Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، داشتن آرامش و تلاش جهت حفظ و ارتقاء آن به طور ویژه‌ای در سلامت جسم افراد  تاثیر گذار است.

پرهیز از استرس و اضطراب و قرار ندادن خود در شرایطی که ما را دچار استرس و هیجانات منفی و مخرب می‌کند از جمله راهکارهای ارتقاء سلامت روان  بوده و و توجه به نکاتی ساده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید توجه داشت که یک رژیم غذایی مقوی در ثبات و افزایش ارتقاء سلامت روان بسیار نقش دارد و بی‌توجهی به آن نتایج نامطلوب و ناخوشایندی را به دنبال خواهد داشت.

ضرورت پایش و ارزیابی سلامت روان

اهمیت سلامت روح و روان به اندازه سلامت جسم و جان افراد و حتی بیشتر از آن است و غفلت از تقویت روحیه و نشاط روحی، ضمن ایجاد افسردگی فرد را به انجام مداخلات دارویی نیازمند می‌کند.

ژیلا آهنگرزاده روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک باشگاه خبرنگاران جوان اطهار کرد: در حوزه سلامت روان دو موضوع ارتقاء و بهبود سلامت روان مطرح  است و افرادی که دچار اختلال شده اند، نیازمند مداخلات روان درمانی هستند.

او اضافه کرد: موضوع ارتقاء سلامت روانی همه افراد را در برمی‌گیرد، ممکن است جامعه هدف این بخش در سلامت نسبی روانی باشند و  در ظاهر اختلالی نداشته باشند چرا که ما قدرت و توان سازگاری داریم.

این روانشناس بالینی تصریح کرد: ارتقاء سلامت روانی در همه افراد در گروه های مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است و پایش و ارزیابی سلامت روان باید مثل مراجعه منظم و مستمر به سایر پزشکان متخصص دارای اولویت باشد.

بیشتر بخوانید

داغدیدگان کرونا را چگونه به آرامش برسانیم؟

همه افراد به روانپزشک و روانشناس نیاز دارند

گام نخست برای آرامش و داشتن روحیه‌ای با نشاط و مراجعه در فواصل زمانی مختلف به روانپزشک و روانشناس است و این موضوع به اندازه مصرف دارو در زمان بیماری جسمی اهمیت دارد.

آهنگرزاده بیان کرد: چکاب روانی با تجویز روانپزشک و روانشناس تعیین می‌شود و غفلت از آن و بی توجهی، فرد را دچار اختلال روانی می کند و به تدریج زمینه بروز مشکلات متعددی فراهم می‌شود.

او اضافه کرد: مراجعه افراد به روانپزشک و روانشناس با انجام یک مصاحبه بالینی از طرف فرد متخصص روانشناس یا روانپزشک انجام می‌شود و این مصاحبه مواردی چون خواب، خورد و خوراک، انگیزه و افسردگی در فرد با پرسیدن چند سوال تشخیص داده خواهد شد.

این روانشناس بالینی تاکید کرد: در راهنمای تشخیصی و آماری جدید اختلالات روانی به صورت یک طیف در نظر گرفته می‌شوند و افراد از نظر روانی به اختلالات خفیف تا شدید تقسیم بندی می‌شوند.

مهارتهای زندگی و نقش آن در ارتقاء سلامت روان

آهنگرزاده ضرورت جدی گرفتن هشدارهای روانشناس و روانپزشک در خصوص بروز اختلالات روانی را امری مهم برشمرد و یادآور شد: اگر افراد به اندازه اهمیتی که به جسم خود قائل هستند به حال و روحیات خلق و خویی خود هم اهمیت بدهند و به موقع مشکلات پیش آمده را با روانشناس و روانپزشک در میان بگذارند، اختلالات روانی آن‌ها به مرحله حاد و بحرانی و دارو درمانی نخواهد رسید.

او سپس به نقش مداخله به موقع روانشناس و روانپزشک اشاره کرد و تصریح کرد: علامت و نشانه‌های اختلالات روانی پس از مصاحبه روانشناسی بالینی مشخص می‌شوند و روانشناس یا روانپزشک برای رهایی فرد از این اختلالات راهکارهایی را ارائه می‌دهد و فرد باید آن‌ها را عملی کند.

این روانشناس بالینی بیان کرد: گام بعدی برای ارتقاء سلامت روان در گروه های مختلف افراد، داشتن مهارت های زندگی برای پذیرش و کنار آمدن با شرایطی است که هر کدام از ما در زندگی با آن روبرو هستیم البته در کنار سایر شرایط باید تلاش خود را برای بهبود اوضاع به کار بگیریم.

نقش غیر قابل انکار دوری از تنش در حفظ و بهبود روحیه افراد

افراد باهوش و دانا می‌توانند از ورود به حواشی و تنش‌های زندگی خودداری می‌کنند و همین مسئله آن‌ها را در مدیریت هر چه بهتر زندگی یاری می‌کند.

آهنگرزاده دوری از تنش‌های مختلف فردی و اجتماعی را جزو ویژگی افراد باهوش و موفقی برشمرد و گفت: این افراد از سلامت روان خوبی برخوردار هستند و خود را بازیچه مسائل و تنش‌های مختلف نمی کنند و این رفتار ضمانت خوبی برای حفظ و ارتقاء سلامت به شمار می‌رود.

او تاکید کرد: مهارت حل مسئله و تصمیم گیری درست به ما کمک می‌کند تا در مواقع رویارویی با مشکلات و بحران‌های مختلف مثل افسردگی و طلاق، بهترین تصمیم ممکن را با مشورت افراد آگاه و مطلع و متخصص و دلسوز بگیریم.

این روانشناس بالینی کرد: حفظ شادی و نشاط و دنبال کردن برنامه‌ها و اتفاقاتی که حس و انرژی خوبی برای ما به وجود می‌آورند از جمله  برنامه‌هایی به شمار می‌روند که در افزایش و ارتقاء سطح سلامت روان ما تاثیر چشمگیری خواهند داشت.

انسان‌ها باید در شرایط مختلف و به ویژه در زمان وقوع یک حادثه یا اتفاق شوک برانگیز و تلخ، به تقویت سلامت روان خود اهمیت بدهند و نباید فراموش کنند که سلامت جسم و روح در نتیجه سلامت و آرامش به دست می‌آید.

به کارگیری راهکارهای ساده فوق ضمن کمک به ارتقاء سلامت روان، شما را در تصمیم گیری و گام برداشتن صحیح و استوار در زندگی یاری خواهد کرد و بهره‌مندی از حضور یک روانشناس و روانپزشک حاذق و باتجربه این مسیر را برایتان هموارتر خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روانپزشکی سلامت روان روانشناس و روانپزشک روانپزشک و روانشناس روانشناس بالینی ارتقاء سلامت روان اختلالات روانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۸۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد مصلحی افزود: مهم‌ترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ۱۰ سال یکبار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پُر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود، گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و چون انتشار بین المللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.

مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرزهای جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشورهای جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشورهای اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باورهای مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تأخیر می‌اندازد. در منطقه ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند.

وی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشورهای دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشورها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشورهای دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقاً مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای آن که ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشورهای مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما باید گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند، گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول، سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض‌ها؛ دوم، سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر؛ سوم، در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم، سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر است.

مصلحی با بیان اینکه توجه به سلامت روان با تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان سراج (سلامت روانی اجتماعی) داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بود در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

کد خبر 6088257 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان
  • گردهمایی سفیران سلامت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
  • خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت
  • خانواده سالم و منسجم، محور سلامتی
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان
  • مشاوره؛ حریمی امن برای بازیابی، تقویت و پیشرفت