Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از تعیین تکلیف استخدام معلمان حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادی قبل از سال ۹۱ در آموزش و پرورش هم‌اکنون نیروهای سال ۹۲ به بعد متقاضی استخدام هستند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ وضعیت قرمز کمبود معلم را برای نخستین بار اسفندیار چهاربند، رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نیروی انسانی وقت وزارت آموزش و پرورش در سال 97 اعلام کرد؛ او گفت که تا سال 1401 خروج نیرو از آموزش‌و پرورش خارج از عرف متداول است در سال 97 حدود 65 هزار نفر مشمول بازنشستگی هستند که پیش‌بینی می‌کنیم 55 هزار بازنشسته شوند و اگر بدین صورت که تا امروز بوده واکنش نشان داده شود، شدت کمبود نیرو تا سال 1399 آموزش و پرورش را از پا در می‌آورد!

در تمام این سال‌ها آموزش و پرورش برای جبران کمبود معلم، نیم‌نگاهی هم به استفاده از معلمان غیررسمی داشت البته با خط و نشان‌هایی برای آنها که خبری از استخدام نخواهد بود اما حالا همین نیروهای غیررسمی با تجمعات مقابل مجلس و آموزش و پرورش متقاضی استخدام هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا جایی که برخی کارشناسان می‌گویند از 394 هزار نیروی جذب‌ شده در 10 سال گذشته بیش از 197 هزار نفر (50 درصد) بدون در نظر گرفتن کیفیت و شیوه‌‌های علمی سنجش صلاحیت‌‌های حرفه‏‌ای به کار گرفته شده و عموماً به استناد مجوزها و مصوبات موردی و از طریق اعمال فشار مجلس استخدام شده‏‌اند.

هم‌اکنون با تعیین تکلیف معلمان حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سواد آموزی قبل از سال 91 و استخدام آنها در آموزش و پرورش تا سال 1400، این بار نیروهای سال 92 به بعد متقاضی تعیین تکلیف و استخدام در آموزش و پرورش شدند.

جمعی از آموزش‌دهنده‌های نهضت سوادآموزی که از سال 92 به بعد فعالیت خود را شروع کردند در تماس با خبرگزاری تسنیم خواستار تعیین تکلیف خود و فراهم شدن زمینه‌ برای استخدام در آموزش و پرورش شدند.

آنها می‌گویند که در طول هفته‌های اخیر، دو بار مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و خواستار تعیین تکلیف و استخدام هستند.

وزیر آموزش و پرورش: قید استخدام را بزنید!

این در حالی است که پیش از این محسن حاجی میرزایی؛ وزیر آموزش و پرورش  درباره تقاضای مربیان پیش‌دبستانی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی که از سال 92 به بعد فعالیت خود را آغاز کرده‌اند، گفته بود: قانون درباره افرادی که بعد از سال 92 به اشکال مختلف با آموزش و پرورش همکاری کردند تعهد ایجاد نکرده است؛ توصیه بنده به افرادی که در این سال‌ها با آموزش و پرورش همکاری کردند این است که در آزمون‌های مربوطه شرکت کنند یعنی اگر لیسانس دارند در آزمون ماده 28 و اگر دیپلم هستند از طریق دانشگاه فرهنگیان وارد آموزش و پرورش شوند.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که برخی از این افراد سنشان بالا رفته و نمی‌توانند در آزمون استخدامی یا دانشگاه فرهنگیان متقاضی شوند، گفت: روزی که این افراد به آموزش و پرورش آمدند، آگاه بودند تعهدی برای استخدام آنها وجود ندارد و این افراد باید قید استخدام را بزنند.

