Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین؛ جمعه شب، ایرج حریرچی در گفتگویی اینستاگرامی البته با خبرگزاری صدا و سیما، وعده داد روز شنبه درباره تعطیلی تهران تصمیم‌گیری می‌کند: «پیشنهاد تعطیلی کامل ‫تهران‬ روی میز است. محدودیت‌های جدید تهران فردا تصمیم‌گیری و به زودی ابلاغ می‌شود و برخی تصمیمات با کمی تاخیر اجرایی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

دراین‌باره بخوانید؛

پیشنهاد تعطیلی کامل ‫تهران‬ روی میز است؛ چند ساعت صبر کنید | جزییاتی از تعطیلی مشاغل و منع رفت و آمد در شب آیا رئیس جمهور تنها مخالف تعطیل شدن تهران است؟ | علت تعطیل نکردن دو هفته پایتخت برای مقابله با کرونا

به گفته حریرچی، زالی، فرمانده ستاد کرونا در تهران و بندپی، استاندار تهران پیشنهاد تعطیلی کامل پایتخت را حداقل به مدت دو هفته داشتند تا کادر درمان نفس بکشند. اما این اتفاق در جلسه روز گذشته ستاد کرونا نیفتاد، تنها به تعطیلی مشاغل گروه دو تا چهار از ساعت ۶ عصر منجر شد. 

در تصمیم مبهمی که دیروز هم به اختصار از سوی حسن روحانی، رییس جمهور و رییس ستاد ملی کرونا و هم ساعتی بعد از سوی علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی کرونا بیان شد، هیچ اثری از تعطیلی گسترده که همه فرماندهان عملیات کرونا در پایتخت خواسته بودند، وجود نداشت. 

دراین‌باره بیشتر بخوانید و ببینید؛

تصمیم مهم ستاد کرونا | روحانی: پایان ساعت کار مشاغل غیرضروری ساعت ۶ بعدازظهر شد جزئیات محدودیت‌های جدید کرونا اعلام شد | کدام مشاغل می‌توانند پس از ساعت ۱۸ هم فعالیت کنند؟ هم‌پوشانی محدودیت‌های قبلی با جدید | جزییات کامل محدودیت‌های جدید کرونا در تهران و مراکز استان | محدودیت‌های ۸۹ شهرستان برقرار است؟ توضیح حریرچی درباره تعطیلی تهران از ساعت ۱۸ و منع رفت‌وآمد خودروهای شخصی از ساعت ۲۱

به فاصله ۲۴ ساعت از وعده حریرچی برای تعطیلی تهران، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی کرونا اصلا مطرح شدن چنین تصمیمی در ستاد ملی کرونا را رد کرد و البته به صراحت هم عدم موافقت رئیس جمهور با تعطیلی تهران را تکذیب کرد: «اصلا امروز چنین چیزی در ستاد ملی مطرح نشد.»

اما صبح یک‌شنبه محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در اظهاراتی تند، ابهامی بر ابهامات قبلی تعطیل نشدن تهران افزود و گفت: متاسفانه ستاد ملی مبارزه با کرونا هنوز پاسخی به پیشنهاد کارشناسی شورای شهر و مجمع نمایندگان تهران مبنی بر تعطیلی دو هفته‌ای تهران نداده است. البته فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران، نظر مثبت خود را نسبت به این پیشنهاد ابراز کرده است اما ظاهرا مسئولین تصمیم‌گیرنده جسارت و اراده لازم را برای این اقدام ضروری که موجب شکستن زنجیره ابتلا و ایجاد یک فرصت حداقلی برای بازسازی توان سیستم سلامت و کارکنان خدوم بخش‌های خدماتی در این حوزه می‌شود را ندارند.

