Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-20@10:26:20 GMT

هوس های غذایی و رازهایی درباره سلامت بدن

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۱۴۸۸۱

هوس های غذایی و رازهایی درباره سلامت بدن

ممکن است بخوابید و در حالی بیدار شوید که هنوز در فکر خوردن یک تکه شکلات هستید و شاید حتی یک روز زندگی بدون سیب زمینی برایتان سخت باشد. این چنین هوس غذایی می‌توانند نشان دهنده‌ی وجود اضطراب در شما باشند، اما به گفته‌ی برخی دانشمندان، ممکن است علت آن کمبود مواد مغذی هم باشد.

در ادامه می‌خواهیم ببینیم هوس‌های غذایی ما چه معنایی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غذای تند

عامل تندی غذا‌های تند عمدتاً فلفل است. در فلفل ماده‌ای به نام کپسایسین وجود دارد که علاوه بر افزایش سوخت و ساز بدن، می‌تواند درد مفاصل و عضلات و حتی میگرن را تسکین دهد. ما ممکن است ناخودآگاه سراغ غذا‌های تند برویم و حتی متوجه نشویم که حال مان را بهتر می‌کنند.

شکلات تلخ

بعضی شکلات‌های تلخ کافئین بیشتری دارند تا یک قوطی نوشابه (حدود ۳۰ میلی گرم). کافئین با تحریک دستگاه عصبی مرکزی، هوشیاری و انرژی را بیشتر می‌کند؛ بنابراین هر بار که احساس خستگی و خواب آلودگی می‌کنید، طبیعی است که هوس خوردن یک تکه شکلات کنید تا بازدهی تان بیشتر شود.

دلیل دیگری که باعث می‌شود میل زیادی به شکلات تلخ پیدا کنید این است که بدن تان به منیزیم نیاز داشته باشد. البته دانشمندان هنوز در اینباره مطمئن نیستند، چون مواد غذایی دیگری مثل آجیل هم هست که حاوی منیزیم باشند.

یخ

میل به جویدن یخ را اغلب به کمبود آهن مربوط می‌دانند. این اتفاق می‌تواند با وجود یا بدون کم‌خونی رخ دهد. دلیل اصلی این هوس مشخص نیست، اما گفته می‌شود در صورتی که کمبود آهن همراه با کم خونی داشته باشید، جویدن یخ احتمالاً باعث افزایش هوشیاری تان می‌شود.

دیگر دلیل مطرح شده این است که ممکن است به خاطر اضطراب و مشکلات عاطفی باشد.

شیرینی

شیرینی‌ها کربوهیدرات بسیار زیادی دارند. رضایتی که بعد از خوردن یک برش کیک احساس می‌کنید به این خاطر است که کالری فراوان آن می‌تواند خیلی زود انرژی زیادی به شما دهد. تحقیقات نشان داده «ساعت جهانی هوس کربوهیدرات» هر روز بین ۳:۳۰ بعد از ظهر تا ۵ عصر است؛ بنابراین اگر رژیم خاصی گرفته اید در این مدت باید مراقب باشید.

علاوه بر این، وقتی بدن تان میل به نان، کیک یا پاستا پیدا می‌کند، یعنی کرومیوم یا نیتروژن کم دارد؛ و برخی محققان میل به خوردن کربوهیدرات را با بد بودن حال روحی و اضطراب مرتبط می‌دانند. با خوردن کیک سروتونین یا همان هورمون شادی در بدن تولید می‌شود.

گوشت و همبرگر

اگر تا به حال برایتان پیش آمده که یکباره هوس همبرگر کنید، باید به این فکر کنید که دقیقاً چه چیزی باعث چنین هوسی شده. جواب احتمالاً گوشت قرمز است. اول آنکه، گوشت قرمز حاوی مقادیر زیادی پروتئین است، بنابراین شاید بدن تان کمبود پروتئین دارد. دوم آنکه، گوشت قرمز حاوی آهن، زینک و ویتامین B است.

علاوه بر این، تحقیقی نشان داده داشتن رژیم غذایی مملوء از پروتئین ممکن است به جلوگیری از زیاده روی در خوردن تنقلات و بروز چاقی کمک کند.

نوشابه

شاید فقط به خاطر مزه باشد که هنگام تشنگی، نوشیدنی‌های گازدار را به آب ساده ترجیح می‌دهید. اما نوشابه حاوی اسید فسفریک است، ماده‌ای که کلسیم و منیزیم استخوان‌ها را از بین می‌برد. اگر مصرف نوشابه تان زیاد است، احتمالاً دچار کمبود کلسیم و منیزیم هستید.

هر چه نوشابه‌ی بیشتری بخورید، احتمال هوس کردن آن بیشتر می‌شود.

منبع: روزیاتو

منبع: پارسینه

کلیدواژه: هوس غذایی سوخت و ساز بدن کافئین هوس غذایی سوخت و ساز بدن سبک زندگی پارسی خبر کافئین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۴۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود برخی اقلام شیر خشک در داروخانه‌های خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر مسعود مهدوی نیا بیان کرد: یکی از دلایل کمبود شیر خشک در استان، پرداخت نکردن مطالبات داروخانه‌ها بابت یارانه سهم ارز شیر خشک است.

وی با اشاره به اینکه آمار‌ها نشان می‌دهد ۶۰۰ هزار قوطی شیرخشک در ماه به عنوان نیاز خوزستان برآورد شده افزود:، اما به دلیل افزایش نرخ شیر خشک و پرداخت نشدن سهم یارانه ارزی که باید توسط سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها به حساب داروخانه‌ها واریز شود این موضوع محقق نشده است.

مهدوی نیا ادامه داد: عملا داروخانه‌ها به دلیل عقب افتادن سهم دارویی طرح دارویار و عدم پرداخت سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها به مدت چهار ماه، نقدینگی داروخانه‌ها به حداقل رسیده و توان مالی لازم جهت تامین شیر خشک را ندارند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز توزیع دوباره شیر خشک در داروخانه‌های استان را از امروز چهارشنبه اعلام کرد.

دیگر خبرها

  • مصرف نان کامل، ضامن ارتقای سطح سلامت جامعه
  • تولید نان کامل در ۶ نانوایی زنجان
  • بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز/ ارتباط آرتروز زانو با زوال عقل
  • این نشانه های بدنی می گوید سلامت تان به خطر افتاده است
  • معدوم‌سازی ۲ تن مواد غذایی فاسد در اردستان
  • این میوه کمبود‌های بدن را جبران می‌کند
  • کدام غذاها را در سفر نخوریم ؟
  • علت ۷۰ درصد مرگ‌ها بیماری‌های قلبی و عروقی است
  • خروج هفت هزار و ۶۰۰ کیلوگرم مواد غذایی غیر بهداشتی در بوکان از چرخه مصرف
  • کمبود برخی اقلام شیر خشک در داروخانه‌های خوزستان