پرونده جذب معلمان غیررسمی باید بسته شود/کنکور نظام قدیم را تمدید کنیدمعلمان غیررسمی بعد از سال 92 استخدام نمی‌شوند

پرونده معلمان غیررسمی باید بسته شود

با این حال علیرضا منادی؛ رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره تعیین تکلیف افرادی که بعد از سال 92 با آموزش  وپرورش همکاری دارند، می‌گوید: ما اعتقادی به جذب معلم خارج از دانشگاه فرهنگیان نداریم و با تمام قدرت پای این ایستاده‌ایم تا افرادی را جذب کنیم که از این مسیر می‌گذرند اما معلمان حق‌التدریس تا سال 91 تعیین تکلیف شده‌اند و آنهایی که بعد از سال 91 هستند مانند مربیان پیش دبستانی و برون سپاری‌ها مشکلی دارند که به دنبال حل آن هستیم تا زحمات آنها نیز هدر نرود و از سوی دیگر سند تحول بنیادین نیز عملیاتی شود.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر این روند همچنان ادامه یابد پرونده استخدام از مسیر غیر از دانشگاه فرهنگیان بسته نخواهد شد، می‌گوید: بعد از سال 91 عده‌ای از سربازمعلمان، خرید خدمتی‌ها و تعداد کمی از حق التدریس‌ها وجود دارند و تلاش می‌کنیم بخشی از اینها برای آخرین بار براساس ماده 28 قانون دانشگاه فرهنگیان به سمتی بروند که بخشی از آنها و نه همه از طریق آزمون به دانشگاه فرهنگیان بیایند و آموزش ببینند و باید کم کم این مسئله را به صفر برسانیم.

البته او تلویحاً به تقصیر آموزش و پرورش و دولت در افزایش آمار معلمان غیررسمی  نیز اشاره می‌کند، آنجا که می‌گوید: امیدواریم آموزش و پرورش نیز نیروی  جدیدی به این شیوه نگیرد تا بتوانیم یک جایی این مسئله را فیصله دهیم.

به گزارش تسنیم، نابسامانی وضعیت نیروی انسانی در آموزش و پرورش باعث شده است که در سال‌های اخیر به دلیل کمبود معلم یا کاستن از بار هزینه‌های دولت، معلمان غیررسمی به بدنه آموزش و پرورش تزریق شوند و حالا پس از چند سال فعالیت متقاضی استخدام هستند.

اگر چه مسیر جذب افراد توانمند در آموزش و پرورش نباید بسته شود اما باید توجه داشت که برای جذب این گروه از افراد نیاز است تا  دوره آموزشی حداقل یک ساله در دانشگاه فرهنگیان برگزار شود و این موضوع در طرح پیشنهادی مجلس نیز مورد اشاره قرار گرفته است اما کیفیت برگزاری این دوره‌ها به منظور توانمندسازی افراد، محل پرسش است، از سوی دیگر آیا  هر فردی که وارد این دوره‌های آموزشی می‌شود، در پایان پذیرفته و به عنوان معلم به مدارس وارد خواهد شد؟ اینها پرسش‌‌هایی است که متولیان برگزاری دوره‌های یک ساله آموزشی باید به آن پاسخ دهند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معلمان وزارت آموزش و پرورش نهضت سواد آموزی معلمان وزارت آموزش و پرورش نهضت سواد آموزی دانشگاه فرهنگیان آموزشیاران نهضت آموزش و پرورش متقاضی استخدام معلمان غیررسمی استخدام هستند تعیین تکلیف حق التدریس بعد از سال تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۱۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه مرحله مصاحبه آزمون استخدام آموزگار ۳ میلیون تومان است؟

طبق مصوبه دولت سقف هزینه ارزیابی تکمیلی و معاینات پزشکی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش، سه میلیون تومان است و اکنون این پرسش مطرح است که آیا پذیرفته‌شدگان مرحله اولیه باید این رقم را پرداخت کنند؟ - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نتایج اولیه آزمون استخدام آموزگار برای سال 1403 امروز دوشنبه سوم اردیبهشت اعلام شد.

متقاضیان پس از دریافت نتیجه آزمون، در صورتی که جزو معرفی‌شدگان چند برابر ظرفیت برای شرکت در مرحله ارزیابی تکمیلی و گزینش (بررسی اسناد و مدارک خوداظهاری، معاینات اولیه پزشکی، بررسی صلاحیت‌های عمومی گزینش و در نهایت فرآیند سنجش و ارزیابی تکمیلی) وزارت آموزش و پرورش باشند، موظفند برای اقدامات بعدی، 3 روز پس از اعلام نتایج اولیه از سوی سازمان سنجش یعنی از روز چهارشنبه 5 اردیبهشت به بعد، با مراجعه به درگاه my.medu.ir بخش جذب و استخدام (کارا) نسبت به اعلام آمادگی جهت حضور در فرایند مذکور و تکمیل اطلاعات نمون‌برگ‌های مورد درخواست، با رعایت مفاد دفترچه آزمون و این اطلاعیه اقدام کنند.