از سوی دیگر، از صبح تا بعد از ظهر امروز روایت‌های تکان‌دهنده‌ای از وضعیت کرونا در تهران و ایران گفته شد؛ ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران با اعلام رسیدن تعداد مرگ و میر کرونا در تهران به عدد ۲۰۰ مورد در روز گفت: در حال حاضر ۶ هزار نفر در بیمارستان‌های تهران بستری هستند که نزدیک ۳ هزار نفر آنها به دستگاه متصل هستند و به همین دلیل امکان بالا رفتن آمار مرگ و میر وجود دارد. بنابراین می‌طلبد که سختگیری بیشتری در باب اجرای پروتکل‌ها اجرا شود.‌ متاسفانه با وجود درخواست‌های مکرر، به تعطیلی دوهفته‌ای تن داده نشد؛ اما یک دستورالعمل ناقص و ضعیفی توسط ستاد مقابله با کرونا ابلاغ شد که آن هم اجرا نمی‌شود.

همچنین دکتر حسین قناعتی، دبیر اتاق فکر کرونای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم گفت: با ادامه سهل‌انگاری‌ها این بیماری به یک فاجعه جدی تبدیل می‌شود و باید از سهل‌انگاری درباره ویروس کرونا به شدت خودداری کنیم. هرگاه توصیه‌های بهداشتی را جدی گرفتیم و عمل کردیم شاهد کاهش مبتلایان، بستری و مرگ‌ومیر بودیم.

با این حال ظهر یکشنبه، انوشیروان محسنی بندپی، از منتفی شدن تعطیلی تهران خبر داد و با اشاره به پیشنهاد تعطیلی ۲ هفته‌ای شهر تهران گفت: برای تعطیلی ۲ هفته‌ای تهران پیشنهادی داده شد، اما زمانی که ابعاد تعطیلی بررسی شد، تصمیم گرفته شد که فعالیت گروه‌های ۲، ۳ و ۴ از ساعت ۱۸ به بعد متوقف شود.

دراین‌باره بخوانید:

تهران رکورددار شهرهای دنیا در فوتی‌های کرونا و آلودگی هوا | مسئولین جسارت تعطیلی دو هفته‌ای را ندارند پایتخت در مرز روزانه ۲۰۰ مرگ کرونایی | دستورالعمل‌های ستاد مقابله با کرونا ناقص و ضعیف است کرونا در آستانه تبدیل شدن به فاجعه بزرگ انسانی در ایران تعطیلی ۲ هفته‌ای تهران منتفی شد؟

اما ابهامی که عصر امروز مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا بر ابهامات سه روز گذشته افزود، ماجرا را پیچیده‌تر کرد: «با توجه به افزایش آمار کرونا در تهران، رئیس‌جمهور دستور تعطیلی این شهر را صادر کرده اما استانداری با آن موافقت نمی‌کند. وقتی ستاد ملی مقابله با کرونا که رئیس آن رئیس جمهور و عالی ترین مقام اجرایی کشور است، دستور می دهد که تعطیل کنند اما استانداری موافقت نمی کند، خیلی جای سئوال دارد و واقعا نمی دانم علت آن چیست. بنده واقعاً از این تصمیم استانداری تعجب می‌کنم.

از سوی دیگر، دکتر پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح‌دانشوری هم دراین‌باره گفت: تا دیروز همه می‌گفتند لازم است تهران تعطیل شود. حتی خود آقای استاندار می‌گفت باید تعطیل شود ولی احتمالا یک ملاحظاتی وجود داشته که این اتفاق رخ نداده است.

پیش از این هم علیرضا زالی، فرمانده عملیات مبارزه با کرونا در تهران گفته بود: باید بدانید تهران در وضعیت خطرناکی قرار دارد و اگر  شرایط به همین صورت ادامه پیدا کند، با نارسایی‌های درمانی زیادی  روبه‌رو خواهیم شد. تنها راه این موضوع بسته شدن ورودی‌های بیمارستان‌هاست. امروزه با افزایش ظرفیت‌های جدید و تغییراتی در بخش‌های مختلف مراکز درمانی توانسته‌ایم تا حدودی ظرفیت‌های لازم را جبران کنیم.

