرم دوختند و تقریبا هر سال یا دو سال یک بار سروکله‌شان پیدا می‌شد. اما امسال هیچ خبری نشد.» او پیرمردی راست‌قامت با موهایی سفید و پرپشت است که در خیابان حجاب خیاطی دارد: «دانشجو‌ها هم بخش قابل‌توجهی از مشتری‌های من را تشکیل می‌دادند که از تعداد آنها هم به شدت کاسته شده است.» بهرامی هم می‌گوید دیگر سفارش دوخت ندارد و «دلیلش هم گرانی است. آن‌قدر پارچه گران شده که مردم می‌ترسند سمت خرید پارچه بروند. نرخ مواد اولیه ما هم چنان رشد کرده که قیمت تمام شده کار سه برابر بیشتر از قبل است. آن هم در عرض یک سال.»

شرایط دخل خیاطی‌ها به شدت خراب است. پارچه از سال گذشته ۳۰۰ درصد گران شده و با توجه به قدرت خرید مردم، رغبتی برای سفارش دوخت وجود ندارد. البته تقاضای تعمیرات لباس، مخصوصا لباس زمستانی، افزایش یافته اما قیمت مواد اولیه آن‌قدر بالا رفته که دردی از این کاسبان دوا نمی‌کند.

پربیننده ترین عطش خرید عراقی‌ها از بازار ایران گل‌فروشی‌ها پرپر شدند فعالیت کدام شغل‌ها از فردا ممنوع است؟ گرمای امسال سه‌برابر گران‌تر شد کاهش ۲۵هزار تومانی قیمت گوشت قرمز

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پارچه قیمت پارچه تعمیرات لباس گرانی پارچه دوخت لباس قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت هزار تومانی مواد اولیه سفارش دوخت هزار تومان بالا رفته قدر بالا سه برابر آن قدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۵۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محکومیت تکرار تقاضای غیرقانونی قضات آرژانتینی درباره اتباع کشورمان

سخنگوی وزارت امور خارجه تکرار درخواست غیرقانونی و مبتنی بر دروغ و داستان‌سرایی برخی از قضات آرژانتینی درباره اتباع ایرانی در موضوع پرونده آمیا را به شدت محکوم کرد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه تکرار درخواست غیرقانونی و مبتنی بر دروغ و داستان‌سرایی برخی از قضات آرژانتینی درباره اتباع ایرانی در موضوع پرونده آمیا را به شدت محکوم کرد.

کنعانی با یادآوری رسوایی قبلی درخواست استرداد یکی از مقامات ایرانی از دستگاه قضائی انگلیس که منجر به رأی عدم کفایت مستندات ارائه شده برای استرداد او شد، مجدداً تأکید کرد که اتهامات مطروحه در پرونده آمیا علیه شهروندان ایرانی فاقد هرگونه اعتبار بوده و از این رو، طرح این‌گونه درخواست‌ها از مقامات قضائی سایر کشور‌ها از هیچ‌گونه جایگاه و اعتبار حقوقی برخوردار نیست.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: جمهوری اسلامی ایران از اجرای عدالت و تعقیب اشخاصی که با از بین بردن مستندات، باعث انحرافات جدی در مسیر پرونده آمیا و فرار از مجازات این حادثه شدند، حمایت می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه به مقامات آرژانتینی توصیه نمود که از طرح اتهامات بی پایه نسبت به شهروندان کشور‌های دیگر پرهیز کنند و تحت القائات دشمنان روابط دوجانبه ایران و آرژانتین قرار نگیرند.

دیگر خبرها

  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • (تصاویر) گران قیمت‌ترین استایل‌های زنان هالیوودی در مراسم‌های فرش قرمز
  • افزایش ۳۰درصدی قیمت خرید برگ سبز چای/ پیش‌بینی تولید ۱۴۵ هزار تن برگ سبز چای
  • محکومیت تکرار تقاضای غیرقانونی قضات آرژانتینی درباره اتباع کشورمان
  • تقاضای مرگ خودخواسته زن ۲۸ ساله هلندی
  • معرفی ساده‌ترین راه‌های از بین بردن لکه چای قدیمی روی لباس
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • اصناف و بازاریان لباس‌هایی با پوشش مناسب در اختیار مردم قرار دهند
  • گلایه‌مندی مردم گلپایگان از افزایش قیمت اجاره مسکن
  • این نقاشی چگونه تاریخ پارچۀ «جین آبی» را تغییر می‌دهد؟ (+عکس)