پذیرفته‌شدگان در مرحله اولیه باید در مراحل ارزیابی تکمیلی، معاینات پزشکی و گزینش شرکت کنند.

آغاز گزینش پذیرفته‌شدگان آزمون استخدام آموزگار از 5 اردیبهشت

قرار است 28 هزار نفر از طریق این آزمون برای مدارس ابتدایی استخدام شوند و با اعلام نتایج اولیه تا سه برابر ظرفیت برای مرحله مصاحبه و گزینش معرفی شده‌اند.

طبق مصوبه دولت، سقف هزینه ارزیابی تکمیلی به ازای هر داوطلب، 14000000 ریال و سقف هزینه بررسی صلاحیت‌های عمومی و سلامت پزشکی 14500000 ریال به ازای هر داوطلب است.

پیگیری برای تعیین مبلغ دریافتی از پذیرفته شدگان اولیه

پیگیری خبرنگار تسنیم برای بررسی این موضوع که آیا قرار است از پذیرفته شدگان مرحله اولیه آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش در مجموع سه میلیون تومان برای ارزیابی تکمیلی و معاینات پزشکی دریافت شود؟ نشان داد که قرار نیست از داوطلبان 3 میلیون تومان دریافت شود و وزارت آموزش و پرورش در حال پیگیری موضوع است، تیمی از این وزارتخانه با دولت مذاکره خواهند کرد تا میزان رقم دریافتی از پذیرفته شدگان مشخص شود.

پیش از این درآمد حاصل از برگزاری آزمون‌های استخدامی وزارت آموزش و پرورش خبر ساز شده بود.

این وزارتخانه برای سال 1403، تعداد 3 آزمون استخدامی برگزار می‌کند؛ در آزمون استخدامی ویژه شغل آموزگار ابتدایی 28 هزار نفر، در آزمون استخدام دبیر و هنرآموز 24 هزار و 961 نفر و در آزمون استخدام مشاغل کیفیت بخش (مشاور، مربی پرورشی، مربی بهداشت و معلم ورزش) 19 هزار و 179 نفر استخدام می‌شوند.

با این احتساب آموزش و پرورش در سال 1403، بیش از 72 هزار نفر معلم برای مدارس کشور استخدام می‌کند.

طبق اطلاعات منتشر شده در دفترچه آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش، هزینه ثبت‌نام در این آزمون‌ها 368 هزار تومان بود و درآمدی حدود 500 میلیارد تومان از محل برگزاری این آزمون‌ها برای وزارت آموزش و پرورش به دست می‌آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نتایج نهایی استخدام معلمان کی اعلام می‌شود؟
  • نتایج نهایی استخدام معلمان کی اعلام می‌شود؟ | آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان از امروز | انجام ارزیابی تکمیلی در آخر اردیبهشت‌
  • تسری امتیازات رتبه‌بندی معلمان به آموزشیاران نهضت سوادآموزی
  • آموزشیاران نهضت سواد آموزی مشمول قانون رتبه بندی معلمان هستند
  • تسری امتیازات قانون نظام رتبه‌بندی معلمان به آموزشیاران و راهنمایان تعلیماتی سازمان نهضت سوادآموزی
  • اجرای قانون نظام رتبه بندی معلمان در نهضت سوادآموزی
  • بیش از ۹۵۰ نفر در دوره‌های مختلف تحصیلی سوادآموزی بوشهر جذب شده‌اند
  • هزینه مرحله مصاحبه آزمون استخدام آموزگار ۳ میلیون تومان است؟
  • نتایج آزمون استخدامی معلمان منتشر شد | جزئیات مراحل چهارگانه بررسی مدارک، معاینه پزشکی، ارزیابی تکمیلی و گزینش | اعلام مدارک مورد نیاز
  • اعلام نتایج اولیه آزمون استخدام آموزگار