بیشتر بخوانید؛

رئیس‌جمهور دستور تعطیلی تهران را صادر کرده اما استانداری موافقت نمی‌کند | می‌خواهند وضعیت از این بدتر شود؟ وزیر کشور دستور داده مرگ و میر کرونا کم شود؛ مگر دست ماست! | وزیر بهداشت می‌گوید بیمارستان‌ها جا دارد؛ ما که نمی‌بینیم | تنها راه تعطیلی است زالی: تهران در وضعیت خطرناکی قرار دارد | ورودی بیمارستان‌ها را ببندید

اما ساعتی پیش، مینو محرز در گفتگویی با پایگاه خبری صبح‌شد، دستور رئیس جمهور برای تعطیلی تهران را تکذیب کرد: «وقتی آقای رئیس جمهور به عنوان رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا دستور تعطیلی دهد مگر نهاد یا شخص دیگری می تواند زیر بار این موضوع نرود؟»

هرچند که رئیس جمهور گفته همه تصمیمات ستاد ملی کرونا از سوی سخنگو اعلام می‌شود، اما مقاومت عجیب و تغییر نظر مدیران ارشد استانی برای تعطیل نکردن تهران، ابهام‌های کشنده‌ای درباره وضعیت فعلی مدیریت کرونا در تهران به عنوان بزرگترین کلونی کووید ۱۹ در ایران و «چهارراه تبادل کرونا در ایران» ایجاد می‌کند. هرچند که بسیاری همچون محرز عقیده داشته باشند: «عدم تعطیلی تهران فاجعه است. آیا می‌خواهند وضعیت از این بدتر شود؟»

کد خبر 563605 برچسب‌ها ستاد ملی مقابله با کرونا كرونا در ايران حسن روحانی مینو محرز علیرضا زالی تهران استان تهران ایرج حریرچی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ستاد ملی مقابله با کرونا كرونا در ايران حسن روحانی مینو محرز علیرضا زالی تهران استان تهران ایرج حریرچی مقابله با کرونا پیشنهاد تعطیلی کرونا در تهران ستاد ملی کرونا بیمارستان ها تعطیلی تهران دراین باره رئیس جمهور برای تعطیل دو هفته هفته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۷۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شنبه محبوب، پنجشنبه مغموم

فرارو- تعطیلی پنجشنبه و احتمال جایگزینی شنبه‌ها را می‌توان جدی‌ترین خبر سرکاری روز‌های اخیر و حتی سال‌های آینده دانست.

به گزارش فرارو؛ مدل فعلی تعطیلات آخر هفته ایران باعث می‌شود عملا به مدت چهار روز ارتباطمان با دنیا قطع شود. بیشتر نقاط دنیا روز‌های شنبه و یکشنبه را تعطیلات آخر هفته یا به قول خودشان ویکند می‌دانند. در ایران با اینکه تعطیلی رسمی آخر هفته، جمعه است؛ اما صبح پنجشنبه همه شل می‌کنند و از ظهر پنجشنبه تا خود صبح شنبه کار تعطیل می‌شود. ضرر و زیان این مسئله شاید از نظر اجتماعی خیلی به چشم نیاید؛ اما از نظر اقتصادی تقریبا غیرقابل‌چشم‌پوشی است.

تفاوت تعطیلی پنجشنبه و شنبه برای اقتصاد

تعطیلی پنجشنبه‌ها باعث می‌شود ارتباط اقتصاد و بازار‌های ایران روز‌های پنجشنبه، جمعه، شنبه و یکشنبه با دنیا قطع شود و چهار روز از هفت روز هفته حکم جزیره‌ای دورافتاده، متروک و خالی از سکنه را داشته باشد.

تعطیلی شنبه به‌جای پنجشنبه‌ها، می‌تواند تا حدودی خسارت چهار روز قطع ارتباط ایران با اقتصاد دنیا را کاهش دهد. جمعه به دلایل اعتقادی و مذهبی تقریبا دور از دست به نظر می‌رسد و به همین دلیل پیشنهاد شد جای پنجشنبه و جمعه، جمعه و شنبه تعطیل باشیم.

