Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-23@20:29:17 GMT

سود بانکی کاهش می‌یابد؟

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۰۲۶۳۹

سود بانکی کاهش می‌یابد؟

ادعاهایی مبنی بر کاهش نرخ سود بانکی در فضای مجازی مطرح شده است که پیگیری‌های ایرنا نشان می‌دهد چنین موضوعی، مطرح نبوده و در دستور کار نیز قرار ندارد. ناطقان:  در روزهای اخیر در فضای مجازی و برخی سایت‌های خبری، ادعا شده است که با توجه به کاهش انتظارات تورمی، سود بانکی به کمتر از ۱۵ درصد کاهش می‌یابد.




پیگیری‌های ایرنا از نهادهای ذیربط نشان می‌دهد که این ادعا صحت نداشته و نه تنها در نهادهای ذیربط مطرح نیست، بلکه در دستور کار هم‌ قرار ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


تغییرات نرخ سود بانکی در سال‌های اخیر
براساس این گزارش، ریشه تغییرات نرخ سود بانکی در سال‌های اخیر به تیر ماه ۹۵ برمی‌گردد که تصمیم گرفته شد نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد کاهش یابد،  اما هیچ گاه اجرایی نشد و بانک ها تمکین نکردند. به این صورت که موسسات مالی غیر مجاز برای جذب هر چه بیشتر سپرده‌های مردم، نرخ سود خود را بالاتر از ۱۵ درصد در نظر گرفتند و همین عامل، باعث شد تا بانک‌ها نیز برای فرار از شکست، مجبور شوند نرخ سود پرداختی خود را افزایش دهند بنابراین پروژه کاهش نرخ سود به ۱۵ درصد عملا با شکست مواجه شد.
پس از اینکه به معضل موسسات مالی غیرمجاز رسیدگی شده و پرونده  آنها بسته شد،  شورای پول اعتبار بار دیگر در اوایل شهریور ماه ۱۳۹۶ تصویب کرد که تمامی بانک‌ها و موسسات اعتباری، نرخ سود علی الحساب یک ساله را ۱۵ درصد و سود سپرده‌های کوتاه مدت را ۱۰ درصد در نظر بگیرند.  اما پس از التهابات ارزی سال ۹۷ نرخ سود سپرده‌ها به شکل غیررسمی تا محدوده ۱۸ تا ۲۰ درصد افزایش یافت.

در نهایت، در بهار امسال (۳۱ فروردین ماه) مدیران عامل بانک‌ها دوباره تصمیم گرفتند نرخ سود بانکی را به مصوبه سال ۱۳۹۶ بازگردانند، بنابراین نرخ سود بلندمدت یک‌ساله ۱۵ درصد و نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت کمتر از ۶ ماه نیز هشت درصد اعلام شد. پس از آن تاریخ، چندین بار شایعه افزایش یا کاهش نرخ سود بانکی مطرح شده که تاکنون همه این ادعاها و شایعات تکذیب شده است.
منبع: ایرنا برچسب ها: سودبانکی ، ناطقان ، کاهش ، قیمت ، تورم

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سودبانکی ناطقان کاهش قیمت تورم نرخ سود بانکی سپرده ها بانک ها ۱۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۲۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش فقر مطلق در ایران به روایت بانک جهانی

به گزارش همشهری، این نهاد بین‌المللی مبنای فقر مطلق را بر پایه درآمد روزانه ۲.۱۵دلار برای هر نفر و البته براساس شاخص برابری قدرت خرید به ‌قیمت ثابت سال۲۰۱۷ تعریف کرده و این رقم حداقل مبلغی است که یک نفر برای تأمین نیازهای ضروری زندگی خود به آن نیاز دارد.

این گزارش می‌افزاید: پیش از آغاز فعالیت دولت سیزدهم، نسبت جمعیت درگیر فقر مطلق به کل جمعیت کشور ۸ دهم درصد بوده که در سال ۲۰۲۱‌، ۷دهم درصد و در سال ۲۰۲۲هم ۵دهم درصد بهبود یافته است. با این حساب، فقر مطلق در ایران طی ۲سال متوالی کاهشی بوده و نسبت جمعیت دارای فقر مطلق به کل جمعیت طی این مدت مجموعا ۳۷درصد کمتر از سال ۲۰۲۰یعنی سال آخر فعالیت دولت قبل بوده است. نرخ ۵دهم درصدی فقر مطلق در ایران کمترین نرخ ثبت‌شده برای این شاخص طی ۵سال گذشته است.

گفتنی است سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، اسفند سال۱۴۰۰ با بیان اینکه «اگرچه اقدامات و اصلاحات ساختاری و بلندمدت برای رفع فقر و بی‌عدالتی نسبت به رسیدگی به فقرا تقدم دارد، اما نباید باعث غفلت از سرعت رسیدگی به نیازمندان شود» تأکید کرده بود دولت، امکانات کافی برای ریشه‌کن کردن فقر مطلق را دارد و با کار جهادی و برنامه‌ریزی مناسب می‌توانیم‌به نتیجه‌برسیم.‌

کد خبر 846377 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها فقر بانک جهانی اقتصاد

دیگر خبرها

  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟ | ابلاغیه جدید بانک مرکزی
  • شوک بزرگ درباره حقوق ۱۴۰۳/ دریافتی کارمندان و کارگران کاهش می‌ یابد؟
  • رونمایی از پست بانک متحول شده
  • انتشار اوراق سپرده خاص به کنترل انتظارات تورمی منجر شد
  • سه وام قرض الحسنه از ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومن بدون نیاز به سپرده و ضامن!
  • کاهش فقر مطلق در ایران به روایت بانک جهانی
  • نرخ رشد نقدینگی در مسیر کاهش
  • ۷ اقدام بانک مرکزی در حمایت از تولید
  • پرداخت مالیات بر ارث الکترونیکی شد