تعطیلی شنبه باعث می‌شود علی‌رغم از دسترس خارج بودن جمعه، شنبه و یکشنبه برای مراودات تجاری با سایر نقاط دنیا، بقیه روز‌های هفته مثل دوشنبه، سه‌شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه گزینه‌هایی ایده‌آل برای بازرگان، تجار، صرافان و معامله‌گران باشند.

مقایسه تعطیلات هفتگی ایران با سایر نقاط جهان

روز هفته

ایران

سایر نقاط دنیا

شنبه

-

تعطیل

یکشنبه

-

تعطیل

دوشنبه

سه‌شنبه

چهارشنبه

پنجشنبه

تعطیل

-

جمعه

تعطیل

-

 

بیشتر بدانید | تعطیلی شنبه‌ها، قطعی نیست و احتمالا مدتی به محل بحث و جدل تبدیل خواهد شد. شاید شبیه داستان حذف صفر از پول ملی که حدود ۲۰ سال درباره‌ا‌ش حرف زدیم و تازه بعد تصویب و ابلاغ قرار است به‌مرور در سال‌های آینده اجرا شود

چرا درباره تعطیلی شنبه اتفاق‌نظر وجود ندارند؟

تعطیلی شنبه یک پیشنهاد است و منطقی به نظر می‌رسد؛ اما مخالفانی دارد. بعضی کارشناسان می‌گویند شنبه روز تعطیلی یهودیان است و به همین دلیل برای کشور مسلمان ایران مناسب نیست.

تعطیلی پنجشنبه و جمعه از طرف همین گروه با تاکید روی مناسبت‌ها و آیین‌های مذهبی مورد حمایت قرار می‌گیرد. برگزاری مراسم شورانگیز زیارت عاشورا در صبح پنجشنبه، سفارش به زیارت اهل قبور در عصر پنجشنبه و مواردی ازاین‌دست موردتوجه قرار می‌گیرد.

تعطیل‌کردن شنبه را هم رد می‌کنند، چون اعتقاد دارند اگر بحث اقتصادی و تجاری در میان است، می‌توان روی ارتباطات راه دور، فضای آنلاین و تجارت مجازی حساب باز کرد. حرف آخرشان این است که تعطیلی شنبه‌ها مطالبه عمومی نیست و با اضافه‌شدن یک روز به جمع ایام غیرتعطیل هفته و با فرض استفاده تمام‌وکمال از آن برای مراودات تجاری، قرار نیست در اقتصاد و بازار اتفاق بزرگ یا تاثیرگذاری رخ دهد.

تعطیلی پنجشنبه یا شنبه؛ کدام نهایی می‌شود؟

تعطیلی شنبه به طرح موضوع در مجلس نیاز دارد. اصولا هر پیشنهادی چه در قالب طرح نمایندگان مجلس و چه در قالب لایحه دولت اول به کمیسیون‌های تخصصی ارجاع داده می‌شود. نمایندگان حاضر در کمیسیون‌ها باتوجه‌به تحصیلات و دانش خود در کمیسیون دسته‌بندی شده‌اند.

تعطیلی شنبه به‌جای پنجشنبه، پیشنهاد دولت است و به کمیسیون اجتماعی مجلس رفته. نظر دولت و کمیسیون اجتماعی هر دو مثبت بوده و پس از چکش‌کاری و رفع نقاط ضعف و قوت، پیشنهاد را به صحن علنی مجلس کشانده‌اند. جایی که نمایندگان ملت باید رای بدهند و نظر خود را بیان کنند.

تعطیلی پنجشنبه یا شنبه با رای موافق نمایندگان هم نمی‌تواند نهایی شود. نظر و امضای هیات رییسه را می‌خواهد و تازه حالا کار جدی می‌شود. شورای نگهبان در مورد تعطیلی شنبه نظر می‌دهد و می‌گوید آیا مصوبه مجلس را مغایر با شرع و قانون اساسی می‌داند یا خیر. معمولا اگر چنین ایرادی گرفته شود، طرح و لایحه به مجلس بازگردانده می‌شود تا نمایندگان رفع کنند.

تعطیلی شنبه در صورت اختلاف‌نظر غیر قابل حل‌وفصل مجلس و شورای نگهبان از شورای تشخیص مصلحت نظام سر درمی‌آورد. حتی در بهترین حالت ممکن است و با فرض اینکه اختلافی پیش نیاید، پروسه تصویب و ابلاغ هر قانونی به‌خودی‌خود مدتی زمان می‌برد. چیزی شبیه ماجرای حذف صفر از پول ملی که مصوب و ابلاغ شده، اما اجرایش را به سال‌های بعد موکول کرده‌اند. برای همین می‌گوییم موضوع تعطیلی شنبه‌ها را در حال حاضر باید جدی‌ترین خبر سرکاری ماه‌های اخیر و حتی شاید سال‌های آینده دانست.

بیشتر بدانید | تعطیلی شنبه‌ها با اینکه الان فقط پیرامون کارمندان دولت، ادارات و دستگاه‌های رسمی مطرح می‌شود؛ اما پس از اعلام نتیجه قطعی و تبدیل‌شدن به قانون بانک‌های خصوصی، دفاتر بیمه، شرکت‌های خصوصی و نیمه‌خصوصی، فروشگاه‌های بزرگ و کوچک سطح شهر و سایر کسب‌وکار‌ها را در برمی‌گیرد تعطیلی شنبه در چه صورت تصویب ممی‌شود؟

تعطیلی پنجشنبه در مدارس و بعضی سازمان‌ها خودش تجربه جدیدی به‌حساب می‌آید. اگر ماجرا را از زاویه دید عمومی نگاه کنید در ادارات، ارگان ها، بانک‌ها و حتی کف بازار‌ها همین که ساعت ظهر پنجشنبه را نشان می‌دهد، مردم خودبه‌خود برای تعطیلات آخر هفته آماده می‌شوند. تعطیلات آخر هفته مردم ایران در حاضر به یک روز و نیم می‌رسد.

تعطیلی شنبه را نمی‌توان نصفه‌نیمه دید و نمی‌شود به جمعه چپ نگاه کرد. کارفرما‌ها قطعا از کاهش ساعت کاری احساس نارضایتی می‌کنند و نظرشان نقطه مقابل دولت خواهد بود. چه کسی می‌تواند از مردم بخواهد نصف روز جمعه را سر کار بیایند یا ظهر شنبه به تعطیلات عزیز آخر هفته‌شان خاتمه دهند؟

افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز، ساعت کاری کارمندان و کارگران را کاهش می‌دهد و عامل نارضایتی ظاهری کارفرمایان خواهد بود. قطعا هرچقدر برایشان درباره تجربه موفق خارجی، افزایش بهره‌وری و رشد راندمان کاری توضیح دهید، زیر بار نمی‌روند. کارفرما‌ها همین‌الان در واکنش به موج نخست اخبار، آن هم در شرایطی که چیزی قطعی نشده، اعلام کرده‌اند تعطیلی شنبه‌ها موجب می‌شود موضوع کاهش ۱۰ درصدی حقوق کارگران و کارمندان را بررسی کنند.

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد
  • نظر دولت در مورد روز تعطیلی جدید/ معاون رئیسی: پنجشنبه‌ها عملا تعطیل است، نمی‌دانم چه شده که عده‌ای می‌گویند شنبه تعطیل باشد
  • شنبه محبوب، پنجشنبه مغموم
  • نظر دولت در مورد تعطیلی پنجشنبه‌ها چیست؟
  • تعطیلی مدارس شهرستان زرند به علت باران
  • وضعیت تعطیلی مدارس فردا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ (بارش باران) / این شهرها تعطیل شدند
  • تعطیلی مدارس شهرستان زرند در روز چهارشنبه
  • شرایط منطقه بعد از حمله سپاه به اسرائیل به روایت رئیس ستاد کل نیروهای مسلح 
  • روایت متخصص مصری از اوضاع فاجعه بار غزه
  • کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است